Aspirina tamponata si aspirina efervescenta

Aspirina

Referat despre Aspirina
Pornise, în cercetarea sa, de la ipoteza bazată pe credinţa foarte bine înrădăcinată la ţară, în rândul tămăduitorilor locali,ca fiecare plantă medicinală posedă o „semnatură” miraculoasă, menită să o predestineze unei anumite boli, stric legată de „semnul”plantei. Astfel, plămânărica, cu frunza sa de formă şi coloraţie asemanătoare plămânului este „destinată” să indece bolile de plămâni, pe când salcia,care creşte in locuri mlăştinoase,umede, pe malul apelor,ei bine, era şi ea bună de ceva.

Stând cu radacinile într-un teren atît de umed, nu putea să nu aibă nici un efect asupra celor ce se îmbolnăveau după ce au fost nevoiţi să stea cu picioarele în apă, sau să se ude la picioare. Toţi făceau febră după ce se imbonăveau, iar „frigurille” reprezentau forma cea mai gravă a bolii. Mai mult, doctorul Stone observase că scoarţa de pe ramurile salciei are un gust amar. Or, el ştia că din ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 7127
Materia: Chimie

Chimia medicamentelor

Chimia medicamentelor
Chimistul şi medicul elveţian Paracelsus(1493-1514), în secolul al XVI-lea, a fost primul care a definit principiul după care fiecărei boli îi corespunde un medicament specific. Trebuie deci căutat medicamentul în funcţie de maladia pe care dorim să o tratăm. Astăzi, cercetarea în domeniul medicamentelor revine, înainte de toate, chimiştilor. Aceştia lucrează în strânsă colaborare cu medicii şi farmaciştii. Împreună, ei ajută la progresul farmacologiei, ştiinţa medicamentelor.

Alte referate despre: medicamente, medicamente referat, medicamente droguri vitamine

Drogurile

Drogurile. Canabisul
Canabisul are un efect sedativ uşor, care duce la scăderea tensiunii arteriale, la creşterea apetitului, relaxare, posibile intoxicaţii şi o mai mare uşurinţă de comunicare cu alţii. Cei care fumează canabis resimt efectul în câteva minute, vreme de până la trei ore. Efectul apare cu întârziere dacă drogul este mestecat sau băut cu scopul de a-i prelungi prezenţa. În acelaşi timp însă, efectul e mai greu de controlat. Începătorii tind să se simtă confuzi, stresaţi şi neliniştiţi - adesea se simt panicaţi şi suspicioşi.

Alte referate despre: droguri, drogurile si efectele lor, referat droguri

Solutii tampon

Solutii tampon
Solutiile tampon sunt solutii de electroliti a caror prezenta se opune variatiei pH-ului atunci cand se adauga un acid sau o baza. Actiunea tampon este o consecinta a echilibrelor dintre apa,acizi slabi (HA), baze (B), amfoliti (Z±) si ioni in care se transforma aceste specii în solutie apoasã. Datorita reversibilitatii reactiei, adaosul de acid tare la o solutie tampon de acetat nu produce o variatie mare a pH-ului ,deoarece acidul adaugat este neutralizat de ionul de acetat ce functioneaza ca baza.

Alte referate despre: solutii tampon in sisteme biologice, solutii tampon, solutii tampon in sisteme biologice la chimie

Procese chimice principale

2) Oxidarea
Într-un prim sens înseamna cresterea cantitatii de oxigen dintr-o molecula. Unele procese de oxidare, cum sunt ruginirea fierului, râncezirea grasimilor etc, sunt procese nedorite, caz în care se adauga antioxidanti, anticorosivi sau se folosesc ambalaje ermetice. În alte cazuri este necesara oxidarea; astfel: albirea tesaturilor, decolorarea parului, oxidarea parafinelor în acizi grasi etc. Oxidarea se poate efectua chimic, în mediu acid, în care caz se folosesc: permanganatul de potasiu, cloratul de potasiu, acidul azotic, anhidrida acidului azotic, anhidrida acidului cromic, nitrobenzenul etc. În cazul în care se lucreaza în mediul bazic, se foloseste hipocloritul de sodiu (la albirea lânii), clorul (oxiclorura de calciu), permanganatul de potasiu, apa oxigenata etc. Nu sunt rare nici cazurile când procesul se efectueaza cu ajutorul oxigenului atmosferic ...

Alte referate despre: procese chimice principale, actiunea unei produse si procese chimice asupra omului si mediului, actiunea unor produse si procese chimice asupra omului si mediului

Terapia durerii in stomatologie

In stomatologie cel mai frecvent apar: edemul Quincke si urticaria.
Urticaria se manifesta prin: prurit, eritem, edem local in salturi, delimitate ce dureaza minute, ore, aparand mai ales acolo unde imbracamintea se lipeste de corp si pe mucoasa bucala, tegumente faciale.

Alte referate despre: terapia durerii in stomatologie, terapia durerii, durerea in stomatologie

EVOLUTIA MEDICAMENTULUI SI A ACTULUI FARMACEUTIC

Tehnica prepararii unor astfel de forme medicamentoase se intalneste in scrierile vechi chineze, indiene, egiptene, arabe asa cum era practicata in temple . Filozofii eleni au introdus spiritul stiintific in sensul explicatiei rationale a fenomenelor naturii , creand intre altele stiinta vietii adica biologia. Ei au cautat sa scoata medicina din temple si sa o emencipeze de superstitie si magie dar s-au izbit de rezistenta preotilor si ignoranta in care era tinut poporul. Majoritatea poporului insa adora zeii si terapeutica se aplica impreuna cu invocari si inmnuri adresate zeului sanatatii (Asclepios, Hygeea).

Alte referate despre: evolutia medicamentului si a actului farmaceutic, evolutia medicamentului si a actului farmaceutic referat, referat evolutia medicamentului si a actului farmaceutic

Remedii, medicamente, forme farmaceutice

Dupa O.M.S. ( abreviere de la fr. Organisation Mondiale de la Sante) sau W.H.O. ( abrev. De la eng. World Health Organization) , medicament este este orice substanta sau asociere de substante care modifica un proces fiziologic sau patologic, in beneficiul celui care-l foloseste sau orice substanta sau combinatie de substante care poate fi administrata la om sau animale in vederea stabilirii unui diagnostioc sau a restaurarii, corectarii sau modificarii functiilor fiziologice.

Alte referate despre: remedii medicamente forme farmaceutice, remedii medicamente forme farmaceutice medicina, referate remedii medicamente forme farmaceutice

Medicamente

Ele se acumuleaza deci nu este permis sa fie administrate decat la anumite intervale sau numai pe o durata limitata.La randul lor, unele medicamente sunt incompatibile reciproc, motiv pentru care ele nu trebuie combinate intre ele, pe cand altele isi intaresc reciproc efectul, se potenteaza. Aceste indicatii asupra multor posibilitati si complicatii, nebanuite pentru profani, vor sa demonstreze cat de important este sa ne tinem strict de indicatiile medicului privind felul, cantitatea, orarul si forma de administrare a medicamentului intrebuintat.

Alte referate despre: referat medicamente, droguri si medicamente, referat despre medicamente

Adolescenta

Controversele-impinse, adesea, pana la adevarate confuzii-au fost create si de succesiunea in timp a unor conceptii mai cuprinzatoare asupra adolescentei, conceptii cu un continut diametral opus. Astfel, intre cele doua razboaie mondiale, in hebelogie isi gaseste un loc tot mai larg teza ca tendinta de marginalitate-contestatie protestatare dominant negativa fata de lumea adulta-este un atribut al adolescentei, indiferent ca aceasta teza ia forma “Sturm und Drang”-ului scolii hebelogice germane, sau pe cea a “nevoi de evaziune”, apartinand scolii hebelogice franceze.

Alte referate despre: romanul adolescentului miop rezumat, romanul adolescentului miop, adolescenta

Renasterea in secolele XV si XVI

-Contrastul dintre lumea medievala si lumea Renasterii e si mai izbitor in domeniul artelor. Arta Renasterii reneaga tot ce a fost caracteristic evului mediu. Ea ofera Europei o noua viziune a lumii si o noua conceptie a formei, un nou raport intre om si spatiu. Ea pune stapanire pe o lume mai vasta si mai variata decat a artei religioase. Ea inaugureaza o noua epoca in istoria artelor.

Alte referate despre: renasterea in secolele xiv si xvi, renasterea in secolul xvii, insititutii centrale in spatiul romanesc secolul al xi- xvii lea

Pericolele casei

Daca copilul se joaca singur in curte (si este o idee buna sa aiba o curte la dispozitie), aceasta trebuie sa fie bine inchisa, sa nu poata iesi si expune la tot felul de pericole. Cea mai buna metoda de protectie este de a monta scanduri pe sub care sau peste care sa nu poata trece.

Alte referate despre: pericolul depozitarii deseurilor radioactive, pericolul depozitarii deseurilor radio active, descrierea casei mele

Allergies: What They Are

Allergic rhinitis results from an inflammation and irritation of the lining of the nose in response to an allergen. Common symptoms include a clear, watery nasal discharge, itchy nose, and sneezing with watery and itchy eyes.

Alte referate despre: they are, what animals are in danger, freedom-people what they do not want to hear

Oase - coloana vertebrala - tratamete naturiste

Artroza; pe fondul kilogramelor in plus, activitatea articulatiilor si mai ales a genunchilor se desfasoara cu mai mare dificulate. Cea mai buna solutie este slabitul simtomele artrozei vor scadea in intensitate. Vitamina C da rezultate bune, se consuma citrice, patrunjel, coacaze negre. Sucuri de legume, telina, morcovi, rosii, varza alba.Sa se consume de 2 ori/saptamana peste - somn, macrou, ton, hering, reduc inflamarea articulatiilor. Se evita grasimile animale, se consuma lactate semidegresate, carne de pui si vita. Decoctul de salcie actioneaza la o aspirina naturala, calmand durerile. Se beau cate 3 cesti/zi. Si ceaiul de cretusca are rol antiinflamator.

Alte referate despre: coloana vertebrala oase, coloana vertebrala, coloana vertebrala la om

Capitulatiile si obtinerea independentei

I.C.Bratianu in care ii solicita sprijinul pentru ridicarea interdictiei de a avea proprietati in Imperiul Otoman, aratand ca " acest drept ne apartine din vechime, romanii formand o natiune libera ce nu intra in categoria raialelor ca urmare a capitulatiilor din veacurile trecute"77, intreg anul 1869 va fi martorul unei sustinute ofensive diplomatice romanesti, care are in centrul ei ideea capitulatiilor.

Alte referate despre: obtinerea independentei de stat a romaniei 1877-1878, obtinerea independentei romaniei, obtinerea independentei de stat a romaniei

Boala ulceroasa si gastritele

Descoperirea faptului ca un germen patogen, Helicobacter pylori, are un rol important in dezvoltarea ulcerului, a schimbat radical perspectivele tratamentului. Azi oamenii pot face fata, o data pentru totdeauna acestei boli. In prezentare sunt evidentiate aspectele epidemiologice actuale si principalele achizitii privind etiopatogenia ulcerului gastric si duodenal. Factorii etiologici majori ai ulcerului gastric si duodenal sunt infectia cu Helicobacter pylori (HP) prezenta in 92% din ulcerele duodenale si 70% din ulcerele gastrice si consumul de aspirina, antiinflamatoare nesteroidiene sau corticoizi (4-6% din ulcerele duodenale si 10-20% din ulcerele gastrice).

Alte referate despre: boala ulceroasa, boala ulceroasa la copii, afectiuni de etiologie psihogena boala ulceroasa

Program pentru gestionarea mijloacelor fixe intr-o institutie

1. Introducere:
Obiectivul proiectului este acela de a permite gestionarea mijloacelor fixe intr-o institutie. Folosesc un fisier binar. Prin structura sa programul poate actualiza, adauga si regasi datele din fisier. Utilitatea proiectului este data de necesitatea efectuarii unei simulari a lucrului cu baze de date prin intermediul limbajelor de programare. Am urmarit implementarea procedurilor de creare fisier, adagare in fisier, stergere din fisier etc. Utilitatea economica este data de accesul destul de usor pentru lucrul in contabilitatea de gestiune cu mijloacele fixe in cadrul unei institutii. Fiecarui mijloc fix i se vor memora urmatoarele caracteristici: cod mijloc fix, denumire mijloc fix, tip mijloc fix, anul intrarii in functiune, numar de inventar.

Alte referate despre: sisteme informatice pentru gestionarea mijloacelor fixe, mijloace fixe intr-un restaurant, evidenta mijloacelor fixe intr-0 firma
Referate afisate : 17
Medie note: 8.00 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK