Atestat-tipuri de convertoare in echipamentele de telecomunicatii

Stabilizatoare de tensiune

STABILIZATOARE PARAMETRICE
Stabilizatoarele parametrice folosesc in montaj o impedanta neliniara, care poate compensa variatia sarcinii sau pe cele ale tensiunii de alimentare.Acest tip de stabilizator foloseste ca impedanta neliniara, fie un element neliniar cu o comportare rezistiva (un tub cu gaz stabilizator de tensiune sau o dioda Zener), fie un element neliniar cu o comportare reactiva.

Impedanta neliniara se pate monta in serie sau in derivatie.
Deoarece impedanta neliniara consuma energie daca are caracter rezistiv sau acumuleaza energie, daca are un caracter reactiv, randamentul acestor stabilizatoare, in special pentru cele de curent continuu, este scazut.

Stabilizatoare parametrice cu rezistenta neliniara. La stabilizatoarele parametrice de tensiune alternativa sau continua de puteri mici se folosesc elemente de circuit neliniare cu comportare rezistiva, cum ar fi : stabilitroane, tuburi stabilovolt, diode Zener.

Stabilizatoare parametrice cu reactanta neliniara. ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 7kb
Downloads: 9256
Materia: Automatica

Amplificatoare operationale

După etapa mecanizării, omul îndeplineşte în principal funcţia de conducere a proceselor tehnologice de producţie. Operaţiile de conducere nu necesită decât un efort fizic redus, dar necesită un efort intelectual important. Pe de altă parte unele procese tehnice se desfăşoară rapid, încât viteza de reacţie a unui operator uman este insuficientă pentru a transmite o comandă necesară în timp util.

Alte referate despre: amplificatoare operationale, amplificatoare operationale referat, amplificatoare operationale inversoare

Stabilizatoare de tensiune

Stabilizatoare in regim de comutatie sunt tot stabilizatoare cu reactie, in care insa elementul regulator al tensiunii de iesire nu lucreaza liniar, ci in regim de comutatie. Creste astfel mult randamentul stabilizatorului.

Alte referate despre: stabilizatoare de tensiune, stabilizator de tensiune, stabilizatoare de tensiune referat

Dioda semiconductoare

Scopul lucrării - Ridicarea caracteristicilor şi determinarea
principalilor parametrii ai diodelor semiconductoare; studiul comportării diodei semiconductoare în circuite elementare.
Caracteristica statică, curent-tensiune, teoretică a unei diode semiconductoare dedusă prin analiza fenomenelor fizice.

Alte referate despre: dioda semiconductoare, diode semiconductoare, dioda semiconductoare referat

Modelarea si simularea unor echipamente ale sistemelor hidraulice automate

Modelarea si simularea unor echipamente ale sistemelor hidraulice automate.Motorul electric transformă energia electrică în energie mecanică, deci, la nivelul său, se realizează prima conversie C1, apoi, generatorul hidrostatic transformă energia mecanică în energie potenţială de presiune, realizând astfel cea de a doua conversie C2, energie care – preluată de elementele de reglare şi control – este transformată în mod convenabil în concordanţă cu programul de funcţionare al instalaţiei şi transmisă apoi motorului hidraulic.

Alte referate despre: sisteme hidraulice automate, referat sisteme hidraulice automate, modelarea si simularea sistemelor agricole

Determinarea coeficientului de tensiune

III. Mersul lucrării
Se umple biureta cu apă până la o anumită diviziune. Se alege un anumit volum pentru măsurători. Se va da drumul apoi picătură cu picătură lichidului din volumul respectiv. Se vor efectua trei măsurători numărându-se de fiecare dată picăturile conţinute în unitatea de volum.

Alte referate despre: determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referat determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referate determinarea coeficientului de tensiune superficiala

Stabilizatoare de tensiune cu componente discrete

Functionarea circuitelor si aparatelor electronice necesita pentru alimentarea cu energie electrica surse de energie continua. Aceasta se obtine in mod obisnuit de Ia baterii sau de la reteaua de curent alternativ, prin redresare si filtrare.In majoritatea cazurilor, sursele de alimentare pentru aparatura electronica au puteri mici, de ordinul watilor, pana Ia sute de wati. Schemele cu tranzistoare necesita, de exemplu fie tensiuni pozitive, fie tensiuni negative de ordinul A30V si curenta pana Ia 5-10 A.

Alte referate despre: stabilizator de tensiune referat, referat stabilizatoare de tensiune, schema bloc a unei surse stabilizatoare de tensiune

Circuite stabilizatoare

Un stabilizator de tensiune cu rectie este compus din :
-un difuzor de tensiune DT
-un etalon de referinta ER
-un detector de eroare DE
-un element de reglare sau executie EE

Alte referate despre: circuite stabilizatoare, circuite stabilizatoare de tensiune, circuite stabilizatoare de curent continuu

Procesul decizional ai intreprinderii in telecomunicatii

Capitolul 1. Concepte de baza a procesului decizional
1.1. Decizia si decidentul
Decizia – actul de alegere a unei linii de acţiune prin care se urmăreşte realizarea obiectivelor ţinîndu-se cont de resursele disponibile. A decide înseamnă a alege dintr-o mulţime de variante posibile de acţiune ţinînd cont de anumite criterii, pe acea decizie care este considerată cea mai avantajoasă atingere a unor obiective.
Decizia este punctul central al activităţii de management întrucît ea se regăseşte în toate funcţiile acestea.

Alte referate despre: procesul decizional al intreprinderii de telecomunicatii, procesul decizional ai intreprinderii in telecomunicatii, procesul decizional al intreprinderii

Asigurarea cladirilor, constructiilor, echipamentelor precum si alte bunuri

Interesul asigurabil este valoarea pecuniară a bunului, expus avariilor, distrugerii sau pierderii, sau valoarea patrimonială ce poate fi pierdută de asigurat sau beneficiar, ca urmare a producerii evenimentului asigurat. Asiguratul trebuie să aibă un interes patrimonial asupra bunului asigurat, la fel şi beneficiarul asigurării încheiate trebuie să aibă interes, dacă acesta nu este cel care efectuează asigurarea.

Alte referate despre: asigurarea cladirilor contructiilor echipamentelor si a altor bunuri, asigurarea cladirilor constructiilor, asigurarea cladirilor constructiilor locuinteloreferat

Convertoare de semnal unificat

Datele obţinute se trec în tabel şi se trasează caracteristica. Se vor repeta măsurătorile pentru Rs=250 şi Rs=750, analizând influenţa rezistenţei de sarcină asupra curentului debitat. Pentru realizarea măsurătorilor asupra convertorului U/I bidirecţional se realizează următorul montaj:

Alte referate despre: convertoare de semnal unificat, unde se folosesc convertoarele de semnal unificat, semnal unificat

Echipamentul electric al unui automobil

Fixarea bateriei in locasul ei pentru evitarea spargerii bacului;controlul periodic al nivelului electrolitului(cu un tub capilar de sticla), care trebuie sa fie cu 10-15mm deasupra placilor, al densitatii masurate cu densimetrul-1,24 cm3 vara si 1,28cm3 iarna sau densitatii indicate de fabricant.

Alte referate despre: echipamentul electric auxiliar al automobilului, proiect echipamentele electrice de pornire automobilelor, echipamentul electric al automobilului

Achizitionarea echipamentelor in leasing

Leasing-ul a apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, ca mai apoi, treptat, să pătrundă şi în alte ţări, îndeosebi în Europa .
În S.U.A., leasing-ul a fost reglementat prin United States Uniform Consumer Credit Code şi prin Uniform Commercial Code . În Marea Britanie , Franţa şi Belgia s-au elaborat reglementări, care definesc relaţiile contractuale pe bază de leasing şi precizează operaţiunile pe care le include.

Alte referate despre: achizitionarea echipamentelor in leasing, studiu de caz pentru achizitionarea echipamentelor i leasing, achizitionarea de echipamente prin leasing

Echipamente folosite pentru proiectarea ramelor de ochelari

Materialele termoplast pot fi modelate prin incalzire, fara sa sufere schimbari majore. Procesul de incalzire si racire poate fi continuat fara ca acesta sa fie in detrimetrul proprietatilor plastice ale materialului.Materialele termoplaste sunt cele mai bune pentru ramele de ochelari, deoarece permit eventualele modificari de forma, dupa fabricare. Materialele termorigide sufera reactii chimice ireversibile cand are loc procesul de polimerizare.

Alte referate despre: rame de ochelari, echipamente folosite la lipire, rama de ochelari

Instalatii si echipamente frigorifice pentru bar-club 200 persoane

Instalatiile frigorifice: sunt masini termice care au rolul de a prelua
caldura de la un mediu avand temperatura mai scazuta si de a o ceda unui mediu avand temperatura mai ridicata, asa cum se observa si pe schema energetica din figura Acesta poate sa fie considerat cel mai simplu model de instalatie frigorifica, deoarece nu contine nici un element de natura constructiva.Din acest punct de vedere, poate sa fie asimilat cu o "cutie neagra", a carei functionare va fi analizata in continuare si care urmeaza sa fie "deschisa" pentru a i se studia componenta, modul de functionare si parametrii de performanta.

Alte referate despre: instalatii si echipamente frigorifice in restaurant, referat instalatii si echipamente frigorifice din restaurant, instalatii si echipamente pentru cafe bar

Convertoare - atestat

Momentul active al fortelor este echilibrat de momentul rezistent creat de resortul antagonist R , astfel ca lama L ocupa o pozitie bine definite, concretizata sub forma unui unghi x sau , ceea ce este acelasi lucru, sub forma unei deplasari al unui punct de pe lama L din x in x’ ( fig. b ) , unghiul sau deplasarea fiind proportionale cu curentul i.

Alte referate despre: convertoare atestat, convertoare-atestat, atestat convertoare de intrare

Scada

Sistemul de monitorizare se bazeaza pe diverse dispozitive electronice inteligente (DEI) , care au rolul de achizitie si prelucrare a marimilor supravegheate.Reducand numarul de interfete intre echipamentele primare si echipamentele secundare, costul total al sistemului se reduce substantial prin reducerea cablajelor.Progresul tehnologic realizat in domeniul tehnicii de calcul si al comunicatiilor de date permite azi utilizarea solutiilor distribuite in realizarea sistemelor de achizitie, comanda, control, monitorizare si chiar de protectie.

Alte referate despre: de ce inainte de ploaie temperatura aerului scade usor, masuri luate pentru scaderea distrugerii stratului de ozon, scaderea vectorilor
Referate afisate : 17
Medie note: 8.02 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK