Asociatii de lentile

Infiintare si atributii asociatii pentru protectia consumatorilor

Aceasta stabileste conditiile in care se poate infiinta si organiza o asociatie, avand in vedere dreptul constitutional al cetatenilor la libera asociere.Prevederile Ordonantei mai sus amintite, reglementeaza expres ca asociatia este conceputa drept conventia prin care mai multe persoane pun in comun, in mod permanent, contributia lor materiala, cunostintele si activitatea lor, pentru realizarea unui scop care nu urmareste foloase pecuniare sau patrimoniale.

In acceptiunea Ordonantei nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, asociatia reprezinta acel subiect de drept constituit de cel putin trei persoane care, pe baza unei intelegeri, pun in comun si fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea unor activitati in interes general, al unor colectivitati sau, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 13kb
Downloads: 54
Materia: Drept

Protectia consumatorilor in Uniunea Europeana - 10 principii fundamentale

3. Standarde ridicate pentru alimente si bunurile destinate consumatorilor
Priveste in jur in supermarket-ul tau preferat - vei vedea produse din toata Europa. Sunt aceste produse sigure? Da, pentru ca trebuie sa fie. UE are reguli care asigura ca produsele pe care le cumperi sunt sigure. Cu toate ca nici un sistem legislativ nu poate garanta consumatorilor un grad zero de risc sau 100% siguranta, tarile membre ale UE au printre cele mai ridicate standarde de siguranta din lume.

Alte referate despre: protectia consumatorului in uniunea europeana, protectia consumatorilor in uniunea europeana, referat protectia consumatorului in uniunea europeana

Eficienta serviciilor in relatie cu exigentele consumatorilor

Pentru a asigura un nivel calitativ cat mai inalt al prestatiilor, speram ca aceasta ultima parte a lucrarii sa reprezinte un ghid util pentru managerii si factorii de decizie din institutiile bancare din tara noastra.Totodata, avand in vedere faptul ca in plan stiintific preocuparile cu privire la eficienta serviciilor in relatie cu exigentele consumatorilor au fost destul de sporadice si nesistematice, nerealizandu-se inca o concentrare a lor intr-un studiu complex.

Alte referate despre: atestat calitatea serviciilor turistice si exigentele consumatorilor, relatia intre venit consum si investitii, relatiile dintre venit consum si economii

Teoria consumatorului

Consumatorul rational trebuie sa compare utilitatea suplimentara cu costurile suplimentare Oamenii au diferite sisteme valorice care le orienteaza in mod diferit predilectiile pentru anumite bunuri.Preferintele vor fi diferite atat de la individ la individ, cat si pentru unul si acelasi individ, in conditii spatio-temporale diferite.Satisfacerea diferitelor nevoi de bunuri pune, de cele mai multe ori, in evidenta caracterul cvasisaturabil si repetabil al nevoilor de consum.Alegerea de catre consumator a unei combinatii din multimea combinatiilor de bunuri accesibile (admise) depinde de gusturile si obiceiurile sale.

Alte referate despre: teoria consumatorului, teoria consumatorului referat, teoria consumului

Organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor

Ordonanta a fost aprobata prin Legea nr. 246 din 18 iulie 2005 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, publicată în Monitorul Oficial Nr. 656 din 25 iulie 2005.
Reglementarea anterioara data din 1924: Legea nr. 21 din 1924 privind persoanele juridice, publicata în Monitorul Oficial, partea I, nr. 27, din 6 februarie 1924.

Alte referate despre: organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor, legea privind organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor, organizarea si functionarea asociatiilor

Consumatorul si comportamentul sau rational

Resursele umane sunt reprezentate de populatia apta de munca (persoane cu varsta de 16-60 ani). Calitatea resurselor de munca se exprima prin gradul de calificare profesionala. Resursele umane mai cuprind si spiritul antreprenorial, reprezentat de capacitatea de initiere a unei activitati economice si de asumare a riscurilor.

Bunurile de capital - numite si capital sau bunuri de productie - sunt reprezentate de masini, utilaje, echipamente de productie, mijloace de transport, energie, etc.Spre deosebire de bunurile de consum care satisfac nevoile populatiei, bunurile de capital sunt utilizate pentru pentru a realiza bunurile si serviciile destinate consumului.Resursele sunt limitate, indiferent de tipul lor.De aceea, oamenii trebuie sa decida ce sa produca, cat, cum si pentru cine. Economia studiaza modul in care oamenii iau decizia de a aloca resurse limitate pentru a satisface trebuinte mai mari decat posibilitatile existente.

Alte referate despre: consumatorul si comportamentul sau rational, consumatorul si comportamentul sau rational referat, consumul si comportamentul sau rational

Ipostaze si semnificatii ale unor motive asociate naturii in poezia romantica si bacoviana

"Ipostaze si semnificatii ale unor motive asociate naturii in poezia romantica si bacoviana"
Simbolul florii albastre dobandeste aici valoare polisemantica:aspiratie spre fericire prin iubire,chemare a lumii fenomenale,nostalgie a iubirii ca mister al vietii,opozitie ireductibila intre lumea calda,efemer-terestra si lumea rece a ideilor,a cunoasterii absolute.In creatia eminesciana, albastrul este culoarea infinitului,a marilor despartiri a idealului,iar floarea simbolizeaza viata,fiinta pastratoare a dorintelor dezvaluite cu vraja.

Alte referate despre: motive asociate naturii in poezia romantica si bacoviana, motive asociate naturii in poezia romantica si bacoviana comparatie, ipostaze si semnificatii ale unor motive asociate naturii

Convergenta unei lentile

Metoda de lucru a convergentei unei lentile:Se aseazã obiectul AB la distanta –x1 în stânga lentilei divergente, dupã care se aseazã lentila convergentã si ecranul pe care îl baleiem pânã se obtine o imagine clarã. În acest moment se mãsoarã distantele –x1 si x2’ respectiv d pe care le trecem în tabelul de mai jos.

Alte referate despre: convergenta unei lentile, convergenta unei lentile subtiri, convergenta unei lentile divergente

Investitiile in entitatile asociate

5. Entitatile care sunt scutite de consolidare in conformitate cu punctul 10 din IAS 27 Situatii financiare consolidate si individuale, de la aplicarea consolidarii proportionale in conformitate cu punctul 2 din IAS 31 Interese in asocierile in participatie sau de la aplicarea metodei punerii in echivalenta, in conformitate cu punctul 13 litera (c) din prezentul standard, pot prezenta situatii financiare individuale ca singurele lor situatii financiare.

Alte referate despre: rolul asociatiilor de economii si imprumut in investitii, finantarea investitiilor entitatii publice- referat, referat finantarea investitiilor entitatii publice

Determinarea distantei focale a unei lentile convergente subtiri

O lentila este un mediu transparent si omogen, limitat de doua suprafete sferice sau de o suprafata sferica si alta plana.Lentila convergenta este acea lentila care transforma un fascicul paralel de lumina intr-unul convergent.Centrul optic este punctul din interiorul lentilei situat pe axa optica principala, prin care lumina trece nedeviata. Axa optica principala este axa de simetrie a lentilei.

Alte referate despre: determinarea distantei focale a unei lentile convergente subtiri, determinarea distantei focale a unei lentile convergente, referat determinarea distantei focale a unei lentile convergente

Lentile

Lentilele sunt folosite
In sisteme opticede sticla sau orice alta substanta transparenta avand o forma care le permite sa refracteze lumina orcarui obiect de forma reala sau virtuala.Lentilele de contact si lentilele din ochelarii sunt folosite in scopuri medicinale.

Lentilele mai sunt folosite si la :microscopuri,telescopuri si alte instrumente optice,ele sunt la fel de importante la ochi cat si designul sau.
Fabricarea Lentilelor:

Majoritatea lentilelor sunt formate dintr-un fel de sticla de calitate superioara .Aceasta se mai numeste si sticla optica care nu au defecte interne bule de aer sau alte imperfectiuni. Procesul de a face o lentila dintr-un bloc de sticla implica mai multe operatiuni .

Alte referate despre: lentile, lentile subtiri, reactii lente si reactii rapide

Lentile optice

ELEMENTELE LENTILEI:Centrele de curbura ale dioptrilor(C1,C2)Centrul optic al lentilei(O)Varfurile dioptrilor(V1,V2)Axa optica principala (C1OC2)Focarele lentilei.

Alte referate despre: lentile optice, referat lentile optice, lentile optice referat

Ipostaze si semnificatii ale unor motive asociate naturii in poezia romantica si bacoviana

Ipostaze ale naturii in poezia bacoviana
Poezia simbolsta este exclusiv o poezie a sensibilitatii pure. Poetul simbolist nu este interesat nici de poezia naturii in sine,nici de poezia social,nici de poezia de idei. Obiectul poeziei simboliste il constituie starile de suflet melancolice,confuse,care neputand fi formulate clar,sunt transmise pe calea sugestiei.

Alte referate despre: motive asociate naturii in poezia romantica, ipostaze si semnificatii ale naturii in poezia romantica si bacoviana, ipostaze motive naturii in poezia romantica si bacoviana

Mediul asociativ in presa

Documentul APADOR-CH, numit "Declaratie de principiu", se refera, potrivit autorilor, la "masura arestarii preventive si regulile societatii democratice". Acest document a fost elaborat, sustin activistii pentru drepturile omului, din cauza ca "este foarte posibil ca acest gen de actiuni excesive si intens mediatizate ale parchetelor sa se repete", in virtutea "inertiei in mentalitate".

Alte referate despre: impactul asupra mediului asociat carburantilor, protectia mediului asociat cu probleme de mediu, referate protectia mediului in presa scrisa

Minimalismul in artele vizuale

Minimalistii, care credeau ca pictura de actiune a fost prea personala si nesubstantiala, au adoptat punctul de vedere ca o opera de arta nu ar trebui sa se refere la altceva in afara de ea insesi. Utilizarea formei simple si liniara, a fost mai degraba o abordare fara sens si a fost destinata sa sublinieze doua dimensiuni si pentru a permite o vizualizare imediata, raspuns pur vizual. Ei au transformat pentru o sursa de inspiratie pentru impasibili, lucrari linistita ca cea a lui Barnett Newman si Ad Reinhardt, exponenti ai culoare-domeniul ramura de pictura.

Alte referate despre: arte vizuale, estetica artelor vizuale plastice, estetica artelor vizuale

Cultura Basarabiei

De ce este inchisa revista Basarabia? Care sunt deosebirile dintre miscarea nationala a romanilor basarabeni in timpul revolutiei ruse din 1905-1907, pe de o parte, si evenimentele revolutionare din februarie 1917, pe de alta? Care este impactul primului razboi mondial asupra constiintei nationale ale basarabenilor? La aceste si alte intrebari raspunde istoricul Demir Dragnev intr-un dialog cu moderatorii emisiunii Magazin istoric de la radio Vocea Basarabiei, Virgil Paslariuc si Igor Casu.

Alte referate despre: cultura basarabiei, renasterea culturii basarabiei in perioada interbelica, cultura basarabiei in perioada interbelica
Referate afisate : 16
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK