Big bang referat

Teoria Big-Bang

In imagine, petele colorate indica zonele mai "calde" (rosu) si mai "reci" (albastru). Liniile albe indica directia polarizarii luminii de fond.

Din cauza ca polarizarea a fostafectata de primele stele, cercetatorii au putut sa deduca faptul ca acestea s-au format la aproximativ 400 de milioane de ani dupa Big Bang. Aceasta este o veste buna, ca sa spun asa, pentru ca estimarile anterioare erau cam de 200 milioane de ani, ceea ce nu parea suficient pentru ca stelele sa fi avut timp sa se formeze. Insa 400 milioane de ani par sa constituie o "epoca intunecata" suficient de lunga.

David Spergel, un astrofizician de la Princeton si membru al echipei WMAP, a spus ca noile imagini le-au permis sa-si formeze o idee despre masura in care anizotropiile radiatiei de fond sunt anterioare formarii stelelor sau sunt o consecinta a stelelor.

Acest lucru a eliminat anumite teorii ale inflatiei si a indicat ca expansiunea Universului de la zero la aproximativ marimea actuala a durat numai o trilionime ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 40kb
Downloads: 3560
Materia: Geografie

Soarele si influenta lui asupra Terrei

Procesul de evaporare duce la formarea umiditatii aerului , iar
procesul de condensare , la formarea cetii si a norilor ; precipitarea
se produce atunci cand picaturile de apa si cristalele de gheata nu
mai pot fi sustinute de curentii ascensionali. Transferul apei sub
diferite forme intre oceane , atmosfera si continente formeaza
circuitul apei in natura. In acest circuit , norii reprezinta un
moment obligatoriu de trecere ; ei sunt purtatorii ,, potentiali " ai
precipitatiilor atmosferice , care se formeaza in cazul realizarii
conditiilor necesare ( temperatura , presiune , saturatie , tensiunea
vaporilor etc.) producerii lor.

Alte referate despre: soarele si influenta lui asupra terrei, soarele si influenta lui asupra pamintului, influenta soarelui asupra terrei

Universul si Sistemul Solar

Sistemul Solar este o componenta a Caii Lactee.El s-a format acum circa 4,5 miliarde de ani,dintr-un nor protosolar care a intrat in unda de soc a unei supernove.

Daca un imaginar calator spatial ar fi vizitat sistemul nostru solar pe timpul cand era sub forma unui nor de acretie,el ar fi fost martorul unei scene glaciare fascinante.In centru era protosoarele,o gramada de substanta incandescenta,stralucind ca un jar rosu,iar in jurul lui,pe o mare intindere,se insirau nori scanteietori ce se rostogoleau pe diferite orbite.

Alte referate despre: universul si sistemul solar, universul si sistemul solar referat, referat universul si sistemul solar

Planetele Sistemului Solar

Apoi , în centrul discului , materia a devenit suficient de densă şi de caldă ca Soarele să înceapă să strălucească : aceasta s-a petrecut în urmă cu 4.6 miliarde de ani . În imensul nor de gaz şi pulberi particulele solide s-au aglomerat în mod progresiv , pe parcursul a mai puţin de 100 milioane de ani , pentru a forma planetele . În apropierea Soarelui unde era mai cald planetele s-au născut din aglomerarea unor blocuri de rocă . Astfel s-au format Mercur , Venus , Pământ si Marte . În regiunile exterioare ,mai reci, centrul planetelor mai mari s-a format din roci amestecate cu gheaţă . Acestea au atras apoi mari cantităţi de gaz din norul din care proveneau . Este cazul lui Jupiter , Saturn , Uranus şi Neptun .

Alte referate despre: planetele sistemului solar, despre planetele sistemului solar, informatii despre planetele sistemului solar

Misterele Universului

Constelatiile
Inca din timpul vechilor popoare,omenirea are o oglinda asupra constelatiilor care nu sunt altceva decat grupuri de stele. In cele ce urmeaza,veti descoperi imagini ale emisferei nordice si apoi a celei sudice.

Alte referate despre: misterele universului, referat misterele universului, misterele universului referat

Universul

Alcãtuirea Universului :
Se constatã cã în Univers o mare parte a materiei este organizatã în corpuri individualizate, de diferite dimensiuni si cu proprietãti distincte. Dar spatiul dintre aceste corpuri nu este lipsit de materie. În el se gãsesc particule de materie dispersate, este strãbãtut de radiatii electromagnetice si cosmice si de câmpuri gravitationale. În felul acesta, Universul este “impregnat” de materie si de manifestãrile ei.

Alte referate despre: universul, dictionarul este un univers in ordine alfabetica, universul poetic arghezian

Pamantul

Incepand cu prima secunda dupa Big-Bang, materia - sub forma de neutroni si protoni - era foarte fierbinte si densa. Pe masura ce expansiunea universului se derula, temperatura a inceput sa scada si aceste particule s-au sintetizat in elemente luminoase. Elementele mai grele, din care in mare parte suntem alcatuiti, s-au format mai tarziu in interiorul stelelor si s-au imprastiat apoi in univers in urma exploziilor acestora.        

Alte referate despre: ziua pamantului, importanta zapezii pentru pamant si plante, ocolul pamantului in 80 de zile

Astronomie - dimensiunile universului si stelele

Dacă, din contra, Universul va înceta într-o bună zi să se dilate şi va începe să se contracte, galaxiile nu se vor mai îndepărta unele de altele, ci se vor apropia pînă vor intra în coliziune şi se vor contopi. Universul va reveni în cele din urmă la starea originară: un cuptor cu o densitate originară: un cuptor cu o densitate infinită. Totul va fi distrus.

Alte referate despre: astronomie dimensiunile stelelor, dimensiunile universului, dimensiunea universului

Originea si evolutia Universului

Uneori nucleul supernovelor se prabuseste cu o forta atat de mare incat materia dispare complet . Ce ramane este doar un spatiu cu gravitatie imensa . Puterea ei este atat de mare incat nimic nu-i poate scapa , nici razele de lumina . Aceste spatii se numesc Gauri Negre .
Din cauza naturii lor , gaurile negre nu sunt vizibile dar astronomii cred ca au reusit sa localizeze cateva exemplare . Se cauta stele duble sau multiple cu emisii puterni-
ce de radiatii X (Roentgen) . Se presupune ca materia se scurge din stea in gaura neagra pe o orbita in forma de spirala . Fenomenul s-a detectat de exemplu in consteletia Cygnus
(Lebada) , care poarta numele de Cygnus X-1 . Unii oameni de stiinta cred si in existenta
golurilor ``albe`` . Se crede ca acestea sunt locuri de unde materia iese spre a incepe o viata noua .
In Univers exista si alte corpuri ceresti misterioase , de exemplu cuasarii . Acestia
par a fi centrii foarte luminosi ai unei galaxii . Unii dintre ...

Alte referate despre: originea si evolutia universului, referat teori legate de originea si evolutia universului, originea si evolutia universului referat la fizica

Big Bang

Am, ajuns deci la 10-35s dupa Marea Explozie sau astfel spus suntem la 0,......01(35 de zerouri)secunde dupa Big Bang. Energiile care s-au dezvoltat atunci au fost imense. La energia de 10 la 15 gravitatia s-a desprins de celelalte tipuri de forte:electromagnetica ,cea tare si cea slaba.Universul a fost aproximativ egal ca marime cu orbita Pamantului in jurul Soarelui si era de un million de milioane de ori mai dens decat nucleul unui atom.Materia era reprezentata initial prin particule elementare si antiparticule. Ca urmare a expansiunii, material se racea incat la dublarea volumului se injumatatea valoarea temaperaturii.

Alte referate despre: teoria big bang, big bang, big bang referat

Big cities in UK

Liverpool is a city and metropolitan borough in Northwest England. The city is governed by Liverpool City Council, one of five councils within the Metropolitan county of Merseyside. The population of the borough in 2002 was 441,477, and that of the Merseyside conurbation was 1,362,026. Whilst it has lost most of its manufacturing base, Liverpool is still internationally famous as a port.

Alte referate despre: big cities in uk, uk big cities, big cities uk

I big grew

But the most valuable was: I could understand what is childhood? This was the only question that puts me in doubt of I could understand childhood as a deal when I was a kid? Just because the questions were staying in the country ready to childhood, listening to her songs, and I feel like a child.

Alte referate despre: big ben, what is the role of the big powers in the world, big ben referat

Unfinished business

That night she was looking through the window, with a cold distant look on her face.Then slowly, like a ghostly statue, she lifted her bloody and long fingers and studied them with sore eyes.The glow from the moon shone through cracks in her hair. I am quite ashamed but I must admit I was afraid. She seemed so far away as I entered the room with a big smile on my face.But everything was gone once I saw the scissors in one hand and the blood on her imaculate white night gown ; it felt like all my feelings were vacuumed together with my breath.

Alte referate despre: micul si marele business, informati despre micul si marele business, business plan

The impact of the internet

In any case, everybody’s private situation is different. For many women their own children are the main reason for staying at home. Nowadays this won’t be a problem any more, you can do work on your computer at home, called tele-working. Also men take this opportunity to work at home. What are the consequences, the advantages of tele-working? Sure, if you have a family, you can spend more time at home, probably you can spend more time with your children. Next is, that you can organize every day in the way you want to. Meetings at the company are reduced to a minimum. Tele-working is also an advantage for the owner of the company. Official studies substantiate that people who work at home are more motivated than their colleagues at the office. .
You see, the Internet is really a very positive medium. Use the Internet and discover the advantages of this new, forward-looking medium!
Another advantage of the internet is that you can join a community.

Alte referate despre: the impact of the internet, impact of the internet, impactul negativ al internetului asupre presei scrise

New York

New York is also one of the world’s great seaports.You can spend a very exciting day walking the New York Water Front.Take a ride on a boat and see the world’s most famous skyline from the water.You can take a ferry ride to Staten Island.

Alte referate despre: new york, referat new york, new york referat

Istoria universului

II.NEUTRONUL, particula elementara cu polaritate neutra, care face parte din nucleul atomului, este una din cele mai mici parti de materie pe care oamenii de stiinta o pot izola, numita si particula elementara.

La acest moment in evolutia Universului, fiecare neutron era intr-o cursa disperata de aparare a propriei existente. Din moment ce neutronii nu pot exista in stare libera decat pentru cel mult 20 de minute, fiecare neutron fie s-a dezintegrat, fie s-a alaturat unui proton pentru a da nastere unei forme incipiente de hidrogen ori doi neutroni s-au combinat cu doi protoni pentru a forma un nucleu de heliu. Toate acestea s-au intamplat in primele minute ale existentei Universului timpuriu.

Alte referate despre: istoria universului, eseu locul si rolul lumii antice in istoria universului, istoria universului referat

Legs and the cow - compunere SF

“Hey! Do you want to be my friend?”
And the cow said:
“Moo! Yes because I haven’t any friends…I’m so sad!”
“Me too! I really need a friend, a good friend, a true friend and I think you’ll be my best friend.”
From that moment they became the best friends in the world.
To celebrate their friendship after a year they came to the plain again and they took a photo.
“Cow, do you love me? As a friend, of course.” Said Legs.
“You’re my best friend, I love you!”answered the cow.
“Do you remember the 31st april?”

“I can’t forget that day: we went to Hollywood, we made a tattoo, we met Johnny Depp, we ate the best ice-cream…”
“Yes…”
While Legs was starring at the sky she heard:
“Moo!”
“Cow! Where are you?!Coooooow!!!!”
Then she saw a big UFO like a plate with many lights. It took the cow. Legs was so surprised, so shocked that she didn’t understand what’s heapening. She was crying.

She ...

Alte referate despre: legs and the cow compunere, legs and the cow - compunere sf, legs and the cow

My best friend

I could say that George knows the song lyrics of my heart and sing when I forgett them.In my friend I find a second self. However,the list for my best friend can continue but to descrbie a real friendship in words it`s difficult.

Alte referate despre: my best friend, my best friend compunere, best friend

The godfather

These three pictures represents Marlon Brando on the evolution of his role.
So we can see that when he was old the role was perfect for a Godfather
There are three parts of these movie. This part is the main part part I. from these movie started the other two parts and the legend has reborn. This is a movie that is made entirely from a true story.

Alte referate despre: the godfather referat, the godfather rezumat, the godfather
Referate afisate : 19
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles