Boli ale glandelor endocrine

Glandele endocrine

Din punct de vedere chimic, hormonii se clasifica in:
- CATECOLAMINE:adrenalina(epinefrina) si noradrenalina(norepinefrina).
- POLIPEPTIDE si GLICOPROTEINE: hormonul antiduretic, insulina si hormonul tirostimulant
- STEROIZI: cortizolul, testosteronul

Hormonii actioneaza in cantitati foarte mici.Secretia hormonilor este sub controlul si influenta sistemului nervos central.Concentratia hormonilor in sange este reglata printr-un mecanism feedback negativ: reducerea concentratiei unui hormon stimuleaza secretia lui, iar o crestere a concentratiei inhiba secretia.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 29kb
Downloads: 17
Materia: Biologie

Hormonii glandei hipofize

Hipofiza este o glandă mică cu greutatea cuprinsă între 0,6-1 gram ;acceptînd că forma ei ar putea fi şi sferoidă , diametrul sferei ar fi în jurul valorii de 1cm .Glanda este alcătuită din trei lobul anterior sau adenohipofiza are structură glandulară şi prezintă aproximativ 70 % din glanda întreagă,lobul intermediar este mai puţin dezvoltat şi pentru unele specii este încarporat în hipofiza anterioară, lobul posterior , numit şi neurohipofiza sau hipofiza posterioară , este alcătuit în majoritate din ţesut nervos şi reprezintă aproximativ 30 % din greutatea glandei .

Alte referate despre: hormonii glandei hipofize, hormonii glandei tiroide, bolile glandei hipofize

Digestia si sistemul digestiv

Faringele are forma unei palnii cu peretii musculo-membranosi si este situate in continuearea cavitatii bucale.La nivelul faringelui se incruciseaza calea respiratory cu calea digestiva. Esofagul este un tub musculos,de 20-25 cm lungime,care comunica cu stomacul prin orificiul cardia.peretele muscular al esofagului este alcatuit din fibre musculare orientate circular si longitudinal si este captusit cu o mucoasa.

Alte referate despre: digestia si aparatul digestiv, digestia si aparatul digestiv la animale, digestia si sistemul digestiv

Sistemul nervos (la animale)

SISTEMUL nervos in seria animala
Prin organizarea si functiile sale sistemul nervos receptioneaza informatiile determinate de modificari ale factorilor fizici si chimici atat in din mediul intern cat si din mediul extern. Pe baza acestor informatii el elaboreaza comenzi ce ajung la organelle efectoare(muschi si glande). Astfel sistemul nervos realizeaza legatura dintre organism si mediu, integrand organismul in mediul sau de viata.

Alte referate despre: sistemul nervos la animale, tesutul nervos la animale, importanta sistemului nervos la animale

Glandele endocrine si rolul lor

Principalele glande andocrine sunt: hipofiza; tiroida; paratiroidele; timusul; suprarenalele; gonadele (testicul si ovar) si pancreasul endocrine.

Alte referate despre: glandele endocrine, glande endocrine, glandele endocrine referat

Glandele endocrine

Insulele de celule secretorii
- insulele Laugherhaus
-insulele Leydig (testicul)
Cresterea si dezvlotarea organelor cat si actiunii sistemelor de organe sunt reglate de doua sisteme:
-sistemul nervos -control rapid si de scurta durata
-sistem endocrin - hormoni care potenteaza si prelungesc controlul nervos.Sistemul endocrin este alcatuit din totalitatea glandelor endocrine care nu au canal excretor in produsul de secretie hormon - este eliminat direct in sange sau limfa , fiind receptionate la nivelul membranelor celulare de receptori specifici.

Alte referate despre: referat glandele endocrine, glande endocrine referat, glandele endocrine la om

Glandele endocrine

Timp de 3 luni, se pun la macerat intr-un litru de rachiu curat, 500 gr miez de nuca. Vasul se tine la loc rece si intunecos si se agita la cateva zile. Dupa aceasta perioada se strecoara si, lichidul se amesteca cu 3 litri de vin rosu, natural. Se indulceste dupa gust, cu miere. :xx Din aceasta bautura, se beau zilnic cate 150 ml.

Alte referate despre: referat glande endocrine, glandele endocrine si rolul lor, care sunt glandele endocrine

Sistemul endocrin

Sistemul endocrin reprezinta totalitatea glandelor endocrine, care la randul lor secreta hormoni, pentru a coordona activitatea organismului.
Prezentare generala
Functii
- Participa la mentinerea homeostaziei si a echilibrului intern;
- Participa la regularea umorala a organismului;
- Participa la procesele metabolice a organismului;

Alte referate despre: boli ale sistemului endocrin, boli endocrine, bolile sistemului endocrin

Eliminarea arborilor de stejar din arboret - bolile stejarului

I. SUMARUL LITERATURII
1.1. Locul cvercineelor în fondul forestier al Republicii Moldova
Republica Moldova este una dintre cele mai puţin împădurite ţări din Europa având un fond forestier de numai 11,7% din suprafaţa (394,4 mii ha), inclusiv 325,4 mii ha de păduri. Vdovîi, Galupa, Gociu, (1997) menţionează că în gestiunea organelor silvice de stat se află 345,6 mii ha sau 87,6 % din fondul forestier. Din acesta, pădurile constituie 295,3 mii ha (85,6 %). Restul terenurilor fondului forestier - 48,8 mii ha (12,4%) se afla in subordonarea primăriilor, unităţilor agricole etc.

Alte referate despre: bolile stejarului, bolile stejarilor, tratamente aplicate arboretelor de stejar

Combaterea bolilor si daunatorilor la speciile samburoase

Combaterea chimica se face cu produsele: Actellic 50EC-0,05%, Carbetox 37CE-0,4%, Cidial 50L-0,175%, Diazol 50EW-0,2%, Diazol 60EC-0,15%, Reldan 40EC-0,1%, Sention 50EC-0,1%, Sumithion 50EC-0,1%, Sinoratox 35CE-0,1%, Insegar 25WP-0,03%, Victenon 50WP-0,075%, Cipertrin 10CE-0,015%, Decis 25CE-0,025%, Fastac 10CE-0,015%, Karate Zeon -0,015, Polytrin 200CE-0,015, Sanvalerate 200EC-0,02%, Supersect 10EC-0,03%, Sinoratox Plus -0,075%, Calypso 480SC-0,02%.

Alte referate despre: combaterea bolilor si daunatorilor la tomate, combaterea bolilor si daunatorilor la ciresi, combaterea bolilor si daunatorilor

Boli parazitare ale carnivorelor

Modificari MP:-rinita catarala;-sinuzita catarala sau purulenta;-hemoragii punctiforme;-ulcere.Simptome:-stranut des, jetaj abundent, seromucos purulent,respiratie sforaita si dureroasa, miscari anormale ale capului, animalele obosesc repede.

Alte referate despre: boli parazitare ale carnivorelor, boli parazitare la carnivore, boli parazitare la om

Boli parazitare ale pasarilor

Diagnostic:Examen clinic.Diferential:-ectoparazitism cu paduchi malofagi;- boala lui Marek.Tratament:Neguvon;
Benzonat de benzil;Avermectine: 0,2mg/Kg s.c.Se adauga vitamina A in hrana pentru refacerea tegumentului.

Alte referate despre: boli parazitare la pasari, boli parazitare ale pasarilor, bolile parazitare ale pasarilor

Boli parazitare ale ovinelor

Boli parazitare ale ovinelor:Denumirea bolii:Ixodido-toxicoza;Agent etiologic:-Ixodex ricinus;-Hyalomma plumbeum;-Dermacentor reticultus;- Rhipicephalus bursa;-Boophilus calcaratus.Boli parazitare ale ovinelor

Alte referate despre: boli parazitare la ovine, boli parazitare ale ovinelor, boli parazitare ovine

Deficiente ale glandei tiroide

Glanda tiroidă este aşezată în loja tiroidiană, în partea antero-laterală a gâtului.Pe faţa anetrioară a părţii superioare a traheii, pe laturile acesteia si ale laringelui.Este formată din doi lobi- drept şi stâng- şi din istm. Datorită aşezării lobilor şi istmului, tiroida are aspectul literei “H” . Ea are o culoare roz-cenuşiu.Mărimea glandei tiroide variaza foarte mult cu sexul,vârsta,momentul fiziologic,trecutul patologic şi zona geografică.

Alte referate despre: deficiente ale glandei tiroide, deficiente ale glandei tiroide la pisici, deficienta a glandei tiroide

Boli ale sistemului endocrin

Simptomele se instaleaza progresiv: oboseala fizica si psihica, resimtite mai ales seara, pigmentarea maronie a pielii la plicile de flexiume, a zonelor de frictiune si a mucoaselor, hipotensiune arteriala, anorexie, tendinta la hipoglicemie si o preferinta deosebita pentru sarea de bucatarie.
O insuficienta suprarenala acuta poate fi declansata de o agresare infectioasa, psihica sau traumatica, sau printr-o interventie chirurgicala.

Alte referate despre: boli ale glandelor endocrine, boli ale sistemului endocrin referat, referat boli ale sistemului endocrin

Bolile miocardului

Cauze metabolice. Dezechilibrele hidroelectrolitice, endocrine şi unele boli infiltrative apărute prin supraîncărcarea histologică a miocardului determină cardiomiopatii secundare. Infiltrarea extensivă a miocardului cu fier (hemocromatoză), amiloid (amiloidoză primară sau secundară), mucopolizaharide, glicogen şi glicolipide (boala Fabry) determină cardiomiopatii.

Alte referate despre: bolile miocardului, boli miocardului, istoria bolilor miocardului

Bolile cerebrovasculare

Referat despre Bolile cerebrovasculare
Abordarea AVC
- Recunoaşterea unui accident vascular cerebral.
- Recunoaşterea caracterului ischemic sau hemoragic.
- Aprecierea profilului evolutiv.
- Stabilirea diagnosticului etiologic.
- Stabilirea schemei terapeutice şi de prevenţie.

Alte referate despre: boli cerebrovasculare, bolile cerebrovasculare, boli ale sistemului nervos

Cunostinte epidemiologice despre boli specifice si planificarea unui proiect de cercetare

Cunostinte epidemiologice despre boli specifice si planificarea unui proiect de cercetare
• Etiologie
- Factori cauzali specifici
- Alţi factori de risc

Alte referate despre: epidemiologie si boli infectioase, supravegherea epidemiologica a boli infectioase, boli specifice sistemului reproducator barbatesc

Bolile arterelor periferice - Ateroscleroza obliteranta a membrelor

Ischemia regiunii distale a membrului inferior poate fi evidenţiată şi prin testul Samuel: bolnavul este aşezat în decubit dorsal şi efectuează mişcări de flexie-extensie a piciorului pe gambă (mai bine cu gambele ridicate deasupra nivelului patului); după un minut se examinează faţa plantară a piciorului şi degetele de partea ischemică şi se constată paloarea; apoi se aşează gamba în poziţie declivă şi în cazul circulaţiei arteriale normale pielea îşi recapătă coloraţia anterioară în mai puţin de 10 secunde.

Alte referate despre: bolile arterelor periferice, ateroscleroza arterelor periferice, ateroscleroza obliteranta periferica
Referate afisate : 19
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles