Braila

Studiul municipiului Braila

In cadrul retelei urbane, orasul Braila face parte din categoria municipiilor, orase importante cu o populatie numeroasa, care au un rol insemnat in viata economica, politica, sociala si cultural stiintifica a tarii. A fost declarat municipiu la 17 februarie 1968. Astfel, dupa numarul de locuitori, orasul Braila face parte din categoria oraselor mari, cu o populatie de 232.409 locuitori, detinand in acelasi timp cea mai mare pondere a populatiei urbane din judetul Braila.

In privinta limitelor, orasul Braila se extinde pana la localitatile: Cazasu in sud, Roman in sud-vest, Gemenele in vest, Scortaru in nord-vest, Silistea si Baldovinesti la nord, iar in est pana la malul Dunarii; ele reprezinta in general zona periurbana.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 4482kb
Downloads: 581
Materia: Geografie

Braila

• In 1462 orasului Braila a fost ars de catre o flota turceasca, in timpul unei campanii militare a lui Mahomed al II-lea impotriva lui Vlad Tepes; opt ani mai tarziu ostile lui Stefan cel Mare, aflate in razboi cu Radu cel Frumos, domn credincios turcilor, ajung la Braila si dau foc din nou orasului.

Alte referate despre: braila, referat braila, alunecari de teren in zona braila galati

Braila hidrologie

Regimul hidrologic
Din cauza aşezării bazinului hidrografic, la contactul dintre climatul temperat-oceanic din vest, temperat-contintental din est şi influenţele baltice în nord, regimul hidrologic al Dunării se caracterizează prin existenţa unor importante variaţii de nivel şi de debit în cursul anului şi în decursul timpului. Apele mari se produc primăvara ca urmare a topirii zăpezilor şi ploilor abundente, însa în cursul superior şi mijlociu, au loc în lunile martie-aprilie, iar în cel inferior, în mai. Creşterea debitului are loc din amonte spre aval: 1.470 m3/s la Passau, 1.920 m3/s la Viena, 2.350 m3/s la Budapesta, 5.300 m3/s în defileul Porţilor de Fier, 6.470 m3/s la Ceatalul Ismail.

Alte referate despre: braila hidrologie, riscuri hidrologice braila, braila reteaua hidrologica

Gestionarea deseurilor nepericuloase din Municipiul Moinesti

Odată cu evoluţia familiei, a creşterii populaţiei şi a gradului de civilizaţie, resturile rezultate de la menajul propriu-zis, adică de la prepararea hranei, la care se mai adaugă şi o cantitate însemnată de materiale provenite de la ambalarea alimentelor, şi chiar o serie de obiecte de uz casnic sau personal, deteriorate, nu mai sunt nişte gunoaie de aruncat ci o adevărată resursă secundară de materii prime şi materiale refolosibile. Şi din literatura de specialitate curentă, reiese ideea că lada de gunoi constiuie un bogat şi inepuizabil zăcământ.

Alte referate despre: gestionarea deseurilor in municipiul bistrita referat, gestionarea deseurilor municipiul referat, gestionarea deseurilor referat

Municipiul Baia Mare

1329.Din acest an se pastreaza prima mentiune scrisa despre Baia Mare.Este un document emis de catre cancelaria regala prin care suveranul feudal doneaza orasului o padure si teren de locuit.In el se consemneaza explicit numele celor doua localitati miniere;Baia Mare,denumita Rivulus Dominarum(Raul Doamnelor),si Baia Sprie,denumita Medius Mons(Muntele Mijlociu).1332.Calugarii Iacob a lui Berengariu si Raimund de Bonofato au fost trimisi de Papa Ioan al XXII-lea in Ungaria si Transilvania pentru strangerea dijmelor cuvenite bisericii catolice.1337.In Baia Mare este infiintata prima scoala cu limba de predare latina,una din putinele institutii de invatamant din acea vreme,fapt ce ne indica potentialul economic si cultural ridicat al orasului.

Alte referate despre: www monografia municipiului baia mare ro, activitati economice specifice municipiului baia mare, impartirea administrativ teritoriala a municipiului baia mare

Municipiul Brasov - caracterizare

Cateva dintre principalele obiective turistice sunt:Biserica Neagra - (secolele 14 - 15), cea mai mare constructie in stil gotic din Romania, avand cea mai mare orga din Europa. Aici puteti asculta concerte de muzica clasica si preclasica (concertul de Craciun este celebru). In fata bisericii se afla statuia marelui umanist german Johannes Honterus.

Turnul Alb si Turnul Negru - Turnul Alb, in forma circulara si Turnul Negru, in forma patrata, puncte-cheie in lantul de aparare a vechiului burg.Muzeul de Arta - cu o colectie extraordinara de opere apartinand unor artisti romani si straini, gazduieste expozitii foarte interesante, printre cele mai recente fiind Dali, Miro, Portretul flamand.

Alte referate despre: municipiul brasov, harta municipiului brasov, harta municipiul brasov

Orasul Galati

Judetul Galati este situat în partea central-estica a tării noastre, desfâşurându-se intre 45 ° 25' si 46 ° 10' latitudine nordică, între 27 ° 20' si 28 ° 10' longitudine estica. Ca poziţie geografică, judeţul Galaţi se înscrie în aria judeţelor pericarpatice-dunărene, fiind situat in partea cea mai sudică a Moldovei, la confluenţa a trei mari ape curgatoare: Dunare, Siret si Prut, în sectorul fluvio-maritim al ţării. În partea de nord se margineşte cu judeţul Vaslui, la est Prutul formează graniţa naturală cu Republica Moldova, spre sud Dunarea stabileşte limita cu judeţul Tulcea, la sud-vest, pe linia Siretului, are ca vecin judeţul Braila, iar la vest şi nord-vest, în mare parte pe cursul ace¬luiaşi râu, se învecinează cu judeţul Vrancea. În aceste limite geografice judeţul Galaţi ocupa 4466,32 km, adică 1,9 la suta din suprafaţa României.

Alte referate despre: orasul galati, istoria orasului galati, orasul galati referat

Geografia Buzaului

Muntii Vrancei ocupa o suprafata mica in partea de nord-est a judetului , la hotarul cu judetul Vrancea. Aici patrund versantii de vest ai varfurilor Lacaut (1776m) , Goru(1984m) , Giurgiu (1720m) , Musa(1420m) , Pietrele Insirate (1476m) , Furu(1414m). Structura petrografica si aspectul geografic nu sunt deosebite de Muntii Buzaului.

Alte referate despre: voronet de constanta buzea, buzele mamei comentariu, buzele mamei de grigore vieru

Lacurile din Campia Romana

In Campia Romana exista numeroase lacuri, cum ar fi lacuri de lunca (mai ales in Lunca Dunarii), lacuri sarate sau cu apa dulce (in Baragan), limanuri fluviatile, iazuri, lacurile de agrement din jurul Bucurestiului si lacurile hidroenegetice (Ostrovu Mare, pe Dunare si lacurile situate pe Olt in aval de Slatina).

Alte referate despre: lacuri de campie, lacuri din campia romana, lacurile din campia romana

Mix si analiza Swot in firma Smile Travel Braila

Analiza SWOT
Puncte tari
- Firma este compusa dintr-o echipa cu pregatire profesionala in turism
-Oferta este diversificata atat ca destinatii abordate cat si din punct de vedere al preturilor.
- Societatea are contracte incheiate cu importanti clienti din strainatate. Agentia emite pe loc atat bilete pentru companiile de linie: Tarom, Lufthansa,Air France, Alitalia, Swiss Air, Malev, CSA, Iberia, etc

Alte referate despre: mix si analiza swot in firma smile travel braila, www analiza swot pentru firma smile travel braila, analiza swot in firma smile travel braila

Acasa de Fanus Neagu

Sugestia dementei colective e remarcabila. Aceeasi ambiguitate e reluata, mai documentat, in doi saci de posta, in acel stil de realism atroce si fabulos discret, propriu lui Fanus Neagu. Naratiunea pare mai degraba o parabola — a instrainarii, a intoarcerii la existenta primara? — dar orice incercare de a interpreta in acest chip datele povestirii e contrazisa de insistenta realista a autorului.

Alte referate despre: acasa de fanus neagu, acasa de fanus neagu rezumat, rezumat acasa de fanus neagu

Panait Istrati

Panait Istrati a fost botezat la nastere Gherasim Istrate, consacrat sub pseudonimul literar Panait Istrati, prozatorul interbelic s-a nascut la Braila, in 1884. Panait Istrati isi petrece copilaria in satul mamei, Baldovinesti, iar scoala primara o absolva in Braila, ulterior abandonand studiile in favoarea experientei directe castigate in medii sociale cat mai diferite, unde munceste ca : baiat de pravalie, chelner, ucenic in atelierele docurilor portuare, fotograf, zugrav.

Alte referate despre: rezumat ciulinii baraganului de panait istrati, panait istrati, panait istrati ciulinii baraganului

Toate panzele sus - rezumat

S-a facut seara si batranul a plecat sa aprinda farul. Anton Lupan a facut si el cale intoarsa pana la Penelopa, unde i-a spus lui Ieremia ca vor ramane la Sulina, si unde l-a convins pe Gherasim, carmaciul, sa-l urmeze. Fiecare avea taina lui, Ieremia, Gherasim, Ismail, dar cea a lui Anton Lupan era cea mai misterioasa.

Alte referate despre: toate panzele sus rezumat, toate panzele sus, toate panzele sus rezumat pe capitole

Plan de management

Plan de management1.Asistenta complexa si completa a bolnavilor cu cardiopatii congenitale si in special a copiilor mici;
2.Crearea unei baze logistice de cercetare clinica si experimentala in domeniul chirurgiei cardiovasculare si cardiologiei;
3.Asigurarea asistentei medicale supraspecializate in domeniul cardiologiei si chirurgiei cardiovasculare calitativ si cantitativ la nivelul institutiilor de profil din Europa si America de Nord.

Alte referate despre: plan de management, planul de management, plan de management spital

Toate panzele sus de Radu Tudoran

Au inceput pregatirile terminand scoala, luindu-si diploma de ingineri constructori de vapoare si prin a merge la Stambul. Acolo au lucrat la constructia de cai ferate si din banii obtinuti in cativa ani, au cumparat o goeleta de la un marinar batran, Marta, pe care au numit-o apoi L'esperance. Pierre Vaillant a plecat cu ea catre Sulina carand marfa iar Anton Lupan a ramas la Stambul muncind cat si pentru prietenul sau, deci luind salariu dublu.

Alte referate despre: rezumat toate panzele sus de radu tudoran, toate panzele sus de radu tudoran, referat toate panzele sus de radu tudoran

Ion Inculet

"Moldovenii, fara drepturi politice, erau la bunul plac al clasei conducatoare. Pamântul stramosesc, robit si el, în mâini straine... Dispret manifestat, cu ocazia si fara ocazie, fata de poporul bastinas din partea celor care cârmuiau". Astfel scria despre situatia românilor din Basarabia de dinainte de Unirea cu România unul dintre luptatorii pentru înfaptuirea marelui act istoric - Ion Inculet. Desi, ca toata tara, si Academia Româna a trecut în anii 1916-1918 prin momente dificile, o parte dintre membrii ei refugiindu-se la Iasi, altii ramânând la Bucuresti, ea nu si-a întrerupt activitatea. Spre a-si exprima solidaritatea cu românii din provinciile aflate sub dominatie straina si conform programului formulat înca de la întemeiere, Academia Româna a primit în rândul ei noi membri din Transilvania, Bucovina si Basarabia.

Alte referate despre: ion inculet, ion inculet referat, ion inculet biografie

Evolutia asigurarilor

In 1907 a luat fiinta societatea "Agricola", care in 1930 a fuzionat cu "Fonciera" ' Cluj. Alte societati de asigurare au luat fiinta, si anume "Vulturul" din Chisinau, "Prima Ardeleani" (1911).In 1920, s 'a constituit societatea "Steaua Romaniei", care in 1932 a fuzionat cu societatea "Ancora", iar in 1936 a preluat partea romaneasca a societatii "Phoenix" din Viena, aflata in lichidare. In 1923, a luat fiinta societatea "Asigurarea Romaneasca", cu un capital de 4 milioane lei, specializata in asigurari populare (asigurari de viata fara examinare medicala).

Alte referate despre: evolutia asigurarilor in romania, evolutia asigurarilor pe plan mondial, evolutia asigurarilor
Referate afisate : 17
Medie note: 8.35 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles