Boala parkinson referat

Boala Parkinson

Referat despre Boala Parkinson
- Boala multisistemica, neurodegenerativa afectand activitatile de executie motorie cognitive si vegetative
- Este in prezent a doua boala degenerativa dupa alzheimer a doua cauza de handicap functional dupa avc.
Ansamblu de structuri etajate dispuse intre cortex si mezencefal, conectate complex intre ele in dublu sens - circuite inchise si conectate cu NMP prin alte doua circuite deschise.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 283kb
Downloads: 3
Materia: Medicina

Boala Parkinson

2. Hipertonia este cel de-al doilea simptom parkinsonian si care are caracteristicile hipertoniei extrapiramidale. Deseori bolnavul prezinta”perna psihica”- sta culcat cu capul ridicat ca si cind ar avea o perna; in mers se deplaseaza in bloc, la intoarcere,deplasarea se face fara sa miste capul.

Alte referate despre: boala parkinson, boala parkinson referat, referat boala parkinson

Boli SN

In boala-Parkinson -o afectiune cronica progresiva – sunt distruse celulele nervoase din anumite parti ale centrelor motoare ale creierului specializate pentrul controlul miscarilor. Aceste celule produc in mod normal substanta necesara creierului numita dopamine. Simptomele boli Parkinson sunt tremurul incontrolabil sau miscarea repetiva a unei parti a corpului, si tot mai mare dificultate in miscari precum mersul si vorbitul.

Alte referate despre: boli ale sistemului nervos, boli ale sistemului excretor la om, boli de ficat

Boala mitrala

Examenul radiologic evidenţiază dilataţia uneori considerabilă, a atriului stâng şi o mărire de volum a ventriculului de aceeaşi parte. Pulmonar, apar semnele caracteristice stazei pulmonare.
Electrocardiograma indică aspectul de undă P mitrală şi semne de hipertrofie ventriculară stângă sau hipertrofie biventriculară.
Boala mitrală cu predominanţa stenozei. Funcţional, dispneea de efort este semnul dominant.

Alte referate despre: boala mitrala, boala mitrala reumatismala, boala mitral

Boala Marek

Tulpinile patogene de MDV izolate in teren, serotipul 1, pe baza oncogenitatii au fost clasificate in trei patotipuri:

Alte referate despre: boala marek, boala marek pui, boala marek la animale

Maladia Parkinson

Maladia Parkinson debuteaza dupa varsta de 40 de ani si are o incidenta maxima in jurul varstei de 60 de ani. De aceea ea este mai frecventa cu cat media de varsta a unei populatii creste.
Dupa unii autori, maladia Parkinson detine unul dintre primele locuri intre bolile care produc invaliditati permanente.

Alte referate despre: maladia parkinson, referat maladia parkinson, maladia parkinson referat

Lupusul-Boala cronica

Lupusul este o boala grava, dar diagnosticarea si tratamentul o pot ameliora. Astazi poate fi tratata si tinuta sub control. Din ce in ce mai multi oameni care sufera de lupus sint niste persoane active, care-si pot aduce contributia nestinjeniti in cele mai diverse domenii de activitate.

Alte referate despre: lupus boala, boala cronica, ce este o boala cronica

Alzhaimer si Parkinson

7. Coordonarea fizica si confuzie.
Persoanele ce sufera de dementa senila adesea uita cum sa faca sarcini simple invatate care ani de zile au facut parte din viata lor de zi cu zi.

Alte referate despre: parkinson referat, parkinson, referat parkinson

Boala Burman - prezentare de caz

Necroza avasculara (osteonecroza) este o afectiune rara, localizata predominant la nivelul capul humeral sau femoral, genunchii, oase piciorului si mai rar-oase pubiene. Termenul de infarct osos, sinonim cu osteonecroza, necroza avasculara, se refera la moartea de cauza ischemica a elementelor celulare ale osului si maduvei osoase. Majoritatea leziunilor apar la aldutii tineri, mai ales barbati. Prezentam cazul unei pacienta cu localizarea rara a osteonecrozei la nivelul ram pubian drept (Boala Burman).

Alte referate despre: boala basedow prezntare de caz, boala adisson studiu de caz, boala basedow aplicati de caz

Alcoolismul - boala psihica

Pentru oamenii primitivi, calitatile bauturii nu puteau fi decat de origine divina si cativa dintre producatorii bauturii au fost transformati in divinitati autohtone. Nectarul, ambrozia, vinul produc betia sacra care permite intrarea in contact cu divinitatea oferindu-le celor care le consuma, nemurirea.Consumul habitual a cunoscut o decadere rapida, dar pentru putin timp, ca apoi sa fie rezervata preotilor, sefilor si folosita pentru ritualurile religioase. Oamenii incep sa foloseasca bautura pentru nevoile lor psihice, fiind intalnita sub denumirea de potiunea magica a preotilor. Acest obicei este cunoscut si astazi in triburile primitive ca pigmeii, triburile Transkei din Africa de Sud, unde in timpul sarbatorii Lunii Noi, bautura magica din banane este rezervata femeilor.

Alte referate despre: boala psihica, referat boala psihica, violenta si boala psihica in lumea contemporana

Atitudinea individului fata de boala cronica

(2) Adolescentul : Adolescenţii cu b. cronice au de obicei o experienţă suficient de îndelungată cu managementul bolii. Un aspect extrem de deranjant este consumul mare de timp pentru îngrijiri : ex. 1h/zi pt cei cu diabet, 1.5h/zi pt cei cu fibroză chistică. Dificultăţile ţin şi de realizarea îngrijirilor la şcoală : liceele nu au locuri adaptate pt acest lucru iar pt ei este jenant să fie văzuţi de anturaj în timpul administrării tratamentului. Recomandările includ o bună organizare a timpului şi implicarea convingătoare a adolescenţilor în tratament pt a le permite autonomia.

Alte referate despre: atitudinea individului fata de boala cronica, referat atitudine individului fata de boala cronica, atitudinea batranilor fata de boala cronica

Boala cardiaca ischemica

Necroza subepicardica se inscrie in mod direct ca o deflexiune negativa si in mod indirect ca o deflexiune pozitiva. Necroza subendocardica nu se poate vizualiza electrocardiografic. Necroza se exprima ECG: unda Q anormala - aparitia in zone in care in mod normal nu se inscrie sau inscrierea ei cu caractere patologice: durata peste 0,04s, si amplitudine mai mare de Oe - 1/3 din unda R de insotire.

Alte referate despre: boala cardiaca ischemica, boala cronica ischemica dureroasa b c i d, boala encefalopatie ischemica

Protectia sociala a persoanelor cu handicap

Actualitatea temei este anume problema ce ţine de persoana cu handicap mintal care este o categorie a populaţiei cu o poziţie evident dezavantajată faţă de alte categorii de oameni, aceasta fiind ca una din problemele majore şi ea poate fi soluţionată numai prin efortul comun al tuturor oamenilor de bună credinţă din domeniile: politică, social, afaceri, ştiinţă, cultură.

Gradul de civilizare a societăţii în mare măsură este determinată de atitudinea faţă de aceste persoane ce au un handicap mintal. Crearea condiţiilor pentru educaţie şi învăţămînt, adaptare socio-profesională şi integrare socială a persoanelor respective constituie şi un obiectiv principal al oricărui stat şi a comunităţii mondiale în general.

Tema mai poate fi actuală şi prin stringenta diferenţiere a persoanelor cu handicap mintal, care este determinată de particularităţile individual-tipologice a persoanelor anormale şi asigură realizarea maximală a posibilităţilor ...

Alte referate despre: protectia sociala a persoanelor cu handicap, sistemul de protectie sociala a persoanelor cu handicap, principii fundamentale de protectie sociala a persoanelor cu handicap

Handicapurile de limbaj

În funcţie de cauzele ce stau la baza tulburărilor de pronunţie dislaliile se împart în organice şi funcţionale. Dislaliile organice sînt provocate de anumite deficienţe anatomo-fiziologice la nivelul analizatorului auditiv sau al aparatului articulator. Printre deficienţele anatomice incriminate mai des în dislalie se numără prognatismul şi progenia, amplasarea deficitară a dinţilor, frenul lingual prea scurt, despicăturile maxilovălo-palatine (aşa-numitele “gură de lup” şi “buză de iepure”). Există şi deteriorări ale sunetelor (în special m-n), determinate de vegetaţiile adenoide, de polipi care duc la tulburări de articulaţie, numite rinolalii. Dislaliile funcţionale sînt provocate de unele întîrzieri în dezvoltarea intelectuală, de metodele instrucţionale greşite şi de imiterea vorbirii deficitare a unor persoane din anturajul copilului.

Alte referate despre: handicapurile de limbaj, limbajul, limbaj

Psihopedagogia handicapului neuromotor

Psihopedagogia handicapului neuromotor
Handicapatul, după Robănescu, e o persoană deficientă fizic sau psihic, ca urmare a unei leziuni senzoriale sau motorii.În dicţionarul “Handicap şi readaptare”, persoana cu handicap e definită ca o persoană care prezintă un retard sau tulburări de dezvoltare de natură să-i creeze probleme adaptative în raport cu mediul socio-fizic.
Psihopedagogia handicapului neuromotor

Alte referate despre: psihopedagogia handicapului neuromotor, handicap neuromotor, handicapul neuromotor

Aspartam

Creierul primeste astfel un nivel excesiv de aspartat sau glutamat si distrugerea neuronilor incepe galopant, iar marea majoritate (peste 75%) a neuronilor din anumite zone din creier sunt morti inainte de a apare vreun simptom vizibil. Toate aceste afirmatii sunt bine documentate si demonstrate de dr. Russell Blaylock in cartea sa.

Alte referate despre: aspartam, aspartam referat, aspartamul

Clonarea

O clonă se formează prin înmulţire somatică, fapt care nu presupune recombinarea genetică.Mielul rezultat era identic cu oaia donor a nucleului, o copie perfectă obţinută prin clonare. Succesul clonării unei oi adulte a reprezentat unul dintre cele mai dramatice exemple ale faptului că unele descoperiri ştiinţifice pot avea consecinţe publice.

Clonarea nu aduce îmbunătăţiri genomului uman, este o cale de duplicare a acestuia. Clonarea umană poate avea beneficii în cazul familiilor afectate genetic şi care doresc să aibă un copil sau în cazul transplantului de organe compatibile, dar este discutabilă clonarea propriei persoane.

Posibilitatea clonării umane a declanşat numeroase controverse în plan bioetic. Proiectele de lege anticlonare au fost introduse în legislaţia a peste 30 de ţări, dar cum tehnicile de clonare se dezvoltă rapid şi cum legile propuse au lacune, clonarea nu a putut fi interzisă în totalitate.

Legile ...

Alte referate despre: clonarea, clonare, clonarea umana

Boala Aujeszky actualitati si perspective privind eradicarea

Controlul serologic preliminar al efectivelor porcine a stabilit că în unele ţări cu o densitate redusă a populaţiilor de porcine (Luxemburg, Finlanda, Suedia) boala a fost absentă, programele prevăzând numai păstrarea statusului de indemnitate a ţărilor respective prin controlul introducerii de porcine numai din ţări libere de boală.

Alte referate despre: sensuri ale educatiei actuale si perspective de abordare, statutul justitiei actuale din perspectiva dea fi independenta, boala aujeszky
Referate afisate : 18
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles