Autism definitie

Autismul - definitie, teorii si tratare

În 1943 doctorul Leo Kanner a descris pentru prima dată 11 copii care s-au prezentat la clinica sa cu o combinaţie de grave deficite de vorbire marcate de anormalităţi în interacţiunea socială şi o înclinaţie spre comportamente stereotipe, repetitive şi ritualisitce.

Autismul - definitie, teorii si tratare
Aceşti 11 copii au fost primii copii diagnosticaţi cu autism infantil. Deşi denumirea iniţială a evidenţiat că autismul infantil e observat în copilărie şi documentele descriu comportamentul autist la copii, acum este clar că autismul e văzut ca o boală pe tot parcursul vieţii a cărei tip şi severitate se modifică în timp odată cu dezvoltarea individului.

Autismul - definitie, teorii si tratare
Definiţia Autismului şi Stările Înrudite

Autismul este un sindrom comportamental definit de un curs caracteristic şi de apariţia simultană a unor purtări particulare în trei mari domenii. În acest moment, cea mai utilizată definiţie ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 18kb
Downloads: 1682
Materia: Medicina

Autismul

a. interes redus si anormal în intensitate sau concentrare
b. aderenta aparent inflexibila pentru un ritual specific si
nefunctional
c. maniere stereotipe sau repetitive ( de exemplu: fâlfâirea sau
rasucirea mâinii sau a degetului, sau miscari complexe ale
întregului corp)
d. preocupari insistente pentru parti ale obiectelor

Alte referate despre: autismul, autism definitie, autism referat

Autismul

Se apreciază că autismul are o frecvenţă egală cu a surdităţii, dar mai mare decât cecitatea.
Raportat la sex, frecvenţa este mai mare la băieţi: 3-4 la 1, faţă de fete.
Cercetările nu au putut demonstra transmiterea ereditară legată de sex şi nici prezenţa unui caracter genetic dominant la unul din sexe. S-a remarcat însă un număr mai mare de autişti printre copiii unici sau printre primii născuţi. Autismul infantil apare de preferinţă în mediile intelectuale şi în aşa-zisele clase superioare, dar nu exclusiv.

Alte referate despre: autismul referat, autismul la copii, referat autism

Autismul

Astazi, autismul a devenit o realitae si pentru societatea noastra; incidenta si simptomatologia extrem de diversificata genereaza discutii aprinse,dar si preocupari constante in randul specialistiilor,mobilizeaza parinti si institutiile abilitate de la nivelul comunitatiilor,provoaca dispute si controverse in perimetrul scolii atunci cand se pune in discutie integrarea copiilor cu autism in medii scolare obijnuite sau 'speciale', trezesc interes si participare din partea viitorilor specialisti aflati in stagii de formare universitara sau de alt tip.

In ultimii ani,varietatea simptomatologica si diversitatea descrieriilor tulburarilor asociate autismului au impus introducerea si folosirea unui termen aumbrela' mai generos-tulburari din spectrul autism-pentru a cuprinde toate sindroamele si formele de manifestare a tulburarilor din aceasta categorie,respectiv: sindromul Kanner, sindromul Asperger, sindromul Rett, sindromul Heller, autismul atipic.

Cauzele care determina ...

Alte referate despre: autismul infantil, evaluarea teoriei mintii in autism, autism

Autismul

Cercetarile imagistice ale creierului persoanelor cu autism au identificat anomalii in anumite zone cerebrale, inclusiv in acelea responsabile de emotie si de relationarea sociala.
Alte studii sugereaza ca persoanele cu autism au niveluri crescute ale neurotransmitatorului numit serotonina, o substanta chimica care trimite mesaje in interiorul creierului.
Totusi, aceste studii sunt preliminare si in prezent se desfasoara cercetari pentru a se explica modul de afectare a creierului in autism.

Simptome
Simptome principale
Severitatea simptomelor variaza semnificativ de la o persoana la alta. Totusi, toate persoanele cu autism au anumite simptome principale in urmatoarele domenii:

Alte referate despre: studiu de caz autism, teoria mintii in autism, cum se manifesta autismul

Avortul - definitie - clasificare

Dupa ce dilatarea instrumentara este efectuata se patrunde prudent cu chiureta in cavitatea uterina, conform datelor obtinute prin histerometrie in ceea ce priveste profunzimea si axul cavitatii. Se racleaza sistematic peretii cavitatii, apoi colturile. Evacuarea se incepe cu chiurete mai mari si boante, apoi pentru colturi se continua cu chiurete mai mici si mai ascutite. Dupa terminarea interventiei se injecteaza cate o fiola de Ergomet si Oxistin in scop hemostatic.

Alte referate despre: vitamine definitie clasificare, proteine-definitie clasificare p, vointa-definitie clasificare calitati functii

Autismul - incapacitate de interelationare

In teatru, relatia fundamentala este cea dintre personaj si spectator. Buna functionare a mijloacelor kinezice si proxemice de exprimare joaca un rol esential. Actorul este obligat, pe de o parte, sa-si supradimensioneze gestica si mimica spre a le face perceptibile de la distanta si pe de alta parte sa-si subordoneze jocul de scena unui cod al expresiei faciale si corporale accesibile publicului in conditii socio-istorice determinate.

Alte referate despre: definitie autism, referate autism, referat despre autism

Autismul

- existenţa unor factori ce determină anomalii organice;
- existenţa unor factori ce produc tulburări ale funcţiilor psihologice şi psihofiziologice.

Alte referate despre: definitia autismului, referat autismul, plan de evaluare a mintii in autism

Autismul

Capacitatea intelectuala a autistului nu poate fi calificata ca diminuanta sau absenta ca la copilul deficient mintal. La copilul autist se poate vorbi despre faptul ca isi pune in practica aceasta capacitate intelectuala numai intr-un mod foarte selectiv, nedezvoltand-o, in cele din urma manifestand carente si insuficiente la nivelul unei debilitati profunde. Astfel, deficientele de relationare si de comunicare,senzoriale, afective si cognitive, influenteaza in mod negativ dezvoltarea personalitatii copilului autist.

Alte referate despre: sindromul autism, evaluarea teoriei mintii autism, proiect de interventie in cazul copiilor cu autism

Definitia salariului

Dar veniturile din salarii, conform Codului fiscal, sunt realizate de catre o categorie mai larga de persoane care lucreaza in baza unor relatii de serviciu reglementate prin legi sau statute speciale (fara a fi necesar contract de munca). Astfel din punct de vedere fiscal (art.55 - Cod fiscal [2] "sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege [3], indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca." Sunt asimilate salariilor, in vederea impunerii si o serie de alte venituri prevazute la art. 55, alin.(2, lit.a-k) din Codul fiscal.

Alte referate despre: definitia salariului, definitie salariat, stat de salarii definitie

Introducere in teoria si practica aptitudinilor - definitie si caracterizare generala, tipologie, cunoastere si influentare

Aceste aptitudini se caracterizeaza prin urmatoarele:avand la baza o singura functie, constand doar dintr-o singura insusire psihica, aceste aptitudini nu duc la rezultate remarcabile, decat pe linia unor actiuni simple;se sprijina pe un tip omogen de operare sau functionare;

Alte referate despre: invatarea eficienta intre teorie si practica, paul cornea introducere in teoria lecturii, teoria si practica consilierii in asistenta sociala

Notiuni introductive - Definitia microbiologiei

Victor Babes (1854 - 1926) este fondatorul microbiologiei in tara noastra. A descoperit peste 40 de tipuri de microbi, a studiat colorarea vitala a microorganismelor, a cercetat cu rezultate remarcabile boala turbarii si efectul vaccinului antirabic in aceeasi perioada cu Pasteur.

Alte referate despre: definitie microbiologia laptelui si a produselor lactate, despre microbiologie definitie, microbiologie definitie

Definitia inteligentei

Perioada îndelungată de gîndire face şi ea ca o problemă să devină, treptat, familiară. Tocmai din acest motiv la testele de evaluare a inteligenţei subiecţilor li se impune o limită de timp – atunci cînd sînt lăsaţi să zăbovească oricît lîngă întrebări, vor găsi soluţia, dar în acest caz testul nu mai are relevanţă cu privire la inteligenţa lor. (Totuşi, aceasta nu înseamnă că subiectul trebuie zorit, încît să nu aibă timp să se gîndească bine ; el trebuie să gîndească repede, dar nu în grabă, de aceea limita de timp la testele de inteligenţă trebuie să fie una rezonabilă.)

Alte referate despre: definitia inteligentei, definitia inteligentei emotionale, definitia inteligentei emotionala

Definitia violentei si tipuri de violentei

Violenta afecteaza un numar mare de copii fara aparare prin diferite forme de privare, astfel ne referim la parintii sau persoanele care ingrijesc copilul intr-un asemenea fel incat produc acestuia vatamari fizice sau emotionale intr-un asemenea grad incat starea sanatatii sale fizice si/sau emotionale precum si dezvoltare sa sunt in pericol.

Alte referate despre: tipuri ale violentei, definitie structura si tipuri, definitia politicii si tipurile acesteia

Definitie, concept, terminologie, administratie publica

Aceste activitati apar ca activitati subsidiare celor care sunt specifice acestor organe, iar organele care le realizeaza par nu ca subiecti ai puterii legiuitoare sau ai celei judecatoresti, ci ca autoritati administrative, ca organe de conducere administrativa ale institutiilor respective. Activitatile de organizare a executarii legii si de executare a acesteia se realizeaza si de catre organizatii particulare, activitatea lor fiind si de interes public, prevazuta de lege in conformitate cu prevederile acesteia.

Alte referate despre: conceptul de administratie publica, referat conceptul de administratie publica, concept de administratie publica

Normele de munca - definitie,forme de exprimare

Pe locurile de munca la care operatiile, produsul sau insusirile materialelor folosite se schimba des, sau durata de executare a lucrarilor este mare forma cea mai potrivita de exprimare a normei de munca este norma de timp. |n cazurile in care salarizarea se face dupa timpul lucrat sau in regie, norma de munca se exprima sub forma sarcinii de munca sau sub forma sferei de atributie.Norma de timp de munca este timpul stabilit unei executant care are calificarea corespunzatoare sI lucreaza cu intensitate normala pentru efectuare unei unitatI de lucrare sau produs in conditii tehnice sI organizatorice precizate.

Alte referate despre: norme de protectia muncii definitie, piata muncii si formarea salariului, norme protectia muncii referat

You have the opportunity to visit a foreign country for two weeks. Which country would you like to visit? Use specific reasons and details to explain your choice.

Furthermore, the north area of France is ideal to visit if you love nature, good food or great wines. There are beautiful hills, sandy beaches and quiet little harbor towns and you can still sense there the celtic origin of the region and of its inhabitants.

Alte referate despre: which country would you like to visit, what country would you like to visit, what countries would you like to visit

Sirurile lui Fibonacci si Lucas

Sirurile lui Fibonacci si Lucas:Aceasta se întampla deoarece aceste formulele verifica recurentele din definitia sirurilor Fn si Ln cat si conditiile initiale .Sirurile lui Fibonacci si Lucas

Alte referate despre: siruri recurente fibonacci, siruri fibonacci, numerele lui lucas si fibonacci
Referate afisate : 18
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles