Autocunoasterea

Autocunoasterea si cunoasterea persoanelor

Mi s-a întâmplat să fiu judecată de multe ori după felul în care arăt, muzica pe care o ascult, prieteni cu care umblu, bani pe care îi am în buzunar... şi de multe ori lucrul acesta m-a făcut să mă gândesc de fapt cine sunt eu cu adevărat.. ce vreau eu de la viaţă... ce imi doresc să fac cu adevărat...

Niciodată nimeni nu a încercat să te cunoască cu adevărat să vadă că nu contează dacă eşti bogat sau sărac... tot ceea ce contează... nu este doar aspectul fizic ori câţi bani ai în buzunar sau ce maşini ai în garaj... ceea ce contează cu adevărat este ceea ce simţi... sufaletul şi sentimentele tale costă mai mult decât toate maşinile pe care le ai în garaj... un sărac poate să aibă sufletul bun... să fie cinstit... muncitor... şi puţini bani pe care îi câştigă... îi ia pe munca pe care ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 5461
Materia: Psihologie

Personalitatea

Personalitatea e darul cel mai de pret pe acre omul si-l poate oferii lui insusi prin autocunoastere si vointa de autodepasire,prin efort propriu si cu sprijinul factorilor educationali."Spun si magii,spun si regii ca din cate-n lume avem,personalitatea e binele suprem"scria Goethe in opera Faust.Ca sa poti deveni un bun specialist si un om luminat cu preocupari multiple ,receptiv fata de schimbari sicapabil sa te adaptezi la situatii noi,un om cu initiativa,un inovator sau inventator care sa inteleaga sensurile superioare ale vietii umane,trebuie mai intai sa te cunosti bine.

Alte referate despre: personalitatea, personalitate, pronumele personal

Imaginatia si creativitatea

a. Fluidate - posibilitatea de a ne imagina in scurt timp un mare
numar de imagini, idei, situatii etc. ; sunt oameni care ne
surprind prin ceea ce numim in mod obisnuit ca fiind "bogatia" de
idei, viziuni, unele complect nastrusnice, dar care noua nu ne-ar
putea trece prin minte;
b. Plasticitate consta in usurinta de a schimba punctul de vedere,
modul de abordare a unei probleme, cand un procedeu se dovedeste
inoperant ; sunt persoane "rigide" care greu renumta la o metoda,
desi se vadeste ineficienta ;
c. Originalitatea este expresia noutatii, a inovatiei, ea se poate
constata, cand vrem sa testam posibilitatiile cuiva, prin
raritatea statistica a unui raspuns, a unei idei. Neindoelnic, ne
gandim la raritatea a ceva util, altfel ar trebui sa apreciem
favorabil bolnavii mintal care au tot felul de idei bizare,
absurde.

Alte referate despre: imaginatia si creativitatea, imaginatie si creativitate, imaginatia si creativitatea referat

Ipostazele psihicului

Constiinta. Este una dintre cele mai importante nivele de organizare a vietii psihice a individului, cand afirmata cand negata cu vehementa. -pentru introspectionisti toata viata psihica este constienta; -pentru behavioristi constienta nu are nici o insemnatate si este eliminata din psihologie.Asa incat, constiinta poate fi definita ca fiind totul (psihologia fara inconstient) sau nimic (psihologia fara constiinta).

Alte referate despre: ipostazele psihicului, ipostazele psihicului uman, relatiile dintre ipostazele psihicului

Motivatia

* trebuite cognitive: a sti, a intelege, a invata, a descoperi;
* trebuinte estetice: de ordine, de simetrie, puritate, frumos,
respuingere
* trebuinte de concordanta: acord intre cunoastere, afectivitare,
actiune

Alte referate despre: motivatia, motivatia muncii, studiu de caz-motivatia in munca

Introspectionismul

Dupa unii psihologi, cum ar fi Titchner,introspectia nu este un produs de ,,privire in interior’’,ci o tehnica inalta prin care se analizeaza evenimentele interne.El face din psihic o existenta suigeneris,independenta de lumea exterioara,ajungind astfel la un ,,existentialism psihologic”. Titchener exprima sugestiv ideea;,,Continutul psihicului este ,,pur”,el nu are nici o legatura cu lumea externa,materiala”prin ceea ce numea ,,eroarea stimulului”.Cu toate ca activitatea ce se desfasoara si conditiile in care aceasta se desfasoara sunt profund controlate,dupa opinia lui,cind oamenii sunt invitati sa-si relateze trairile,senzatiile,ideile,ei fac greseala de a se referi la obiectul perceptiei,reprezentarii,sentimentului gindirii.Asadar,in loc de a caracteriza trairea,ei se refera la stimulul ei.

Pentru a studia realitatea interioara,cercetatorul trebuie sa se dedubleze in obiect si subiect al cerceterii,ceea ce reprezinta regula sine qua non a metodei introspectiei.Pentru ...

Alte referate despre: introspectionismul, introspectionism, introspectionismul despre obiectul psihologiei

Metode de autocunoastere si autoeducatie

Autoeducatia devine posibila la varsta adolescentei, deoarece tanarul isi proiecteaza in viitor propria persoana, formandu-si idealul in viata. El mediteaza asupra celor invatate si dispunand de un mod propriu de apreciere a valorilor socio-culturale, le interiorizeaza, participand astfel la propria sa formare si dezvoltare.

Alte referate despre: referat autocunoasterea si autoeducatia, autocunoastere si autoeducatie, autocunoasterea

Inteligenta emotionala

De curand am participat la un interviu la o firma de cercetare de piata. M-am trezit de dimineata, la 7, m-am spalat pe ochi si pe dinti, uitandu-ma in oglinda la fiecare 3 minute. Am stat aproximativ o jumatate de ora in fata sifonierului ca sa ma hotarasc asupra tinutei mele. Mi-am ales o pereche de pantaloni negri, clasici si o bluzita simpla, alba.

Alte referate despre: inteligenta emotionala, inteligenta emotionala referat, referat inteligenta emotionala

Psihologia creativitatii

Acestia nu accepta ca fiul lor sa aiba o alta profesie decat cea care pentru ei a insemnat o sursa de bucurii, o reusita. Rezistenta fiului este redusa, in sensul ca renunta sa devina compozitor, dar renunta si la medicina, preferand o cariera militara. Solutia este foarte departe de ceea ce indicau testele de aptitudini si interesele proprii ( ceea ce a visat sa devina).

Alte referate despre: psihologia creativitatii, referat psihologie creativitatea, psihologie creativitatea

Cresterea stimei de sine

Materiale :fisa,,cercurile sinelui A>>,creion
Procedura :se explica elevilor ca activitatea va fi centrata pe problema identitatii apoi.Li se csre sa se descrie prin identificarea a trei cuvinte sau fraze pentru fiecare dintre categorii ;in ce fel v-ati descrie cuiva

Alte referate despre: cresterea stimei de sine, referat cresterea stimei de sine, instructaj de relaxare pentru cresterea stimei de sine

Psihoterapia copilului si adolescentului

Pe lânga rolurile generale ale unui consilier (consiliere individuala, consiliere de grup, training, consultanTa si dezvoltare organizaTionala), consilierul scolar mai este pregatit sa desfasoare activitaTi de evaluare, asistenTa in cariera, plasament, prevenire a problemelor de dezvoltare. Scopul fundamental al terapiei este asigurarea unei funcTionari optime a individului sau grupului, scop care se poate atinge prin implinirea obiectivelor consilierii:
promovarea sanataTii si a starii de bine; dezvoltare personala; prevenTie. In ceea ce priveste consilierea si orientarea persoanelor cu cerinTe educative speciale, in Romanânia domeniul nu este pe deplin conturat, pâna in acest moment nici o instituTie de invaTamânt superior neavând un program adecvat de pregatire a unui asemenea tip de specialist.

Alte referate despre: psihoterapia copilului si adolescentului, psihoterapia copilului si adolescentului referat, didactic ro psihoterapia copilului si adolescentului dirigentie

Adevar si utilitate

Conform teoriei corespondentei, credintele sunt adevarate deoarece corespund unei realitati independente. Punand alaturi aceste doua teorii, vedem ca adevarul unei credinte este materia ideii sau a reprezentarii, concordand cu realitatea. De fapt, exista doua lucruri – o descriere mentala (reprezentarea sau ideea) si faptele reale din lume – care concorda unul cu altul. Asa cum portretul unei persoane poate sa semene cu acea persoana, tot asa si o reprezentare sau o idee poate fi intocmai cu faptul independent si, deci, adevarata.

Alte referate despre: adevar si utilitate, orice propozitie adevarata este utila, adevar si utilul

Comunicare - temperament

Concluziile grabite intervin in situatiile in care un individ vede ceea ce doreste sa vada si aude ceea ce doreste sa auda, evitand recunoasterea realitatii.Stereotipiile reprezinta situatiile in care diferite persoane sunt tratate ca si cand ar fi una singura.Lipsa de cunoastere -intotdeauna se intampina dificultati in a comunica eficient cu cineva, atunci cand respectivul are o educatie diferita, sau ale carui cunostinte in legatura cu un anumit subiect de discutie sunt mult mai reduse.

Alte referate despre: comunicarea temperamentului, comunicare temperament, temperamentul si comunicarea

Managementul riscului legal

Cadrul medical trebuie sa fie avizat de puterile si limitele proprii ,de riscurile ce pot interveni si de cererile si greselile ce pot aparea.Cauzele cestora apar pe de o parte din lacunele pregatirii cadrului medical (factorul uman) iar de cealalta parte din reactivitatea neasteptata a bolnavului (factor biologic necontrolabil).

Alte referate despre: managementul riscului legal, managementul riscului, referat managementul riscului

Le conflit entre les generations - Conflictul dintre generatii

Ceea ce este mai interesant este faptul ca ambele tabere au dreptate.Aflat intre 2 varste deametral opuse:pubertatea si varsta adulta,adolescentul este un mozaic din toate punctele de vedere.Este varsta rebela,cand adolescentul iese din universul copilariei si se indreapta catre lumea adulta dar urmandu-si propriul drum.Apare acum conflictul dintre generatii din punct de vedere al valorilor morale si al comportamentelor.

Alte referate despre: le conflit entre les generations - conflictul dintre generatii, le conflit entre les generations, les conflit entre les generations

Institutii Religioase si economia politica

“Subversiunea” actionează astăzi prin mijloace potrivite asupra spiritelor si a vointelor, împingând la aciuni contrare oricărei logici, contrare tuturor regulilor si legilor, conditionând astfel indivizii si permitând să se dispună de ei după bunul plac. Societătile secrete sau discrete prezentate în lucrare împing mai departe cunoasterea si setea de autocunoastere si de autoperfectionare a omului.

Alte referate despre: institutiile religioase si economia global, orasul antic-centru economic politic social si religios, chisinau centru economic politic administrativ religios al basarabiei

Glossa

Este construita ca un glosar de maxime, cugetari adresate direct catre cititor, inteles ca om superior..In cea de-a doua strofa se accentueaza opozitia om superior cu lumea inconjuratoare. Motivul central este cel al zadarniciei vietii. Sfatul pe care eul lirilc il ofera cititorului este de autocunoastere, de meditatie asupra propriei finite.
Primele patru versuri ale acestei strofe, reprezinta o interogatie retorica si arata ca omul este invadat de lucruri marunte, mediocre, iar punctele de suspensie de la sfarsitul versului patru, indeamna la meditatie.

Alte referate despre: glossa comentariu, glossa de mihai eminescu comentariu, glossa de mihai eminescu
Referate afisate : 17
Medie note: 7.58 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles