Caderea ingerilor in pacat

Crearea, natura si caderea ingerilor

Crearea, natura si caderea ingerilor.Îngerii reflectă perfecţiunea divină: bunătate şi generozitate infinită, fiind capabili de o dragoste nelimitată şi beneficiind mereu de o mare fericire pe care doresc să o împărtăşească cu noi. Ei cunosc instantaneu consecinţele nenumărate ale unui principiu sau miile de faţete ale realităţii. Cunosc secretele naturii, stăpânesc legile care guvernează Universul, sunt păstrătorii unei ştiinţe foarte vaste şi a unei înţelepciuni infinite. Ei lucrează constant pentru binele omului, întotdeauna şi pretutindeni.Crearea, natura si caderea ingerilor

Nivel: Facultate
Dimensiune: 46kb
Downloads: 16
Materia: Religie

Sfanta Scriptura si uzul pedagogic al imaginii

Însă când acelaşi Ezechiel vede în viziune pe bătrânii iudeilor închinându-se la Templul din Ierusalim înaintea unor imagini de pe pereţi şi tămâindu-le, sau închinându-se înaintea soarelui, spre răsărit, fapta lor este condamnată ca idolatrie.

Alte referate despre: imagini sfanta scriptura, sfanta scriptura referat, sfanta scriptura

Crestinismul

Credinciosii crestini care indeplinesc cu dreapta credinta poruncile lui Dumnezeu se bucura de roadele lucrarii celor sapte daruri ale Duhului Sfant care, dupa marturia Sfantului Apostol Pavel, sunt: dragostea, bucuria, pacea, indelunga-rabdarea, bunatatea, facerea de bine, credinta, blandetea, infrangerea poftelor si curatia (Galateni 5, 22-23).

Primele doua minuni, lucrate de Duhul Sfant in lume dupa Pogorarea Sa in chip de limbi de foc peste Sfintii Apostoli in ziua Cincizecimii, au fost mai intai cea a vorbirii lor in limbi straine, iar cea de a doua, aceea prin care Sfintii Apostoli, oameni simpli si nestiutori de invataturi inalte, s-au umplut de intelepciune duhovniceasca in propovaduirea Sfintei Evanghelii.

Cu toata dragostea, multumitori, crestinii cinstesc sarbatoarea Pogorarii Preasfantului duh rostind o frumoasa cantare, numita tropar: "Bine esti cuvantat, Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce preaintelepti pe pescari ai aratat, trimitandu-le lor Duhul Sfant ...

Alte referate despre: crestinismul, aparitia crestinismului, crestinismul referat istorie

Cinstirea Icoanelor

Cinstirea Icoanelor.O icoana este o imagine (de obicei bi-dimensionala) reprezentând pe Hristos, sfinti, îngeri, evenimente biblice importante, pilde sau evenimente din istoria bisericii.Icoanele ne ridica mintile de la cele pamântesti la cele ceresti. Sf. Ioan Damaschinul a scris, "prin icoane vizibile suntem condusi la contemplarea a ceea ce este divin si spiritual". Prin pastrarea memoriei celor pictati în icoane, suntem inspirati sa-i imitam. Sf. Grigore de Nissa (aprox. 330-395) povestea cum nu putea trece pe langa o icoana cu Avraam care-l jertfea pe Isaac "fara sa verse lacrimi".Cinstirea Icoanelor

Alte referate despre: cinstirea icoanelor, cinstirea icoanelor referat, referat cinstirea icoanelor

Sfintii Trei Ierarhi

Cu cat ne apropiem de ei, cu atat ii cunoastem mai bine, cu cat le cercetam viata si opera cu atat mai mult ne dam seama de valoarea lor si de folosul pe care il putem avea daca ii luam ca model de intelegere si traire a vietii crestine. Pentru a ne da seama de valoarea proprie si a tuturor laolalta, pentru ca fiecare dintre ei are ceva specific, dar au si lucruri comone, ei trebuie analizati.

Alte referate despre: sfintii trei ierarhi, sfintii trei ierarhi vasile grigore si ioan, sfintii 3 ierarhi

Sfanta Mucenita Filoteia

Astfel tatal ei dupa trup a devenit prigonitorul si ucigasul ei pentru credinta, dupa cuvantul Evangheliei care zice:’Si va da frate pe frate la moarte si tata pe fiu(Matei,10,12)’.

Alte referate despre: referat sfanta mucenita filoteia, sfanta mucenita filofteia rezumat, sfantul mucenic gheorghe

Acte martirice

Actele sau faptele martirilor sunt documente civile, oficiale, contemporane cu întâmplările pe care le povestesc. Ele sunt procese verbale ale şedinţelor de judecată ale martirilor, cuprinzând interogatoriul luat de proconsul sau guvernator, răspunsurile acuzaţilor, sentinţa si uneori dovada că sentinţa s-a executat. Aceste procese-verbale, scrise de grefierii statului, se păstrau în arhive.

Alte referate despre: actele martirice, acte martirice, actele martirilor

Pacatul

Diavolul, care urăste pe om foarte mult, îi falsifică această realitate si îl manevrează cum vrea. Nici un om nu poate să spună că nu stie ce este si ce nu este păcat. Fiecare avem constiinta morală, care nu este altceva decât glasul lui Dumnezeu în om si care ne spune totdeauna când facem un lucru dacă e bine sau rău. Cel mai important este să ascultăm de această constiintă morală si Dumnezeu ne va feri de păcat. Păcatul a avut urmări grave de la începutul creatiei.

Alte referate despre: nuvela pacat-rezumat, pacat de i l caragiale rezumat, pacatul de tudor arghezi

Inceputurile crestinismului

Dar Irod, guvernatorul Iudeei, nu vedea cu ochi buni nasterea lui Iisus.El se temea pentru tronul sau, caci proorocii vestisera ca se va naste un mare imparat ; era insa vorba despre un imparat al sufletelor si nu despre un contracandidat la scaunul sau.Biblia spune ca Irod, pentru a fi sigur ca inlatura riscul de a fi detronat in viitor de Iisus, da porunca de a fi ucisi toti copiii mai mici de 1 an din Bethleem.Iosif insa fusese instiintat in vis despre intentiile lui Irod si sfatuit de ingerul Domnului sa plece pentru un timp in Egipt cu Maria si pruncul nou-nascut.

Alte referate despre: inceputurile crestinismului, inceputurile crestinismului in romania, inceputurile crestinismului referat

Dan Brown - Ingeri si demoni

Sfârşit de oboseală, îşi duse cana goală în bucătărie şi se îndreptă cu paşi lenţi spre biroul lambrisat cu stejar. Faxul primit aştepta în tăviţa lui. Oftând, ridică hârtia şi o privi.

Alte referate despre: dan brown ingeri si demoni, dan brown inger si demon, dan brown ingeri si demoni rezumat

Femeia, inger sau demon?

Hegel insa ar fi fost infidel deliriului sau rationalist daca nu ar fi incewrcat sa o fundamenteze locgic. Dupa el, sexualitatea reprezinta medicatia prin care subiectul se implineste concret ca gen. "Genul se produce in el ca efect contra acestei disproportii a realitatii sale individuale, ca dorinta de a regasi intr-un alt individ din specia sa sentimentul de sine, unindu-se cu acesta, ca dorinta de a se completa, de a cuprinde prin aceasta genul in natura sa si de a-l aduce la existenta. Aceasta este imperecherea".

Alte referate despre: femeia inger sau demon, femeia inger si demon in viziunea eminesciana, luceafarul de mihai eminescu femeia inger si femeia demon

Caderea Constantinopolului

Constantinopolul a devenit un important centru meşteşugăresc (imbrăcăminte, bijuterii, arme), comercial-internaţional, cultural şi ştiinţific. După moartea lui Constantin cel Mare, barbarii au reînceput să atace Imperiul Roman şi luptele pentru domnie, stinse până atunci, au fost reluate.

Acestea l-au determinat pe împăratul Teodosiu (379 - 396) să împartă în anul 395 Imperiul între cei doi fii ai săi.Unul a primit partea de apus a Imperiului (Imperiul Roman de Apus), cu capitala la Ravenna, iar celălalt a primit jumatatea de răsărit (Imperiul Roman de Răsărit), cu capitala la Constantinopol. De la această dată, cele două imperii şi-au dus viaţa separat.

In decursul timpului hunii, conduşi de regele lor Attila, au atacat în expansiunea lor si Imperiul Roman de Răsărit. Primind mulţi bani şi daruri din partea împăratului, ...

Alte referate despre: caderea constantinopolului, caderea constantinopolului 1453, caderea constantinopolului referat

Zborul si caderea lui Ceausescu

Am hotarat ca, incepand de astazi, sa trecem la constituirea garzilor patriotice inarmate, alcatuite din muncitori, tarani si intelectuali, aparatoare ale independentei patriei noastre socialiste (Aplauze insufletite, urale). Dorim ca poporul nostru sa-si aiba unitatile sale inarmate pentru a-si apara cuceririle revolutionare, pentru a-si asigura munca pasnica, independenta si securitatea patriei socialiste (Aplauze, urale puternice, prelungite).

Alte referate despre: caderea regimului ceausescu, caderea lui ceausescu, caderea regimui ceausescu

Tadjikistan

Cu o lungime de 77 km si o suprafata de 992 km2,ghetarul Fedcenko,denumit dupa geograful rus Alexei Fedceko(1844-1873) este cel mai lung ghetar al lumii din afara Cercului Polar Artic.Portiunea interioara se dizolvă in bazinele întinse cu eleventii intre 3 500 si 4 000 m.

Alte referate despre: tadjikistan, republica tadjikistan, referat tadjikistan

Extraterestrii

Pe Terra deja au existat razboaie dar nu cred ca acestea sunt cele ce
prezic apropierea evenimentelor. Inca nu a fost razboi intre cele 7
puteri de pe Terra; la nivel universal se poate vorbi si de razboaie
intergalactice care sunt mult mai distrugatoare decat cele de pe
Terra.

Alte referate despre: despre extraterestrii, compunere despre extraterestri, despre extraterestri

Autoasigurarea cataratorului solitar

Se face cu ajutorul corzii ca si in cazul prezentei secundului. Aceasta asigurare prezinta insa incomparabil mai putina garantie decit cea a secundului, intrucit in caz de cadere pitoanele si coarda sint mult mai solicitate. Din aceasta cauza, vienezul Karl Lukan scrie: "pentru un alpinist care vrea sa ajunga la adinci batrinete, mersul solitar va ramine totdeauna o notiune abstracta", iar Federatia Romana de Turism-Alpinism interzice membrilor sai mersul solitar, sub pedeapsa excluderii.
Orice alpinist poate sa ajunga totusi in situatia de a fi obligat sa se catare singur; de exemplu, in cazul accidentarii coechipierului sau.

Alte referate despre: omul solitar in fata divinitatii tutelare, referat generic omul solitar in fata divinitati tutelare, nucleul solitar

Oscilatii mecanice - Fisa 2

Fenomenul de rezonanta se regaseste in multe situatii cotidiene. Sistemele care produc fidel frecventa diferitelor vibratii sunt:timpanul urechii (va fi studiat in capitolul dedicat studiului undelor mecanice);membranele microfoanelor;aerul dintr-o sticla partial umpluta cu apa, etc.Pe de alta parte rezonanta in tehnica, constructii civile, poduri, constructia aparatelor cu parti mobile reprezinta o problema importanta care trebuie evitata. Un exemplu care evidentiaza forta distructiva a fenomenului de rezonanta mecanica este Podul Narrows, care in 1940 a fost distrus datorita fortei vantului (fig. alaturata). Cand a fost construit in 1939 era unul dintre cele mai lungi poduri din lume, dar construit din materiala usoare. Din pacate acest ultim aspect nu a fost gandit, caci forta vantului nu a putut fi amortizata de greutatea podului si ...

Alte referate despre: oscilatii mecanice, oscilatii mecanice referat, oscilatii mecanice amortizate
Referate afisate : 17
Medie note: 8.01 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles