Botezul la musulmani 1869

Institutia juridica a casatoriei la musulmani

Institutia juridica a casatoriei la musulmani.Islamul este o religie centrată pe o carte-Coranul-revelată în întregime profetului Mohammed:acesta nu este altceva decât un transmiţător şi orice analogie cu persoana lui Iisus Hristos din creştinism este contrară spiritului religiei islamice.

Islamul nu este "mahomedanism" pentru că în ochii musulmanilor,Mohammed este un om ca toţi oamenii,un om căruia i s-a încredinţat Mesajul şi care constituie,prin întreaga sa comportare,un exemplu de urmat pentru credincioşi.

Institutia juridica a casatoriei la musulmani.Analogia este posibilă între funcţia pe care o îndeplineşte Iisus Hristos pentru creştini şi funcţia pe care o îndeplineşte Coranul pentru musulmani,acesta fiind,din punctul lor de vedere,Cuvântul lui Dumnezeu devenit Scriptură.Iisus este prezent în textul coranic ca unul dintre profeţi,fiul Mariei,trimis pentru a continua Revelaţia pe care vine s-o desăvârşească Mohammed.

Adeptul religiei ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 21kb
Downloads: 557
Materia: Drept

Desfacerea casatoriei prin divort

Conditiile de fond constau in: a) conditii privitoare la aptitudinea fizica de a incheia casatoria (diferenta de sex, varsta matrimoniala, comunicarea starii de sanatate); b) conditii menite sa asigure o casatorie liber consimtita (consimtamant neviciat); c) conditii privitoare la aptitudinea morala de a incheia casatoria (oprirea bigamiei, interzicerea casatoriei intre rude, interzicerea pe motive de adoptie). Conditiile de forma au ca continut o anumita conduita ce trebuie respectata si o serie de formalitati pentru a asigura legalitatea casatoriei (declaratia de casatorie, opozitia la casatorie, incheierea casatoriei in fata ofiterului de stare civila) .

Alte referate despre: desfacerea casatoriei prin divort, referat desfacerea casatoriei prin divort, desfacerea casatoriei prin divort referat

Desfiintarea casatoriei

Desfiintarea casatoriei
În afara de cazurile de nulitate prevazute de lege există şi nulităţi virtuale admise de literatura de specialitate.
„Codul familiei prevede cazurile de nulitate a căsăstoriei în art.19 şi 21, tot astfel art.134, Codul civil, şi art.47 din Decretul nr.32/31.01.1954 pentru punerea în aplicare a Codului familiei. Decretul nr.278/1960 privitor la acte de stare civilă referitor la nulitatea căsătoriei pentru necompetenţa delegatului de stare civila” – ratione materiae - , afară de cazul în care persoana competentă a exercitat în mod public atribuţia de delegat de stare civilă, datorată, ideii de aprenţă – error communis facit ius - şi cum că căsătoria este valabilă.

Alte referate despre: desfiintarea casatoriei, referate dreptul familiei desfiintarea casatoriei, desfiintarea casatoriei romane

Institutia juridica a casatoriei la musulmani

Islamul nu este "mahomedanism" pentru că în ochii musulmanilor,Mohammed este un om ca toţi oamenii,un om căruia i s-a încredinţat Mesajul şi care constituie,prin întreaga sa comportare,un exemplu de urmat pentru credincioşi.

Institutia juridica a casatoriei la musulmani.Analogia este posibilă între funcţia pe care o îndeplineşte Iisus Hristos pentru creştini şi funcţia pe care o îndeplineşte Coranul pentru musulmani,acesta fiind,din punctul lor de vedere,Cuvântul lui Dumnezeu devenit Scriptură.Iisus este prezent în textul coranic ca unul dintre profeţi,fiul Mariei,trimis pentru a continua Revelaţia pe care vine s-o desăvârşească Mohammed.

Adeptul religiei islamice este numit în arabă muslim,cuvânt care a circulat şi la noi în vechime,sub această formă.Cuvântul musulman este preluat din franceză şi reproduce aproximativ cuvântul persan care adugă la muslim desinenţa adjectivală an.

Alte referate despre: institutia juridica a casatoriei la musulmani, institutia juridica a casatoriei in islam, caracterele juridice ale casatoriei

Nunta traditionala la musulmani

Nişan-ul are loc cu 1-2 luni inaintea nuntii.

Intre soz birallah si nişan se cumpara cadouri pentru mireasa (rochie de mireasa, pantofi, poseta, rochii de seara, parfum, cosmetice si bijuterii de aur) si pentru mire (costum, camasa, pantofi, parfum).
De asemenea se vor lua cadouri si pentru parintii fetei si cei ai baiatului. Mireasa va lua si cadouri pentru nasi si pentru vekili (nasii spirituali/religiosi).
Aceste cadouri vor fi impachetate in boccele brodate si vor fi schimbate in ziua nişan-ului.

Nişan-ul

Alte referate despre: nunta traditionala la musulmani, nunta traditionala la musulmani in engleza, nunta traditionala romaneasca

Daca hindusii, adeptii New Age, budistii, musulmanii si crestinii se inchina aceluiasi Dumnezeu

Daca nu, el va merge în iad pentru vesnicie. Beneficiul credintei musulmane consta în faptul ca se potriveste asteptarilor pe care cei mai multi oameni le au cu privire la religie si divinitate. Islamul propavaduieste un singur Dumnezeu maret care este venerat prin fapte bune si îndeplinirea ritualurilor religioase. Dupa moarte o persoana este rasplatita sau pedepsitaconform cu devotamentul ei religios.

Alte referate despre: adeptii new age, simboluri ale miscarii new age, mentalitatea new age

Teologii si mistici musulmane

Teologii .fi mistici musulmane nici substanta, nici accident. El este dincolo de timp. El nu poate salaslui intr-un loc sau intr-o fiinta; el nu este obiect al vreunuia din atributele sau calificarile fapturilor create. Nu este nici conditionat, nici determinat, nici nascand, nici nascut [...]. El a creat lumea fara vreun arhetip stabiAZlit si fara ajutor"4. Ca un corolar, mu'tazilitii neaga atributele divine si sustin ca: 1) Coranul a fost creat; 2) justitia divina, implicand liberul arbitru, il face pe om responsabil de faptele sale.

Alte referate despre: teologia mistica a bisericii rasaritene, ce inseamna teologie mistica, cursuri de mistica teologica

Taina Sfantului Botez

Taina Sfantului Botez a fost instituita de Mantuitorul nostrum Iisus Hristos.El a poruncit Apostolilor Sai dupa Invierea Sa din orti ,zicand:
“Mergand,invatati toate neamurile,botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh”.

Taina Sfantului Botez.Botezul se savarseste in biserica de catre preot.Se umple cu apa vasul anume facut pentru savarsirea botezului,care se numeste cristelnita.Apoi,dupa sfintirea apei si dupa alte multe rugaciuni,zice:
“Se boteaza robul/roaba lui Dumnezeu (numele) in numele Tatalui,amin,si al Fiului,amin,si al Sfantului Duh.Amin.”

Taina Sfantului Botez.Botezul fiind unirea cu Hristos in Biserica Sa,este absoult necesar pentru mantuire.Hristos Insusi a spus :”De nu se va naste cineva din apa si din Duh nu va putea intra in Imparatia lui Dumnezeu.”

De aceea Biserica noastra ,mostenind practica veche din ...

Alte referate despre: taina sfantului botez, taina sfantului botez referat, referat taina sfantului botez

Sfantul Ioan Botezatorul

La varsta de 30 de ani,Ioan Botezatorul a primit chemarea.Evanghelistul Luca ne spune ca acest eveniment a avut loc „în anul al 15-lea al domniei lui Tiberiu Cezar,pe cand Pilat din Pont era dregator in Iudeea,Irod cârmuitor in Galileea,Filip,fratele lui carmuitor al Ituriei si al Trahonitei,Lisania carmuitor al Abilenei,in zilele marilor preoti Ana si Caiafa”.

Alte referate despre: sfantul ioan botezatorul, sfantul ioan botezatorul referat, referat sfantul ioan botezatorul

Catehumenatul si Botezul

Catehumenatul era pregătirea pe care o primea înainte de botez cei care doreau să îmbrăţişeze creştinismul. La început foarte sumară, ea s-a organizat şi a precedat încă de timpuriu botezul, ca un stagiu de învăţătură creştină. Învăţătura celor doisprezece Apostoli presupune o asemenea pregătire înainte de botez, iar Clement Romanul vorbeşte despre viitorii credincioşi.

Alte referate despre: ioan botezatorul, botezul meu, sf ioan botezatorul referat

Europolis-ul lui Jean Bart

Deliu, seduce pe Evantia, în urma unei prinsori, Neagu pleacă atins în suflet, iar Evantia, nefericită şi persecutată de Penelope din gelozie, se îmbolnăveşte. La rândul lui Deliu, vrând să scape de Penelope, simulează o călătorie îndepărtată ceea ce provoacă sinuciderea Penelopei.

Alte referate despre: jean bart europolis, europolis jean bart, europolis de jean bart

Patrologie - comentariu de text

Referat pe semestrul al doilea la patrologie
Profesor:Preot David Pestroiu
Elev:Panciu Catalin
Tema:comentarea unui text dintr-un sfant parinte studiat pana acum

Alte referate despre: suntem ceea ce iubim text argumentativ, text argumentativ, text argumentativ despre prietenie

Jean Baptiste Poquelin de Moliere

Dintre acesti, Madeline era o femeie cu mare talent in actorie, care era si prietena cu Moliere, fiindca toti acesti erau oameni de aceasi virsta cu Moliere. Pe 14 februarie, de ziua sfintului Valentin la 1662 Moliere se casatoreste cu Armande Claire ElisabethGresinde Bejard. Dusmanii de la acel timp spuneau ca Armande Bejard nu era sora cu Madeline ci fiica ei;

Alte referate despre: jean baptiste poquelin de moliere, jean baptiste poquelin moliere, jean baptiste poquelin moliere tartuffe

Iulia Hasdeu

HASDEU, Iulia, scriitoare şi poetă de limbă franceză, s-a născut la Bucureşti la 2 noiembrie 1869 şi a decedat la Bucureşti la 23 septembrie 1888. Este fiica scriitorului Bogdan Petriceicu Hasdeu. A fost un copil supradotat, la opt ani neîmpliniţi, lulia trecând examenele cumulate ale celor patru clase primare. La 11 ani a absolvit, la Colegiul Naţional Sfântul Sava", cele patru clase gimnaziale, în paralel a urmat cursurile Conservatorului de muzică din Bucureşti (clasele de pian şi canto), pe care le-a terminat cu Premiul L în 1881, lulia a plecat la studii la Paris

Alte referate despre: iulia hasdeu, iulia hasdeu printesa fluture, printesa fluture de iulia hasdeu

Exista adevaruri religioase incomplet dezvaluite

Astfel exista si vor mai exista adevaruri religioase incomplet
dezvaluite si ce este mai grav este ca acestea sunt tolerate de cei ce
nu ar trebui sa o faca: oamenii . Ce avem de facut ? Acceptam sau
cautam in alt loc . Fericirea exista si nu va veni singura .

Alte referate despre: adevaruri religioase, ce raport exista intre religie si politica, referate religie de ce exista rau

Arta Greciei Antice

Derivand probabil din megaron,sala principala a palatelor miceniene,templul grecesc cuprindea ,la origine ,o incapere construita din caramida nearsa si lemn,care se ridica pe un postament de piatra de forma rectangulara,avand intrarea pe una dintre laturile mai mici,precedata de un portic sustinut de coloane.

Alte referate despre: arta greciei antice, arta greciei antice referat, arta grecia antica

Dumnezeu si scoala - eseu

Pentru predarea religiei la liceu, unde adolescentul are discernământ şi este dotat de Dumnezeu cu Liberul Arbitru la fel ca şi preotul-profesor nu mai există o barieră între catedră şi bancă. Profesorul dirijează un fel de seminar tematic în care toţi cei prezenţi, indiferent de confesiune, schimbă, de pe poziţii egale, impresii. Profesorul trebuie deci să înţeleagă cu competenţă toate religiile şi confesiunile ca să poată dirija corect discuţiile.

Alte referate despre: scoala eseu, prima zi de scoala eseu, scoala-eseu
Referate afisate : 17
Medie note: 7.71 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles