Atentia in dialog proverbe 2440

Atentia

Atentia
Este foarte greu de dat o definiţie exactă a ceea ce numim noi atenţie.
În literatura de specialitate găsim numeroase definiţii ale atenţiei din care reiese că a fi atent înseamnă într-un fel a te închide faţă de lumea exterioară, spre a te focaliza asupra a ceea ce te interesează.
Atentia

Nivel: Facultate
Dimensiune: 21kb
Downloads: 774
Materia: Psihologie

Psihologia copilului cu dificultati de invatare - deficit de atentie

Semnificaţia sintagmei dificultăţide învăţare este prezentă (în plan teoretic) adesea contradictoriu şi confuz, ca atare legătura cu practica este destul de dificilă.Conceptul de dificultăţi de învăţare este cunoscut mai ales ca dificultăţi şcolare şi anume ca „dificultăţi care le întâmpină unii elevi în asimilarea cunoştinţelor, în formarea competenţelor” (Mircea Stefan, Lexicon pedagogic, p.90, 2006, Aramis, Bucureşti). De obicei, dificultăţile de învăţare apar de timpuriu, în însuşirea cititului (dislexie), a scrisului (disgrfie), şi duc la manifestări de anxietate, neâncredere în sine, pierderea motivaţiei învăţării.

Alte referate despre: psihologia copilului cu dificultati de invatare - deficit de atentie, psihologia copilului cu dificultati de invatare, referat psihologia copilului cu dificultati de invatare

Atentia

Când scopul unei activităţi este bine stabilit, când ştim că activitatea desfăşurată este utilă, atunci ne putem mobiliza cu mai multă uşurinţă în vederea realizării ei, atenţia noastră fiind atrasă şi menţinută de tot ceea ce duce spre realizarea corespunzătoare a activităţii respective. În afara de stabilirea clară a scopului şi de corelarea lui cu interesele şi treburile, omul îşi poate impune să fie atent, se poate mibiliza în această direcţie, mai ales în momentele dificile, critice ale muncii sau atunci când se face trecerea de la o activitate la alta.

Alte referate despre: atentia, atentia psihologie, concentrarea atentiei

Neurofiziologia atentiei

Un stimul de intensitate redusa sau un stimul care nu prezinta interes pentru noi nu intra in campul atentiei. Asadar cortexul poate activa, la randul sau, formatiunea reticulata care sustine insuficient energetic o anumita informatie, adica un anumit pattern de activare. Odata activata, formatiunea reticulata sustine activitatea cortexului de prelucrare a mesajului receptionat.

Alte referate despre: neurofiziologia atentiei, neurofiziologia atentiei model sokolov, mecanismele neurofiziologice ale atentiei

Memorie slaba sau numai neatentie?

Va tine minte mult mai mult timp ceea ce a invatat, in timp ce "indoparea capului" este eliminata in cateva zile sau, cel mult, cateva saptamani.

Alte referate despre: memorie slaba, memoria slaba, probleme de memorie slaba

Fluctuatiile atentiei si starea de vigilenta

Fluctuatiile atentiei si starea de vigilenta
Activitatea este forma principală a relaţiei omului cu mediul ambiant, în concordanţă cu motivaţia. Activitatea are scopul şi obiectul bine determinate; o disconcordanţă între acestea poate fi semnalul dereglărilor psihice.
Fluctuatiile atentiei si starea de vigilenta

Alte referate despre: starea de vigilenta, stare de vigilenta, atentia cu starile de constiinta

Atentia si patologia ei

Atentia si patologia ei
Natura atentiei spontane la o persoana releva caracterul acesteia sau cel putin tendintele sale fundamentale. Ne arata daca avem de-a face cu un spirit frivol, banal, marginit, deschis, profund. Ribot da exemplul unei portarese care in mod spontan da atentie barfelor; pictorul este atras de un frumos rasarit de soare; geologlui ii atrag atentia niste roci in care omul obisnuit nu vede decat niste pietre.

Alte referate despre: atentia si patologia ei, atentia si patologiile ei, patologia atentiei

Atentia si neatentia elevilor la ore

Prima conditie a desfasurarii unei lectii, a unui proces de invatare este atentia, care presupune orientarea selectiva a activitatii psihice, asupra unui obiect, fenomen etc. paralel cu asigurarea unui tonus celebral optim. Din multimea de stimulari care actioneaza asupra receptorilor, subiectul alege si raspunde in mod corespunzator numai la o mica parte:circa 1% din aceste influente parcurg- dupa D.E.Berlyne- sistemul nervos pentru a iesi sub forma de comportamente. Filtrajul si selectia mesajelor are loc nu numai la nivelul scoartei celebrale, ci si in etajele inferioare ale sistemului nervos.

Alte referate despre: atentia si neatentia elevilor, neatentia elevilor la ore, atentia si neatentia la ore a elevilor

Cele patru porunci ale primei varste

Va avea o conceptie pesimista asupra existentei, se va simti frustrat si dezamagit. Simtind in adancul sau ca nevoile si dorintele nu ii sunt satisfacute, probabil va decide ca este inutil sa mai incerce si va deveni acel tip de copil (si mai tarziu adult ) fara agresivitate si care se demonstreaza incapabil sa-si conduca viata.

Alte referate despre: comentariul primei strofe din porunca de tudor arghezi, comentariul primei srofe porunca de tudor arghezi, cele patru varste ale omenirii referat

Proverbe

Proverbul -este o invatatura trasa dintr-o intamplare; -el are un anumit sens care te ajuta sa intelegi unele lucruri

Alte referate despre: proverbe si zicatori despre respectul fata de parinti, proverbe despre munca, proverbe si zicatori

Ipoteze negative ale dialogului

Daca nu sunt in relatie cu unul atunci inseamna ca sunt in relatie cu altele fata de ele insele.Fiind altele intre ele inseamna ca sunt luate ca multimi, fara vreo unitate din moment ce Unu nu este.De asemenea, daca Unu nu este, altele vor comporta pluralitate.In interiorul lor nu se va putea gasi parul sau imparul daca Unu (impar) nu este.Parul si imparul se detrmina in relatie cu Unul.Apoi, altele decat Unu vor putea fi in acelasi timp finite si infinite.Daca nu exista unitate el pot fi percepute ca infinitate de pluralitati.In celalalt caz, ele sunt finite, unitare, doar prin impresia ca alcatuiesc o unitate (multimea privita in sine).Totodata ele sunt si identice cu sine dar si diferite, si miscate dar si imobile.

Alte referate despre: dialog intre 2 persoane, efectele pozitive si negative ale omului asupra naturii, dialogul

Dialogul social si sindicatele

Organizatia Internationala a Muncii are meritul de a fi structurat un sistem de conventii si recomandari, ratificate si de Romania, ce constituie la nivel international un eficient mecanism de promovare si protectie a libertatii sindicale.In randul acestora amintim, in primul rand, Conventia O.I.M. nr.87/1948 privind libertatea sindicala si protectia dreptului sindical. Principiul fundamental al acesteia este asigurarea dreptului, liber exercitat, al angajatilor si angajatorilor, fara distinctie, de a se organiza in vederea promovarii si apararii intereselor lor.

Alte referate despre: dialog social patronat sindicat rezultat referat, sindicatele si dialogul social, cauta referat dialog social

Dialog neizbutit

Rememorez acum trecutul
Ce mi-a fost dat , ce am trăit ,
Încerc atunci cu începutul
Un dialog neizbutit .

Alte referate despre: compunere cu dialog intre animale, dialog, dialog intre doua persoane

Proverbe romanesti.ppt

Lenea face pe bogat a i se uri si pe sarac in nevoi a se tari.
Lenea e cucoana mare care n-are de mancare.
Peste el lenea a dat si s-a pus sa zaca-n pat.
Cine se ia cu lenevia pierde si suta si mia.
Lenea cand este mai mica, tot stie si ea de frica.
Trandavul se pricepe la trei lucruri: sa mance, sa doarma si sa se supere.
Lenesul fuge cand e vorba de munca, dar vine cel dintai cand e vorba de mancare.

Alte referate despre: proverbe romanesti, institutiile medievale romanesti ppt, despre proverbe romanesti

Doua loturi de Ioan Luca Caragiale

Prin autocaracterizare Lefter este un om pesimist si superstitios Biletele au fost cumparate cu bani de imprumut de la cap. Pandele cu conditia sa-i dea 10 la suta din castig .Dupa ce cap.Pandele a anuntat castigul .Lefter actioneaza neasteptat de la o stare la alta, de la vestelie in momentul cand afla ca biletele sunt in jacheta pana la o stare de tensiune si nervozitate care nu-l caracterizeaza. Dupa ce sparge toate farfuriile el isi sterge sudoarea de pe frunte asezat pe un scaun. Acesta stare de agresivitate il va domina in continuare incat ajuns la casa tigancilor este cumplit de furios.

Alte referate despre: doua loturi de ioan luca caragiale apartine genului epic, rezumat doua loturi de ioan luca caragiale, doua loturi de ioan luca caragiale

Miracolul cuvintelor in viata mea

De aceea trebue sa sădim în minţile celorlalţi cuvinte plăcute, ca sa culegem roade minunate. Ele sînt magice, pline de bucurie şi reprezintă o forţă creatoare a vieţii, iar la această putere avem acces si noi. Trebue sa o folosim în sprijinul nostru şi al tuturor celor cu care intram în contact!

Alte referate despre: miracolul cuvintelor in viata mea, eseu miracolul cuvintelor in viata mea, miracolul cuvintelor in viata mea eseu

Orasul Viena

Secole întregi,Orasul Viena a fost recunoscutã drept capitala incontestabilã a muzicii mondiale. Haydn, Mozart si Schubert sunt numai câtiva dintre marii compozitori care au considerat Viena drept casa lor. De asemenea filarmonica orasului este celebrã, concertele ei fiind difuzate în toatã lumea. Viena mai este numitã si capiata-
la valsului.

Alte referate despre: orasul viena, orasul viena referat, referat orasul viena

Realismul si al doilea razboi mondial

Pe de alta parte, actiunea U.R.S.S. in estul Poloniei, in concordanta cu pactul Ribentropp-Molotov venea ca o confirmare a impartirii sferelor de influenta in Europa de Est, arbitrar, insa si temporar. Ambele puteri acumulau energie in acest armistitiu pentru ceea ce urma sa se intample. Sunt numeroase voci care au afirmant ca daca Hitler nu ar fi atacat in iunie 1941 Uniunea Sovietica, Stalin ar fi atacat primul la randu-i Germania, ceea ce este din nou in conformitate cu regulile realismului politic: dorinta de a anticipa miscarile adversarului.

Alte referate despre: al doilea razboi mondial, al doilea razboi mondial referat, romania in al doilea razboi mondial
Referate afisate : 18
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK