Asemanari si deosebiri intre cloroplaste si mitocondri

Mitocondriile - uzinele energetice nucleare

Mitocondriile sunt organite complexe, prezente în celulele tuturor organismelor aerobe (oxibionte). Contin numeroase enzime capabile de a degrada unele substante organice pâna la dioxid de carbon si apa si de a pune în libertate o mare cantitate de energie. De aici si numele
lor, sugestiv, de uzinele energetice ale celulei. Mitocondriile au aspectul unor vezicule elongate, cu un contur neregulat, care se pot fragmenta sau , dimpotriva, pot fuziona. Diametrul redus face dificila observarea lor "in vivo" la microscop. Dupa o colorare adecvata (ex. cu solutia Lugol sau verde de Janus) ele devin vizibile sub forma unor granule sau bastonase. Într-o celula sunt numeroase mitocondrii;ansamblul lor formeaza condriomul celular.

Mitocondriile - uzinele energetice nucleare Cercetarile electromicroscopice au relevat existenta unui plan unic de organizare al ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 4073
Materia: Biologie

Alcatuirea celulei, diviziunea celulara

-difuzie(concentratie mare-mica); difuzie facilitata(subst se leaga de o proteina transportoare, reduce timpul); proces pasiv
- proces activ(concentratie mica-mare);care necesita cantitati de energie(ATP-compus fosfat macroergic)
-citoza-traversarea subst.

Alte referate despre: alcatuirea celulei diviziunea celulara, diviziunea celulara, diviziunea celulara referat

Celula-prezentare

Celula-prezentare
Celula este unitatea structurală funcţională şi genetică a materiei vii,capabilă să-şi ducă viata independent şi interdependent.Cel care a introdus pentru prima oară noţiunea de celulă a fost Robert Hooke în anul 1665.Mult mai târziu,o dată cu perfecţionarea microscopului optic,a devenit posibil şi studiul a câtorva componete celular precum: membrana, citoplasma, nucleul, vacuolele, etc.
Celula-prezentare

Alte referate despre: celula, celula vegetala, celula fotoelectrica

Procariote-bacterii si alge

b.Algele (Cyanophytya)
Algele albastre-verzi sunt organisme unicelulare, cu celule izolate sau reunite in colonii, sferice sau filamentoase. Traiesc in ape dulci in substante organice in descompunere pe soluri, stanci si pereti umezi. Nutritia acestor alge este autotrofa, iar ca produs de asimilatie este un amidon specigic asemanator glicogenului.

Alte referate despre: bacterii si alge, bacterii si alge albastre, regn din care fac parte bacteriile si algele albastre verzi

Mitocondria

Originea
Mitocondria are trasaturi semnificative care seamana cu cele ale procariotelor, celule primitive carora le lipseste nucleul adevarat. ADN- ul mitocondrial este circular, ca ADN- ul procariotelor, si ribozomii mitocondriali care sunt similari ribozomilor procariotelor. Mitocondria se divide independent de celula prin intermediul fisiunii binare, metoda a diviziunii celulei tipica procariotelor.

Alte referate despre: mitocondriile, mitocondria, mitocondrii

Plastide

Una dintre particularităţile ce deosebeşte cloroplastul de alte plastide constă în aceea că la întuneric este frânată activitatea fermenţilor răspunzători de formarea amidonului (fosforilaza şi alfa-gluconglucozil-transferaza), în timp ce la lumină acţiunea lor se restabileşte. Când însă plastidele se află sub influenţa tratamentelor cu actinomicină D sau clormfenicol restabilirea nu mai are loc. Dacă inhibitorii se îndepărtează, atunci ambele enzime îşi reiau activitatea. Din cele relatate mai sus se poate trage concluzia că formarea grăunţilor de amidon se găseşte sub controlul genelor. Se pare că plastidele din vârful rădăcinii ar face parte din mecanismul celular care percepe forţa de gravitaţie ( Némec,1905; Dolcman, 1972).

Alte referate despre: plastidele, plastide, asemanari si deosebiri dintre mitocondrii si plastide

Frunza

O stomată este formată din două celule de forma bobului de fasole care stau faţă-n faţă lăsând o deschidere numită osteolă. Prin aceste stomate se realizează schimbul de gaze între plantă şi mediu şi de asemenea se elimină apă. Numărul de stomate diferă de la o plantă la alta în funcţie de condiţiile de mediu. La plantele plutitoare stomatele se găsesc numai pe epiderma superioară. Mezofilul sau miezul frunzei este format din ţesut fundamental cu celule distanţate între ele, spaţiile fiind pline de aer. În ţesutul fundamental din loc în loc se găseşte fascicule libero-lemnoase.

Alte referate despre: frunza, frunza verde magheran, frunze de dor

Compararea celulei animale cu cea vegetala

Ribozomii sunt prezente in citoplasma si jucind un rol determinat in sinteza proteinilor. Aparatul Golgi fiind un organit citoplasmatic a celulei format din mai multi dictirozomi are rol de stocare a proteinilor. Celula animala nu are perete cellular cu exceptia unor cellule epiteriale. Ii lipsesc plastidile iar vacuolele sunt mici.

Alte referate despre: structura celulei animale shi cea vegetale, comparatia celulei animale ci cea vegetala, deosebire intre celula animala si cea vegetala

Celulele vegetale si animale

Cu ce sunt invelite celulele? Din ce sunt alcatuite?
Fiecare celula este marginita de o granita, numita membrana. Pentru a patrunde in interiorul celulei , trebuie sa treci de aceasta ciudata frontiera cu nenumarate porti. Unele de intrare, altele de iesire. Prin primele patrund in celula un fel de tiruri cu alimente, apa si alte materii prime, cisterne cu oxigen si cate si mai cate. Convoaiele de alimente sunt dirijate intr-o directie foarte precisa.

In central celulei se afla nucleul. Aici se gasesc si-si desfasoara activitatea organele de conducere ale celulei. Acestea sunt reprezentate prin cromozomi, care detin un fel de "dosare" numite gene formate din acizi nucleici: ADN si ARN. AND-ul determina culoarea ochilor si parului sau ce parfum va avea o floare. ARN-ul este un compus organic complex (acid nucleic) present in celulele vii, implicat in sinteza proteinelor.

"Dosarele" gene se transmit din generatie in generatie, reprezentand un tezaur fara de care celula nu ...

Alte referate despre: celula vegetala si animala, comparatie intre celula vegetala si animala, celule vegetale si animale

Regnul Monera

Morfologia bacteriilor este destul de simpla. Denumirea de "bacterie" vine de la cuvantul grecesc "bacterion" care inseamna "bastonas". Forma de bastonas este caracteristica grupului de bacterii numite bacili. Exista insa si alte forme pe care le prezinta celulele bacteriene, cum ar fi cea sferica la coci, cea spiralata la spirili si spirocheti etc.
Bacteriile sunt organisme unicelulare, solitare; frecvent acestea se asociaza in colonii de forma filamentoasa, de sirag de margele sau de ciorchine.

Alte referate despre: regnul monera, regnul monera referat, referat regnul monera

Subiecte licenta biologie

LIZOZOMII : au forma de vezicula si au singura membrane,contin enzyme hidrolitice.PEROXIZOMII:organite delimitate de o singura membrana si au rol in reactiile oxidative.MITOCONDRIA: organit autoreproductibil,cu dimensiuni mici dar sunt prezente in numar mare.Prezinta: invelis alcatuit din2 membrane,spatii intramembranar,spatiu intern matrice cu AND si ARN,ribozomi. Are rol in eliberarea energiei.

Alte referate despre: subiecte licenta drept, subiecte licenta biologie, subiecte licenta

Imbatranirea celulara

Există multe specii de celule în organism, dar reuşita reîntineririi in vitro a unei celule bătrâne ar fi un motiv de speranţă. Dacă un neuron caracteristic vârstei de 80 de ani ar fi reântinerit până la structura şi funcţionalitatea unuia de 50 de ani această reuşită ar fi un motiv de speranţă. Dacă s-ar reuşi analog, rând pe rând, cu toate speciile de celule ale organismului, atunci s-ar avansa înspre eradicarea îmbătrânirii sau înspre obiectivul reântinerii sau inversării îmbătrânirii celulelor, ţesuturilor, organelor, şi deci a organismului multicelular.

Alte referate despre: imbatranirea celulara, imbatranirea celulara referat, imbatranire celulara

Nucleul - structura si functiile fiziologice

Organismele superioare sunt alcătuite din celule. Fiecare celulă este un sistem trifazic : sistemul de membrane, matrixul nucleo-citoplasmic şi organitele celulare. Dintre organitele celulare cea mai importantă formaţiune este nucleul, mitocondria ribozomii şi la plante şi cloroplastul.

Alte referate despre: nucleul - structura si functiile fiziologice 3x puncte, nucleul structura si functiile fiziologice, nucleul structura si functii fiziologice

Arsurile de gradul 2 si 3

Porii sau depresiunile infundibuliforme fac parte deasemenea din desenul cutanat normal si corespund orificiilor pilosebacee sau ale glandelor sudoripare.Culoarea pielii este determinata de mai multi factori si anume:dispersiunea luminii prin grosimea epidermului keratenizat;cantitatea si tipul de melanina din epiderm si derm; vascularizatia dermului superficial si concentratia sangelui in oxihemoflobina si hemoglobina redusa;ca si cantitatea de caroten din stratul cornos si hipoderm.La structura organului cutanat contribuie atat tesuturile epiteliale ale epidermului, glandelor, fanerelor, sistemului melanoformator, cat si straturile conjuctive ale dermului si hipodermului.

Alte referate despre: arsuri de gradul 4, arsuri de gradul 1, arsuri de gradul 1 2 3 4

Neuronul

Se admite claic ca membrana este prevazuta din loc in loc cu pori, plini cu apa. Existenta acestori pori explica numai partial permeabilitatea membranei, atat din cauza ca numarul lor este prea mic pe unitatea de suprafata, cat si datorita dimensiunilor lor prea reduse pentru a permite tarnsferul majoritatii moleculelor.

Alte referate despre: neuronul, neuronul alcatuire, neuronul referat
Referate afisate : 15
Medie note: 8.55 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK