Bacteria helicobacter pylori in limba romana

Helicobacter pylori

ETIOLOGIE
Helicobacter pylori este o bacterie gram-negativa , în formă de spirală. La început s-a crezut că seamănă cu microorganismele din grupa Campylobacter,motiv pentru care i s-a dat numele de Campylobacter pylori.Apoi,în 1989,s-a stabilit că nu este un campylobacter autentic,aşa că a fost reclasificat şi rebotezat Helicobacter pylori,datorită formei sale de elice sau spirilă.

H.pylori a fost găsit în mucoasa stomacului şi a duodenului,părând a avea însă o deosebită preferinţă pentru cea dintâi,unde găseşte un mediu extrem de favorabile.Se pare că atacă numai celulele mucoasei gastrice,iar pe cele duodenale numai dacă printr-o anumită,schimbare,numită metaplazie,încep să semene cu cele gastrice.

PREVALENTA
Infectia cu Helicobacter pylori (Helicobacter pylori) apare oriunde in lume, dar prevalenta variaza mult de la o tara la alta si in cadrul grupurilor populationale ale aceleiasi tari.

Prevalenta globala a infectiei cu Helicobacter ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 550kb
Downloads: 818
Materia: Medicina

Stomacul

Stomacul este un organ toracoabdominal, situate in etajul supramezocolic al cavitatii peritoniale mari, in loja gastrica, imediat sub cupola diafragmatica, delimitata:
- Superior-diafragmul toracoabdominal
- Inferior- de colonul si mezocolonul transvers
- Posterior- de peritoneul care constituie peretele posterior al bursei omentale
- La stanga- de loja splenica
- La dreapta- de loja hepatica cu care comunica larg

Alte referate despre: stomacul, stomac, stomacul la mamifere

Pericole biologice din alimente - bacterii Staphylococcus ssp

Din punct de vedere ecologic, S.aureus este comensal al pielii şi mucoaselor la animale şi om, izolându-se însă în mod curent şi din sol, aer şi apă. Sursele principale de infectare a omului şi de contaminare a alimentelor sunt:
- oamenii bolnavi sau purtătorii sănătoşi. Infecţiile cutanate, furunculele, panariţiile, epidermitele, eczemele, tăieturile infectate şi alte leziuni supurative deschise, ca şi infecţiile căilor respiratorii şi digestive superioare (laringite, faringite) sunt deseori provocate de S. aureus care se elimină în mediul extern contaminând oamenii, alimentele, suprafeţele;
-animalele bolnave purtătoare;
-alimentele, în primul rând laptele, untul, smântână, îngheţata, cremele dulci, salatele vegetale cu maioneză, carnea şi preparatele din carne, peştele.

Alte referate despre: pericole biologice din alimente, pericole chimice in alimente, pericole chimice din alimente

Genetica bacteriei

Inoculînd intraperitoneal la şoarece pneumococ tip II, R (necapsulat), viu, împreună cu suspensie de pneumococ tip I, S (capsulat), omorît, Grif-fith a constatat că şoarecele moare cu septicemie dată de pneumococ tip I S; (în inoculări separate, nici una din suspensii nu dă îmbolnăvire). Reiese că, pneumococul virulent omorît a indus pneumococului viu avirulent capacitatea de a forma capsula şi cu aceasta şi patogenitatea, a indus o transformare, din nepatogen în patogen.

Alte referate despre: genetica bacteriei proiect medicina, genetica bacteriei, materialul genetic -bacterii

Celulele epiteliale de la nivelul mucoasei gastrice si intestinale

Cele mai numerose şi mai bine dezvoltate sunt glandele principale cuprinse în corionul mucoasei corpului stomacului care sunt glande tubulare simple sau ramificate, lungi ajungând până la musculara mucoasei şi se deschid câte 3 – 4 în fundul unei cripte gastrice.

Alte referate despre: aspectul cromatinei x in celulele epiteliale ale mucoasei bucale, celule epiteliale, celulele epiteliale

Premiul Nobel pentru medicina

Aproximativ doua treimi din populatia globului este infectata cu aceasta bacterie, dar majoritatea persoanelor nu ajung sa se imbolnaveasca. H. pylori predispune la cancer stomacal, boala care este cea de-a doua cea mai comuna cauza a deceselor provocate de diferitele tipuri de cancer. "Multumita descoperirilor lui Marshall si Warren, ulcerul nu mai reprezinta o boala cronica, incurabila, ci este o afectiune care poate fi depasita usor, cu ajutorul unui regim adecvat de antibiotice, coordonat cu substante care sa inhibe secretia de acizi in stomac", se precizeaza intr-un comunicat al Comisiei Nobel.

Alte referate despre: premiul nobel pentru medicina, detinatori ai premiului nobel in medicina, toate premiile nobel pentru medicina

Ulcerul gastric si duodenal

Manifestarea clinica a ulcerului cel mai des intilnita este durerea, dar se stie totusi ca 10% - 40% dintre ulcere evolueaza asimptomatic, fara durere. Ulcerul asimptomatic este o descoperire intimplatoare (endoscopica, radiologica, autopsica) sau, dupa o evolutie fara simptome apare brusc o complicatie: hemoragia sau perforatia.

Alte referate despre: ulcerul gastric si duodenal, referat ulcerul gastric si duodenal, ulcer gastric si duodenal

Bacterii strict anaerobe

Bacteriile strict anaerobe sunt microorganisme care nu se dezvolta decat in absenta oxigenului, prezenta acestuia fiind foarte toxica culturii, chiar la o presiune de numai 10-5 atm. Bacteriile anaerobe sunt implicate in etiologia unor infectii umane severe dar, in acelasi timp, sunt cele mai frecvente microorganisme care colonizeaza organismul uman, avand un rol important in mentinerea echilibrului ecologic al florei normale.

Alte referate despre: bacteri aerobe anaerobe referat, bacteri aerobe anaerobe, determinarea incarcaturii laptelui in bacterii sporulate anaerobe

Boala ulceroasa si gastritele

Diagnosticul mecanismelor etiopatogenice contine diagnosticul infectiei cu H. pylori prin metode invazive sau neinvazive, evidentierea consumului de antiinflamatorii steroidiene sau nesteroide prin anamneza si explorari specifice pentru diagnosticul bolilor endocrine si genetice si a bolilor asociate ulcerului. Sondajul gastric in vederea determinarii secretiei gastrice nu se mai foloseste decat pentru diagnosticul sindromului Zollinger-Ellison, iar explorarile biochimice nu sunt necesare.

Alte referate despre: boala ulceroasa, boala ulceroasa la copii, afectiuni de etiologie psihogena boala ulceroasa

Importanta bacteriilor in viata omului si a planetei

Majoritatea bacteriilor au nutriţie heterotrofă. Unele se hrănesc cu substanţe oganice pe care le descompun până la produşi simpli - bacterii saprofite, iar altele utilizează substanţele organice din celulele vii, producându-le diferite boli -bacterii parazite.

Reproducerea se realizeaza prin amitoză.
2.Importanţa unor bacterii în unele ramuri industriale

Biotehnologiile tradiţionale sunt utilizate cu succes în industria alimentară. La baza lor se află procesele de fermentaţie – descompunerea substanţelor organice- în condiţii aerobe sau anaerobe şi formarea produselor intermediare (acetonă). Diferite tipuri de microorganisme: drojdiile (fermentaţia alcoolica), bacteriile ...

Alte referate despre: importanta bacteriilor in viata omului si a planetei, importanta bacteriilor in viata omului, importanta bacteriilor in viata omului referat

Bacterii sulfat-reducatoare

bacteriile sulfat – reducătoare sunt larg răspândite în mediile acvatice si terestre anaerobe. Ele suportă variaţii mari de frig, căldură, salinitate şi presiune. Aceste bacterii au fost izolate în minele de sulf şi sondale de petrol de la adâncimi de peste 4.000 metri sau din sedimentele marine situate până la 10.000 metri adâncime. Aceste tulpini pot fi cultivate la 65o – 85oC şi chiar la 104oC şi presiuni de 1.000 atmosfere. Trăiesc în sol şi ape termale sulfuroase.

Alte referate despre: bacterii sulfat reducatoare, bacteriile sulfat reducatoare, bacterii sulfat-reducatoare

Bacteriile - organisme microscopice

Citoplasma esteincolora, insa uneori este impregnata cu anumite substante colorate. Clorofila lipseste. In protoplasma se gasesc vacuole precum si substante de rezerva de natura hidrocarbonata: glicogen si granuloza, de natura albuminoida – volutina, precum si picaturi de grasime.

Alte referate despre: referate bacteriile organisme microscopice, bacterii organisme microscopice, organisme microscopice

Protectia plantelor - Bacteria Xanthomonas Vesicatoria

Din acest gen de bacterie ce produce bolile de mai sus regasim: X.
albilineans, X. arboricola sp., X. axonopodis sp., X. bromi, X. campestris spp., X. cassavae, X. citri, X. codiaei, X. cucurbitae, X. cynarae, X. fragariae, X. gardneri, X. hortorum, X. hyacinthi, X. melonis, X. oryzae sp. , X. pisi, X. populi, X. sacchari, X. theicola, X. translucens sp., X. vasicola, X. vesicatoria.

Alte referate despre: bacteria xanthomonas vesicatoria tomate, protectia plantelor si animalelor, protectia plantelor si a animalelor

Procariote-bacterii si alge

S-a constatat ca unele alge albastre, printre care si Nostoc, sunt capabile sa fixeze azotul atmosferic pe care-1 utilizeaza in sinteza de substante organice mai complexe. Reproducerea se realizeaza prin amitoza, adica injumatatirea celulelor din colonia algei, sau pe cale vegetativa prin heterocisti (celule cu pereti ingrosati, de culoare galbuie).

Alte referate despre: bacterii si alge, bacterii si alge albastre, regn din care fac parte bacteriile si algele albastre verzi

Bacterii - microbiologie

Notiunea de microorganism nu are semnificatie taxonomica, deoarece reuneste un grup vast si heterogen de organisme diferite ca pozitie sistematica si ca organizare structurala, dar care se aseamana prin trei proprietati comune:
-toate au dimensiuni microscopice, ceea ce le face invizibile cu ochiul liber;
-in general au organizare unicelulara. Chiar daca unele microorganisme formeaza asociatii pluricelulare, ele raman, in esenta, organisme unicelulare, deoarece, o celula izolata din complexul multicelular isi pastreaza viabilitatea, creste, se divide si reface asociatia;
-structura lor interna este relativ simpla, comparativ cu a macroorganismelor.

Heterogenitatea microorganismelor este definita de alte trei caracteristici:
-pozitia sistematica a microorganismelor este foarte diferita;
-activitatile biologice (fiziologice) pe care le desfasoara sunt foarte diversificate
-morfologia si structura interna a diferitelor grupe de microorganisme sunt foarte diferite.

Cadrul ...

Alte referate despre: referate microbiologie bacterii, microbiologie bacterii ultrastructura, bacteriile ca sisteme microbiologice celulare de tip procariot

Microbiologia produselor lactate acide

Produsul are efect benefic suplimentar deoarece ameliorează creşterea bacteriilor care în mod normal fac parte din microflora intestinală, menţinând sănătatea intestinală şi ajutând la protecţia faţă de unele boli majore cum ar fi cancerul şi bolile coronariene.
Laptele acidofil. Este un produs cu o consistenţă cremoasă, filantă, fermentat cu Lactobacillus acidophillus, care are origine intestinală, având capacitatea de a reface microflora intestinală, în cazul consumului de antibiotice.

Alte referate despre: microbiologia produselor lactate acide, referate ro microbiologie produse lactate acide, produse lactate acide

Fermentatii aerobe-acetica, citrica

Procedeul rapid folosete ca materie prima un amestec de alcool etilic 3% si otet 6% si o instalatie speciala, ganeratorul de otet.Se folosesc culture pure de fermenti selectionati pentru a evita infectarea , alcatuite din Actobacter orleanense si Actobacter Schutzenbachii. Generatorul, umplutcu talas, este prevazut cu deschideri laterale pentru circulatia aerului.Datorita recircularii produsului de fermentatie si aerarii, timpul de obtinere al otetului este mult mai scurt. Otetul este folosit drept condiment in alimentatie, conservant si antiseptic in procedeul de conservare a alimentelor .

Alte referate despre: fermentatii aerobe, referat despre fermentatii aerobe si anaerobe, fermentatia acetica a etanolului este aeroba
Referate afisate : 18
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles