Axioma lui euclid

Euclid

Alexandria, cu nepreţuita ei biblioteă, era la acea epocă unul din foarte rare focare de cultură.Nu se cunoaşte aproape nimic despre viaţa lui Euclid, nici data naşterii sale, nici aceea a morţii, nici măcar naţionalitatea sa.

Lucrarea sa fundamentală, „Elementele”, strânge şi sistematizează matematica de bază din această epocă. În ea sunt integrate, într-o formă admirabilă, rezultatele datoare matematicienilor anteriori, ca Tales din Milet (circa 600 de ani î.e.n.), Pitagora din Samos (circa 500 de ani î.e.n.), Eudoxus din Cnidos (circa 400 de ani î.e.n.).

Elementele lui Euclid s-au bucurat de un succes imens. Ele au avut mai mult de 1000 de ediţii tipărite şi numeroase ediţii manuscrise.Anumite pasaje din cărţile de geometrie de care se foloseau părinţii noştrii au reprodus aproape literal textul lui Euclid.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 20kb
Downloads: 5741
Materia: Matematica

Henri Poincare

Aceasta l-a făcut să devină foarte atent la sunetele lumii înconjurătoare. Auzul a devenit unica sursa de legătura cu lumea exterioară. Deja peste mai multi ani, psihologii au determinat la renumitul învăţat o proprietate foarte rară, şi anume asimilarea colorată a sunetelor, în rezultatul careia fiecare vocală se asocia cu o culoare. Această calitate l-a însoţit pe Henri Poincaré pe parcursul întregii vieţi.

Alte referate despre: henri poincare, jules henri poincare, henri poincare teoria haosului

Matematicieni renumiti - Blaise Pascal

Acest program a simulat curiozitatea baiatului si, într-o zi, la doisprezece ani, a întrebat ce este geometria. Învatatorul lui i-a răspuns că este stiinta construirii figurilor exacte si a determinării proportiilor dintre diferite parti ale lor. În curând Pascal se apuca de studiat geometria, sacrificându-si timpul de joacă si în ciuda restrictiilor care îi erau impuse, si în câteva săptămâni descoperă singur multe proprietati ale figurilor. Cea mai importanta este aceea privitoare la suma unghiurilor unui triunghi care este egala cu doua unghiuri drepte, respectiv 180 de grade. Se pare ca dovada consta simplu în împaturarea unghiurilor peste figura astfel încât vârfurile lor sa se întâlneasca în centrul cercului înscris în triunghi. O demonstratie similara se poate obtine prin împaturarea unghiurilor astfel încât ele sa se întâlneasca pe piciorul perpendicularei duse din vârful unghiului cel mai mare pe latura opusa. Impresionat de aceasta demonstratie ...

Alte referate despre: mari matematicieni blaise pascal, blaise pascal, matematicieni renumiti

Euclid din Alexandria

Euclid din Alexandria , Egipt este cel mai important matematician al antichitatii , cunoscut datorita tratatului sau in matematici , “Elementele”.

Alte referate despre: euclid din alexandria, referat euclid din alexandria, euclid din alexandria referat

Elemente de logica matematica

Definitie: Conjunctia a doua propozitii p,q este propozitia notata p L
q cu valoarea de adevar v(p L q)=v(p) v(q).

Alte referate despre: multimi si elemente de logica matematica, elemente de logica matematica, elemente de logica matematica referat

C.m.m.d.c si C.m.m.m.c

Considerăm mulţimea: Ma,b={m’ N* | a|m’ şi b|m’}.
Din faptul că ab Ma,b:m  m’, oricare ar fi m’ Ma,b.
Vom arăta că m=[a,b].
Din m Ma,b rezultă a|m şi b|m.

Alte referate despre:

Matematicieni romani

De la Munchen a obtinut la 4 martie 1847 certificat de absolvire a studiilor de arhictura, eliberat de Academia de Belle Arte din acest oras. Mai inainte, la 3 aprilie 1844 obtinuse un certificat de absolvire a Scolii de constructii din Munchen.

De la studii revine in tara in 1847, deci in preajma revolutiei din 1848, la care ia parte cu tot avantul celor 31 de ani ce-I avea. La 30 septembrie 1847 a fost numit profesor la Colegiul Sf. Sava. A intrat la divanul ad-hoc de dupa 1848, ca secretar al acestui divan. A cerut deci si el cele 4 puncte: autonimia tarii, domn strain, unirea si regim constitutional. In anul 1851 era director si preda geometria descriptiva la Scoala de conductori( constructori) de poduri si sosele, iar dupa 1855 profesor de arhitectura si poduri si sosele la Scoala de ofiteri, infiintata de Barbu Stirbei. In anul 1857 era profesor la Colegiul Sf. Sava, la clasele superioare, predand matematica.

Dupa infiintarea Scolii superioare de stiinte din Bucuresti( ...

Alte referate despre: matematicieni celebri, matematicieni, mari matematicieni

Postulatul V al lui Euclid

Numai un matematician sau nebunul satului pot pretinde că infinitul este cea mai mare distanţă pe care ne-o putem imagina şi mintea omenească nu ar putea să o cuprindă. Cu fiecare îmbucătură trimit în stomac o infinitate de molecule de brânză, pâine sau coca cola, iar o distanţă de numai un pas cuprinde o infinitate de puncte. Chiar o singură literă din prezentul referat conţine o infinitate de puncte, iar o pagină poate cuprinde nenumărate asemenea litere. Mai ieri număram banii cu milioanele deci dădeam o infinitate de bani pe mai nimic.
Ce este o dreaptă? Simplu, una din cele 2 şine ale căii ferate, dar numai între 2 curbe succesive. Calea ferată între Bucureşti şi Constanţa este dreaptă până la Feteşti deci pe mai mult de 100 ...

Alte referate despre: postulatul v al lui euclid, postulatul 5 al lui euclid, postulatul lui euclid

Polinoame

6 Functia polinomiala asociata unui polinomObs. Daca f:C, nu putem vorbi despre graficul lui f,si despre monotomie.Se poate vorbi
despre injectivitate, bijectivitate si inversa.

Alte referate despre: polinoame, polinoame exercitii rezolvate, polinoame cu coeficienti complecsi

Eligibil pentru suflet - eseu

Daca oul dogmatic este universul si autosuficienta, spirit suprem al
libertatii, este un fel de destin controlabil, care poate opta intre
viata si moarte, ne mai ramane sa ne indragostim in marunta sa lume sa
pastram dogma adica sa o adeverim.

Alte referate despre: lectura inaripeaza sufletul eseu, sufletul eseu, lectura inaripeaza sufletul-eseu

Stiinta si arta in Grecia Antica

Aceasta teorie cunoscuta sub denumirea de sistem geocentric a ramas
neschimbata pentru 2000 de ani.

Alte referate despre: stiinta si arta in grecia antica, stiinta arta in grecia antica, stiinta si arta in grecia si roma antica

Teorie si metodologie geografica

1. Geografia ca stiinta
Definirea stiintei, ca modalitate de cunoastere umana, si a geografiei ca stiinta. Stiinta provine etimologic din verbul latin scire, a cunoaste, si se refera la un mod de cunoastere asupra lumii, in principal a realitatii senzoriale - este o cunoastere de tip uman, relativa, trunchiata, corelabila cu progresul tehnic si necesitatile socio-istorice, mediata prin instrumentul mintii si al judecatii rationale.

Ceea ce defineste stiinta fata de alte forme ale cunoasterii umane, precum arta, religia sau filozofia, este nivelul libertatii de interpretare, respectiv nivelul de imaginatie care opereaza asupra unei experiente. Imaginatia, ca expresie a subiectivitatii individului, este incorsetata in stiinta de reguli stricte.

Stiinta reprezinta mai mult un mod, o cale de obtinere a cunoasterii despre lume si univers, avand drept obiectiv intelegerea structurii si a legaturilor dintre elemente si fenomene. Stiinta este mai mult o suma de metode de explorare ...

Alte referate despre: teoria si metodologia curriculumului, teoria si metodologia instruirii, teoria si metodologia instruirii si evaluarii

Organizatii sportive internationale

Nici acolo unde este institutionalizata, sub forma educatiei fizice si sportului ca disciplina de invatamant nu se realizeaza orientarea, continutulsi densitatea care sa conduca la efectele dorite, de formare a "conditiei fizice". "Sportul pentru toti" este un deziderat, transformat in lozinca. Nu este nevoie de cercetare sociologica pentru a constata in ce procent populatia tarii face in mod efectiv miscarea propice pentru efectele ei obiectiv manifeste.

Alte referate despre: organizatii sportive internationale, referat organizatii sportive internationale, organizati sportive internationale

Jocul Ielelor

Ceea ce-i spune Penciulescu l-ar putea dumiri: „Toti sunt pe rand victime si calai. Toti sunt legati intre ei, toti sunt daca nu frate, veri, ori au stat pe aceeasi strada, sau au invatat la aceeasi scoala…”
In fata unei atare situatii, Gelu se intreaba pe buna dreptate „Adica sa acoperim faradelegile trecute cu una noua?” . Fara sa-si poata raspunde nici lui, nici celorlalti , incepe sa se chinuie, sa se framante in disperare.

Alte referate despre: jocul ielelor, jocul ielelor rezumat, jocul ielelor camil petrescu

Tara de dincolo de Poli

Pamantul gol
Totdeauna ma uimeste faptul ca, desi lucruri despre care am fost invatati ca sunt adevarate se dovedesc mai tarziu ca fiind false, unii dintre noi raman "blocati" pe ideea veche, gresita. Majoritatea dintre noi acceptam ca adevarate lucrurile despre care suntem invatati, doar pentru ca toata lumea crede in ele. Daca indraznesti sa "mergi impotriva curentului", daca pui la indoiala veridicitatea axiomelor trambitate oficial, cel mai adesea te alegi cu epitete specifice. De exemplu, daca iesi din tiparele religioase, atunci esti numit "sectant"; daca ai o alta parere decat cea oficiala despre ordinea stiintifica, esti categorisit ca "visator" - in cel mai bun caz; daca nu esti de acord cu parerile politice, devii extremist, neo-nazist, comunist; Societatea noastra are cate o eticheta pentru fiecare tip de nonconformism.

Alte referate despre: tara de dincolo de negura, tara de dincolo de negura rezumat, tara de dincolo de negura-rezumat

Oedip,intre mitanaliza si psihocritica

Psihanaliza (si mitocritica) lui Hamlet de Shakespeare sau a Fratilor Karamazov de Dostoievski (asa cum a fost intreprinsa de Freud), spre exemplu, consta in a interpreta comportamentul personajelor cautind in filigranul operelor scenariul oedipian. Psihanaliza (si mitanaliza) lui Oedip Rege de Sofocle (asa cum a fost condusa de Freud, Jones sau Driek van der Sterren), in schimb, consta in a prezenta scenariul piesei. Din cauza conditiei axiomatice acordate de Freud naratiuAZnii oedipiene, diferenta dintre Hamlet si Oedip Rege seamana cu diferenta dintre continutul manifest si continutul latent al unui vis.

Alte referate despre: oedip, mitul lui oedip, oedip rege

Comportamentul consumatorului de radio. Profilul ascultatorului Radio Transilvania Turda

Cap I Specificitatea radioului ca produs
Vom afirma printr-o conventie ca radioul ca produs este definit prin totalitate continutului mediatic difuzat de un emitator autorizat si care este receptat de un numar de persoane-beneficiari sau consumatori de informatie. Noile teorii ale comunicarii, fundamentate in varianta lor moderna Gregory Bateson si Scoala de la Palo Alto, stabilesc o serie de principii generale dupa care se desfasoara comunicarea si gestionarea informatie
- orice comunicare este un fenoment interactional;
-orice comportament social are o valoare comunicativa;
-orice mesaj comporta doup niveluri de semnificatie, unul informativ si al doila relational, care leaga interlocutorii; primul nivel tine de componenta cognitiva,cel de-al doilea de cea afectiva

Alte referate despre: de ce oamenii asculta radioul si privesc televizorul, comportamentul consumatorului, comportamentul consumatorului referat

Comunicare interculturala

Acest gen de comportamente a fost modelat de un fel special de evolutie, in care genele si cultura - fortele naturii si ale hranei - au lucrat impreuna." Wilson, impreuna cu co-autorul cartii, Charles J. Lumsden, sustine ca genele si cultura umana sunt legate intre ele de multe mii de ani.

Alte referate despre: comunicare interculturala, comunicarea interculturala, comunicarea interculturala referat

Didactica generala

- Rolul metodei în procesul de predare-învăţare: „o metodă adecvată asigură rezultate bune chiar şi în cazul unor dascăli sau elevi mai puţin buni”

Alte referate despre: didactic ro, didactica ro, didactic ro referate
Referate afisate : 19
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles