Biografie giuseppe garibaldi

Giuseppe Garibaldi

In aceasta prima perioada de viata el a intrat in contact cu persoanele si culturi diverse, iar acest lucru a contribuit in mod decisiv in a dobandi o stare de spirit foarte cosmopolita , un spirit liber , care a fost una dintre trasaturile esentiale ale personalitatii sale.

Intrand in contact cu luptatori pentru libertate din Grecia si cu diferiti adepti ai doctrinei de Saint-Simon a format nucleul a ceea ce a devenit crezul politic al lui Garibaldi , a fraternitatii universale , ura fata de toate formele de despotism si obscurantismul clerical , care in cele din urma a luat caracterul unui socialism radical si utopic.

Intalnirea cu Mazzini, in 1833, in Marsilia, l-a determinat pe Garibaldi sa se angajeze direct in situatia politica italiana , dar cand relatia lui cu Mazzini s-a intrerupt se limiteaza la a da sfaturi fondatorului organizatiei " Italia Tanara" .

Dupa incercare stangace de insurectie din Genova, in 1834, Garibaldi este fortat sa plece in ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 609
Materia: Istorie

Deviza aleasa de un stat si semnificatia ei

Ex: “Liberte, Egalite,Fraternite” (Franţa).În timpul unei alte revoluţii, cea de la 1848, generalului mason Giuseppe Garibaldi i-a fost reamintit de către şefii săi secreţi sensul acestei devize: „Libertatea înseamnă independenţă fără limite, sustragerea noastră faţă de orice autoritate, nerecunoaşterea niciunei voinţe, nici a unui Rege, nici a unui Papă, nici măcar a lui Dumnezeu.

Alte referate despre: semnificatia imnului de stat al romaniei, semnificatia devizelor, semnificatia intemeieri statelor medievale romanesti

Napoleon - biografie

Napoleon - biografie - Familia lui Napoleon era mare, fiind alcatuita din cinci fii si trei fiice. Unul dintre avantajele pe care le-a obtinut prin trecerea de partea francezilor a fost eliberarea unui act ce dovedea ca familia apartinea nobilimii, fapt ce I-a permis lui Napoleon sa invete la o academie militara pe cheltuiala guvernului.

La varsta de noua ani, tanarul Napoleon a urmat un curs rapid de franceza, drept pregatire pentru urmatoarea cariera. El nu si-a pierdut insa niciodata accentul italian si nu a invatat sa scrie corect frantuzeste. De aceea, el dicta mereu toate documentele la sase secretari care dadeau textelor forma gramaticala corecta. El s-a apreciat ca a “scris” peste 80.000 de documente in timpul celor 15 ani in care a fost la putere.

Alte referate despre: napoleon biografie, viata lui napoleon biografie, josephine sotia lui napoleon- biografie

Biografii - Giuseppe Verdi, Simon Bolivar, James Watt,

Între timp Verdi a vizitat Anglia unde, în 1862 el a dirijat la
Teatrul Regal "Inne delle Nazioni" . Zvonurilor conform carora dupa
"Aida" nu va mai scrie nimic, Verdi le-a raspuns pe 5 februarie 1887,
cu opera în 4 acte "Otello". Au urmat în 1893 "Falstaff" reprezentata
la La Scala, în Milano. Drept rasplata compozitorul a primit de la
regele Italiei titlul de Marchiz de Busseto. În final el si-a ocupat
locul în muzica ca un compozitor de opera de prim rang si a influentat
considerabil Scoala Italiana de muzica în a doua jumatate a secolului
XIX.

Alte referate despre: date biografice giuseppe verdi, simon bolivar biografie, giuseppe verdi biografie

Giuseppe Verdi

În 1836 se căsătoreşte cu Margherita Barezzi, fiica protectorului său.Verdi nu se mulţumeşte cu confortul din casa socrului său, iar nerăbdarea şi impulsul creativ nu-i dau pace astfel încât în 1838 hotărăşte să-şi încerce din nou norocul la Milano.

Alte referate despre: giuseppe verdi, giuseppe verdi referat, referat giuseppe verdi

Giuseppe Verdi

scena expresia muzicala a pasiunii amoroase,a situatiilor patetice de
inspiratie romantica.Dupa o pauza,în amurgul vietii,Verdi a creat
capodoperele sale "Othello"(1887) si "Falstaff"(1893),admirabile prin
umanismul viziunii lor.Stilul sau se caracterizeaza prin tehnica
belcanto-ului,potentata de o legatura organica cu adevarul
scenic-dramatic,prin care anticipeaza verismul.Prifunzimea liniei
vocale este dublata de o tratare orchestrala sugestiva,deosebit de
bogata,în special ultimele lucrari.Conceptia sa componistica se
remarca prin preocuparea pentru concizie,prin arta de a repartiza
ariile,ansamblurile si corurile,care simbolizeaza elementul popular,si
în elaborarea carora Verdi s-a dovedit un mare maestru.

Alte referate despre: referat despre giuseppe verdi, viata lui giuseppe verdi, despre giuseppe verdi

Giuseppe Verdi-viata si activitatea

Bătrînul organist al bisericii din sat, Baistrocchi, i-a dat lui Verdi primele noţiuni muzicale şi l-a învăţat să cînte şi la orgă. La varsta de 10 ani, Verdi a plecat in oraşelul din apropiere, Bussetto, unde a urmat şcoala şi a invăţat mai departe muzica cu Ferdinando Provesi, un bun muzician, absolvent a celebrei Academii de Muzică din Parma.

Alte referate despre: giuseppe verdi viata si activitatea, giuseppe verdi viata lui, giuseppe verdi - viata si creatia

Claudio Monteverdi

In anul 1607 compune "Scherzouri muzicale" (lucrare muzicala pentru trei voci), urmata de cea care va fi considerata intr-adevar prima opera "Orfeu". Termenul de "opera" nu se folosea in aceea perioada, de aceea Monteverdi a numit-o "Orfeu".

Alte referate despre: claudio monteverdi, claudio monteverdi referat, claudio monteverdi 1567-1643

Concert din muzica de Bach - Rezumat

Sia dorea sa vina Lica sa o ia de la casa Rimilor si sa fie ca
inainte. Lica insa, desi ii trimitea scrisori in care ii spunea ca va
veni, nu aparea. Lica incercase sa ii spuna Adei ca Sia este fiica
lui, dar nu reusise.

Alte referate despre: concert din muzica de bach, concert de muzica de bach, concert din muzica de bach rezumat

Aptitudinea muzicala

Din punct de vedere senzorial este necesară o bună acuitate auditivă, datorită căreia să se poată percepe înălţimea sunetelor, intensitatea lor, ritmul, armonia şi timpul. Acuitatea auditivă se caracterizează printr-un prag al sensibilităţii sonore şi al celei diferenţiale scăzute, adică prin capacitatea de a percepe cele mai fine şi mai diferite sunete. Nu totdeaune o persoană care dispune de un organ auditiv bun dă dovadă de înzestrare muzicală.

Alte referate despre: aptitudinea muzicala, aptitudini muzicale, aptitudine muzicala si talent

Vara de George Cosbuc - comentariu si biografie

• 1894 - 1895 - Apare revista Vatra, in editura lui C. Stefea, sub redactia lui Slavici, Caragiale si Cosbuc. In Vatra, Cosbuc incepe sa publice, la rubrica Vorba aluia, ghicitori explicate. In paginile revistei apar si poeziile: Noi vrem pamant, Mama, Lupta vietii, In opressores, Pasa Hassan, Doina.

Alte referate despre: noapte de vara de george cosbuc comentariu, vara de george cosbuc, vara de george cosbuc comentariu

Mihail Sadoveanu - date biografice

Mihail Sadoveanu - date biografice - Urmeaza cursurile scolii primare in orasul natal, gimnaziul la Falticeni, iar liceul la Iasi. Devuteaza in revista "Dracu" din Bucuresti cu schita "Domnisoara M. din Falticeni" (1897), sub semnatura Mihai din Pascani.

Alte referate despre: mihail sadoveanu date biografice, mihail sadoveanu-date biografice, mihail sadoveanu - date biografice

Albert Einstein biografie si activitate

Dimpotrivă, în viziunea lui Einstein, lumina este „constituită dintr-un număr finit de cuante de energie situate în puncte ale spaţiului”: aşadar, ea este, prin definiţie, discontinuă. Einstein rezolvă în acest fel probleme insolubil pe care le ridică presupusele proprietăţi ale eterului: acesta nu există! Simplu fapt de a-şi pune colegii de acord nu-l mulţumeşte; Einstein schiţează una dintre axele esenţiale ale fizicii moderne: teoria cuantică. Al patrulea articol, intitulat Asupra electrodinamicii corpurilor în mişcare, este – aşa cum mărturiseşte însuşi Einstein – de-a dreptul revoluţionar. El respinge pur şi simplu ideea unui timp absolut şi identic în orice loc, susţinând relativitatea timpului. Singura restricţie enunţată de fizician în cadul acestei teorii este viteza luminii, care reprezintă o limită absolută. Şi astfel ia naştere teoria relativităţii restânse. Într-un addendum, Einstein dezvoltă o idee cu totul nouă, demonstând ...

Alte referate despre: albert einstein-biografie, albert einstein biografie, albert einstein biografia in limba romina

Giuseppe Verdi

Născut în 1813, în satul italian Le Roncole de lângă Busseto, Giuseppe Verdi şi-a petrecut anii tinereţii studiind orga. La vârsta de şapte ani, el a devenit organist în oraşul San Michele Arcangelo. Acolo tânărul Verdi a cântat pentru biserică şi după legendă, în 1814 mama sa l-a salvat de către cotropitorii francezi. În 1823, Verdi s-a mutat la Busseto şi a absolvit şcoala de muzică condusă de Antonio Provesi. La vârsta de 13 ani, Verdi era ajutor de conducător al orchestrei din Busseto. După ce a terminat şcoala, Verdi s-a prezentat pentru admitere la conservatorul din Milano. Dar a fost respins, iar unul din examinatori i-a spus lasă conservatorul şi ia-ţi un post de maestru în oraş. Verdi a studiat compunerea în Milano cu Vicenzo Lavigna, compozitor şi maestru la teatrul La Scala. Verdi a oscilat între Milano şi Busseto până în Martie 1836, când a fost numit maestrul filarmonicii din Busseto.
În mai 1836, el s-a însurat cu tânăra, ...

Alte referate despre: giuseppe verdi-referat, traviata giuseppe verdi, referate giuseppe verdi

Metoda biografica

Se foloseste la studierea sistematica a trecutului elevului,aducand date importante asupra evolutiei vietii lor.Metoda biografica consta in investigarea elementelor de natura sa dea relatii referitoare la elevi si parinti,la starea de sanatate a copilului,comportarea lui in invatamantul prescolar.

Alte referate despre: lucian blaga biografie, ion creanga biografie, ion luca caragiale biografie

Tudor Arghezi - biografie

Epitaful scris de Tudor Arghezi (Ion N. Teodorescu) si daltuit pe lespedea mormantului sau din Martisor ne certifica ziua exacta a nasteri si obarsia sa olteneasca " Nascut in Bucuresti, la 21 mai 1880,cu origini parintesti in Gorj " Tatal poetului , Nae Teodorescu, s-a nascut la 7 ianuarie 1859, in craiova. Despre mama sa, Maria, al carei nume se afla consemnat in certificatu de nastere al poetului, -certificar controversat si chiar contestat de unii istorici si critici literari, datorita unor date eronate-, nu exista nici un alt document ofocial care sa-i certifice numele care sa contina minime date biografice

Alte referate despre: tudor arghezi biografie, tudor arghezi biografie pe scurt, tudor arghezii biografie

Biografia lu Coco Chanel

Biografie de Coco Chanel - la inceput de cariera.O sa treaca ani de zile inainte ca ea sa vina in lume incercind sa isi faca o cariera. Cu ajutorul recomandarii lui Gabriel de la manastire ea a inceput sa lucreze asistent pentru vanzarea de lenjerie intima, intr-un mic magazin. Un pic mai tarziu, ea se incearca ca o cantareata si dansatoare, in speranta de a face o cariera in teatru.

Alte referate despre: biografia lui coco chanel, biografia a coco chanel in romana, coco chanel biografie
Referate afisate : 17
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles