Caderea ingerilor

Crearea, natura si caderea ingerilor

Crearea, natura si caderea ingerilor.Îngerii reflectă perfecţiunea divină: bunătate şi generozitate infinită, fiind capabili de o dragoste nelimitată şi beneficiind mereu de o mare fericire pe care doresc să o împărtăşească cu noi. Ei cunosc instantaneu consecinţele nenumărate ale unui principiu sau miile de faţete ale realităţii. Cunosc secretele naturii, stăpânesc legile care guvernează Universul, sunt păstrătorii unei ştiinţe foarte vaste şi a unei înţelepciuni infinite. Ei lucrează constant pentru binele omului, întotdeauna şi pretutindeni.Crearea, natura si caderea ingerilor

Nivel: Facultate
Dimensiune: 46kb
Downloads: 16
Materia: Religie

Sfanta Scriptura si uzul pedagogic al imaginii

Există, fără îndoială, o libertate de iniţiativă lăsată de Dumnezeu şi în cult. Dar porunca expresă a lui Dumnezeu limitează această libertate. Când Arhiereul Aaron, intimidat de popor, a admis crearea acelui viţel de aur, nu s-a gândit la taurul egiptean Hapi sau la vreun alt zeu străin, pentru că el a instruit poporul că imaginea reprezintă pe Dumnezeul care i-a scos din Egipt, şi a proclamat atunci chiar o „sărbătoare în cinstea lui Iahwé” (Ex 32:4-5).

Alte referate despre: imagini sfanta scriptura, sfanta scriptura referat, sfanta scriptura

Crestinismul

Credinciosii crestini care indeplinesc cu dreapta credinta poruncile lui Dumnezeu se bucura de roadele lucrarii celor sapte daruri ale Duhului Sfant care, dupa marturia Sfantului Apostol Pavel, sunt: dragostea, bucuria, pacea, indelunga-rabdarea, bunatatea, facerea de bine, credinta, blandetea, infrangerea poftelor si curatia (Galateni 5, 22-23).

Primele doua minuni, lucrate de Duhul Sfant in lume dupa Pogorarea Sa in chip de limbi de foc peste Sfintii Apostoli in ziua Cincizecimii, au fost mai intai cea a vorbirii lor in limbi straine, iar cea de a doua, aceea prin care Sfintii Apostoli, oameni simpli si nestiutori de invataturi inalte, s-au umplut de intelepciune duhovniceasca in propovaduirea Sfintei Evanghelii.

Cu toata dragostea, multumitori, crestinii cinstesc sarbatoarea Pogorarii Preasfantului duh rostind o frumoasa cantare, numita tropar: "Bine esti cuvantat, Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce preaintelepti pe pescari ai aratat, trimitandu-le lor Duhul Sfant ...

Alte referate despre: crestinismul, aparitia crestinismului, crestinismul referat istorie

Cinstirea Icoanelor

Cinstirea Icoanelor.Într-un comentariu la aceste cuvinte, s-a spus la al Saptelea Sinod Ecumenic, "Daca unui asemenea Doctor imaginea i-a folosit si i-a produs lacrimi, cu atat mai mult ea va aduce cainta si-i va face bine celui simplu si needucat".

Alte referate despre: cinstirea icoanelor, cinstirea icoanelor referat, referat cinstirea icoanelor

Sfintii Trei Ierarhi

Sfantul Grigore de Nazianz (309-390) a vazut lumina zilei in satul Nazianz din Capadocia. In casa parinteasca a primit o educatie aleasa de la mama sa, Nona. A studiat la Cezareea Capadociei, Alexandria si Atena, unde a fost coleg cu Sf. Vasile cel Mare si Iulian Apostatul, viitorul imparat.

Alte referate despre: sfintii trei ierarhi, sfintii trei ierarhi vasile grigore si ioan, sfintii 3 ierarhi

Sfanta Mucenita Filoteia

Observand tatal ei ca mancarea nu-i ajunge, si-a certat femeia pentru aceasta,iar ea i-a zis:’Intreaba pe fiica ta ce face cu mancarea ca eu iti trimit mancare destula la camp!’. Atunci ticalosul tata maniindu-se pe fericita Filoteia, si-a pus in minte s-o pandeasca pe cale si sa afle ce face cu mancarea de nu-i ajunge.
Intr-o zi, la amiaza ,pe cand el o pandea dintr-un desis, vede pe filotea cum imparete mancarea la copiii saraci.

Alte referate despre: referat sfanta mucenita filoteia, sfanta mucenita filofteia rezumat, sfantul mucenic gheorghe

Acte martirice

Actele martirice oficiale si relatările martorilor oculari au mare valoare pentru istorie şi pentru râvna pentru desăvârşire. Personajele: judecători, grefieri, martiri, au atitudini reale, cerute de situaţia in care se aflau fiecare. Cuvântările judecătorilor şi ale martirilor sunt mai lungi si mai înflorite în relatările martorilor oculari decât în Actele oficiale, ca de exemplu în Actele lui Apoloniu şi Martiriul lui Pioniu. Uneori judecătorii fac eforturi spre a uşura situaţia martirilor, iar când nu reuşesc-şi aceasta se întâmplă aproape întotdeauna- ei îi condamnă cu părere de rău pe acuzaţi. Aceştia, în general, răspund cu precizie la întrebări, dar uneori trec la atac împotriva religiei sau culturii păgâne.

Alte referate despre: actele martirice, acte martirice, actele martirilor

Judecata de Apoi

Dumnezeu a randuit o zi in care va judeca lumea dupa dreptate, prin Isus Christos caruia ii este data toata puterea si judecata de catre Tatal; in care zi nu doar ingerii apostati vor fi judecati, ci si toate persoanele care au trait pe pamant se vor infatisa inaintea tribunalului lui Christos, pentru a da socoteala pentru gandurile, cuvintele si faptele lor, si pentru a primi rasplata pentru ceea ce au facut cand erau in trup, bine sau rau.

Alte referate despre: judecata de apoi, judecata de apoi referat, referat religie judecata de apoi

Dan Brown - Ingeri si demoni

— Alo?
— Îl caut pe Robert Langdon, rosti o voce de bărbat.
Langdon se ridică în capul oaselor şi încercă să şi limpezească mintea:
— Eu sunt... Robert Langdon.
Apoi îşi miji ochii la cadranul ceasului digital. Era 5.18 dimineaţa.
— Trebuie să vorbesc imediat cu dumneavoastră.
— Cine e acolo?
— Numele meu este Maximilian Kohler. Sunt specialist în fizica particulelor discrete.
— Specialist în... ce? Langdon se chinuia să se concentreze. Sunteţi sigur că l aţi nimerit pe acel Langdon care vă trebuie?
— Sunteţi profesor de iconologie religioasă la Harvard University. Aţi scris trei cărţi despre simbolistică şi...
— Dumneavoastră ştiţi cât este ceasul?
— Vă rog să mă scuzaţi. Trebuie să vedeţi însă ceva şi nu putem discuta despre acest lucru la telefon.

Alte referate despre: dan brown ingeri si demoni, dan brown inger si demon, dan brown ingeri si demoni rezumat

Caderea Constantinopului

Din toate cele spuse până aici putem trage concluzia că, în 1453, în ciuda temerilor provocate în lumea creştină de ofensiva otomană decisivă împotriva capitalei bizantine, nu existau forţe capabile în Europa să ofere un sprijin rapid şi eficient pentru a salva Constantinopolul de la o iminentă prăbuşire finală. Iancu de Hunedoara, care încercase de mai multe ori, dar fără succes, să-i scoată pe turci din Europa, s-a văzut de data aceasta în imposibilitatea de a întreprinde ceva pentru a salva marele oraş şi a fost obligat de împrejurări să asiste pasiv la cucerirea lui de către aceştia, cucerire care a consfinţit definitiva instalare a lor pe pământul european.

Alte referate despre: caderea constantinopului, referat caderea constantinopului, caderea constantinopului vintila corbu rezumat

Femeia, inger sau demon?

Activitatea ovariana este diminuata si chiar dispare. Aceasta disparitie atrage o saracie vitala a individului. Se presupune ca glandele catabolice, tiroida si hipofiza fac eforturi pentru a suplini insuficienta ovarului; astfel, se observa pe langa depresia legata de varsta, fenomene de surescitare: congestionari ale fetei, hipertensiune, nervozitate.Uneori se produce o recrudescenta a instinctului sexual. La unele femei se fixeaza atunci o grasime in tesuturi, altele se virilizeaza.

Alte referate despre: femeia inger sau demon, femeia inger si demon in viziunea eminesciana, luceafarul de mihai eminescu femeia inger si femeia demon

Zborul si caderea lui Ceausescu

Delegatia noastra de partid si de stat care a vizitat saptamana trecuta Cehoslovacia s-a convins ca poporul cehoslovac, Partidul Comunist din Cehoslovacia, clasa muncitoare cehoslovaca, batrani, femei, tineri, in unanimitate, sprijina conducerea de partid si de stat in efortul pentru a indrepta starile de lucru negative mostenite din trecut, pentru a asigura triumful socialismului in aceasta tara (Aplauze, urale prelungite).

Alte referate despre: caderea regimului ceausescu, caderea lui ceausescu, caderea regimui ceausescu

Pedeapsa de Tudor Arghezi

Pedeapsa de Tudor Arghezi
Poezia “Pedeapsa” de Tudor Arghezi se inscrie in randul poeziilor ce innobileaza liricul prin stilul unic si expresiv plin de semnificatii dure si sentimente dintre cele mai neasteptate. Creatia argheziana este una a contrastelor, poetul fiind intr-o permanenta cumpana intre razvratire si impacare, frumos si urat, cadere si inaltare, disperare si tacere. Poezia “Pedeapsa” poate fi considerata o continuare a poeziei “Adam si Eva” in care tema creatiei, a contextului promordial este reluata si aici ca o prelungire a stilului simplu ce invaluie o serie de motive precum conditia omului primordial, a caderii, si a izgonirii din rai.

Alte referate despre: pedeapsa de tudor arghezi, pedeapsa de tudor arghezi comentariu, poezia pedeapsa de tudor arghezi

Literatura italiana

Operele de limba latina cuprinse intre secolele V-X apartin culturii latine tarzii si ele sunt operele de continut crestin. In momentul in care generatia urmatoare, si anume intelectualii formati in scolile latine, va dispune si de o limba proprie, constienta fiind ca aceasta este o limba noua fata de cea veche, ea va privi cultura latina drept o mostenire literara si o va accepta numai ca atare. Se va impune in schimb, de aici inainte, crearea unei culturi integral noi, care nu numai prin continut, dar si prin limba, sa fie o cultura a timpului ei.

Alte referate despre: literatura italiana, literatura italiana in epoca moderna, barocul in literatura italiana

Hidrocentralele - prezentare power point

Studiul preliminar - implica studierea, pe baza hartilor existente, a bazinului considerat a avea un potential hidroenergetic liniar bun, din punct de vedere hidrografic, hidrologic, geologic si fizico- geografic;Studiul tehnico-economic - realizeaza un calcul preliminar al energiei, puterii instalate si a unei posibil cost al lucrarii, pe baza unor date aproximative cunoscute din studiul preliminar si a unor indici de cost;

Alte referate despre: hidrocentrale, hidrocentrale referat, referat hidrocentrale

23 august 1944

Lovitura de stat

Pe 23 august 1944, pentru a evita un razboi pe teritoriul Romaniei, Regele Mihai a lansat lovitura de stat impotriva guvernului Antonescu trecand de partea aliatilor. Ca rezultat Regele Mihai a scurtat al doilea razboi mondial cu cateva luni, fiind salvate vietile a sute de mii de persoane. A permis totodata cresterea vitezei cu care avansa Armata Rosie in Romania si a oferit in acelasi timp Armatei Romane posibilitatea de a elibera tara de ocupatia germana. In absenta unui armistitiu semnat , trupele sovietice au tratat in continuare pe romani drept inamici. Armistitiul a fost semnat trei saptamani mai tarziu, pe 12 septembrie 1944, in termenii dictati de Moscova. Lovitura de stat a dus practic la capitulare neconditionata in fata Aliatilor.
La putere era inscaunat un guvern format de noua coalitie Blocul National Democratic, din care ...

Alte referate despre: actul de la 23 august 1944, referat 23 august 1944, 23 august 1944 referat

Expansiunea Romei intre 753 - 27 i.e.n.

Aproape acum 3000 de ani, oierii si-au construit case pe dealurile de langa Tibru. Aceste asezari au crescut treptat si astfel au ajuns sa formeze orasul Roma.
Istoria politica a Romei este marcata de trei perioade. In prima perioada 753-509 ien orasul s-a dezvoltat de la un sat la o cetate condusa de regi. Apoi romanii au trecut de la regi la Republica Romana in a doua perioada 509-27 ien. Urmand caderii republicii, Roma cade sub dominatia imparatilor si infloreste pentru alte cinci secole intre 27ien-476en.
Roma timpurie era un oras mic dar a mostenit traditia expansiunii de la etrusci. Dorinta de expansiune era incurajata de o populatie in crestere si de nevoia de pamant pentru plebei.
Roma a putut sa se extinda pentru ca era mai stabila politic decat inamicii sai.
Romanii au adoptat o politica militara agresiva, desi nu erau suficient de puternici pentru a deveni stapanii peninsulei. Au luptat aproape un secol doar pentru a-si asigura siguranta fata de etruscii, ...

Alte referate despre: expansiunea romei, etapele expansiunii romei in perioada republicii, urmariile expansiunii romei
Referate afisate : 17
Medie note: 7.91 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles