Balanta de verificare model

Balante de verificare

Balante de verificare
2) Se vand unui client P conform facturii 250 din 6 februarie marfuri evaluate la pretul de vanzare de 10.000.000 lei, TVA 19%.
3) Se descarca gestiunea cu pretul de cumparare al marfurilor vandute clientului P in valoare de 8.700.000 lei.

4) Conform registrului de casa din 10 februarie se acorda angajatului M un avans spre decontare in valoare de 400.000 lei pentru efectuarea unei deplasari in interesele societatii.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 43kb
Downloads: 12738
Materia: Economie

Contabilitatea cheltuielilor si a veniturilor - lucrare de diploma

Pentru capacităţile de producţie din localitatea Scăieni nu avem cunoştinţă de vreo revendicare Conform Legii nr.10/2001. Pentru capacităţile de producţie de la Blejoi am fost notificaţi prin executorul judecătoresc pentru 15.000.000 USD.

Alte referate despre: contabilitatea cheltuielilor si a veniturilor - lucrare de diploma, proiecte de diploma contabilitatea cheltuielilor si a veniturilor, contabilitatea cheltuielilor si a veniturilor

Contabilitatea stocurilor

Stocurile, sub aspectul gestionării, se pot grupa în stocuri şi producţia în curs de execuţie, ambele fiind considerate active circulante materiale. Comisia Internaţionala a Standardelor Contabile (I.A.S.C.), în norma de contabilitate IAS 2 „Stocurile” aplicată începând cu 1.01.1976 şi revizuită în anul 1993 defineşte stocurile ca fiind un element de activ, iar costul de achiziţie al acestora cuprinde preţul de cumpărare, taxele vamale şi alte taxe nerecuperabile, cheltuieli de transport-aprovizionare.

Alte referate despre: contabilitatea stocurilor, monografie contabila stocuri, contabilitatea stocurilor de marfuri

Contabilitate - informatie, rol si loc

COMPATIBILITATEA : presupune necesitatea ca utilizatorii sa poata
compara informatiile din situatiile financiare ale unei interprinderi
in timp pt a identifica tendintele in pozitia financiara si
performantele sale. Utilizatorii trebuie totodata sa poata compara
situatiile financiare ale diverselor interprinderi pt a le evalua
pozitia financiara, performantele si modificarea pozitiei financiara .

Alte referate despre: contabilitate informatica, forma de contabilitate informatica, sistemul informational si informatic la un loc de munca

Contabilitatea unei firme

02.Diminuarea pe cat posibil a concurentei prin reducerea pretului de
desfacere catre populatie,de comun acord si pe cat posibil cu SNP
PECO.

Alte referate despre: contabilitatea unei firme, contabilitatea unei firme bar -caiet practica, contabilitatea unei firme de transport

Contabilitate generala

Cheltuielile, indiferent de natura żI destinaˇia lor sunt elemente de activ deoarece sunt generate de alte elemente de activ (mijl. materiale, bĺneżti) care prin consumare sau plĺˇi se transformĺ în cheltuieli.
Veniturile, indiferent de genul obiectului de activitate care le-a generat sunt elemente de pasiv, prin aceea cĺ reprezintĺ sursa unei pĺrˇi din mijloacele bĺneżti componente ale activului patrimonial.
Rezultatele financiare sunt determinate în faza finalĺ a circuitului economic (=succesiunea proceselor aprovizioanare-producere-desfacere), ceea ce impune ca miżcarea si transformĺrile elementelor patrimoniale sĺ fie reflectate în contabilitate pe întrewg traseul acestui circuit. Se realizeaza astfel un ciclu contabil al înregistrarilor efectuate distinct în ordine cronologicĺ żi sistematicĺ.

Alte referate despre: contabilitate financiara, contabilitate de gestiune, contabilitate

Model de echilibru general

Model de echilibru general
Un model de echilibru general necesită o definire completă atât a ofertei cât a cererii tuturor pieţelor, incluzând toate mărimile nominale în fluxurile circulare. Asrfel de modele sunt deci structurale capturând în mod explicit mecanismele pieţei. Modelul de echilibrru general necesită ajustarea preţurilor pe toate pieţele. Aplicaţia empirică a modelelor de echilibru general nu presupune întotdeauna regimul competiţiei perfecte necesar ajustării preţurilor pe diferitele pieţe. De ex. , unii autori incorporează în munca lor ipotezele neo-clasice în vederea reprezentării rigidităţilor pieţei şi imperfecţiunile ce pot apare pentru capturarea pe termen scurt a mecanismelor macroeconomice.

Alte referate despre: modelul de echilibru economic, model de echilibru general, modelul de echilibru

Modelul matematic IS-LM - proiect Cibernetica

Modelul matematic IS-LM - proiect Cibernetica
Politicile macroeconomice in economiile deschise sunt aplicate fie de Guvern, fie de Banca Centrala, fiind, de regula, politici fiscale sau politici monetare. Prin intermediul acestora se determina efectele asupra balantei de plati externe si asupra ratei de schimb, efecte care conduc la echilibrul balantei de plati sau la echilibrul pietei valutare.

Alte referate despre: modelare matematica, modelarea matematica, model matematic

Modelul cunostintelor structurate

In acest fel, anumite operatii care ar fi necesitat scrierea si executia unor reguli (logice sau de productie) explicite in alte reprezentari, sint executate automat de mecanismele inferentiale asociate structurii reprezentarii.Modelul retelelor semantice, primul model structurat de reprezentare a cunostintelor, a fost introdus de Quillian in 1967 pentru a descrie semantica cuvintelor si a propozitiilor limbajului natural.

Alte referate despre: model de structura organizatorica, model eseu structurat, model de structura organizatorica a unei firme

Modelul economic american si cel japonez

Modelul economic american si cel japonez
3. Tehnologia - in acest domeniu, S.U.A. beneficiaza de un avantaj insemnat. Cei mai mari cercetatori, cei mai buni ingineri, cei mai dotati studenti au venit sa lucreze in Statele Unite. Ei, aduc acel faimos capital in privinta caruia toata lumea este de acord ca este cel mai important - materia cenusie - sau capitalul intelectual dobandit. Din acest punct de vedere, Statele Unite speculeaza pe piata internationala a fortei de munca, achizitionarea celor mai mari specialisti din alte tari. Acest proces de transferare a valorilor, de la tarile care nu isi pot permite sa isi sustina asa cum ar trebui valorile, la alte tari care au aceasta abilitate, este unul foarte trist insa cu consecinte avantajoase pentru tarile din a doua categorie. Intre acestea, se afla si Statele Unite care beneficiaza la randul lor de aceste avantaje.

Alte referate despre: modelul economic american si cel japonez, modelul economic american, modelul economic japonez

Analiza riscului de portofoliu prin utilizarea modelelor

Studiul isi propune sa depisteze cel mai bun model pentru analiza riscului unui portofoliu dat in perioada 1999-2001. De asemenea vom incerca sa depistam care sunt perioadele cu volatilitate mai pronuntata. Impactul alegerilor generale din noiembrie 2000 precum si a atacurilor teroriste asupra Statelor Unite din septembrie 2001 asupra portofoliului construit va fi analizat succint.Cuvinte cheie: risc de portofoliu, diversificare, modele GARCH, autocorelatie, randamente reziduale, alegeri generale, atacuri teroriste asupra S.U.A.

Alte referate despre: analiza riscului de portofoliu garch referat, instrumente utilizate de analiza riscului de faliment, analizarea riscului de faliment cu modelul bailesteanu

Contabilitatea deconturilor in numerar si prin conturi la banci

1.3.1. PIATA INTERNA (contracte încheiate, relaţii tradiţionale, segmentele de piaţă vizate).
Desfacerea acumulatoarelor se face pe bază de contracte încheiate cu principalii utilizatori sau cu unităţi comerciale precum şi prin vânzarea cu amănuntul la magazinele proprii din municipiul Bistriţa.

Alte referate despre: contabilitatea deconturilor in numerar, referat contabilitatea de incasari si plati prin conturi la banci, contabilitatea decontarilor in numerar

Modelarea si simularea unor echipamente ale sistemelor hidraulice automate

Modelarea si simularea unor echipamente ale sistemelor hidraulice automate.Structural, un sistem hidraulic automat reprezintă o succesiune de conversii de energie C1, C2 şi C3, figura 1.1. Modelarea si simularea unor echipamente ale sistemelor hidraulice automate

Alte referate despre: sisteme hidraulice automate, referat sisteme hidraulice automate, modelarea si simularea sistemelor agricole

Proiect Verificarea metrologica a sublerelor

Balanţa microanalitica cu indicaţie prin proiecţie si aşezarea mecanica a greutăţii. La aceasta balanţa se remarca faptul ca pentru creşterea preciziei compartimentul in care se găseşte pârghia 1 este izolat de compartimentul in care se găsesc talerele. In balanţa se afla un dispozitiv special 2 care preia in afara acesteia corpul de cântărit si îl aseaza mecanic pe talerul de sarcina.

Alte referate despre: verificarea metrologica a sublerelor, verificarea metrologica, verificare metrologica

Advection -dispersion model for nutrient dynamics in River Swale

River Swale was subjected to a large number of water quality research studies, the most significant being LOIS, a major UK environmental research initiative including the development of modelling software (QUESTOR4,8). QUESTOR applications in LOIS addressed the Swale within modelling of the larger Ouse catchment (approx. 3500 km2).

Alte referate despre: model cv, plan de afaceri model, model referat

Mijloacele de modelare a omului

Limbajul, structurarea acestuia si relatiile componente - invatare, componentele mnezice, sunt factiri esentiali in achizitile realizate in scoala. Ca functie psihica atentia, cu toate ca nu are continut informational propriu, faciliteaza performantele celorlalte procese psihice. Ea reprezinta in fapt orientarea activitatii intelectuale in raport cu scopurile implicite sau explicite ale invataturii.
Baza de cunostinte are un rol esential, atat in procesarea secundara a informatiei senzoriale, cat si in toate prelucrarile ce au loc la nivelul memoriei de lucru sau atentiei.

Alte referate despre: mijloacele de informatie a omului, cultura fizica mijloace de stimulare a creativitatii omului, omul in relatie cu mijloacele de comunicare

Legea model uncitral privind insolventa transfrontaliera

Aspecte generale
Organism subsidiar al Adunării Generale a Naţiunilor Unite, Comisia Naţiunilor Unite pentru Dreptul Comerţului Internaţional (UNCITRAL) elaborează texte cu caracter legislativ în scopul de a ajuta statele membre să-şi modernizeze dreptul comercial şi texte cu caracter nelegislativ destinate să faciliteze negocierile între părţile unei tranzacţii comerciale.

Alte referate despre: legea model uncitral privind insolventa transfrontaliera, legea model uncitral privind insoloventa transfrontaliera, legea model unictral privind insolventa transfrontaliera
Referate afisate : 17
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles