Biologie-ecosistemul unei pajisti de stepa

Ecosisteme

Ecosistemele sunt unitati functionale si structurale rezultate din integrailitatea biotopurilor (habitatelor) si a biocenozelor. Dar biotopul si biocenoza sunt atat de intrepatrunse, separarea lor in spatiu este absolut imposibila.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 12454
Materia: Biologie

Nutritia la animale si plante

1. Sistemul digestiv:
Apare pentru prima dată la celenterate şi este format dintr-un orificiu buco – anal înconjurat de tentacule şi o cavitate gastrică.

Alte referate despre: despre nutritie la animale si plante, nutritia la animale si plante, nutritia la animale si plante aflate in simbioza

Bovine

Rasa sura de stepa: cu o productie slaba de lapte, care variaza intre 1000-1200 litri anual. Din cauza productiei scazute de lapte si carne si prin faptul ca intra in calduri la o varsta mai mare decat celalalte rase, rasa Sura de stepa nu mai figureaza in planurile de crestere. Astfel s-a stabilit ca aceasta rasa locala sa fie incrucisata cu reproducatori din rasele Bruna si Friza. Vaca de munte (Mocanita): cu o productie de lapte pe lactatie, 1200-1500l. A fost incrucisata cu tauri din rasa Bruna.

Alte referate despre: cresterea bovinelor, bovine, tenia bovinelor

Ecosisteme oceanice

Cuvantul “oceanografie” se explica prin adaugarea termenlui “graphos” la
radacina “okanos”. Radacina provine din mitologia greaca in care “okeanos” era considerat zeul marilor. Termenul “graphos” are sensul de descriere si provine tot din limba greaca veche. Termenul de “oceanografie” apare din Evul Mediu si are raspandirea cea mai larga, atat in mediile anglofone (oceanograpy) si francofone (oceanographie), cat si in germana (ozeanographie) sau rusa (oheangraphia).
Inca de la sfarsitul secolului trecut, oceanografia era definita ca: “…stiinta oceanului, deci a ansamblului tutror legaturilor aplicate la mare, deja descoperite sau in curs de descoperire, nu numai in domeniul chimiei si fizicii, ci si in cel al mecanicii, matematicii si astronomiei”. (M. J. Toulet, 1890).
Cu rare exceptii, intreaga masa de apa, ca si fundurile situate la cele mai mari adancimi, sunt populate cu vietuitoare.

Alte referate despre: ecosisteme oceanice, ecosistemele oceanului atlantic, ecosistemele oceanice

Ecosistemele lacurilor alpine

Zona profundã, lipsitã de luminã, acoperitã de mâl la fund, în care trãiesc numeroase bacterii, denumitã adesea şi zona trofoliticã sau afoticã, cu animale care consumã materia organicã produsã în zona superioarã – hipolimnion.

Între aceste zone existã o pãturã de apã de o grosime mai micã –metalimnion în care saltul termic este foarte brusc si care dã zonei de adâncime o constantã a condiţiilor de mediu destul de mare.

Dupã definiţia clasicã a lacurilor, în ţara noastrã numai câteva bazine intrã în aceastã categorie: Snagov; Bucura; Sf. Ana. Restul bazinelor sunt prea puţin adânci şi nu au o zonã profundalã, ...

Alte referate despre: ecosistemele lacurilor alpine, lacuri alpine, lacurile alpine

Ecosisteme

Se diferentiaza în functie de caracteristicile mediului de viata, apa, în ecosisteme de ape statatoare (ecosisteme lentice) si curgatoare (ecosisteme lotice). Ecosisteme lentice. Sunt de mai multe tipuri în functie de dimensiuni, evolutie, compozitia chimica a apei. Astfel, dimensiunea determina împartirea în ecosisteme de lac, mlastina si balta, iar compozitia chimica a apei le diferentiaza în functie de salinitate (de apa dulce si de apa sarata) si aprovizionarea cu substante nutritive (oligotrofe, mezotrofe si eutrofe).

Alte referate despre: ecosisteme, omul si stabilitatea ecosistemelor, ecosisteme antropizate

Ecologie

3.3.Atmosfera
Atmosfera pământului este un înveliş gazos, care înconjoară pământul. Atmosfera trebuie considerată acea parte a pământului în care învelişul gazos se poate împreuna cu pământul ca un întreg. Masa atmosferei este compusă din (5,15 – 5,9)1015 tone. Atmosfera asigură posibilitatea vieţii pe pământ şi acordă o mare atenţie la diferite părţi ale vieţii omeneşti.

Alte referate despre: probleme ecologice, ecologie, agricultura ecologica

Ecosisteme terestre

În interiorul padurii pot fi identificate diverse laturi ale complicatei arhitecturi pe care o înfatiseaza un ecosistem natural, fiindca padurea este, înainte de toate, o fiinta colectiva, cea mai grandioasa din câte exista, înviorata de viata proprie, închegata, la rându-i, din milioane de vitei individuale, cât se poate de diverse, care impresioneaza coplesitor si într-un fel unic spiritul omenesc.

Ecosistemul de padure (forestier) manifesta o tendinta de maximizare a stabilitatii prin optimizarea structurii biocenozei, cresterea complexitatii relatiilor biocenotice si a diversitatii genetice a populatiilor din cadrul fiecarei comunitati de viata, întarirea controlului exercitat de biocenoza asupra biotopului, sporirea eficientei ecologice a sistemului. ...

Alte referate despre: ecosisteme terestre, poluarea si protectia ecosistemelor terestre acvatic si aerian, ecosisteme terestre antropizate

Lupul de stepa de Hermann Hesse

Lupul de stepa de Hermann Hesse
“Lupul de stepa” este zecelea roman al lui Hermann Hesse, roman ce combina elemente autobiografice cu elemente fantastice. Romanul publicat in anul 1927 si numit dupa singuraticul lup de stepa sau “canis lupus” , reflecta in mare parte o profunda criza interioara a personajului anilor ’20. Cartea se prezinta ca un manuscris al protagonistului, pe nume Harry Haller, ce poate fi inteles ca un pseudonim al autorului insusi, deoarece Hesse afirma: „Aproape toate prozele pe care le-am scris sunt biografii ale sufletului”.

Alte referate despre: lupul de stepa de hermann hesse, rezumat lupul de stepa de hermann hesse, lupul de stepa de herman hesse-prezentare

Stepa, preeria

Stepa, preeria - Clima este efectul pe termen lung al radiaţiei solare asupra suprafeţei variate şi asupra atmosferei Pământului, care se manifestă prin schimbări ale factorilor atmnosferici în timp ce acesta se roteşte.Stepa, preeria

Alte referate despre: stepa preeria, stepa preeria si pampasul, tip de peisaj de stepa preeria

Silvostepa si stepa - Tabele

1.Stepă
Ocupă partea de Sud a teritoriului
Republicii
Moldova.
Crnoziomuri
tipice slab humificate şi
carbonatice.
Aridă, radiaţia solară anuală
totală constituie 114-119 kcal/cm , temperatura medie anuală este de 9-10C.
Cantitatea medie de precipitaţii atmosferice reduse (485-550mm).
Xerofite:
negara, păiuş, salvia, piciorul-cocoşului, laptele-cîinelui, albăstriţa, scrîntitoarea, bărboasa, migdalul pitic, caragana pitică, cununiţa.
Iepurele, ţistarul, orbetele, hîrciogul, cîrtiţa, bursucul, vulpea; păsări: ciocîrlia, fîsa de cîmp, prepeliţa; rar: potîrnichea,
acvila de stepă, dropia.

Alte referate despre: silvostepa si stepa tabele, silvostepa si stepa, zona de silvostepa si stepa

Mesopotamia

Conditiile naturale ale sudului si centrului Mesopotamiei erau
favorabile pentru dezvoltarea cresterii vitelor si agriculturii, dar
era nevoie de organizarea vietii economice si de multa munca.

Alte referate despre: mesopotamia, mesopotamia referat, mesopotamia antica

Humans playing God

In a world where recent advancements have gone beyond the limits of imagination, technology has visibly interfered with the natural order of creation. Firstly, both human and animal cloning raise serious safety and moral questions regarding the outcome of the procedure. Also, the idea of cloning humans is accompanied by numerous reasons why this potential step in scientific progress should not be taken. Lastly, animal organs transplanted into humans can have various negative consequences on both parties involved.

Alte referate despre: humans playing god, human cloning playing god, humans play god

Hamlet

The action takes place in Denmark around year 1200. The queen becomes a widow after the king Hamlet's death. Two month later she gets married. Her husband is the king Hamlet's brother, Claudius. But the young Hamlet is deeply sad and he wears all the time black clothes. He is very suspicious about his father's death and he thinks his step father is the murder because he spoke to his dead father's ghost.

Alte referate despre: hamlet, hamlet rezumat, rezumat hamlet

Hamlet

Hamlet watches Claudius reaction and the play is interrupted by Claudius leaving. The queen is upset and calls for Hamlet .In her room Polonius hides himself behind a curtain. When Hamlet comes in, he thinks that the king is hidden behind that curtain and he stabs Polonius instead of the king Claudius. Ophelia is so disturbed so that she drowns herself in a river.

Alte referate despre: hamlet caracterizare, hamlet comentariu, hamlet referat

Civilizatia ebraica

În anul 1020 î.C. Saul este proclamat rege. Începând un razboi de
guerila contra filistinienilor, Saul s-a dovedit a fi un bun
tactician; dupa mai multe atacuri surpriza filistinienii au fost
învinsi si alungati din teritoriile israeliene. Victoriile lui Saul au
dat curaj triburilor ebraice. Dar în cadrul unei mari contraofensive a
filistinienilor, israelienii au fost învinsi, iar Saul s-a sinucis.
Saul fusese un bun sef militar, dar mai putin ca organizator si ca om
politic. Când a vazut ca ginerele sau David se bucura de o
popularitate din ce în ce mai mare, Saul, gelos, l-a persecutat. Ca sa
scape cu viata David a fugit din Iudeea sa natala. Dupa moartea lui
Saul s-a intors si a fost ales rege de tribul sau apoi si de celelalte
triburi. Victorios în doua lupte contra filistinienilor, îsi elibera
poporul. Cuceri regatul Edom, câstigând astfel un teritoriu foarte
important din punct de vedere economic; îi învinse pe armenii din
nord, ...

Alte referate despre: civilizatia ebraica, cultura si civilizatia ebraica, civilizatia ebraica cu bibliografie

Tracii

Tracii sunt cei mai vechi locuitori din spaţiul Carpato-Danubiano-Pontic cărora, datorită autorilor antici, le cunoaştem numele. Dar pentru a studia originea tracilor este necesar să ştim cine au fost predecesorii lor. Despre aceasta ne povestesc doar materialele descoperite de arheologi. În linii mari se poate afirma că la etnogeneza tracilor au participat două componente de bază: triburile locale de agricultori şi crescători de animale din spaţiul Carpato-Balcano-Pontic şi triburile de păstori veniţi din stepa euroasiatică, numiţi convenţional indoeuropeni.

Alte referate despre: tracii, tracii nordici, tracii si geto-dacii
Referate afisate : 17
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK