Autocontrolul emotional

Autocontrolul emotional

Autocontrolul emotional
Orice forma de relaxare este preferabil sa se realizeze (cel putin la început, când deprinzi relaxarea; doar initiatii au capacitatea sa se relaxeze oricând si oriunde îsi propun, de pilda in timpul concursului sau in tramvai) intr-o atmosfera lipsita de perturbatii sonore, la o temperatura placuta, intr-o camera aerisita corespunzator.

Autocontrolul emotional
E de dorit sa fii îmbracat cat mai lejer, fara curele strânse, snururi sau bijuterii…Relaxarea se realizeaza facând apel mai putin la vointa (aceasta presupune o anumita încordare, un anumit efort) si mai mult la “ aripile “ imaginatiei, la reprezentari cat mai plastice, mai sugestive, la formulari verbale cat mai expresive.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 7kb
Downloads: 996
Materia: Psihologie

Vindecarea de emotiile negative-autoterapie

Multi dintre noi inteleg aceasta diferenta,Cei interesati de natura umana , cei care doresc sa se cunoasca mai bine , sa interrelationeze cu mai mult succes si sa-si perfectioneze personalitatea , stiu , prin intermediul simtului psihologic comun , ca emotiile negative nu au o existenta solida.Ei sunt constienti , de asemenea , ca este o greseala a le folosi drept declicul unui razboi cu ei insisi sau cu mediul inconjurator.Acest nivel de intelegere este deja unul superior , insa cu totii tindem spre cel absolut.

Alte referate despre: emotii negative, emotiile negative, solutii pentru gestionarea emotiilor negative in negocieri

Motivatie si afectivitate

si istoric in care individul creste si se dezvolta.Trebuintele si
valorile mediului in care traieste ii sunt inoculate sau le
interiorizeaza trecandu-le prin filtrul propriei personalitati dar
totodata individul isi dezvolta o gama variata de trairi afective ca
si diferite modalitati de exprimare a acestora.Prin urmare,saracia sau
bogatia ca si calitatea influentelor sociale asupra fiecarei
personalitati c soldeaza cu dezvoltarea unui sistem mai simplu sau mai
complex de trebuinte si trairi afective,astfel se explica de ce unii
oamnei sunt fericiti,multumiti daca au ce manca si ce bea,in timp ce
altii traiesc toata viata sentimentul neimplinirii care ii determina
sa caute permanent frumosul,dreptatea,etc.

Alte referate despre: motivatia si afectivitatea, motivatie si afectivitate, relatia dintre motivatie si afectivitate

Inteligenta emotionala

Intelegerea inteligentei emotionale
Cele mai importante aptitudini pentru inteligenta emotionala sunt: ascultarea activa, interpretarea comunicarii nonverbale si interpretarea propriilor stari afective. Mai precis, pentru a intelege mai bine inteligenta emotionala trebuie sa pornim mai intai de la a ne cunoaste pe noi insine.

Alte referate despre: inteligenta emotionala, inteligenta emotionala referat, referat inteligenta emotionala

Sanatatea mentala si emotionala

Ce este emotia?
Emotia este o combinatie a gandului si a dorintei. Fiecare idee este incarcata cu un anumit grad de emotivitate. Emotiile nu reprezinta altceva decat dorinte strabatute de diverse ganduri. Vibratiile emotiilor vor starni excitari corespunzatoare in materia mentala, astfel incat toate gandurile omului vor fi deranjate si afectate, in stransa legatura cu emotia din acel moment.

Alte referate despre: sanatatea mentala si emotionala, educatie pentru sanatate mentala si emotionala-referat, sanatate mentala si emotionala

Teorii ale emotiilor

La începutul acestei lucrari voi defini emotiile, si voi prezenta
câteva generalitati ale emotiilor, dupa care voi continua cu expunerea
teoriilor acestora.

Alte referate despre: teorii ale emotiilor, teorii asupra emotiilor in psihologie, teorii asupra emotiei

Afectivitatea

Polaritatea proceselor affective consta in tendinta acestora de a gravita fie in jurul polului pozitiv , fie in jurul polului negativ , si aparate ca urmare a satisfacerii sau nesatisfacerii diferentiate a trebuintelor , aspiratiilor . De obicei , procesele afective sunt cuplate doua cite doua in perechi cu elemente contrare : bucurie – tristete , simpatie – antipatie , entuziasm – deprimare , iubire – ura etc . Polaritatea se exprima incaracterul placut si neplacut al starilor afective .
Intensitatea proceselor affective indica forta , taria , profunzimea de care dispune la momentul dat trairea afectiva .
Durata proceselor affective consta in intinderea, persistentain timp a acestora, indifferent daca persoana sau obectul care le-a provocat sunt sau nu prezente.
Mobilitatea proceselor affective exprima fie trecerea rapida in interiorul aceleiasi trairi emotionale de la o faza la alta , fie ...

Alte referate despre: afectivitatea, proprietatea afectata unui scop si fiducia, afectivitatea psihologie

Echilibrarea energiei noastre emotionale

Se pare ca totul se intampla dintr-odata, in situatii legate de relatii, finante, prietenii, alegeri de viata, credinte, frici: toate vin in linia intai. Nimeni nu este scutit. Fiecare trebuie sa se confrunte cu ceea ce nu a dorit sau nu a putut sa analizeze si sa vindece inainte. Acum este vremea ca ei sa faca munca pe care noi am facut-o de ani de zile. Iar noi ne aflam aici, cu cunoasterea si intelepciunea capabile sa ii ajute. Stim ca ei pot trece prin asta, asa cum am facut-o si noi.

Alte referate despre: echilibrul mecanic si energia potentiala, referat energia electrica im viata noastra tehnologie, energia electrica in viata noastra

Emotie de toamna de Nichita Stanescu

Indragostitul se teme ca iubita sa va gãsi pe altcineva “sa te pierzi intr-un ochi strain” pe care insã nu-l va cunoaste asa cum l-a cunoscute pe el.

Alte referate despre: emotie de toamna de nichita stanescu comentariu, emotie de toamna de nichita stanescu, emotie de toamna de nichita stanescu opera lirica

Emotie de toamna

Din pronumele nehotarat “ceva” se intelege existenta unui anumit obiect uzual dar nu tocmai potrivit. “…cu ceva/cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta”.Acel “ceva”devine brusc un lucru importantsi interesant,atat de interesant incat se poate identifica cu sintagma “umbra ta”.Prin “umbra ta”se denota un mister intr-o oarecare masura dezgolit, destainuit,dar care intotdeauna va avea micile sale parti neexplorate.

Alte referate despre: emotie de toamna comentariu, emotie de toamna, emotie de toamna argumentare

Emotie de toamna - Nichita Stanescu

Cum toamna este simbolul incercarilor la care este supusa iubirea care este fragila si trebuie protejata. De aceea poetul isi roaga iubita sa-i acopere inima cu ceva, cerandu-i ajutorul pentru refacerea sentimentelor. Pronumele nehotarat "ceva" exprima incercarea de a salva iubirea, indragostitul cautand disperat o solutie. De aceea propune sa-si apere iubirea cu "umbra unui copac" sau cu "umbra iubitei". Umbra sugereaza insa, absenta iubitei ce pare sa se fi ascuns intr-un "ochi strain" , metafora a unei alte realitati.

Alte referate despre: emotie de toamna nichita stanescu, comentariu emotie de toamna nichita stanescu, emotie de toamna nichita stanescu comentariu

Emotie de toamna - Nichita Stanescu

Poezia are 2 parti si surprinde starile si sentimentele
indragostitului, a Eului liric, care descopera fragilitatea
sentimentului de iubire odata cu venirea toamnei.

Alte referate despre: emotie de toamna nichita stanescu demonstratie gen liric, emotie de toamna nichita stanescu figuri de stil, emotie de toamna nichita stanescu demonstratie

Emotie de toamna

Poezia “Emotie de toamna” de N. Stanescu face parte din volumul “O viziune a sentimentelor”(1964) si reda nu numai frumusetea iubirii,ci si efemeritatea ei.
Venirea toamnei inseamna pentru Nichita Stanescu prilej de meditatie,eul liric descoperind fragilitatea sentimentului de dragoste,chiar disparitia lui:”A venit toamna,acopera-mi inima cu ceva,/cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.”.

Alte referate despre: comentariu emotie de toamna, emotie de toamna opera lirica, emotie de toamna demonstratie

Izvorul Noptii,Emotie de toamna,Lacul

Asocierea subst. ‘ochii’ cu adj. ‘negrii’ la gradul superlativ precum si cu adj. ‘adancii’ care capata in text valoarea subst. are rolul de a amplifica starea de extaz pe care o traieste poetul la vederea iubitei sale. Enumeratia ‘peste vai’,‘peste munti’ si ‘peste sesuri’ evidentiaza faptul ca frumusetea iubitei se rasfrange asupra naturii,acesta preluand cateva din atributiile fiintei iubite. Negrul ochilor iubitei fac din aceasta un adevarat mister care nu poate fi descifrat decat prin iubire.

Alte referate despre: izvorul noptii emotie de toamna lacul, izvorul noptii emotie de toamna lacul iubire, izvorul noptii emotie de toamna lacul gratis

Emotie de toamna de Nichita Stanescu

Astfel spus, metafora titlului este formată din cuvântul sugestiv pentru trăirea interioară a eului liric, „emoţie” şi cuvântul „toamna”, care nu se referă la anotimp, ci la starea de deprimare a eului liric, provocată de o iubire care a trecut odată cu scurgerea timpului.

Structură, semnificaţii şi limbaj artistic.Poezia „Emoţie de toamnă” de Nichita Stănescu este alcătuită din două strofe inegale ca mărime şi este structurată în două secvenţe lirice, corespunzătoare strofelor.Prima strofă începe printr-o afirmaţie aparentă, „A venit toamna”, care este o metaforă sugestivă privind starea de tristeţe a eului liric, o percepere amară a „toamnei” sufleteşti, care nu se referă la anotimp, ci la starea de deprimare a eului liric, provocată de o iubire care a trecut odată cu scurgerea timpului.

Alte referate despre: comentariu emotie de toamna de nichita stanescu, emotii de toamna de nichita stanescu, emotie de toamna de nichita stanescu apartine genului liric

Emotie de toamna de Nichita Stanescu

Poet al formulelor neconvenţionale, oscilând între extreme, totdeauna preocupat de ineditul expresiei poetice, Nichita Stănescu rămâne, şi astăzi, un creator de o singularitate incontestabilă. „Emoţie de toamnă”, care face parte din volumul „O viziune a sentimentelor”, este o operă lirică, o poezie de dragoste, în care eul liric comunică, în esenţă, inefabilul sentimentului de iubire, teama că el va dispărea.

Alte referate despre: emotie de toamna de nichita stanescu figuri de stil, emotie de toamna de nichita stanescu demonstratie, emotii de toamna de nichita stanescu comentariu

Comentariu " Emotie de toamna"

"Ochiul străin" pune în lumină izolarea ei, plecarea ei pentru totdeauna, fără ca el să o mai poată vedea vreodată. Ea s-ar putea închide în sine, uita de lume şi de iubire, uita de el, s-ar putea înstrăina cu totul, lăsându-se cuprinsă de veninul de gheaţă tomnatic, iar flacăra dragostei din sufletul ei ar putea fi stinsă cu totul de vânt, acesta închizându-i-se poetului pentru totdeauna cu o "frunză" amară şi dureroasă "de pelin".

Alte referate despre: care sunt personajele din poezia emotie de toamna, emotie de toamna - apartenenta la genul liric, emotii de toamna
Referate afisate : 17
Medie note: 7.87 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles