Atestat placa de sunet

Proiect Atestat Placa de Sunet

Pentru a evita aceasta problema, multe placi audio destinate publicului larg codifica prin culori mufele jack conform specificatiilor. Codificarea prin culori poate diferi pentru unele adaptoare audio ( sau poate sa nu existe deloc ). In orice caz, setul fundamental de conexiuni inclus pe majoritatea placilor audio este urmatorul:

Conector stereo de iesire de linie sau audio ( verde deschis ). Conectorul de semnal de iesire de linie este utilizat pentru transmiterea semnalelor sonore de la adaptorul audio la un dispozitiv din exteriorul calculatorului. Puteti lega cablurile de la acest conector la boxe stereo, la casti sau la statia stereo de amplificare. In cazul in care conectati calculatorul la statia dumneavoastra stereo, puteti obtine sunet amplificat.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 597kb
Downloads: 3969
Materia: Informatica

Componentele calculatorului

1.PLACA DE BAZĂ
Aceasta reprezintă cea mai importantă cea mai importantă componentă aflată în carcasă ; mai este denumită şi placa principală ( motherboard )

Pe ea se află aplicate următoarele componente : micropocesorul, memoria, alte plăci necesare funcţionării unor echipamente inserate în locaşe speciale, numite Sloturi.

Printre alte plăci există : placa video, placa de sunet, modemul, placa de reţea, etc . Pe lângă acestea, porturile seriale şi paralele servesc la conectarea unor dispozitive periferice, cum ar fi : mouse – ul, imprimanta, modem – ul .
Placa de baza pastreaza legatura si cu celelalte componente ale calculatorului care nu sunt amplasate direct pe ea, prin magistrale (cum ar fi CD-ROM, HDD, FLOPPY DISK).

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele calculatorului referat, referat componentele calculatorului

Hardware

Toate aceste elemente determina viteza de lucru a PC-ului. Viteza se
masoara in milioane de instructiuni pe secunda (MIPS) Un PC performant
are o viteza de 2-20 MIPS

Alte referate despre: hardware, componente hardware, componentele hardware

Componentele unui calculator PC

Ultimele doua butoane nu sunt întîlnite la toate carcasele , la carcasele ATX butonul de reset nu mai este prezent în unele cazuri , restartarea revenind în sarcina sitemului de operare si a Bios-ului ; în schimb , butonul de schimbare a frecventei a disparut complet de pe carcasele noi , rolul sau fiind activ în cazul procesoarelor din familia i286 , i386 , i486 . Avea rolul de a înjumatati frecventa de tact a procesorului sau dimpotriva de a o mari ; astfel frecventa putea fi setata la 66 sau 33Mhz , etc .
Înainte de a începe prezentarea detaliata subliniez ca pentru buna functionare a unui calculator nu este responsabila o singura componenta ; fiecare componenta participa activ sau pasiv la realizarea unei functionalitati satisfacatoare .

2.PREZENTAREA COMPONENTELOR
2.1 PROCESORUL

Componenta ce are rolul de a dirija celelalte dispozitive ...

Alte referate despre: componentele unui calculator, componentele unui calculator referat, partile componente ale calculatorului

Sunetul pe computer

Dupa anul ’95 cand a aparut si sistemul de operare Windows 95 a inceput pe calculator sa se poata converti muzica de pe casete si CD-uri audio.Muzica ocupa un spatiu mai mare,convertirea nu era totala era un transfer de pe CD-ul audio pe PC care ocupa mult spatiu pe hard disk.Treptat lucrurile au inceput sa evolueze au aparut sisteme mai performante si componente mai performante. Muzica azi sta in PC in proportie mai ridicata in format comprimat MP3.

Alte referate despre: sunet computer, dowloand program de sunet pentru unitatea multimedi computer system, dispozitive sunet computer

Hard-disc

Constructia HDD-ului

Denumirea „hard-disk”(disc rigid) arata de fapt proprietatea fizica a discurilor din interiorul carcasei. Aceste discuri se numesc platane si sunt compuse dintr-un substrat si un mediu magnetic . Substratul sau materialul de baza din care este facut platanul trebuie, prin natura lui sa fie un material non-magnetic capabil sa fie prelucrat in forme foarte subtiri (grosimea acestor platane este de ordinul milimetrilor sau chiar mai mici).

Astfel, materialele alese pentru realizarea platanelor sunt aluminiul sau o mixtura intre sticla si un material ceramic . Pentru a permite stocarea datelor, ambele parti ale platanului sunt acoperite cu un strat foarte subtire de material cu proprietati magnetice foarte bune (o pelicula de oxid magnetic) sau, mai recent, cu un strat metalizat foarte subtire.

Platanul-este de fapt suportul ...

Alte referate despre: hard disc referat, referat hard disc, hard disc

Atestat in Visual Fox Pro

- record - are ca effect selectarea inregistrarii cu nr specificat;
- next - permite selectarea unui de nr inregistrarii incepand de la cea curenta inclusiv ea;
- rest – permite selectarea tuturor inregistrarilor , incepand de la cea curenta inclusiv ea si pana la sfarsitul tabelului;
- append – permite adaugarea de inregistrari in baza de date;
- append blank – permite adaugarea unei inregistrari vide la sfarsitul bazei de date;

Alte referate despre: atestat informatica visual fox pro, atestat in visual fox pro, atestat in visual fox pro 9

Probleme de atestat in Fox Pro

Probleme de atestat in Fox Pro
LOCUITOR ( Cod N-5, Nume C-15, Vârstă N-3 )
Valoarea câmpului cod din cele două baze de date identifică în mod unic o proprietate

Se cere un meniu ce rezolvă următoarele cerinţe :
1) Pentru un anumit locuitor afişaţi toate proprietăţile existente împreună cu informaţiile privind suprafaţa şi dependinţele.
2) Afişaţi locuitorii şi proprietăţile în care locuiesc mai mult de trei persoane pe o suprafaţă mai mică decât 15mp.
3) Cine sunt locuitorii cu mai mult de 3 proprietăţi ?
Barem :
Oficiu .........1p
Creare bazelor de date şi încărcarea lor....1
Rez.pct.1...............2p
Rez.pct.2...............3p
Rez.pct.3...............3p

Alte referate despre: atestat informatica fox pro, atestat visual fox pro, atestate informatica fox pro

Placa de sunet

Câteva din plăcile de sunet foarte performante oferă ieşiri pentru 4 difuzoare şi o interfaţă de ieşire digitală printr-o mufă. Pentru audiofili, există o nouă generaţie de plăci de sunet digitale. O placă de sunet digitală este practic pentru aplicaţii care au nevoie de sunet digital, cum ar CD-R şi DAT. Rămânând digital fără conversie de la sau către analog ajută să prevină ceea ce este numit „pierdere generaţională”. Plăcile de sunet digitale au intrări şi ieşiri digitale, pentru a putea transfera date de pe DAT, DVD sau CD direct pe hard disk-ul din calculator.

În mod normal, o placă de sunet poate sa facă 4 lucruri cu sunet:
- să reproducă muzică înregistrată, (de pe CD-uri sau fişiere audio, cum sunt wav sau MP3), de la jocuri sau de pe DVD-uri
- să înregistreze audio în diferite formate media de pe diferite surse externe (microfon sau deck de casetă)
- să sintetizeze sunete
- să proceseze sunete existente

Alte referate despre: placa de sunet referat, placa de sunet, download placa de sunet

Subiecte atestat informatica 2005

D.) La începerea probei fiecare elev va crea în directorul (folder-ul) C: Atestat un nou director (folder) având numele candidatului în care va copia cele două fişiere atestat.dbf şi atestat.doc, operaţie obligatorie.

Alte referate despre: subiecte atestat informatica, subiecte atestate informatica, subiecte atestat informatica 200

Hotel - atestat

1.2. Economic
Hotel - atestat
Acesta este compartimentul care înregistrează toate datele activităţii financiare, sub toate aspecte-le ei gestionare şi patrimoniale, de la întocmirea bugetului previzionat şi până la controlul întregii activi-tăţi economice. Directorul economic, cu ajutorul unei reţele de analize, previziuni, documente contabile şi bilanţuri, care nu lasă loc improvizaţiilor sau aproximărilor, întocmeşte rapoarte zilnice, lunare, se-mestriale şi anuale. Aceste rapoarte sunt adevărate “barometre” pentru conducătorii diferitelor comparti-mente şi pentru directorulgeneral, oferindu-le suportul exact pentru luarea viitoarelor decizii.

Alte referate despre: hotel atestat, calitatea serviciilor unui hotel atestat, camera de hotel atestat

Maica Domnului in Teologia Sfintilor Parinti - lucrare de atestat

Maica Domnului in Teologia Sfintilor Parinti - lucrare de atestat - Orientarea aceasta ţine de structura personalităţii lor şi de elemente de evoluţie a mentalităţii generale, adică de date personale, individuale şi date contextuale. Astfel, Sfinţii Părinţi au devenit normativi pentru Biserică tocmai datorită faptului că au reuşit să se ridice de la elementele particulare la valorile eterne, să transmită un model de viaţă şi de gândire duhovnicească care au depăşit timpul şi spaţiul.

Alte referate despre: maica domnului in teologia sfintilor parinti, maica domnului in literatura sfintilor parinti, maica domnului in teologia sf parinti

Bilantul contabil atestat

1) Funcţia de generalizare a datelor în ciclul contabil de prelucrare a informaţiilor izvorăşte din necesitatea de a grupa datele dispersate ale contabilităţii curente, după criterii bine stabilite, într-un număr restrâns de indicatori, care să poată oferi o imagine de ansamblu asupra situaţiei economico-financiare a unităţii patrimoniale.

Alte referate despre: bilantul contabil atestat, bilant contabil atestat, bilantul contabil-atestat

Ateroscleroza si regresia placii de aterom

Îngroşarea adaptativă a intimei - Bogată în proteoglicani sau
musculo-elastică
Tipul I (leziunea iniţială) - Acumulare de lipoproteine în intima şi
celule spumoase
Tipul II (striul lipidic) - Acumulare de lipoproteine în intima
Tipul III (preateromul) - Tipul II plus depozite extracelulare
de lipide
Tipul IV (ateromul) - Tipul II plus nucleu extracelular de
lipide
Tipul V (fibroateromul) - Tipul IV plus straturi fibroase şi
multipli nuclei lipidici
Tipul VI (placa complicată) - VI-A: fisură, eroziune
VI-B: hematom
VI-C: tromb
Tipul VII (placa calcificată) - Depunere masivă de calciu ...

Alte referate despre: ateroscleroza si regresia placii de aterom, regresia placii de aterom, regresia placilor de aterom

Pe scurt despre sunet si propagarea acestuia

Aceste zgomote pot distrage atentia sau pot fi deranjante, avand efecte negative asupra comunicarii, confortului si eficientei muncii. In astfel de incaperi, se folosesc materiale fonoabsorbante pentru a indeparta o cantitate cat se poate de mare de sunet reflectat si pentru a crea totodata un mediu acustic confortabil.

Alte referate despre: referat fizica sunetul si propagarea acestuia, sunetul si propagarea sunetului, sunetele si propagarea lor

Tren de placere

Trei sunt ipostazele umane stimulate de caragialianul tren de plăcere. Cu el si prin intermediul lui se asteaptă, se călătoreste si se ajunge undeva. În 25 de minute trenul determină asteptarea, o asteptare iesită din comun, care îl situează pe o treaptă hierofanică. El soseste venind dinspre centru si aducând de acolo, în neînsemnatul orăsel L., sacra familie regală. Evenimentul agită fiintele locale pînă la delir, ele încearcă ineditul sentiment că se apropie visatul moment al contactului si, de ce nu, al egalitătii cu lumea de sus, fie si pentru scurta durată de 25’. Asteptarea ia forma unui carnaval ad-hoc. Sacrul si profanul corespunzînd grupului care vine si, respectiv, grupului numeros, care asteaptă, se manifestă în travestiuri hilare si în limbaj carnavalesc.

Alte referate despre: tren de placere rezumat, tren de placere, caracterizarea doamnei georgescu din tren de placere
Referate afisate : 16
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles