Autonomia la kant

Morala autonomiei la Kant

Fără o reprezentare corectă, domeniul funcţiilor matematice este nul, fără interacţiunea permanentă practică – speculaţie – teorie, ordonate de raţiune, cunoaşterea dispare.
Fiecare om care se autoguvernează, graţie raţiunii pure, încearcă să găsească soluţii originale :

„dar tentativele transcendentale ale raţiunii pure se efectuează toate în mediul propriu al aparenţei dialectice, adică al subiectivului”.
În cazul acesta să admitem că există tot atâtea rezolvări ale necunoscutelor din domeniul cunoaşterii, câţi indivizi interesaţi de acest domeniu există ?

Categoric că lucrul acesta este eronat !
Kant observă şi apreciază predispoziţia omului de a se sustrage legilor şi de a găsi rezolvări originale ecuaţiilor dar „în ceea ce priveşte judecăţile sintetice, nu poate fi permis să justificăm aserţiunile noastre prin respingerea contrariului”.

Canonul intelectului pur se suprapune de fapt analiticii transcendentale. ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 458
Materia: Filosofie

Immanuel Kant

Prin lucru în sine el înţelege lucrurile cum ele exizstă de la sine(sau în sine) spre deosebire cum el se prezintă pentru noi în cunoaşterea noastră. Prin noument el înţelege realitatea obiectivă posibilă dar neaccesibilă pentru experienţa umana şi prezintă sinonimul de noţiunii de lucru în sine. Prin fenomen el înţelege aceea ce este dat în senzaţiile omului, ce poate fi cunoscut şi atunci când Kant admite că reprezentărilor le corespunde ceva în afara noastră, anumite lucruri în sine.

Alte referate despre: immanuel kant, immanuel kant bazele metafizicii moravurilor, immanuel kant referat

Kant - Deductia judecatii de gust

Immanuel Kant – Critica facultatii de judecare
~ Deductia judecatii de gust [p.117-129]~

Alte referate despre: immanuel kant semnificatia judecatii, tipuri de judecati la kant, judecata deductiva

Kant: principiul moralitatii

Vechea filosofie greaca se impartea in trei stiinte: fizica, etica si logica. Aceasta impartire este perfect conforma naturii obiectului si nu este nimic de ameliorat la ea ci doar a se adauga principiul pe care se imtemeiaza. Pornind de la o clasificare a cunoasterii rationale se constata ca aceasta poate fi materiala caz care priveste un obiect oarecare, sau poate fi formala, si atunci ea (cunoasterea) se ocupa numai de forma insasi a intelectului si a ratiunii, si cu regulile universale ale gandirii in general, fara deosebirea obiectelor.

Alte referate despre: kant principiul moralitatii, principiul moral la kant, principii morale in negocierea diplomatica

Kant, Platon si Blaga

Comunismul aristocratic - luptatorii si conducatorii, pentru a nu fi
ispititi de putere, nu vor poseda nimic personal (proprietati, bani,
femei) ci totul va fi în comun (casa, avere, femei, copii)

Alte referate despre: kant platon si blaga, referat platon spinoza blaga, conceptele lui platon spinoza blaga

Kant

Kant a fost criticat din două părţi; din stânga de materialişti pentru idealism şi agnosticism, iar din dreapta de idealişti pentru admiterea lucrurilor materiale. În lucrarea „ Critica raţiunii pure” Kant elaborează teoria cunoaşterii deosebind 3 trepte ale ei:Cunoaşterea senzorială numită şi intuiţie sensibilă.Trecerea de la cunoaşterea senzorială la cea raţională (numită şi intelect analitic)

Alte referate despre: kant, emanuel kant, filosofia lui kant

Aspectele logice ale totalitatilor

Returning to Kant's clasification, I found it vague and incomplete.
The relations can be considered at many levels: physical, chemical, emotional, cognitive, social, cosmic. For instance, (d-a-b)=7 is a well formed mathematical, symbolical proposition in which "=" is symbolic or cognitive relation wich relates two cognitive parts in a meaningful propositional whole.

Alte referate despre: aplicatii ale aspectelor logice simple, aspecte privind costul total al operarii unei retele de calculatoare, reflexia totala

Autonomia locala

O a treia categorie o formează statele care nu utilizează în mod expres o atare terminologie , dar care dispun de o legislaţie internă ce conţine conceptul de autonomie locală. Este cazul Franţei.
Există, în principiu, două modalităţi de recunoaştere a autonomiei locale:
- ca regim juridic unic şi general;
- ca regim juridic excepţional şi particular.

Alte referate despre: autonomia locala, autonomii locale si institutii centrale in spatiul romanesc, autonomia locala in romania

Immanuel Kant - activitate

Născută ca cel mai frumos dar pe care zeii l-au făcut oamenilor, filosofia a apărut ca răspuns la întrebări: ce este existenţa; care este raportul dintre existenţa subiectivă şi cea obiectivă; cum se constituie valoarea de adevăr şi bine, frumos şi dreptate; care sunt cauzele nefericirii omului pe pământ; ce este fericirea. În jurul acestor probleme s-a constituit filosofia încercând să dea răspunsuri, filosofia vizând raportul omului cu lumea, cu existenţa.

Alte referate despre: immanuel kant-critica ratiunii pure, immanuel kant critica ratiunii pure, teoria pura a dreptului in conceptia lui immanuel kant

Institutii centrale si autonomii locale in spatiul romanesc

Intre 9-12 noiembrie 1330 a avut loc victoria de la Posada a lui Basarab I impotriva armatei maghiare, aceasta fiind prima lupta pentru independenta a unui stat romanesc. Faza legendara in Moldova mantioneaza descalecatul lui Dragos din 1352 care conduce o marca de aparare, insa faza certa a intemeieri Moldovei certifica faptul ca procesul de unificare a fost finalizat de catre Bogdan I din Cuhea, in timpul domniei sale Moldova ajungand sa se extinsa pana la Marea Neagra.

Alte referate despre: institutii centrale si autonomii locale in spatiul romanesc, institutii centrale si autonomii locale in spatiul medieval romanesc, referate institutii centrale si autonomii locale in spatiul romanesc

Drept administrativ - Primarul

In legatura cu acestaspect, in practica judiciara s-a constatat ca primarul are si calitate procesuala activa pentrua ataca in fata instantelor de contencios administrativ hotararile consiliului, pe care leconsidera ilegale, avandu-se in vedere compatibilitatea acestui punct de vedere cu CartaEuropeana a Autonomiei Locale.

Alte referate despre: drept administrativ primarul, drept administrativ primaria, referat drept administrativ primarul

Principiul suprematiei dreptului comunitar

Referat despre Principiul suprematiei dreptului comunitar
Dreptul comunitar stabileşte raporturile dintre Comunitate şi statele membre. Există două teorii cu privire la integrarea dreptului internaţional în ordinea juridică naţională : monismul şi dualismul. Teoria monistă susţine existenţa unei ordini juridice unice, alcătuite din dreptul internaţional şi dreptul naţional.

Alte referate despre: principiul suprematiei dreptului comunitar, principii de drept comunitar, elemente si principii specifice dreptului comunitar al mediului

Direcţii si critici privind reforma in administratia publica

Conform Constituţiei României, art. 119 “ administratia publica din unităţile administrativ-teritoriale se întemeiază pe principiul autonomiei locale şi pe cel al descentralizării serviciilor publice “. Principiul autonomiei locale are în vedere organizarea şi funcţionarea administraţiei publice locale pornind de la “dreptul şi capacitatea efectivă a autorităţilor administraţiei publice locale, de a rezolva şi gestiona în nume propriu şi sub responsabilitatea lor, o parte importantă a treburilor publice, în folosul colectivităţilor locale pe care le reprezintă “, autorităţile administraţiei centrale, potrivit principiului subsidiarităţii, intervenind dacă şi în măsura în care obiectivele acţiunii nu pot fi realizate de autorităţile locale.
       Autonomia locală se manifestă pe mai multe planuri. Pe planul capacităţii juridice, colectivităţile teritoriale locale sunt subiecte de drept distincte, având propriile interese publice, iar pe plan instituţional, ele dispun de autorităţi administrative proprii. Pe planul autonomiei decizionale, aceste autorităţi au competenţe proprii şi iau decizii în interesul colectivităţilor pe care le administrează. De asemenea, autonomia nu poate fi reală, efectivă, fără prezenţa autonomiei în planul mijloacelor umane, materiale, financiare, colectivităţile teritoriale locale având proprii funcţionari publici, domeniu(public şi privat) propriu, autonomie financiară(buget ...

Alte referate despre: directii si critici privind reforma in administratia publica, directi si critici privind reforma in administratia publica, directii si critici privind reforma in administratia publica referat

Umanismul

Umanismul.Reinvierea antichitatii. Autonomia filologiei. Spiritul critic.Umanismul .``Umanismul`` este o filosofie ``perena``, scrie Toffanin ; dar in evul mediu traditiile antice fusesera subordonate teologiei ;nu se recurgea la textele originale , nici la operele complete ;in Occident scrierile grecesti erau private cu suspiciune : ``este grecesc nu se citeste`` ; se credea ca operele lui Vergilius cuprindeau anticipari profetice ;

Alte referate despre: umanismul, umanismul romanesc, umanismul si renasterea

Estetica unui magazin

Punctul de vânzare se poate defini ca fiind locul de vânzare permanent în care pătrunde clientul şi unde el îşi efectuează cumpărăturile. Acesta poate fi un centru de decizie autonom (comerciant independent), sau numai una din entităţile spaţiale aflate în posesia unei firme comerciale, care poate să exploateze diferite forme de organizare a activităţii de comerţ: magazin, magazin-depozit, depozit.

Magazinul este un sistem constructiv, proiectat a etala, a depozita şi a vinde mărfuri consumatorilor finali, respectiv clientelei sale. O asemenea definiţie sugerează necesitatea existenţei unui plan general al magazinului, în care elementele sale definitorii să ofere în mod distinctiv de organizare şi funcţionare.

Un magazin trebuie să prezinte o imagine proprie care să-l individualizeze faţă de concurenţii săi. Imaginea magazinului poate fi definită ca percepţia consumatorilor asupra magazinului şi atributelor sale, puse în valoare de un pachet ...

Alte referate despre: estetica unui magazin, exprimarea si estetica unui magazin, estetica unui magazin de imbracaminte
Referate afisate : 15
Medie note: 7.89 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles