Aspecte privind certificarea sistemelor de management al calitatii

Certificarea sistemelor de management al securitatii informatiilor

Nu este neaparat necesara certificarea unui sistem de management de catre un organism specializat recunoscut in domeniu, uneori anumite parti interesate, de regula beneficiari, pot evalua sistemul de management in conformitate cu cerintele lor proprii iar aceasta evaluare le confera suficienta incredere in serviciile oferite. Exista insa o serie de organisme de certificare care pot evalua si certifica sistemul, iar daca acestea au recunoastere internationala, certificarea obtinuta ofera credibilitate si o pozitie privilegiata pe piata.

Certificarea sistemelor de management al securitatii informatiilor de catre un organism de certificare se realizeaza pe baza unui audit de certificare. Acest orgaAZnism este specializat, recunoscut drept competent si de incredere pentru efectuarea certificarii unui anumit sistem de management. In unele tari organismele care evalueaza conformitatea sistemelor de management cu standardele specificate sunt la randul lor evaluate pe baza unui referential si ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 51kb
Downloads: 563
Materia: Management

Managementul resurselor umane

ETAPELE PROCESULUI DE ASIGURARE A RESURSELOR UMANE
Pentru asigurarea resurselor umane care sa acopere atat posturile manageriale, cat si pe cele de executie, managerii trebuie sa parcurga urmatoarele etape secventiale:
1. Recrutare.
2. Selectie.
3. Pregatire.
4. Evaluarea performantelor.

Alte referate despre: managementul resurselor umane, managementul resurselor umane referat, referat managementul resurselor umane

Management general

1.3. Management – ştiinţă sau artă ?
În general, ştiinţa reprezintă o cunoaştere sistematică a lumii. Această sistematizare cumulativă de cunoştinţe şi experienţă a condus în toate domeniile la apariţia, formularea şi consolidarea ştiinţei. Sistematizarea ştiinţifică induce coerenţa, rigoarea şi structura, asigurând astfel o comunicare mai bună.
Există astăzi o serie de criterii care permit recunoaşterea unui ansamblu de cunoştinţe ca fiind (definind) o ştiinţă. Un prim criteriu constă în posibilitatea măsurării. Astfel, este suficient să ne gândim că obiectivele stabilite prin exercitarea funcţiei de prevedere a managementului, pot şi trebuie să fie măsurate, dimensionate, pentru a accepta introducerea coerenţei, rigorii şi structurii în domeniul managementului. O colecţie de cifre nu este însă suficientă pentru a se afirma că un anumit conducător desfăşoară o activitate ştiinţifică. ...

Alte referate despre: management, managementul calitatii, managementul proiectelor

Managementul intreprinderilor mici si mijlocii

În UE criteriul principal este cel al numărului de salariaţi clasificat pe 3 categorii:
- micro-întreprindere: 1-9 salariaţi
- întreprinderi mici: 10-99 salariaţi
- întreprinderi mijlocii: 100-499 salariaţi.

Alte referate despre: managementul intreprinderilor mici si mijlocii, managementul intreprinderii mici si mijlocii, managementul intreprinderilor mici si mijlocii in ue

Proiect Management

Proiect Management
“Hanul Manuc” este una dintre constructiile cele mai reprezentative ale orasului Bucuresti. El a fost amenajat de catre Emanuel Marsan-bei, bogat negustor si influent om politic in primii ani ai secolului XIX-lea. Prima mentiune a unei proprietati a lui Manuc se gaseste in cronica lui Ioan si Dobre, care, povestind incendiul din 23 august 1804, arata ca in timpul puternicei calamitati au ars “doua poduri pe garla, unul la Poarta de Sus, altul al lui Manuc, cu Hanul lui Manuc.
Proiect Management

Alte referate despre: referate management, managementul calitatii referat, managementul

Managementul calitatii

Procesul este instabil deorece apar trei puncte in afara limitelor de
control, asta demonstrand prezenta unor cauze care creaza oscilatii.

Alte referate despre: referat managementul calitatii, referate managementul calitatii, managementul calitatii totale

Proiect managementul calitatii pentru SC Romagria SRL

4.Floarea soarelui - sunt cultivate anual suprafete de aprox . 500 ha, media zonei in conditii normale fiind de aprox. 3000 - 3200 kg / ha .
5.Cartof - sunt cultivate anual suprafete cuprinse intre 40 - 50 ha, media zonei in conditii normale fiind de aprox. 30.000 kg / ha .
6.Alte culturi - sunt cultivate anual suprafetele de pana la 960 ha, acestea fiind porumbul , ceapa si alte legume .Mai semnificative ca si suprafata sunt culturile de porumb, ceapa si alte legume . La porumb productia medie a zonei in conditii normale este cuprinsa intre 7000 si 8000 kg / ha .

In ceea ce priveste productiile precizate mai sus, este relevant a fi precizat faptul ca, in conditii meteorologice normale, firma depaseste frecvent productiile precizate mai sus . Firma are dotarea necesara si aplica tehnologii moderne de ciltivare a plantelor . Dispune de utilaje moderne de prelucrat terenul si aplica ingrasaminte si pesticide conform tehnologiilor moderne de cultivare a plantelor .
...

Alte referate despre: managementul calitatii mediului, managementul calitatii totale referat, managementul calitatii serviciilor

Proiect individual de imbunatatire a calitatii serviciilor oferite de SC Schwarz SRL

SCHWARZ urmareste si va urmari tot mai mult realizarea de strategii proprii cat si pentru partenerii de afaceri in vederea utilizarii oportunitatilor oferite de existenta unei piete europene comunitare, cat si intrarea Romaniei in aceasta piata. Prima si cea mai mare investitie a fost echipa SCHWARZ, componenta de baza a firmei. Aceasta a fost bazata pe atragerea de persoane cu un puternic background in domeniul de activitate. Pentru atingerea acestui obiectiv au fost studiate toate oportunitatile pe care piata locurilor de munca din Iasi le poate oferi: mediul universitar, firme concurente, specialisti cu rezultate in marketing sau alte domenii conexe.

Alte referate despre: imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de o firma de tricotaje, imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de, imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de pensiuni

Managementul calitatii S.C Dafora S.A

In 1995, Dafora a devenit societate pe actiuni, unicul actionar fiind Fondul Proprietatii de Stat, iar in 1998 a devenit o companie privata.
S.C. Dafora S.A. Medias a luat fiinta in baza HG Nr.690/1994 prin reorganizarea REGIEI AUTONOME ROMGAZ MEDIAS si are ca obiect de activitate principal forajul sondelor cu o pondere de 73,75% din total activitate; societatea desfasoara de asemenea si activitate de constructii si de turism.

Alte referate despre: managementul calitatii studiu de caz, principiile managementului calitatii, managementul calitatii referate

Managementul calitatii

2 Clientul si furnizorul
2.1 Clientul
Pentru a incerca o definitie, putem spune ca, in sens general, clientul este utilizatorul produsului sau serviciului si poate fi o persoana, un grup de persoane, o sectie de productie, o societate comerciala, etc. Notiunea de client acopera doua aspecte:Clientul extern este beneficiarul produsului realizat de o intreprindere;Clientul intern este orice persoana, grup, sectie, etc. ce se afla in relatie de predare - primire in cadrul procesului de productie.Satisfacerea clientului este atinsa atunci cand sunt indeplinite cerintele fundamentale, componente ale triunghiului calitatii: calitate, cost, piata, Figura 2, [Ca98].

Alte referate despre: implementarea managementului calitatii, managementul calitati, managementul calitatii in educatie

Rolul managerului in managementul calitatii

Clienti. Acestia sunt beneficiarii individuali (sau grupurile de beneficiari) directi ai produsului dezvoltat de proiect. Ei sunt cei pentru care proiectul este realizat (beneficiarii indirecti probabil sunt parti interesate in proiect). Ei pot fi denumiti si cumparatori dar procesul TenStep se refera generic la acestia drept clienti.

Alte referate despre: referate management calitatile unui manager, managementul calitatii muncii managerilor in productia agricola, managementul calitatii muncii managerilor in producerea agricola

Certificarea calitatii

Certificarea unui sistem de management al calitatii este o decizie strategica a firmei pentru afirmare intr-o piata globala puternic influentata de o crestere exponentiala a cererii si de o selectie drastica a furnizorilor profesionisti.

Alte referate despre: certificarea calitatii, certificarea calitatii produselor, referat certificarea calitatii

Gestiunea costurilor calitatii

Principalele probleme asupra carora Cercurile calitatii si-au indreptat atentia au fost urmatoarele:produsele ce necesitau reparatii, reprelucrari sau produse respinse;reducerea rebuturilor si a capetelor de productie;intretinere;imbunatatirea productivitatii;modificari de proiect;documentarea controlului; facturare.

Alte referate despre: gestiunea costurilor calitatii, realizarea unui sistem de gestiune a costurilor calitatii, gestiunea costurilor aferente calitatii unei firme

ISO 14000 Environmental Management system

It offers a source of guidance for introducing and adopting environmental management systems based on the best universal practices, in the same way that the ISO 9000 series on quality management systems, which is now widely applied, represents a tool for technology transfer of the best available quality management practices. In structure the ISO 14000 series is similar to ISO 9000 quality management and both can be implemented side by side.

Alte referate despre: iso 14000, iso 9000 2000 managementul calitatii, content management system

Definirea calitatii. Conceptul de calitate si evolutia acestuia

Calitatea totala cuprinde:
1.Toate functiile intreprinderii
2.Toate activitatile intreprinderii
3.Toti colaboratorii indiferent de scara ierarhica
4.Toate relatiile furnizor- client din intreprindere
5.Toate imbunatatirile din domeniul calitatii
6.Tot ciclul de viata al produsului
7.Toate pietele actuale si potentiale

Alte referate despre: managementul calitatii conceptul de calitate, asigurarea calitatii concepte asociate calitatii produselor alimentare, evolutia conceptului de calitate

Managementul calitatii

Obiectivele strategice de calitate.
Obiectivele strategice de calitate sunt fixate la nivelurile superioare ale ierarhiei din firma si sunt parte a planului de afaceri. Conceptul de obiectiv strategic de calitate este rezultatul logic al tendintei de a da calitatii prioritate absoluta intre obiectivele firmei.

Alte referate despre: referat managementul calitatii totale, studiu de caz managementul calitatii, managementul calitatii produselor si serviciilor

Istoria managementului

Asa ca putem spune ca in evolutia stiintei se remarca in structurarea
acesteia in scoli, curente, miscari si tendinte cu abordari diferite.
Toate aceste miscari au la origine teorii si concepte, adunate in
curente de gandire, pe care literatura de specialitate le-a numit
scoli.

Alte referate despre: istoria managementului, istoricul managementului, istoric management
Referate afisate : 17
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles