Astmul bronsic

Lucrare de diploma - Ingrijiri ale pacientului cu astm bronsic

Ι. INTRODUCERE
Astmul bronsic este o entitate clinica cunoscuta cu aproximativ 1000 de ani i.e.n, el deriva de la un cuvant gracesc care inseamna “greutate respiratorie” , si este considerat un “brevet de viata lunga”.

Indienii vechi socoteau ca astmul este produs de un principiu activ al toracelui, care impiedicat in trecere, cauzeaza greutatea respiratorie. Ei au introdus tratamentul cu Datura Strammonium in tigari astmatice. Se intalnesc referiri despre astm in Exod, Homer si Herodot. Hipocrate mentioneaza astmul in patru din aforismele lui .Este primul autor care ii recunoaste natura spasmodica (il compara cu epilepsia) si include intre cauze : frigul si excitantii de mediu .

Nivel: Facultate
Dimensiune: 79kb
Downloads: 30
Materia: Medicina

Bolile sistemului circulator

Tratament: Medical – constând în scăderea obligatorie a tensiunii arteriale mai ales în anevrismul disecant. Chirurgical – de urgenţă în anevrismul rupt; se rezecă, de asemenea, anevrismele simptomatice sau cele asimptomatice care se măresc progresiv.

Alte referate despre: bolile sistemului circulator, bolile sistemului circulator la om, bolile aparatului circulator

Glaucomul - lucrare de diploma

Coroida este o membrana intens vascularizata, ea fiind invelisul hranitor al globului ocular. Partea externa adera la sclerotica si este alcatuita dintr-o patura subtire conjunctiva bogata in celule pigmentare, prin care contribuie la formarea camerei obscure. La polul posterior coroida prezintaun orificiu care corespunde lamei ciuruite a sclerpticii, prin care trec fibrele nervului optic.
In portiunea anterioara coroida formeaza corpul ciliar, care este o formatiune conjuctiv- musculara ce se intinde pina la radacina irisului. In grosimea acesteia se gasesc muschiul ciliar – format din fibre netede si procesele ciliare – care sunt niste creste formate din ghemuri vasculare, foarte anastomozate intre ele cuprinse intr-un tesut conjuctiv in care exista si numeroase celule pigmentare si tesut elastic. Corpul ciliar prin muschiul sau are rol in acomodarea vizuala la distanta, iar procesele ciliare secreta umoarea apoasa care hraneste tesuturile lipsite de vase (corneea si ...

Alte referate despre: glaucomul-lucrare de diploma, ingrijirea pacientilor cu glaucom lucrare de diploma, glaucom lucrare de diploma

Pneumonie bacteriana - lucrare de diploma

FARINGELE,al doilea organ al cailor respiratorii,este un organ cu dubla functie, respiratorie si digestiva.

Alte referate despre: pneumoniile bacteriene lucrare de diploma, pneumonie pneumococica lucrare de diploma, pneumonia acuta lucrare de diploma

Astmul bronsic

Astmul bronsic, simptomele pot varia de la tuse pâna la dispnee. În general boala are o evolutie episodica sau paroxistica, dar poate fi si persistenta. Simptomul de baza este wheezing-ul, dar si tusea poate fi simptomul predominant. Des poate fi confundata cu "bronsita cronica" sau „pneumonia recurenta". Simptomele acute sunt manifestarea spasmului muschilor netezi bronsici, edemului si inflamatiei mucoasei bronsice.

Alte referate despre: astmul bronsic referat, astmul bronsic, astm bronsic

Bolile respiratorii

Un fapt negativ este alergizarea şi micşorarea în legătură cu aceasta a forţelor de apărare ale organismului, creşterea frecvenţei epidemiilor de gripă. Bronşita constituie o problemă social-medicală de primă importanţă şi pe drept este considerată boala secolului în rînd cu boala ischemică a inimii. Cel mai des bronşita acută este precedată de boli repetate prost lecuite ale căilor superioare de respiraţie, inclusiv traheită. Bolnavii se plîng de tusă, (iniţial seacă cu flegmă neînsemnată, vîscoasă, mai tîrziu ea devine abundentă, deseori mucilaginos-puroioasă, galbenă, se scuipă uşor).

Alte referate despre: boli respiratorii, bolile respiratorii, boli respiratorii referat

Bolile sistemului nervos si deformarile coloanei

Acesta este un referat corect structurat si care respecta toate regulile cerute de catre profesori.

Alte referate despre: bolile sistemului nervos si deformarile coloanei, bolile sistemului nervos si deformatile coloanei, boli sistemului nervos si deformatile coloanei

Boli inflamatorii intestinale

TNF (tumor necrosis factor), în mod particular, are un amplu spectru de efecte proinflamatorii cu importanţã deosebitã pentru inflamaţia intestinalã (Wirtz S, Finotto S, Kanler S 1999). Eliberarea TNF determinã activarea macrofagelor prin mecanism autocrin. Legarea TNF de suprafaţa celularã reprezintã semnalul costimulator care augmenteazã rãspunsul imun medial de limfocitele T (Schreibers, Raendler A, Stenson WK, MacDernott RP 1992). TNF împreunã cu IL-1 induce expresia moleculelor de adeziune celularã la nivelul endoteliului vascular (ELAM-1: Endothelial Cell Leucocyte Adhesion) şi de adeziune intercelularã (ICAM-1: Intercellular Adhesion Molecule), permiţând recrutarea unor noi celule inflamatorii la nivelul mucoasei. De asemenea, TNF are efect procoagulant la nivelul endoteliului vascular şi stimuleazã eliberarea localã de oxid nitric (NO), factor activator plachetar şi prostaciclinã (Sands BE 1996). În sfârşit, TNF stimuleazã producţia de metaloproteine ...

Alte referate despre: boli inflamatorii intestinale, bolile inflamatorii intestinale, boli inflamatoare intestinale

Astm bronsic - Volumul expirator maxim pe secunda si Capacitatea virala

Cauza subiacentă a hiperreactivităţii din astm este necunoscută, dar se consideră că inflamaţia căilor aeriene joacă un rol patogenic fundamental. Reactivitatea căilor aeriene poate varia în intesitate, iar fluctuaţiile se corelează cu simptomatologia clinică. Factorii care amplifică reactivitatea arborelui bronşic sunt numeroşi: alergeni, medicamente, factori de mediu, stimuli profesionali, infecţioşi, legaţi de efort, emoţionali. Printre cei mai frecvent incriminaţi se numără alergenii din aer, aspirina, agenţii beta-blocanţi adrenergici (de ex. propranolol, timolol), sulfiţii din alimente, poluarea aerului (ozon, bioxid de azot) şi infecţiile respiratorii.

Alte referate despre: volum expirator maxim pe secunda, volumul expirator maxim pe secunda, volumul expirator maxim pe secunda reprezinta

Ce este astmul bronsic?

Astmul bronsic reprezinta un sindrom inflamator cronic al cailor aeriene, care apare la indivizi cu susceptibilitate genetica si se manifesta prin obstructie bronsica reversibila, partial sau complet, spontan sau sub tratament si in care se manifesta sindromul de hiperreactivitate bronsica la stimuli variati. Simptomele pot varia de la tuse pana la dispnee. In general boala are o evolutie episodica sau paroxistica, dar poate fi si persistenta. Simptomul de baza este wheezing-ul, dar si tusea poate fi simptomul predominant. Des poate fi confundata cu "bronsita cronica" sau "pneumonia recurenta".

Alte referate despre: referat astm bronsic, criza de astm bronsic, referat astmul bronsic

Plamani - tratamente naturiste

Bronhoron; tratament curativ si profilactic, medicament homeopatic, adultii si copii peste 16 ani. Tratament profilactic; 5 granule 1 data/zi 10 - 15 zile/.luna. Pentru copii intre 2 - 5 ai 1 granule/zi; intre 6 - 10 ani 3 granule/zi; intre 11 - 15 ani 4 granule/zi. Tratamentul curativ 5 granule 1 data/zi, pana la vindecare. Granulele nu se ating cu mana, se numara in capacul tubului, se pun pe limba si se sug, nu se bea nimic cel putin Oe ora, se iau cu cel putin oe ora inainte sau dupa masa.Bronsita; 500g. ceapa rasa cu 400g. zahar, 50g. miere in 1 litru de apa se fierbe pe foc mic timp de 3 ore, cu capac. Se consuma 1 lingurita de 4 - 6 ori/zi.

Alte referate despre: tratamente naturiste pentru par, tratamente naturiste pentru scabie, tratamente naturiste

Socul anafilactic

Tabelul 3. Volumul de adrenalina (epinefrina) 1%o (1 mg/ml) care se
administreaza intramuscular in socul anafilactic4

Alte referate despre: soc anafilactic, socul anafilactic, soc anafilactic tratament

Cancerul bronhopulmonar

Debutul poate fi si acut, de tip pneumonie sau cu aspect de abces pulmonar. Se cunoaste si un debut tardiv, in perioada de metastazare, printr-un tablou de sindrom paraneoplazic: tulburari de tip reumatismal (artralgii, degete hipocratice), neurologic (polinevrite), endocrin (acromegalie).

Alte referate despre: cancerul bronhopulmonar referat, cancerul bronhopulmonar, referat cancerul bronhopulmonar

Alergia - mai mult decat o afectiune banala

Tratament
Exista doua mari categorii de medicamente (antihistaminice) care ocupa locul central in tratamentul afectiunilor alergice: antihistaminicele clasice (de tipul Romergan, Feniramin, Nilfan, Tavegyl, Clorfeniramin) si antihistaminicele de generatie noua (de tipul Claritine, Zyrtec, Hismanal), dar administrarea acestora trebuie facuta numai sub indrumarea medicului.

Alte referate despre: inteligenta face mai mult decat o avere, inteligenta face mai mult decat orice avere text argumentativ, text argumentativ-inteligenta face mai mult decat o avere

Epilepsie

Referat despre Epilepsie
Epilepsia consta in aparitia episodica a unei descarcari bruste excessive si rapide a unei populatii mai mult sau mai putin intinsa de neuroni din substanta cenusie a encefalului.
Clinic: Epilepsiile au caracteristica elemental parosistic (brusc)
- alterarea constientei este mai mult sau mai putin intinsa
- convulsiile pot exista sau nu

Alte referate despre: epilepsia, epilepsia referat, epilepsie

Semiologia aparatului cardiovascular

Angina pectorala are urmatoarele caractere:
- ca localizare: tipic are localizare retrosternala pe care pacientul o precizeaza cu toata mana, de tip constrictiv. Uneori apar si localizari atipice: in hemitoracele drept, in regiunea epigastrica in infarctul postero-inferior, in mana stanga, in regiunea interscapulovertebrala.
- Ca iradiere: tipic, iradierea este in umarul si membrul superior stang pe marginea cubitala pana la ultimele doua degete. Alteori, durerea iradiaza in mandibula si la nivelul gatului. Atipice sunt durerile in ambii umeri sau in regiunea posterioara a toracelui. Sunt descrise si durerile amputate, in care lipseste durerea precordiala si apar dureri la nivelul zonelor de iradiere, adica numai la nivelul degetelor de la mana stanga sau numai in mandibula.
- Caracterul ei este de obicei de constrictie, ca si o gheara precordiala sau uneori se resimte ca o apasare sau arsura.
- Intensitatea durerii depinde de gradul de perceptie al pacientului al durerii ea variind ...

Alte referate despre: semiologia aparatului cardiovascular, semiologia aparatului cardiovascular la copii, aparatul cardiovascular semiologia

Abcesul pulmonar

Abcesul pulmonar - Am ales aceasta afectiune a aparatului respirator deoarece este o boala care deriva din complicatii mai minore care netratate initial, pot duce la afectiuni mai grave, acestea fiind la distanta dar cu precadere cele din vecinatate:faringe, laringe, esofag.

Toate afectiunile sunt importante pentru sanatate si bunul mers al vietii dar aparatul respirator are cred, o deosebita importanta deoarece fara un plaman care sa asigure o oxigenare de calitate si alte procese ce au loc in organism indiferent de: pozitia, de ocupatie, de inteligenta si de multe alte lucruri care nu au o mare importanta daca un om nu poate avea o respiratie de calitate aceasta fiind un fenomen vital. Daca organismul poate rezista mai mult de 30 de zile fara hrana, 3-4 zile fara apa, nu poate fi lipsit de oxigen mai mult de cateva minute aproximativ (3 minute). Respiratia este o functie care ...

Alte referate despre: abcesul pulmonar, abcesul pulmonar referat, abces pulmonar

Substante de contrast iodate

~Indicatii: - produs organo - iodat de contrast indicat pentru
colecistografie si colangiografie;

Alte referate despre: substante de contrast iodate, substante de contrast iodate orale, substante de contrast iodate folosite denumirea lor

Montarea usilor si ferestrelor - lucrare de diploma

"Montarea usilor si ferestrelor - lucrare de diploma"
Uşile sunt alcătuite din următoarele părţi componente : tocul, căptuşeala şi foile uşii, pervazuri şi şipcile de oprire, balamale, broaşte, zăvoare, etc.

Alte referate despre: montarea usilor si ferestrelor, montarea usilor si ferestrelor imagini, lucrare de diploma la prelucrarea ferestrelor
Referate afisate : 19
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles