Asigurari de persoane referat

Asigurarile de persoane

Asigurarile de persoane sunt o masura suplimentara de prevedere si de economisire pe termen lung pentru cetatinii si pentru familiile lor in legatura cu producerea unor evenitemte in viata acestora. Aceste asigurari completeaza asigurarile sociale si asistenta sociala in ceea ce priveste satisfacerea cerintelor populatiei in caz de pierdere a capacitatii de munca, de batranete sau in caz de deces.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 17kb
Downloads: 19
Materia: Finante-Banci

Contractul de asigurare

După cum apreciază unii autori, contractul de asigurare are două funcţii :
- introducerea riscului într-o mutualitate, în sensul că, deşi rămâne individual, riscul este contopit într-un ansamblu, în simbioză cu celelalte riscuri admise;
-stabilirea unei legături individuale între societatea de asigurare şi purtătorul riscului, prin acordul de voinţă dintre ei.

Contractul de asigurare are o serie de particularităţi faţă de contractele ce vizează alte domenii de activitate:
1. este un contract personal - obiectul asigurarii poate fi o proprietate,un bun sau un interes;prin contractul de asigurare se asigura persoana sau persoanele si proprietatea.Daca asiguratul vinde proprietatea asigurata,noul proprietar nu este asigurat in baza aceluiasi contract,decat daca societatea de asigurari accepta acest lucru.

2. este un contract consensual – se incheie valabil prin simplul consimtamant al partilor,fara sa fie nevoie de vreo forma speciala ...

Alte referate despre: contractul de asigurare, contract de asigurare, contractul de asigurare referat

Asigurarea cladirilor

Obiectul asigurării
În sensul condiţiilor de asigurare prin "locuinţă" în general se înţelege: în cazul gospodăriilor din mediul urban sau rural, casă, vilă, cabană sau altă construcţie destinată locuirii permanente sau temporare (casă de vacanţă), având dotările necesare acestui scop, iar în cazul blocurilor, apartamentul.

Alte referate despre: asigurarea cladirilor, asigurarea cladirilor impotriva incendiilor, asigurarea cladirilor referat

Asigurari si reasigurari

Economistul englez Adam Smith observa, ca asigurarile constituie o tehnica foarte eficienta de a pulveriza pierderile individuale pe o arie cat mai larga, facandu-le mai usor de suportat, prin acoperirea lor de catre un numar cat mai mare de persoane.Actualmente la baza asigurarilor sta formarea si utilizarea fondului de asigurare. In procesul de formare si utilizare a acestuia apar anumite relatii economice intre participantii la asigurare.

Alte referate despre: asigurari si reasigurari, referat asigurari si reasigurari, asigurari si reasigurari referat

Asigurarea de bunuri

- riscuri civile - asociate clădirilor care folosesc ca locuinţe şi birouri şi a bunurilor din acestea;
- riscuri comerciale şi industriale - asociate clădirilor ce folosesc ca unităţi de producţie şi comercializare şi bunurile aflate în acestea.

Alte referate despre: asigurarea de bunuri, asigurarea de bunuri referat, asigurare de bunuri

Asigurarile casco la UNIQA

protectia veniturilor prezente si viitoare; locuinte si continut; transport si calatorii; recreere s.a. Dupa cum se observa, mai intai, individul se preocupa de protectia financiara a sa si a familiei sale in caz de imbolnavire si accident sau in scopul exclusiv al obtinerii unor economii (de plasamente financiare) si, apoi, de protectia bunurilor sale.

Alte referate despre: asigurari casco, referat asigurari casco, asigurari casco referat

Drept civil - persoanele fizice

Instituţia juridică civilă a ocrotirii persoanei fizice nu este destinată ocrotirii tuturor oamenilor,aşa cum sugerează denumirea sa,ci numai acelor categorii care nu-şi pot administra bunurile sau proteja singure interesele datorită vârstei,stării de sănătate mintală sau altor situaţii deosebite.
Astfel,legiuitorul a considerat necesar să instituie măsuri de ocrotire pentru minori,alienaţii mintali şi persoanele aflate în situaţii deosebite.
Mijloacele juridice civile de ocrotire a acestor categorii de persoane sunt următoarele:
-ocrotirea părintească,tutela şi curatela,pentru minori.
-interdicţia judecătorească,urmată de instituirea tutelei sau curatelei,pentru alienaţii şi debilii mintali.
-curatela,pentru persoanele fizice capabile,aflate în situaţii deosebite.

Alte referate despre: drept civil persoanele, drept civil persoana fizica, drept civil persoane

Libera circulatie a persoanelor

Libera circulatie a persoanelor
Esenţa acestei libertăţi constă în eliminarea discriminărilor între cetăţenii statului membru pe teritoriul căruia se află aceştia sau îşi desfăşoară activitatea şi cetăţenii celorlalte state membre ce stau sau muncesc pe teritoriul acestui stat. Aceste discriminări se pot referi la condiţiile de intrare, deplasare, munca, angajare sau remuneraţie. Prin asigurarea unui asemenea regim nediscriminatoriu se realizează libera circulaţie a persoanelor în spaţiul comunitar.

Alte referate despre: libera circulatie a persoanelor, libera circulatie a persoanelor in ue, referat libera circulatie a persoanelor

Societatea de asigurari Omniasig sucursala Iasi - lucrare practica

Pe piaţa asigurărilor generale OMNIASIG ocupa în 2005, locul al III-lea, cu o cotă de piaţă de 12%. Volumul de prime brute subscrise de 421,61 milioane RON a înregistrat o creştere de 35% comparativ cu anul 2004. La 31.03.2006 OMNIASIG a înregistrat un volum de prime brute subscrise de 128,05 milioane RON.

Alte referate despre: societatea de asigurari omniasig sucursala iasi - lucrare practica, caiet de practica societate de asigurari omniasig, societatea de asigurari omniasig

Piata asigurarilor de bunuri si persoane

Obiectivele primordiale în asigurarea tranzacţiilor comerciale pe piaţa asigurărilor constau, pe de o parte, în identificarea riscurilor potenţiale care pot apare si produce pagube - daune diferitelor tranzacţii comerciale şi care trebuie acoperite, iar pe de altă parte prevenirea producerii evenimentelor/diminuarea efectelor negative, concomitent cu evaluarea şi acoperirea pagubelor efectiv produse.
Faţă de aceste imperative de ordin general, operatorii de asigurări de pe piaţa de specialitate concep activitatea în conformitate cu anumite principii şi exigenţe manageriale moderne şi eficiente, dintre care:
1. principiul răspunderii proporţionale;
2. principiul primului risc;
3. principiul răspunderii limitate;
4. principiul răspunderii solidare.

Alte referate despre: piata asigurarilor de bunuri si persoane, piata asigurarilor de bunuri, piata asigurarilor de bunuri din romania

Legea privind asigurarile si reasigurarile

Legea privind asigurarile si reasigurarile
ART. 6
Operatiunile de reasigurare completeaza activitatea de asigurare prin cedarea si primirea unor riscuri pe piata interna si internationala de asigurari.
Cedarea în reasigurare pe piata internationala se va face numai în masura în care riscurile care fac obiectul reasigurarii nu pot fi plasate pe piata interna.
În operatiunile de reasigurare, raporturile dintre reasigurat si reasigurator, drepturile si obligatiile fiecarei parti se stabilesc prin contractul de reasigurare.

Alte referate despre: proiect legea privind asigurarile si reasigurarile in romania, legea privind asigurarile si reasigurarile, nome legea privind asigurarile si reasigurarile

Asigurarile pentru copii

In caz de invaliditate temporara a titularului politei, pentru o taxa suplimentara, planul Alfa ofera scutire de la plata primelor;primele pot fi marite. De asemenea, se pot plati prime unice aditionale. In ambele cazuri, suma acumulata creste.in cazul decesului titularului politei, Aviva Asigurari de Viata plateste restul de prime pentru durata restanta a planului. Astfel, cand planul va lua sfarsit, copilul va beneficia de toti banii acumulati in acest plan.

Alte referate despre: asigurarile pt copii, asigurari pentru copii, referat asigurari de viata pentru copii

Circulatia persoanelor

Conceptul de “cetăţenie europeană” a fost prima oară introdus prin Tratatul de la Maastricht (1993) prin care s-a acordat drept de liberă circulaţie şi de liberă rezidenţă în interiorul Uniunii tuturor cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene. Mai mult, Tratatul a plasat în domeniul de interes comun al statelor membre şi politica referitoare la azil, problematica trecerii frontierelor externe şi politica referitoare la imigraţie.

Alte referate despre: circulatia persoanelor in ue, circulatia persoanelor, circulatia persoanelor referat

Autocunoasterea si cunoasterea persoanelor

Eu sunt o fiinţă unică prin ceea ce simt, cum mă comport, cum vorbesc... mă diferenţiez de alte persoane prin găndurile mele... aşa cum nimeni nu seamănă cu tine... aşa nimeni nu seamănă cu mine...

Până şi prin simplu lucru că mie îmi place de exemplu: să călătoresc iar persoanei cu care, după părerea ta semăn, nu îi place...

Alte referate despre: autocunoasterea si cunoasterea persoanelor, autocunoasterea si cunoasterea, cunoasterea persoanelor

Asigurarea aeronavelor - Asigurari si reasigurari

"Asigurarea aeronavelor - Asigurari si reasigurari"
Pierderea fizică directă înseamnă distrugerea completă a aeronavei, fiind imposibilă repunerea ei în stare de funcţionare.

Alte referate despre: asigurarea maritima asigurari si reasigurari, asigurarea maritima - asigurari si reasigurari, asigurare maritima asigurari reasigurari 2008 site www e-referate ro
Referate afisate : 15
Medie note: 8.56 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles