Atacuri teroriste

Terorismul

Concluzia apartinea presedintelui G.W. Bush: “Teroristii vor sa intimideze si sa demoralizeze natiunile libere, dar nu vor avea succes.”
Este, poate, destul de greu de inteles care sunt pornirile unui atac terorist. De ce sa vrei sa omori? De ce sa vrei sa distrugi ceea ce omenirea a creat? De ce sa vrei sa distrugi o civilizatie, o lume, poate chiat intreaga planeta?

Iata intrebari pe care, dupa septembrie 2001, si le pun tot mai des analistii politici, medicii psihiatri, psihologii si - de ce nu? – chiar simplii oameni care nu pot sa inteleaga care sunt adevaratele porniri ale tuturor actelor de terorism la care asista, neputinciosi. Se pare ca ar fi vorba de actiunea unei gene inca destul de putin studiate, inca destul de putin cunoscute, asa numita gena a agresivitatii… .

11 septembrie, 2001 – zi de doliu international
Dupa cum toata lumea stie, pe 11 septembrie ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 21kb
Downloads: 14
Materia: Diverse

Rasismul

Rasismul nazist a
realizat ceva unic în istoria rasismului,prin enormitatea proportiilor
si perfectionarea organizarii unei societati criminale,prin educarea
la crima din copilarie ca politica nationala.În acest fel,statul a
fost transformat într-o imensa asociatie criminala.
O asemenea criminalitate organizata de stat nu se va mai percepe decat
în regimurile comuniste,dar acest lucru este o alta problema care
trebuie tratata pe larg.

Alte referate despre: rasismul, rasism, rasismul referat

Traficul ilicit de droguri si terorismul

Rezultatele acestor demersuri au constituit baza Conventiei Unice Asupra Stupefiantelor, adoptata in data de 30 martie 1961 la New York şi modificată prin Protocolul din 1972, care constituie temelia sistemului de control şi prohibitie a stupefiantelor. In acest context au fast definiti, pentru prima data, o serie de termeni unanimi acceptati referitori la domeniul vizat. Conventia Natiunilor Unite Asupra Substantelor Psihotrope de la Viena din ailul 1971, largeşte cadrul institutional privind domeniul şi impune o serie de constrangeri administrative legate de comerţul şi traficul ilicit cu substantele vizate.

Alte referate despre: traficul ilicit de droguri si terorismul, traficul ilicit de droguri si terorismul doc, traficul ilicit de droguri si terorismul lucrare de dizertatie

Terorismul

Terorismul
Noţiunea de terrorism este cunoscută omenirii de la începutul istoriei, dar în istorie acest termen a apărut după revoluţia franceză din 1789. În secolul XX terorismul internaţional săvârşit în timp de pace a luat o amploare deosebită. Principala caracteristică a terorismului este intimidarea prin violenţă, mijloacele folosite fiind extrem de variate, incluzând răpirea de persoane, luarea de ostatici, asasinatul, execuţiile sumare, producerea de explozii, distrugerea unor edificii publice, sabotarea căilor ferate sau a unor instalaţii industriale ori a mijloacelor de telecomunicaţii, ruperea unor diguri, otrăvirea apei potabile (a râurilor, fântânilor sau rezervoarelor de apă)etc.
Terorismul

Alte referate despre: terorismul, terorismul international, terorismul referat

Terorismul international

Terorismul international
Notiunea de terrorism este cunoscuta omenirii de la inceputul istoriei, dar in istorie acest termen a aparut dupa revolutia franceza din 1789. In secolul XX terorismul international savarsit in timp de pace a luat o amploare deosebita.
Terorismul international

Alte referate despre: terorism international, terorismul international referat, referat terorismul international

Terorismul

Terorismul
Principala caracteristică a terorismului este intimidarea prin violenţă, mijloacele folosite fiind extrem de variate, incluzând răpirea de persoane, luarea de ostatici, asasinatul, execuţiile sumare, producerea de explozii, distrugerea unor edificii publice, sabotarea căilor ferate sau a unor instalaţii industriale ori a mijloacelor de telecomunicaţii, ruperea unor diguri, otrăvirea apei potabile (a râurilor, fântânilor sau rezervoarelor de apă), producerea unor boli contaginoase, executarea de bombardamente etc.

Alte referate despre: terorism, organizatii teroriste, referat terorism

Asocierea pentru savarsirea de acte de terori

Conform art. 1 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, terorismul reprezintă ansamblul de acţiuni şi/sau ameninţări care prezintă pericol public şi afectează securitatea naţională, având următoarele caracteristici:a) sunt săvârşite premeditat de entităţi teroriste, motivate de concepţii şi atitudini extremiste, ostile faţă de alte entităţi, împotriva cărora acţionează prin modalităţi violente şi/sau distructive;

b) au ca scop realizarea unor obiective specifice, de natură politică;
c) vizează factori umani şi/sau factori materiali din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, populaţiei civile sau al oricărui alt segment aparţinând acestora; ...

Alte referate despre: asocierea pentru savarsirea de acte de terorism, asocierea pentru savarsirea de infractiuni, asocierea la savarsirea de infracyiuni

Terorismul international

BIBLIOGRAFIE
Grigore Geamănu, Drept internaţional public, vol I, 1981
Dumitru Popescu, Drept internaţional public, 1993
Ch. Roussau, Droit international public, 1965
L. Oppenheim, International Law, A Treatise, vol.1 Peace

Alte referate despre: combaterea terorismului international, aparitia si evolutia terorismului international, terorismul international si lupta impotriva terorismului

Narcoterorismul

Iată doar cateva din intrebarile la care ne propunem sa răpundem în cadrul acestei lucrari, abordand complexul fenomen al traficului şi consumului de droguri ca element caracteristic pentru începutul secolului al XXI-Iea prin prisma efectelor si tendinţelor in plan social.

Alte referate despre: narcoterorismul, narcoterorism, referat narcoterorism

Terorismul

Terorismul - In ziua de astazi, lectura anumitor stiri s-a transformat intr-un exercitiu suprarealist. Vedem mereu atentate sinucigase sau demonstratii ale unor multimi fanatice si ni se spune ca este vorba de "militanti islamici". Aceasta e o eroare, nu pentru ca in sine ar fi incorect, ci pentru ca lasa la o parte ceva esential. E ca si cum am descrie regimul nazist pur si simplu drept "guvernul german", fara nici o alta calificare, o cale sigura pentru a nu intelege nimic din ideologia si din intentiile sale.

Alte referate despre: istoria terorismului, terorism referat, referate terorism

Istoria terorismului

După cum am precizat în rândurile de mai sus, acţiunile teroriste sunt săvârşite în mod frecvent cu mijloace care pot provoca o primejdie comună şi care lezează, prin efectele lor morale, interesele unor grupuri mari de oameni, ale unor state sau chiar ale întregii umanităţi. Totuşi dacă analizăm lucrurile prin prisma folosirii de mijloace capabile să provoace un pericol comun, acestea nu presupun în mod necesar, nici ca intenţie nici ca rezultate, un act de terorism; pentru a contraria terorismul nu implică obligatoriu folosirea de mijloace proprii a da naştere unui pericol comun; o populaţie poate fi terorizată prin asasinarea unor persoane, fără ca populaţia sa fie în pericol nemijlocit.

Alte referate despre: referat istorie terorismul, referat istorie terorism, istoricul terorismului

Terorismul israelian si tradarea americana, cauzele atacurilor din 11 septembrie

Aceasta gogoasa este cea mai ridicola explicatie vanduta americanilor.
Pentru a termina cu terorismul impotriva poporului american, trebuie ca noi sa cunoastem adevaratul motiv pentru care suntem atat de urati. Tehnologiile moderne fac ca actele de crima pe scara larga si de terorism sa poata fi infaptuite extrem de usor de aproape oricine. Acest fapt face ca aceste acte sa nu poata fi oprite prin mijloace militare. De fapt chiar si forta bruta pe care noi o folosim in Afganistan pentru a eradica terorismul face ca, la nivel mondial, ura fata de America sa creasca, astfel incat la fiecare terorist pe care noi il ucidem sa apara alti o mie.

Alte referate despre: terorist cecen ucis de americani, atacuri teroriste, atacuri teroriste contemporane

Moneda euro

Pe de alta parte, avantaje fiscale si sociale creeaza rigiditati pe pietele muncii, cu consecinte negative asupra gradului de ocupare, dar si asupra productivitatii. Cu toate ca de la introducerea monedei unice, in Zona Euro s-au creat aproape 16 milioane de noi locuri de munca, aceasta performanta a contribuit, intr-o oarecare masura, la incetinirea cresterii productivitatii muncii, factor esential pentru o crestere economica sanatoasa.

De asemenea, politicile structurale trebuie sa isi imbunatateasca rolul jucat in integrarea pietelor, care ar conferi flexibilitatea necesara pentru a imbunatati rezistenta la socuri.Toate aceste provocari sunt cu atat mai mari cu cat Uniunea Europeana trebuie sa faca fata efectelor globalizarii, care pune presiuni din partea tarilor emergente asupra inlocuirii unor sectoare economice in care statele membre nu mai sunt competitive, cresterii explozive a preturilor la energie si alimente, precum si tendintelor de imbatranire a populatiei.

EURO ...

Alte referate despre: moneda euro, moneda euro referat, referat moneda euro

Aspartam

Riscul este mult marit pentru nou-nascuti, copii, femei insarcinate, batrani si bolnavii cu probleme cronice de sanatate. Desi, in general, FASEB (Federatia societatilor americane pentru o biologie experimentala) este de acord cu toate hotararile FDA, in acest caz a declarat ca "este mai prudent sa se evite folosirea suplimentelor alimentare care contin acid glutamic de catre femeile insarcinate, nou-nascuti si copii."

Alte referate despre: aspartam, aspartam referat, aspartamul

Europol

6.Personalul
Consiliul director al Europol este numit de către Consiliul Uniunii Europene(miniştri de justiţie şi ai afacerilor interne).Din Consiliul director fac parte,directorul Max Peter Ratzel(Germania) şi directori adjuncţiMariano Simancas (Spania) Jens Henrik Hojbjerg(Danemarca) şi Kevin O’Connell(Regatul Unit).
La sediul Europol îşi desfăşoară activitatea 490 de persoane.Dintre acestea, 80 sunt ofiţeri de legătură Europol(OLE) reprezentând mai multe tipuri de agenţii care se ocupă de aplicarea legii(poliţie,vamă,servicii de imigrare etc.).
Ofiţerii de legătură (OLE),împreună cu ofiţerii,analiştii şi alţi experţi Europol oferă servicii eficiente şi rapide multilingve,24 de ore din 24 .

Alte referate despre: europol, europol eurojust si mandatul de arestare european, europol romania

Hackers si IRC

Aceşti hackeri amatori sunt singurii care ajung în faţa justiţiei. Motivul este simplu. Acei hackeri adevăraţi care îşi pot scrie singuri nuke - urile, sunt, de obicei destul de inteligenţi pentru a face anumite sisteme care să inducă în eroare pe toţi aceea care ar încerca să determine sursa atacului.

Alte referate despre: hackers, irc, functia rinichilor irc

Poarele migratoare (sec. III - IX )

Statul vizigot a fost condus după un cod de legi inspirat de cel roman, codul Liber Iudiciorum, alcătuit de regele Recesvint(649-672) în anul 654. Vizigoţii au fost asimilaţi de către romanicii din peninsulă. La sfârşitul secolului VII, regatul vizigot a intrat în declin, iar în anul 711, a fost cucerit de către arabi. În regatul vizigot a trăit un remarcabil cărturar medieval, Isidor din Sevilla (cca 560-636), autor al unor scrieri teologice, istorice şi enciclopedice care au influenţat profund cultura medievală.

Alte referate despre: triburile migratoare sec iii vii in hrist, migratia slavilor in sec iii-xiii, perioada antica sec iii i hr

11 septembrie 2001

S-a vorbit mult despre 11 septembrie 2001. S-a vorbit despre simboluri ale democratiei, despre schimbarea lumii, despre declansarea razboiului impotriva terorismului. S-a vorbit mult si s-a facut, iata, dupa 5 ani, extrem de putin. Au murit atunci 3000 de oameni, printre ei si romani. Au mai murit de atunci, in urma altor zeci de acte teroriste sau in conflicte armate generate de aceasta isterie mondiala, alte cateva zeci de mii, printre ei, din nou, si romani. Comisia Uniunii Europene a ratificat strategia antiterorista a Uniunii Europene, iar SUA au deblocat 200 milioane dolari pentru infiintarea unui departament de criza cu obiectiv declarat: prinderea lui Osama Bin Laden.

Alte referate despre: 11 septembrie 2001, 11 septembrie 2001 referat, 11 septembrie 2001 istorie
Referate afisate : 18
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles