Automobilul

Istoria automobilelor

Ulterior acesta aduce si unele inovatii, cum ar fi carburatorul modificat care permitea si utilizarea petrolului lampant drept combustibil. Americanul George Brayton imbunatateste acest carburator in 1872 si astfel realizeaza prima masina care sa functioneze cu petrol lampant.In 1862, Alphonse Beau de Rochas introduce ciclul in patru timpi, marind raportul de compresie si implicit randamentul acestui motor.

Din nefericire, din motive financiare, acest proiect nu este transpus in practica. In 1872, Nikolaus Otto aplica inovatia lui Rochas si astfel obtine ceea ce ulterior va fi denumit motorul Otto. Tot in acelasi an, Nikolaus Otto, Eugen Langen si Gottlieb Daimler pun bazele firmei Gastmotoren Fabrik Deutz AG. Patru ani mai tarziu, Gottlieb Daimler pune la punct acest nou tip de motor, pe care, in 1889, Rene Panhard si Emile Levassor il fixeaza pe o caroserie si astfel obtin un vehicul de calatori cu patru locuri.

In 1877, inventatorul german Siegfried Marcus realizeaza un vehicul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 709
Materia: Mecanica

Suspensia automobilului

Elementele de amortizare impreuna cu frecarea dintre foile arcurilor amortizeaza oscilatiile caroseriei si ale rotilor,eliminand aparitia fenomenului de rezonanta.Functiile celor trei elemente principale ale suspensiei pot fi indeplinite de unul si acelasi element sau de elemente diferite.In unele cazuri,suspensia automobilului mai contine elemente suplimentare-stabilizatoare ,care au rol de a reduce inclinarile laterale ale autovehiculelor in viraje.

Alte referate despre: suspensia automobilului, suspensia automobilului mecatronic, suspensia automobilelor

Mecanismul motor al automobilului

-utilizarea indicatorului de stare tehnica ,care masoara procentual scaparile de aer comprimat introdus in cilindru la presiunea de 45-10la a patra N/m patrat(4,5bar) dand astfel indicatii asupra gradului de uzare datorita neetanseitatii grupului cilindru piston segmenti,supapelor sau garniturilor de chiulasa.Masurarea se face la sfarsitul cursei de compresie in doua puncte: in PMI si la 30 mm de la suprafata blocului.

Aprecierile sunt astfel concretizate: la pierderi de pana la 15% se recomanda reparatia curenta,cu inlocuirea segmentilor,garniturii de chiulasa si slefuirea supapelor,iar la peste 15% pentru autoturisme si la peste 20% la autocamioane,se recomanda reparatia capitala prin alezarea cilindrilor.

De asemenea,se pot face aprecieri de stare buna sau satisfacatoare a motorului.Urmarirea depresiunii din colectorul de admisie,motorul functionand la o turatie ceva mai mare de ralanti ,cu ajutorul unui vacuumetru,un comutator de intrerupere a aprinderii partiale si ...

Alte referate despre: defectele mecanismul motor a automobilelor, mecanismul motor al automobilului, mecanismul motor

Sursele de energie electrica ale automobilului

Echipamentul electric asigură alimentarea cu energie electrică a aparatelor electrice atât în timpul deplasării autovehiculului cât şi la staţionare. Echipamentul electric al autovehiculului cuprinde: instalaţia de alimentare, consumatorii şi instalaţia de distribuţie şi anexele.

Instalaţia de alimentare este formată din: bateria de acumulatoare, generatorul de curent (continuu sau alternativ) şi aparatele pentru reglarea tensiunii şi a curentului şi conectarea cu bateria de acumulatoare.

Alte referate despre: sursele de energie electrica ale automobilului, surse de energie electrica ale automobilului, surse de energie electrica la automobil

Instalatia de aprindere a automobilului

Pentru asigurarea unei porniri usoare a motorului este necesar sa se respecte unele reguli de intretinere legate de demaror,dar si de bateria de acumulatoare,astfel:se verifica starea bornelor si conductoarelor de legatura cu bateria de acumulatoare; acestease dezoxideaza si se ung cu un strat subtire de unsoare consistenta,periodic(10000-15000km); verificarea fixarii demarorului pe motor(se face la aceeasi periodicitate);

Alte referate despre: instalatia de aprindere a automobilului, instalatia de aprindere, referat instalatia de aprindere download

Analiza managementul comunicarii la intreprinderea de automobile Dacia

Dupa lansarea sa in Romania, in septembrie 2004, vanzarile s-au extins in Croatia, Republica Ceha, in Ungaria, Turcia apoi in Slovacia. De la inceputul anului 2005, vehiculul a fost distribuit in Polonia, Estonia, Lituania, Letonia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova. In fiecare tara, un responsabil commercial lucreaza in exclusivitate pentru marca. Distributia se sprijina pe partenerii retelei Renault. In functie de piata, vanzarea va avea loc in cadrul unei concesiuni Renault, echipata cu un spatiu Dacia beneficiind de o semnalizare specifica sau intr-un show-room dedicat marcii.

Alte referate despre: analiza managementului resurselor umane la sc automobile dacia sa, analiza mediului de marketing la automobile dacia, analiza swot automobile dacia sa

Automobile

Condiţiile principale pe care trebuie să le indeplinească suspensia unui automobil sunt următoarele :
Să aibă o caracteristică care asigură un comfort corespunzător , cu înclinări transversale reduse fără lovituri în tampoanele limitatoare şi cu o stabilitate bună .
Caracteristica amortizorului să corespundă cu cea cerută de comfortabilitate.
Să asigure transmiterea forţelor orizontale şi a momentelor reactive de la roată la caroserie .
Să aibe o durabilitate elementele elastice , care fac parte din elementele cele mai solicitate ale automobilului.
Să aibe o greutate minimă .

Alte referate despre: automobile, referat automobile, industria constructoare de automobile

Automobilele trecutului

Incepand cu aceasta perioada, trasurile s-au dezvoltat foarte mult, din mai multe puncte de vedere. Pe langa partea artistica, deoarece unele trasuri erau adevarate opere de arta, s-a dezvoltat si partea mecanica, inventandu-se diferite mecanisme destinate franarii.Aparitia bicicletei are o mare importanta in aparitia automobilului, deoarece multe realizari tehnice din industria bicicletelor le gasim in constructia automobilului.

Alte referate despre: automobilele trecutului, istoria automobilului, mihai eminescu-trecut-au anii

Clasificarea automobilelor

O caracteristica importanta a automobilelor o constituie formula rotilor care se poate reprezentain forma generala astfel:
2pt x 2pm, unde pt reprezinta numarul total al puntilor sau al osiilor, iar pm- numarul puntilor motoarelor. Din acest punct de vedere se deosebesc automobile cu: doua punti (4 x 2 sau 4 x 4), trei punti (6 x 2, 6 x 4 sau 6 x 6) si cu patru punti (8 x 4, 8 x 6 sau
8 x 8).
1. Automobile pentru transportul persoanelor

Alte referate despre: clasificarea automobilelor, clasificarea automobilului, clasificarea automobilele dupa viteza

Industria automobilelor

Împreuna industria a produs 12.1 milioane de autovehicule in 1997. Sunt trei mari companii care produc maşini in America - General Motors Corporation, Ford Motor Company, Chrysler Company( in vorbirea de zi cu zi ele sunt denumite cele „Trei Mari”) -care asigura trei pătrimi din angajările directe din America de Nord.

Alte referate despre: industria automobilelor, industria automobilelor referat, industria automobilelor in germania

Industria constructoare de masini

Istoria automobilelor
Primul automobile practice cu un motor de benzina a fost construit de Karl Benz in 1885 in Mannheim, Germania. Benz a primit un brevert pentru automobilele sale pe 29 ianuarie 1886, si a inceput prima productie de automobile in 1888.

Bertha Benz, sotia lui a dovedit cu prima calatorie lunga cu automobilul in august 1888 de la Mannheim pana la Pforzheim si inapoi ca este adecvata pentru utilizarea de zi cu zi . Incepand cu 2008, Bertha Benz Memorial Route comemoreaza acest eveniment.

Curand dupa aceea, Gottlieb Daimle si Wilhelm Maybach in Stuttgard in 1889 au proiectat un vehicul de la zero pentru a fi un automobil. Ei au fost cunoscuti, de asemenea si ca inventatorii primei motociclete in 1886, dar Enrico Bernardi din Italia, de la Universitatea din Padova, in 1882, a brevetat un CP 0.024 ( 17,9 W) 122 cc ( 7.4 cu in ) , motor benzina cu un cilindru, fixandu-l pe tricicleta fiului sau , facandu- l cel putin un candidat pentru primul automobil si prima motocicleta.
Bernardi ...

Alte referate despre: industria constructoare de masini, industria constructoare de masini si de prelucrare a metalelor, industria constructoare de masini in germania

Automobilul - istorie

Londonezii, de altfel, au fost extrem de îngroziti de autovehiculele
ce împroscau cu abur si, la scurt timp, s-a introdus'legea
steguletelor rosii', cea dintîi lege a traficului stradal. A fost în
vigoare în Anglia de la 1865 la 1896 si pretindea ca vehiculele cu
abur sa fie precedate, la o distanta de 50 m, de un om care sa tina în
mîna un steag rosu ziua si o lampa cu lumina rosie noaptea. Apoi,
vehiculele nu aveau voie sa mearga decît la pas. Nu este de mirare ca
oamenii preferau sa circule pe calea ferata, de altfel si mai sigura.

Alte referate despre: automobilul istorie, automobil istorie, automobil istoric

Automobilul

7. 1932 Infiintarea Auto Union AG
La 29 iunie 1932, cele patru marci de autovehicule din Saxonia, Audi, DKW, Horch si Wanderer au fuzionat, formand Auto Union AG cu sediul in Chemnitz. Noul concern a putut astfel sa deserveasca toate segmentele de piata, de la motocicleta usoara si pana la limuzina de lux.

Alte referate despre: automobilul, istoria automobilelor, constructia automobilului

Automobilul electric

Minidubele electrice produse de Micro-Vett aveau la baza modelul Piaggio (Issuzu) vehicul care a inlocuit motoarele cu combustie interna pentru serviciile de distributie in Roma.Franta a vazut marea dezvoltare a autovehiculelor electrice pe baterii in 1990; cel mai de succes model fiind Peugeot Partner/Citroen Berlingo, din care cateva mii au fost construite, in mare parte pentru parcul auto al municipalitatii.

Alte referate despre: automobilul electric referat, automobil electric, istoria automobilului electric

Motorul automobilului - constructie si functionare

Motoarele folosite la automobile sunt in majoritatea cazurilor, motoare cu ardere interna cu piston. Motorul cu ardere interna este o masina termica de forta care transforma caldura degajata prin arderea combustibilului in lucru mecanic prin intermediul evolutiilor unui agent motor (fluid motor) in stare gazoasa. In motorul cu ardere interna, atat procesul de ardere (transformarea energiei chimice in caldura cat si procesul de transformare a caldurii in lucru mecanic se desfasoara in interiorul cilindrilor.Motorul:este alcatuit din mecanismul motor si sistemele si instalatiile auxiliare (mecanismul de distributie, sistemul de alimentare cu combustibil, sistemul de aprindere, sistemul de racire si sistemul de ungere) necesare realizarii procesului de functionare si sistemul de pornire.

Alte referate despre: motorul trifazat constructia si functionarea, constructia si functionarea mecanismului motor, constructia si functionarea organelor mobile a motorului

Prezentare generala a unui automobil

In gama Volvo, S60 este situat intre S40 si S80, iar desenul caroseriei este fidel noului curent de design al suedezilor, curent care tocmai a modificat fetele lui C30 si C70, dupa facelift.
Noul Volvo S60 putea fi cantecul de lebada al suedezilor, insa din fericire chinezii de la Geely vor face tot ce le sta in putinta ca aceasta masina sa se bata de la egal la egal cu concurentii de la Audi si Mercedes atunci cand ajunge pe piata.

Alte referate despre: aparate de masurat situate pe bordul unui automobil, aparate de masura situate pe bordul unui automobil, rezistenta aerului si randamentul automobilelor

Pompa de apa

"Pompa de apa"
Anul 1924: - Uzinele M. A. N. Construiesc primul autocamion cu motor diesel.
Anul 1926: - G. Constantin realizează prototipul unui automobil echipat cu un convertizor de cuplu.
Anul 1930: - Se aplică pentru prima oară sistemul de alimentară cu pompa de benzină.
Anul 1934-1938: - Apar în producţie de serie automobilele cu soluţie: „ totul în faţă „ şi „ totul în spate „ , concomitent cu suspensiile independente.

Alte referate despre: pompa de apa, pompe de apa, pompa de apa manuala
Referate afisate : 17
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles