Batalia din ardeni download torrent

Batalia din Ardeni

Ultima ofensiva se soldase cu marea infrangere de la Kursk-Orel-Belgorod, infrangere prin care Wermacht-ul cedase definitiv initiativa pe frontul de est. Coplesite numeric atat la vest cat si la est, armatele germane nu pareau a mai fi capabile de o ofensiva de amploare. Factorul surpriza avea sa fie una din principalele caracteristici ale bataliei din Ardeni.

Decizia ofensivei a fost luata de Hitler la 26 septembrie 1944. Intr-o discutie cu Jodl, acesta spune : “Situatia noastra este disperata. Nu avem nimic de castigat ramanand in defensiva.” Planul Fuhrerului prevede o ofensiva ca in ’40, cu trecerea Meusei intre Namur si Liege si apoi o actiune spre nord, pana la Bruxelles si Anvers. Tinta finala era deci portul Anvers, vital pentru aprovizionarea aliata.

La jumatatea lui octombrie, Hitler ii convoaca pe comandantii frontului de vest, maresalii Von Rundstedt si ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 65kb
Downloads: 377
Materia: Istorie

Batalia de la Waterloo

Protagoniitii
Napoleon Bonaparte a fost intotdeauna condus de dorinta de a face din Franta un imperiu european. in plus, el era un luptator cu experienta ii un adevarat conducator. El a reuiit o lovitura de stat impotriva Primei Republici Franceze (“Directoratul”) in 1799 ii s-a autoproclamat conducator ii prim consul, declarandu-se apoi prim consul pe viata ii imparat in 1804.

Alte referate despre: batalia de la waterloo, batalia de la waterloo referat, imagini batalia de la waterloo

Batalia de la Marasti

Mai spre sud ,vrajmasul construise un sistem de lucrari de aparare in terenul descoperitdin zona satului MARASTI,localitatea a fost inclusa intr-un puternic centru de rezistenta flancat de alte centre spre nord si spre sud.Un al patrulea centru de rezistenta a fost organizat pe dealul TEIUSULUI .Pentru declansarea lovituri armata 2 romana alege partea stanga a zonei armatei,intre POIANA INCARCATOARE si inclusiv satul MARASTI ,pe o largime de 13km.

Alte referate despre: batalia de la marasti marasesti si oituz, batalia de la marasti, bataliile de la marasti marasesti si oituz

Batalia de la Kursk

Batalia de la Kursk - Tranşeele sovietice pătrunseseră adânc în liniile germane. Pentru mai mult de o săptămână, concentrarea feld-mareşalului de 900.000 de oameni, 2.700 de tancuri şi arme de asalt, 10.000 de piese de artilerie şi 2000 de avioane au asaltat, de la nord la sud, liniile de apărare sovietice în încercarea de a le separa de restul liniei de apărare ruseşti.

Alte referate despre: batalia de la kursk, batalia de la kursk 1943, batalia de la kursk film

Batalia de la Vaslui

Mehmed al II-lea, furios pentru ca Stefan ii respinse ultimatumul, fara a tine seama ca se apropia anotimpul friguros, a poruncit oastei, care lupta in Albania, sa plece impotriva Moldovei. Cronicarul Kemal Pasa Zade a observat ca timpul nu era potrivit pentru o asemenea campanie, fiindca nu numai ca se apropia iarna, dar si pentru ca “ierburile se uscasera, legumele se vestejisera, iar frunzele arborilor cazusera”, prin urmare aprovizionarea avea de intampinat greutati foarte mari, unele din ele, ca furajarea animalelor, chiar de nerezolvat.

Sultanul a cerut si domnului Tarii Romanesti sa se alature oastei trimisa impotriva Moldovei. Potrivit informatiilor avute de Jan Dlugosz, Suleyman Pasa a primit ordinul ca dupa ce l-ar fi infrant si capturat pe domnul Moldovei sa inainteze in Polonia, sa ierneze in Camenita, iar in primavara sa treaca in Ungaria, unde urma sa se uneasca cu “urdia” turca, care ar fi fost condamnata de sultan. Oastea lui Suleyman Pasa numara 30 000 ...

Alte referate despre: batalia de la vaslui, stefan cel mare batalia de la vaslui, fratii jderi batalia de la vaslui

Batalia de la Stalingrad 1942

Pentru cucerirea Moscovei, era nevoie de o ampla manevra de invaluire,dar pentru aceasta manevra era nevoie de cucerirea Caucazului. Desi din punct de vedere strategic, cucerirea Stalingradului nu avea aproape nici o importanta,deoarece caile ferate care leaga Caucazul sau zona industriala a Uralului cu Moscova, trec prin Saratov, Kuibisev, sau Ulianovsk, dar pentru Hitler, cucerirea Stalingradului era mai mult o idee fixa decat o necesitate.

Alte referate despre: batalia de la stalingrad 1942, referat batalia de la stalingrad 1942-1943, jocuri cu batalia pentru stalingrad 1942

Batalia de la Marasesti

Batalia de la Marasesti; După lupte grele, locotenent-colonelul A. Gheorhoiu, comandantul regimentului a reuşit cu oamenii săi să ajungă pe înălţimea ce domina localitatea Mărăşti. Acest lucru a fost posibil deoarece 2 companii s-au desprins din corpul regimentului cu sarcina de a fixa inamicul în localitate creând astfel premizele ca fortele germane să fie încercuite.Batalia de la Marasesti

Alte referate despre: batalia de la marasesti, batalia de la marasesti referat, referat batalia de la marasesti

Batalia Angliei

Anglia dispunea doar de aproximativ 500 de tunuri si 200 de
tancuri.Armamentul a-merican, cumparat pe baza legii ,,Cash and cary"
(plateste si ia) din noiembrie 1939, fusese depozitat inca de la
sfarsitul primului razboi mondial si abia incepea sa soseasca. Anglia
dispunea de cateva brigazi bine instruite si se faceau eforturi
deosebite pentru a reincadra in unitati constituite militarii evacuati
din Franta si a pregati ,,Home Guard",

Alte referate despre: batalia angliei al 2 lea razboi mondial, al doilea razboi mondial batalia angliei, batalia angliei in al doilea razboi mondial

Batalia in jurul lui Homer

in jurul trupului neinsufletit al lui Patrocle, aheii si troienii incing o lupta inversunata care ocupa un cint intreg al Iliadei *, pina in clipa in care Ahile, cu capul incins de vapai, se apropie de sant scotind de trei ori un strigat ingrozitor. Atunci dusmanii inspaimantati fug de-a valma catre Ilion. Trupul salvat al lui Patrocle este dus in tabara aheilor.

Alte referate despre: iliada de homer, homer, batalia de la rovine

Iancu de Hunedoara - batalia de la Posada

Aceasta lipsa de coordonare a actiunilor militare si diplomatice, rezultat al contradictiilor care sfasiau lumea italiana, ca si intreaga Europa crestina, a fost una din cauzele cele mai importante ale dezastrului de la Varna (10 noiembrie 1444), adica al ultimei incercari serioase de a-i alunga pe turci din Europa.

Alte referate despre: iancu de hunedoara batalii, iancu de hunedoara batalia cu ungaria, iancu de hunedoara batalia de la nicropole

Batalia de la Podul Inalt

Ştefan o aştepta lîngă o mlaştină aproape de Vaslui, la un loc care se chema la Podul Înalt.

Tocmai atunci se lasă o ceaţă de nu se vede om cu om. Ştefan cel Mare trimise buciumaşii săi dincolo de mlaştină, îndărătul oştilor de ieniceri, să sune chemare la luptă.

Cînd auziră buciumele, turcii porniră spre ele, crezînd că acolo se află moldovenii. Abia intrară însă în mlaştina dezgheţată, că Ştefan cu oastea sa îi lovi din spate.

Caii se împotmoliră în mlaştină. Buciumele moldovenilor acum se auzeau din toate părţile. Turcii crezură că sînt înconjuraţi şi fiecare se străduia să scape cu fuga.

Suleiman abia scăpa viu din această încăierare, cu jurămînt să nu se mai întoarcă vreodată în Moldova.

Cea mai strălucită victorie din istoria medievală a
Moldovei asupra turcilor a fost repurtată de către
Ştefan cel Mare lîngă Podul Înalt la 10 ianuarie 1475.

Alte referate despre: batalia de la podul inalt, stefan cel mare batalia de la podul inalt, batalia de la podul inalt rezumat

Batalia de la Waterloo

Bãtãlia de la Waterloo a avut loc la 13 km sud de Bruxelles între francezi, aflaţi sub comanda lui Napoleon Bonaparte şi armatele aliate, conduse de ducele englez Wellington şi de generalul prusac Blücher. Înfrângerea francezilor la Waterloo a dus la încheierea a 23 de ani de rãzboaie, începând cu rãzboaiele revoluţionare franceze din 1792 şi continuând cu rãzboaiele napoleoniene din 1803.

Alte referate despre: starea meteo in timpul bataliei de la waterloo, batalia waterloo, batalia de la stalingrad

Al doilea razboi mondial - Batalia Angliei

Introducere
După înfrângerea Franţei, în iunie 1940, Anglia a înfruntat singură forţele Axei. Ţările ocupate nu mai credeau într-o victorie a Aliaţilor. Era greu de înţeles cum ar fi putut armata britanică, cu un efectiv redus, să înfrunte formidabila forţă a Wehrmachtului, nemaiînvinsă până în acel moment.

Alte referate despre: al doilea razboi mondial batalia angliei referat, wikipedia-al doilea razboi mondial-batalia angliei, cel deal doilea razboi mondial batalia angliei

Batalia de la Cannae

aripa dreapta a fost lasata in seama calaretilor numizi, iar centrul frontului a fost intarit cu pedestrimea, astfel incat la mijloc se gaseau galii si hispanii, iar pe flancuri ii incadrau trupele de africani. Cifra tuturor efectivelor cartagineze care au intrat in aceasta linie de bataie s-a ridicat la 40.000 de pedestrasi si 10.000 de calareti. Hasdrubal comanda aripa stanga si Maharbal pe cea dreapta. Centrul frontului il comanda Hanibal impreuna cu fratele sau Mago.

Alte referate despre: batalia de la cannae, episodul bataliei de la cannae, batalia de la cannae referat

Razboiul de 30 de ani

Războiul de 30 de ani începe cu rebeliunea Cehilor împotriva opresiunii Austriei condusa de Habsburgi , in anul 1618 , cind tensiunea atinge cote maxime . LIGA CATOLICA , o alianţa militară formata in anul 1609 , declara război Cehilor . Liga catolica este compusa din Principatele catolice Germane , Austria si Spania . La începutul războiului cehii cistiga numeroase batalii si cucereşte pina si suburbiile Vienei . Totuşi Liga Catolica reuseste sa-si regrupeze fotele si sa i-i dea o replica distrugătoare Cehiei .

Alte referate despre: razboiul de 100 de ani, razboiul de 30 de ani, razboiul de 100 de ani referat

Batalia de la Posada

Dupa domnia relativ linistita a lui Nicolae Alexandru (1352 - 1364), fiul lui Basarab I, care se intitula "mare si singur stapanitor domn", asa cum sta inscris pe piatra tombala aflata la manastirea Negru Voda de la Campulung, a fost randul fiului acestuia, Vladislav-Vlaicu (1364 - 1377), sa sustina aprige confruntari cu fortele regatului Ungariei. In 1368, doua corpuri deoase ungare au patruns in Tara Romaneasca - gruparea principala, in frunte cu regele Ludovic I de Anjou (1342 - 1380), pe la Severin, iar cea de-a doua, condusa de Nicolae Lackfy, printr-una din trecatorile Carpatilor.

Alte referate despre: batalia de la posada, batalia de la posada referat, batalia de la posada 1330
Referate afisate : 17
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles