Budismul referat

Budismul

Mai mult, budiştii literaţi nu le acordă decât o valoare simbolică şi îi consideră ca o proiecţie a mentalului pe care omul trebuie să o evacueze în final, realizându-i caracterul iluzoriu. Nu este cu putinţă să recenzăm aici toate divinităţile adoptate de budism, întrucât ar trebui inventariate diferitele arii culturale în care el s-a dezvoltat.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 8925
Materia: Religie

Religia in Japonia

De la sfarsitul secolului VI, Budismul a devenit principala credinta a
clanurilor imperiale si altor conducatori locali, fiind considerata,
cel putin din punct de vedere al nobililor, religie nationala. Printul
Shoutoku (574-622en), unul dintre cei mai inflacarati adepti ai
budismului, a initiat constructia a numeroase temple, incepad cu
Houryuuji (cea mai veche cladire din lemn din lume) si continuand cu
Koufukuji, Toudaiji, Yakushiji si Toushoudaiji.

Alte referate despre: religia in japonia, religii in japonia, ce religie au japonezii

Budismul - date generale

Budismul este astazi una dintre cele trei religii dominante din lume. El numara astazi intre 300-400 milioane de credinciosi, care traiesc mai ales in Asia de sud – est. Intemeiatorul budismului, Buddha, se naste in India, la sfarsitul secolului al VI-lea i.Ch. In aceasta epoca, toti indienii practica hinduismul pe care Buddha se bazeaza pentru a propovadui o noua doctrina. E vorba mai mult de o intelepciune, fara zei sau texte sacre si mai putin de o adevarata religie.

Alte referate despre: budismul date generale, budismul - date generale, budismul date statistice

Daca hindusii, adeptii New Age, budistii, musulmanii si crestinii se inchina aceluiasi Dumnezeu

Budiştii nu se închină nici unui Dumnezeu. În general, oamenii cred că budiştii se închină lui Budha. Acesta însă nu a afirmat niciodată că are o natură divină, iar budiştii resping noţiunea de putere supranaturală. Universul operează în conformitate cu legile naturale. Viaţa este văzută ca o serie de experienţe dureroase, experienţa naşterii, a bolii, a morţii, acestora adăugandu-se nesfârşite perioade de tristeţe şi disperare. Majoritatea budiştilor cred că o persoană trece prin mii de reîncarnări, fiecare aducând cu ea durere.

Alte referate despre: adeptii new age, simboluri ale miscarii new age, mentalitatea new age

Budismul - religie istorica

Budismul este o religie istorica, cu intemeietor : el se deosebeste prin aceasta foarte profund de hinduism, in sanul caruia apare la sfarsitul secolului al VI-lea i.H. si in acelasi timp si aceeasi regiune precum jainismul.Intr-adevar, in bazinul Gangelui, catre 525, Buddha Sakyamuni a inceput sa-si predice doctrina, dupa ce a cunoscut Trezirea (iluminarea).Secolul al VI-lea este o perioada de mare efervescenta intelectuala si spirituala in India de Nord. Elita spirituala, compusa esential din brahmani si asceti, incerca pe atunci sa rezolve un anumit numar de intrebari referitor la care Brahmajalasutra ne-a lasat un catalog: Lumea este finita sau infinita? Eterna sau de durata limitata?

Alte referate despre: religia budismul referat istorie, budismul referat istorie, referat budism religie

A crede sau nu in Dumnezeu

Momentul de dupa moarte este explicat, ca trecerea in rai sau iad, aceasta fiind un concept relatat in Biblie , concept ce nu se poate dovedi sau infirma , acesta fiind inca un exemplu de rationament speculativ.

Un alt concept eronat este acela ce sustine ca fara existenta unei divinitati (ex.Dumnezeu) morala nu ar exista, iar omul s-ar comporta asemenea necuvantatoarelor (animalelor).Crestinismul neaga , capacitatea omului de a fi moral daca Dumnezeu nu ar exista , chiar daca in Biblie este precizat ca omul a fost creat cu propria judecata , si capacitate de decizie !

Crestinii sustin inexistenta sufletului in cazul animalelor.Asemenea teoriei crestine omul are suflet , acest fapt fiind dovedit prin capacitatea de a iubi,dar ceea ce nu a fost luat in considerare este faptul ca omul spre deosebire de animal, are un coeficient de inteligenta mult superior, fiind capabil sa rationeze,iubeasca,sa decida.

Alte referate despre: credul meu fata de dumnezeu, referat la engleza daca credem sau nu in dumnezeu, a crede sau nu in dumnezeu

Budismul

Budismul este o religie si o filozofie orientala avand originea in secolul al VI-lea i. Hr. si care este raspandit intr-o mare parte a Asiei Centrale si de Sud-Est.Se bazeaza pe invataturile lui Siddharta (Buddha Shakyamuni), un ganditor indian.De-a lungul timpului, budismul a suferit numeroase scindari, in prezent fiind o religie foarte divizata.
Budismul apartine grupului de religii dharmica,alaturi de hinduismsi de jainism.Mai este numit si "Buddha Dharma", ceea ce inseamna in limbile sanscrita si pali(limbile textelor antice budiste) "invataturile Celui Luminat".

Alte referate despre: budismul, budismul referat, referat budism

Budhismul - Teorii asupra inceputurilor

Pe atunci, numeroase scoli presupuneau coexistenta unei parti materiale trecatoare si a unui principiu personal si etern in om, pe care il considerau elementul transmigrant. Eliberarea era conceputa ca o unire a principiului personal cu divinul, cu care este identic.Deci in acest mediu abundent, a carui diversitate explica o anumita eterogenitate a budismului dar si bogatia sa, se vor desfasura predicile lui Buddha.

Alte referate despre: teorii asupra evolutiei omului, teorii asupra aparitiei si evolutiei mediului, teoria asupra evolutiei omului

Religie si societate

Religia societăţii este legată şi de sinceritatea şi fervoarea credinţei personale: dacă nu ar mai exista credincioşi, nu ar mai exista nici problema relaţiei dintre societate şi religie , dar şi invers istoria ne învaţă că fervoarea credincioşilor, deloc puţin numeroşi, poate îngenunchia un regim prigonitor.Cele două planuri nu se confundă; poate exista o distanţă importantă între gradul de religiozitate al popoarelor şi starea relaţiilor dintre Biserică şi Stat.

Alte referate despre: rolul religiei in societate, religie si societate, religia si societatea

Despre islam

Mai mult decît atît, ea a mers la alianţă cu Franţa în Războiul Crimeei (1853-1856) de partea Turciei, atunci cînd pericolul pătrunderii Rusiei în Mediterana a devenit iminent. Fără subsidiile şi ajutorul din partea Franţei şi Angliei, iar mai tîrziu şi a Germaniei, Imperiul Otoman demult ar fi dispărut de pe harta lumii .

Alte referate despre: islamul referat, islamul, islamul-istorie si realitate contemporana

Japonia- tara turistica

Personalul angajat in hoteluri, in anexele turistice, in transport si pe posturi de ghizi a fost selectionat sever, pe baze strict profesionale, pentru a fi capabil sa satisfaca exigentele specifice muncii cu publicul. Marile firme turistice au si instituit scoli de calificare pentru insusirea unor specialitati turistice, cum sunt : ghizi turtistici, soferi, chelneri si bucatari.

Alte referate despre: japonia tara turistica, japonia atractii turistice, japonia tara dezvoltata economic

Republica Populara Chineza

Relieful espte predominant muntos, muntii ocupa 43% din suprafata, podisurile 26%, regiunile aride 19%, iar campiile 12%.

Alte referate despre: republica populara chineza, republica populara chineza referat, statele care nu recunosc republica populara chineza

Violenta asupra animalelor

Sacrificiul este in genere , savarsit in corelatie cu misterul prezentei supranaturale sau divine.Sacrificiile umane din vechime vor fi inlocuite de jertfe de animale sau oamenii vor ceda o parte a trupului lor prin taierea unor madulare sau prin strapungerea trupului cu unelte ascu-
tite , ca in ritualurile legate de cultul lui Cibele -marea Zeita sau Zeita Boema a Orientului Apropiat.

Alte referate despre: violenta asupra copiilor, efectele poluarii asupra animalelor, influenta omului asupra animalelor

Marile religii ale lumii

Iudaismul


Iudaismul este religia poporului evreu. Originile sale trebuie căutate în ientul Apropriat, în Mesopotamia, Canaan şi Egipt. Acesta este spaţiul în care strămoşii evreilor au trăit timp de un mileniu, înainte ca documentele scrise să îi menţioneze sub numele de Israel şi înaite ca un stat al evreiilor să se constituie în regiunea numită Palestina, între munţii Libanului şi Peninsula Sinai.

Alte referate despre: marile religii ale lumii, religia in lumea contemporana, marile religii ale lumii contemporane

Asia

Concentrarea populatiei in campia fertila a fluviului Indus si in partea de E a bazinului sau. Rata natalitatii: 37%; a mortalitatii: 7,8%. Populatia urbana: 34%. Tropicala arida. Temp. medie anuala 26 ºC si 4 ºC pe platouri; 31 ºC si 17 ºC pe campie. Precipitatiile: 250 mm/an la Qetta; 510 mm/an in campie; 1.020 mm/an in munti

Alte referate despre: capitalele asiei, asia, referat asia

Lumea ca vointa si reprezentare

Prin compatimire si intelegerea suferintei lumii, omul isi depaseste egoismul si se identifica cu semenii sai (Uber die Grundlage der Moral, 1840). Metafizica lui Schopenhauer poarta eticheta budismului; tot astfel etica sa este impregnata de conceptia budista asupra lumii si de misticismul crestin.

Alte referate despre: lumea ca vointa si reprezentare, lumea ca vointa si reprezentare rezumat, schopenhauer-lumea ca vointa si reprezentare

Regimul politic al Japoniei

2. PedepsiTi ceea ce este rău si încurajaTi ceea ce este bun. Aceasta a fost excelenta regulă a antichităTii. în consecinTă, nu ascunde calităTile altora si nu întârzia în a corecta ceea ce este gresit, atunci când observi aceasta. Lingusitorii si oamenii înselători reprezintă o armă tăioasă pentru răsturnarea starului si o spadă ascuTită pentru distrugerea poporului. Lingăilor, atunci când apar, le
place să accentueze faTă de superiorii lor greselile inferiorilor; inferiorilor lor, le critică defectele superiorilor. Oamenii de acest fel duc lipsă de fidelitate faTă de stăpânul lor si de bună intenTie faTă de popor. Marile tulburări civile apar din astfel de cauze.

Alte referate despre: regimul politic al japoniei, regim politic in japonia, regimul politic din japonia

Marile religii ale lumii si crestinismul

Emil Cioran, printr-un omagiu adus lui Mircea Eliade, îi face un grav reproş, acel că Eliade s-a ocupat de religii fără a avea un spirit religios. Eliade i-a răspuns că atitudinea lui faţă de religie era aceea a unui savant care se străduia să înţeleagă, cu obiectivitate. Aşadar, nu trebuie să fii budist pentru a înţelege budismul, nici musulman pentru a explica islamul. A prezenta obiectiv o anumită religie sau cult înseamnă şi a le dezvălui raportul lor cu alte religii şi culte atât prin ceea ce le apropie, cât şi prin ceea ce le îndepărtează şi le particularizează . Aceasta va fi şi poziţia pe care o voi adopta în prezentarea religiilor.

Alte referate despre: marile religii ale lumii si crestinismul, religia in lumea contemporana crestinismul, referat religia in lumea contemporana crestinism

In Nirvana - Caragiale

Caragiale spunea ca aşa l-a cunoscut el prima data: vesel si trist, comunicativ si ursuz, blând si aspru, mulţumindu-se cu nimic si nemulţumit de toate, lacom de plăcerile vieţii, fugind de oameni si căutându-i, nepăsător ca un bătrân stoic si iritabil ca o fata nervoasa.

Suferea foarte mult pentru familia sa, deoarece mama sa murise, sora lui era la o mănăstire deoarece era paralizata, doar pe tatăl sau îl mai avea. Eminescu avea in cel mai bolnav cap cea mai luminoasa inteligenta; cel mai mâhnit suflet in cel mal trudit trup.

După spusele lui Caragiale: „Acest Eminescu suferit de multe, chiar si de foame era un om dintr-o bucata, si nu dintr-una care se gaseste pe toate cărările.”
I. L. Caragiale va scrie peste un an articolul „Ironie”, cu aceeaşi problematica, dar in alt registru stilistic, cu un caracter polemic evident.

Alte referate despre: in nirvana caragiale, nirvana caragiale, in nirvana caragiale rezumat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.23 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK