Braila reteaua hidrologica

Braila

Relieful este uniform, de altitudine joasa, specific Campiei Romane, singurele denivelari fiind micile depresiuni numite crovuri, bazinele lacurilor sarate si dunele de nisip de-a lungul raurilor si Lunca inferioara a Siretului.

Clima este continental-excesiva cu veri secetoase si ierni geroase, precipitatii reduse, temperatura maxima absoluta de 44,50 C, inregistrata in 1951, in fosta comuna Ion Sion, coincide cu maxima inregistrata in tara; temperatura minima absoluta a fost de –300 C in anul 1942.

Reteaua hidrologica se constituie din fluviul Dunarea cu Bratul Macin (Dunarea Veche) spre Dobrogea si Bratul Cremenea spre Campia Brailei, brate ce inchid la mijloc fosta Balta a Brailei, astazi aproape indiguita. Alte rauri sunt : Calmatuiul sI Siretul cu afluentul sau Buzau.

Reteaua lacustra este bine reprezentata, cuprinzand mai multe tipuri de lacuri: de stepa sau lunca (Ianca, Plopul, Lutul Alb) de brat parasit ( Lunca Dunarii: Jaspa Plopilor, Blasova; Terasa Calatuiului: ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 15
Materia: Geografie

Orasul Galati

Judetul Galati este situat în partea central-estica a tării noastre, desfâşurându-se intre 45 ° 25' si 46 ° 10' latitudine nordică, între 27 ° 20' si 28 ° 10' longitudine estica. Ca poziţie geografică, judeţul Galaţi se înscrie în aria judeţelor pericarpatice-dunărene, fiind situat in partea cea mai sudică a Moldovei, la confluenţa a trei mari ape curgatoare: Dunare, Siret si Prut, în sectorul fluvio-maritim al ţării. În partea de nord se margineşte cu judeţul Vaslui, la est Prutul formează graniţa naturală cu Republica Moldova, spre sud Dunarea stabileşte limita cu judeţul Tulcea, la sud-vest, pe linia Siretului, are ca vecin judeţul Braila, iar la vest şi nord-vest, în mare parte pe cursul ace¬luiaşi râu, se învecinează cu judeţul Vrancea. În aceste limite geografice judeţul Galaţi ocupa 4466,32 km, adică 1,9 la suta din suprafaţa României.

Alte referate despre: orasul galati, istoria orasului galati, orasul galati referat

Clima dereglata

Documentul fusese "livrat" în octombrie 2003, dar divulgarea sa în afara sferelor militare a fost împiedicata de autoritatile americane, deoarece concluziile lui erau în opozitie cu tezele aparate în general de Administratia Bush. Aceasta apriga controversa a tinut în parte ascuns fondul raportului si, în mod paradoxal, cele mai importante parti ale mass-media au evocat slab concluziile lui.

Alte referate despre: din 2020 clima terei va fi profund dereglata, clima romaniei, clima

Marile orase

Descoperirea la începutul secolului a unor zãcãminte foarte mari de petrol va schimba radical viata emiratului. Importanta vitalã a petrolului în dezvoltarea economicã a lumii a dus la obtinerea unor imense sume de bani din exportul lui. Într-un ritm ametitor s-au construit clãdiri imense, spitale, asezãminte culturale, transformând peste noapte Dubaiul într-un oras modern, centru financiar si port important al zonei, aducându-i supranumele de Venetia Golfului. Locuitorii orasului se bucurã de un standard de viatã foarte ridicat considerat printre cele mai mari din lume.

Alte referate despre: ora de istorie marin preda, 2 ora de istorie de marin preda, ora de istorie de marin preda rezumat

Braila hidrologie

Cursul inferior se desfăşoară pe o distanţă de 1.075 km. între localităţile Baziaş şi Sulina, facând graniţă cu Serbia (235,5 km), Bulgaria (469,5 km), Republica Moldova (0,6 km) şi Ucraina (53,9 km). Datorită faptului că traversează o multitudine de regiuni naturale, cursul inferior este împărţit in 5 sectoare (Ujvari, 1972):
- Defileul carpatic (144 km.)
- Sectorul sud-pontic (566 km.)
- Sectorul pontic oriental cu bălţi (195 km.)
- Sectorul predobrogean (80 km.)
- Sectorul deltaic (90 km.).

Alte referate despre: braila hidrologie, riscuri hidrologice braila, braila reteaua hidrologica

Hidrologia sistemelor fluviale de pe Terra

Sud-estul Asiei primeste cea mai mare cantitate de apa datorita existentei musonului de vara care bate dinspre ocean spre mare (8.000-12.000 mm sau 300 zile cu ploaie pe an). In unele locuri contrastele sunt foarte mari: pe versantul oriental al Anzilor, la 230 lat.S si Campia Chaco, acoperite cu paduri primesc precipitatii pana la cca.2.000-2.500m altitudine; peste aceasta valoare precipitatii scad brusc.

Alte referate despre: sisteme fluviale de pe glob, sisteme fluviale, sisteme fluviale de transport

Mediterana Americana

Spaţiul terestru ocupat de Mediterana Americană ca geneză se duce mult în trecutul geologic: este o veche regiune de sedimentare, de slabă rezistenţă, încadrată în linii mari între două scuturi, şi anume scutul canadian, la nord, şi scutul brazilian, la sud. Odată cu dezmembrarea definitivă a continentului Gondwana se schiţează şi configuraţia acestei regiuni, care ulterior prin modificari tectonice multiple va ajunge la forma actuală. Regiunea mediteraneană a fost supusă la presiuni mari, mai ales în timpul mişcărilor laramice (senonian-danian), concomitent cu înălţarea Munţilor Stâncoşi, având ca rezultat şi scufundări ale blocurilor la diferite adâncimi, din care unele au trecut de 8.000m. Mişcările orogenice cretacice au fost insotite de un magmatism puternic, legat pe alocuri de fracturi ale scoarţei terestre. În paleocen şi eocen în urma transgresiunilor ...

Alte referate despre: mediterana americana, marea mediterana, revolutia americana

Pasaport climateric al orasului

d) de ales temperaturile medii a celor mai reci 5 zile şi de ales
temperaturile medii celei mai reci zile (asigurarea 0,92 şi 0,98);
e) de calculat temperatura celor mai reci 3 zile (asigurarea 0,92 şi 0,98); f) de ales temperatura medie şi perioada de încălzire zile/an, pentru perioada relativă (adică perioada cu te <8 °C);

Alte referate despre: orasul medieval, compunere in engleza curtea de arges orasul meu, orasul paris

Sisteme de transport activ

Conformerul El are afinitate mare pentru Na+ intracelular, pentru Mg2+ şi ATP. Cand aceşti trei liganzi sunt fixaţi, proteina este fosforilată la nivelul unui reziduu aspartat din apropierea situsului de fixare a ATP. In acest timp, situsul de fixare pentru Na+ sufera un fenomen de „ocluzie" (devine inaccesibil dinspre ambele feţe ale membranei).

Alte referate despre: sisteme de transport activ, sisteme de transport, sisteme de transport referat

Orasul Viitorului

Dac[ i-e greu s[ te treze=ti dimineaa, programezi casa cum s[ te
trezeasc[ =i la ce or[. Pentru distracii vor exista roboei simpatici
=i glumei.

Alte referate despre: orasul viitorului, orasul viitorului compunere, compunere orasul viitorului

Reteaua Token-Ring si standardul IEEE 802.5

1. Principiu de functionare a Token Ring

O retea Token Ring consta din mai multe statii legate intre ele prin legaturi punct-la-punct, topologia realizata fiind cea de inel fizic. Cablarea retelei se face insa sub forma stelara, pentru asigurarea unei mai bune operativitati in munca de intretinere a retelei. ‘Centrul’ stelei il reprezinta concentratorul, de la care pleaca legaturile catre statiile din retea. Daca una din statii se defecteaza sau trebuie dezactivata temporar, operatia de scoatere a statiei din retea se face la nivelul concentratorului, prin actionarea unor releee de trecere bypass.

Alte referate despre: reteaua token-ring si standardul ieee, reteaua token ring, standard ieee 802 15

Reteaua de prognoza din Romania

In lucrarile sale Traian Savulescu s-a inspirat din activitatea primelor statii de avertizare din Franta organizate de Cazeau, Cazalet, Capus si Ravaz, precum si din lucrarile lui Muller din Germania, care dezvolta primul criteriul biologic, recomandand tratamente împotriva manei vitei de vie dupa curba de incubatie a ciupercii Plasmopara viticola Beri. et De Toni. Mana cartofului produsa de ciuperca Phytophthora infestans (Mont) De Bary a constituit, de asemenea, un obiect la care avertizarea combaterii s-a axat de multa vreme pe criteriile utilizate si în prezent în lucrarile statiilor de prognoza si avertizare.

Alte referate despre: reteaua internet, reteaua hidrografica a europei, reteaua de apa referat

Determinarea caracteristicilor hidrologice ale unui bazin hidrografic

4. Curba hipsografica:
Este curba de dependenta intre altitudine si suprafata H(s). Pentru trasarea ei se calculeaza suprafetele cuprinse intre 2 curbe de nivel consecutive si se cumuleaza deasupra fiecarei curbe suprafetele cu altitudine superioara cotei curbei respective.

Alte referate despre: determinarea caracteristicilor hidrologice ale unui bazin hidrografic, caracteristici bazin hidrografic, caracteristicile unui bazin hidrografic de pe nil

Mix si analiza Swot in firma Smile Travel Braila

Mixul de marketing se refera la o anumita structura de eforturi de marketing, la combinarea, proiectarea si integrarea in diverse proportii intr-un program de marketing a variabilelor controlabile in scopul dobandirii eficacitatii necesare realizarii obiectivelor organizatiei intr-o perioada determinata.

Alte referate despre: mix si analiza swot in firma smile travel braila, www analiza swot pentru firma smile travel braila, analiza swot in firma smile travel braila

Cruciadele

Ideea de cruciada a aparut intr-o Europa aflata in plina expansiune economica, insotita de un proces de colonizare, mai intai interna, in interiorul Europei, apoi externa. Era rezultatul intensificarii schimburilor, ca urmare a antrenarii Balticii in reteaua maritima comerciala, a devoltarii pietei, fapt ce a facut ca in toate clasele sociale sa aiba loc rasturnari.

Incepand cu secolul 11, in Eurpa occidentala viata urbana a cunoscut o renastere ce permitea oraselor o afirmare pe plan politic si social ele primind statutul propriu , iar in secolele ce au urmat fiind inscrise in ierarhia feudala, avand dreptul la blazon.

In secolele 11-13, numarul oraselor a crescut spectaculos, inflorirea lor impunand forme de viata, de cultura si de gandire noi, ce anuntau viitorul progres social.In secolul 11, orientul era cunoscut europenilor doar din povestirile pelerinilor sau ale negustorilor.Pana la cruciade , prin Orient se intelegea, propriu-zis, Orientul Apropiat, si era concentrat ...

Alte referate despre: cruciadele, cruciade, cruciadele referat

Redresoare

3. REDRESOARE MONOFAZATE
Redresoarele monofazate se conecteaza la reteaua alternativa de 200V/50Hz prin intermediul unui transformator monofazat. Se clasifica in:redresoare monofazate monoalternanta (se redreseaza o singura alternanta a tensiunii alternative de alimentare);redresoare dubla alternanta (redreseaza ambele alternante).

Alte referate despre: dioda redresoare, diode redresoare, redresoare referat

Balta Mica a Brailei

Amenajarile dintre anii 1964- 1970 ce s-au efectuat asupra Baltii Brailei prin desecarea, indiguirea acesteia si dirijarea terenurilor spre folosinta in agricutura (Insula Mare a Brailei), au modificat radical atat relieful cat si microclimatul local.

Alte referate despre: balta mica a brailei, parcul natural balta mica a brailei, parcul natural balta mica a brailei referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles