Beethoven referat

Ludwig van Beethoven

Acestea le-a cântat Beethoven în muzica sa. El spunea că: “arta este o republică, unde fiecare e dator să facă tot binele de care este în stare, până şi în cele mai vitrege condiţii”. Condiţiile în care Beethoven a trăit şi a creat o operă pe cât de vastă pe atât de importantă, au fost cum nu se poate mai vitrege. A văzut lumina zilei într-o familie împovărată de griji fără număr, a trebuit să se zbată mereu spre a studia muzica şi a-şi câştiga existenţa, fiinţa cea mai apropiată – un nepot de frate, în care îşi pusese toată nădejdea- l-a dezamăgit prin purtările sale, ba a trebuit să îndure şi lovitura cea mai cumplită unui muzician, pierderea auzului.

- Un muzician surd? – a gemut el îndurerat. Cum ar râde lumea de mine! E ca şi cum un pictor ar fi orb, un atlet n-ar avea braţe, un dansator ar rămâne fără picioare.
A umblat luni şi ani în şir pe la medici în speranţa că-şi va recăpăta auzul. Dar cu cât vizitele ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 7154
Materia: Muzica

Beethoven

Beethoven - In afara de Simfonia Eroica, in cursul anului 1804, Bethoven a mai creat si sonata in fa minor op.57, care a devenit celebra sub denumirea de Appassionata si se numara printre cele mai insemnate lucrari beethoveniene pentru pian.

Alte referate despre: ludwig van beethoven, ludwig van beethoven referat, beethoven referat

Ludwig van Beethoven

- Ce-aţi spus? – striga Beethoven, cu o expresie de pândă pe faţă. Voi auzi în curând într-adevăr?
Nu citea sau nu voia să citească pe buzele lor răspunsul groaznic: niciodată, niciodată nu vei mai auzi! Când, într-un târziu, s-a convins că nimeni nu-l poate ajuta, a exclamat cutremurat:
- Doamne, de ce nu mi-am pierdut picioarele sau ochii? Aş îndura orice, numai să pot iar auzi!

Alte referate despre: referat ludwig van beethoven, referat despre ludwig van beethoven, date despre ludwig van beethoven

Ludwig van Beethoven

Revolutionar intr-adevar deoarece a inteles sa-si poata exprima nestanjenit gandurile si descatusa puterile ce mocneau intr-insul, in vederea fauririi unei societati noi, a unei lumi libere si drepte.

Conditiile in care Beethoven a trait si creat o opera pe cat de vasta, pe atat de importanta, au fost cum nu se poate mai vitrege. A vazut lumina zilei intr-o familie impovarata de griji fara numar, a trebuit sa se zbata mereu spre a studia muzica si a-si castiga existenta, fiinta cea mai apropiata - un nepot de frate, in care isi pusese toata nadejdea - l-a dezamagit prin purtarile sale, ba a trebuit sa indure si lovitura cea mai cumplita a unui muzician, pierderea auzului la 29 de ani, o lovitura cumplita si brusca!

Si Titanul a invins cu adevarat, creand o opera nemuritoare, ale carei sunete strabat lumea de la un capat la altul, ca niste chemari la incredere, la lupta neintrerupta impotriva raului, la infratitrea tuturor oamenilor.Beethoven a cunoscut inca din tinerete ...

Alte referate despre: viata lui ludwig van beethoven, ludwig van beethoven biografie, biografia lui ludwig van beethoven

Beethoven

Din 1818 devine complet surd si se limiteaza la un foarte estrans grup de prieteni. Moare la Vienna in martie 1827, fiind insotit pe ultimul drum de yeci de mii de admiratori.

Alte referate despre: beethoven, referat beethoven, referat despre beethoven

Beethoven

Beethoven,nascut in 1770, perioada de mare stabilitate sociala şi filosofica Ludwig van Beethoven s-a maturizat inr-o lumeintoarsa pe dos din cauzarevoluţiei şi a anarhiei care domnea .Muzica lui reflecta şi propria sa viaţa: cea a unui barbat in permanent conflict cu tradiţiile şi sub un continuu stres emoţinal, atingând un imediat şi durabil succes inegalat in intreaga istorie a muzicii.Beethoven

Alte referate despre: ludovic van beethoven, simfoniile lui beethoven, despre beethoven

Simfoniile

La sfârsitul secolului XX numarul noilor simfonii a început sa scada,
odata cu aparitia noului curent avangardist. Printre cei mai
importanti compozitori postbelici se numara compozitorul polonez
Witold Lutoslaski (1913-1994). Acesta a compus patru simfonii care, cu
toate ca sunt extrem de moderne din punct de vedere al limbajului
armonic si inovative ca forma, continua sa fie considerate simfonii
datorita modului de utilizare si a apogeului materialului. Alti
compozitori postbelici sunt Robert Simpson (1921-1997), un breton care
a creat cu acuratete, respectând limbajul utilizat la sfârsitul
secolului al XIX-lea.

Alte referate despre: poemul simfonic, poem simfonic, simfonia

Johannes Brahms

Johannes Brahms.Deşi povestirea larg-cunoscută este că Brahms a trebuit să interpreteze pianul în baruri şi bordeluri, studii recente, precum cele ale lui Kurt Hoffman sugerează că acest fapt este probabil incorect. Pentru o perioadă el a învăţat şi violoncelul, deşi progresul său a fost întrerupt odată cu sustragerea instrumentului chiar de către profesorul său.

Alte referate despre: johannes brahms, johannes brahms referat, referat johannes brahms

George Enescu

Compozitor, violonist şi dirijor de frunte, mare pianist şi pedagog, Enescu a fost poate cel mai cuprinzător înzestrat şi cel mai multilateral muzician contemporan. Din multipla sa activitate, în care s-a afirmat cu egală strălucire, opera componistică reprezintă latura cea mai esenţială şi, desigur, cea mai trainică a complexei sale personalităţi artistice. Dar şi interpretul a fost mare printre cei mari, fiindcă în cântul său a străbătut totdeauna suflul creator al artistului, care a fermecat generaţiile de ascultători, ducându-le spre tărâmurile luminate ale artei. Prin muzica sa, el a sintetizat un proces de creaţie anterior, iar de altă parte, a deschis perspectivele dezvoltării artistice viitoare.
George Enescu era al optulea copil al părinţilor săi, Costache şi Maria Enescu, dar rămăsese singurul, fiindcă dintre ceilalţi, doi muriseră la o vârstă foarte fragedă, iar cinci fuseseră seceraţi de o molimă în 1878. În ascendenţa sa, întâlnim ...

Alte referate despre: george enescu, referat george enescu, george enescu referat

Mozart

Un copil minune în lumea muzicii, Wolfgang Amadeus Mozart a început să cânte pentru aristocraţia Europei şi şi-a compus primele lucrări la vârsta de şase ani. 30 de ani mai târziu, aflat la apogeul carierii, a murit după o scurtă suferinţă la Viena. Fusese oare otrăvit?

Alte referate despre: mozart, wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat

George Enescu

George Enescu era singurul copil al lui Costache si Maria deoarece doi frati mai mari murisera de mici iar alti cinci in urma molimii din 1878. Primele îndrumări muzicale le-a primit de la părinţii săi şi de la un vestit lăutar, Nicolae Chioru. Copil fiind indragea muzica lautarilor din sat executand si el acasa aproape cu exactitate, pe un instrument creeat de el melodiile ascultate, astfel incat parintii sunt indrumati sa il duca la Iasi pentru a fi ascultat de profesorul si compozitorul Eduard Caudella, dascal ce il va invata notele si ii va aprecia inclinatiile deosebite catre muzica.

Alte referate despre: referat despre george enescu, despre george enescu, referate george enescu

Opera romantica germana

In formarea sa muzicala, o foarte mare influenta au avut-o Beethoven si Weber, precum si stilul operei italiene si franceze. In egala masura, a fost influentat de tragedia greaca si de cultura clasica. Sub influenta mitologiei antice, Wagner a fost atras si de cea a celtilor si a popoarelor germanice. In aceasta directie, eroul acestor mituri era considerat de compozitor ca fiind ''un om de actiune, liber in raport cu conditiile istorice existente, in el concentrandu-se insasi esenta nazuintelor eroice si a setei de libertate proprie omului, exprimata intr-o forma generalizata''.

Alte referate despre: opera romantica germana, scriitori romantici germani, nuvela romantica germana free download

Symbol of Europe

The flag was adopted in 1985 by all EU heads of State and government as the official emblem of the European Union and, since the beginning of 1986, it is used by all European institutions. The Council of Europe — which does not have an organic link with the European Union — owns the intellectual property of the European flag.
The flag has also given Europe its "national colors" of blue and yellow.

Alte referate despre: symbol of europe, symbol for europe, what is a symbol for europe

Mozart

Constanze şi-a întâmpinat sora, povestindu-i că Mozart avusese o noapte agitată, şi a rugat-o să rămână. „Ah, draga mea Sophie, cât mă bucur că ai venit, a spus muzicianul. Trebuie să stai la noapte aici şi să vezi cum mor.” Lângă el se afla un tânăr asistent numit Sussmayr, căruia Mozart îi dădea instrucţiuni pentru a încheia ultima sa compoziţie, un recviem.

Alte referate despre: viata lui mozart, mozart referat, referat wolfgang amadeus mozart

Portofoliu de geografie

Germania, care devenise una dintre importantele puteri din Europa, s-a implicat în Primul Război Mondial prin aliatul ei Austro-Ungaria (1914). Germania a invadat de câteva ori Franţa. Războiul s-a încheiat în 1918, şi, ca una din urmări, împăratul german a fost forţat să abdice. În Tratatul de la Versailles de după război, Germania a fost considerată responsabilă pentru război.Germania este acum una dintre cele mai importante ţări din Uniunea Europeană şi din lume.

Alte referate despre: portofoliu mihai eminescu, portofoliu romana, portofoliu la limba romana
Referate afisate : 15
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK