Caiet practica spiru haret

Spiru Haret

Spiru Haret was a scientist, university professor, academician, minister of education, organizer and leader of social, economic, educational, cultural and journalistic activites. And he was an eminent mathematician.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 1268
Materia: Engleza

Oameni de stiinta romani

Romanian endocrinologist; a scientist of world reputation; Professor at the University of Bucharest. Member of the Romanian Academy and member of other Romanian and foreign Academies and scientific bodies. C. I. Parhon was the founder of the Romanian School of Endocrinology and one of the science founders in the world. Practicing first as a neurologist and then as a psychiatrist, C.I. Parhon could investigate the cell structure of the spinal marrow, and demonstrate that there were vegetative centres on the cortex. He succeeded to largely collect clinical evidence as to psychosis, nervous syphylis, epilepsy, multiple hallucinations. He left behind the anatomo-clinical approach made by the then neuropsychiatric medical school, to promote new and original ideas in the field of medical science.

Alte referate despre: oameni de stiinta, oameni de stiinta romani, oamenii de stiinta si descoperirile lor sec xix

Spiru Haret

În 1874 îşi ia licenţa în matematică, iar în august anul următor în fizică. Doi ani mai târziu îşi ia doctoratul tot la Paris, cu teza “Despre invariabilitatea marilor axe ale orbitelor planetare”, ducând mai departe şi corectând cercetările lui Laplace, Loius de Lagrange şi Denis Poisson asupra varietăţii axelor orbitelor planetare. Haret pune în evidenţă “termenii seculari puri” şi pentru “gradul al treilea”, ceea ce înfăţişa într-o altă lumină stabilitatea sistemului planetar.

Alte referate despre: practica drept spiru haret, caiet practica anul 2 spiru haret, referat practica de specialitate drept anul4 spiru haret

Spiru C. Haret

Se declara colaboratorul lor, al învăţătorilor, nu şeful lor: “Eu privesc pe toţi cei care fac parte din acest corp ca pe nişte bărbaţi meniţi a aduce la îndeplinire o mare operă. Într-adevăr, corpul didactic, care în trecut îşi limita toată activitatea în treburile pur şcolare, azi se manifestă în mod foarte larg, luând parte însemnată în evoluţia activităţii noastre sociale.

Alte referate despre: spiru c haret, prewiev spiru c haret, caiet practica spiru haret

Albert Einstein

In primul dintre aceste articole, cu titlul "Miscarea Browniana", a facut predictii semnificative asupra miscarii particulelor raspandite aleatoriu intr-un fluid. Aceste previziuni au fost confirmate experimental mai tarziu.

Cea de-a doua lucrare, dedicata efectului fotoelectric, continea o ipoteza revolutionara privitoare la natura luminii. Einstein considera ca lumina poate fi privita ca o suma de particule in anumite conditii si pe langa aceasta emitea ipoteza ca energia purtata de orice particula luminoasa, numita foton, este proportionala cu frecventa radiatiei. Formula care exprima aceasta este E=hn, unde E este energia radiatiei si h este o constanta universala cunoscuta sub denumirea de constanta lui Planck.

Ipoteza sa -si anume ca energia continuta de o unda luminoasa se transfera in unitati -sau cuante- contrazicea o traditie de 100 de ani care considera emiterea energiei luminoase ca pe un proces continuu. Aproape nimeni nu a acceptat teoria lui Einstein. In consecinta, ...

Alte referate despre: albert einstein, albert einstein referat, referat albert einstein

Structuri arhitectura - Spiru haret

“pendul universal” este alcatuit dintr-o consola universala cu rigiditate R care are la extremitate o masa M. Stim ca M= G/g unde G este greutatea constructiei si g , acceleratia gravitationala, g=9,8 m/sec2. Fie (0) pozitia de echilibru. Daca M se deplaseaza din pozitia (0) in pozitia (1) printr-o deformare perfect elastica, apoi acesta este lasat liber, va efectua oscilatii libere in jurul pozitiei ())

Alte referate despre: arhitectura spiru haret, spiru haret arhitectura, algoritmi si structuri de date spiru haret

Octavian Paler

Rezervat si timid pana atunci, devenisem la Fagaras de o juvenilitate prea manifesat... in Bucuresti, facusem dovada cuminteniei. Era timpul sa-mi arat ca sunt un om complet, si intrucat exagerasem inainte in claustrare, exageram acum in directia opusa, amanad grijile serioase pentru mai tarziu.N-am lipsit din Bucuresti, intre 1941 si 1944, decat in vacantele de Craciun, de Pasti si vara.

Alte referate despre: octavian paler, desertul pentru totdeauna octavian paler, desertul pentru totdeauna de octavian paler

Constantin Noica

Editeaza, împreuna cu C. Floru si Mircea Vulcanescu, patru cursuri universitare ale profesorului Nae Ionescu si anuarul Izvoare de filozofie (1942 – 1943).
În toamna anului 1943 îi este respinsa participarea la concursul pentru ocuparea conferintei de Filozofia culturii si a istoriei.

Alte referate despre: constantin noica, constantin noica referat, constantin noica introducere la dor

George Bacovia

In 1928 se casatoreste cu Agatha Grigorescu si se stabileste la Bucuresti, unde sotia sa era profesoara. In 1929 retipareste volumele Plumb si Scantei galbene sub titlul Poezii, la Editura Ancora. Reapare sub conducerea sa revista Orizonturi noi.

Alte referate despre: george bacovia-gri semnificatia titlului - 51k, george bacovia, sonet de george bacovia

Riscuri de contaminare in practica medicala

Riscuri de contaminare in practica medicala apar datorită expunerii personalului la agenţii de contaminare specifici în cursul exercitării profesiei. Există reglementări legale pentru diminuarea şi/sau evitarea riscului de contaminare a personalului medical.Riscuri de contaminare in practica medicala

Alte referate despre: riscuri de contaminare in practica medicala, referat riscuri de contaminare in practica medicala, referat despre riscurile de contaminare in practica medicala

Prezentarea generala a societatii - lucrare practica

Prezentarea generala a societatii - lucrare practica. Concluzii:
-societatea comerciala a realizat un excedent de fond de rulment ( 91 mil.lei )in anul 2003, societatea a avut un fond de rulment mult inferior celui realizat in anul 2004;la finele anului societatea inregistreaza disponibilitati di cauza neonorarii obligatiilor

Alte referate despre: prezentarea generala a societatii - lucrare practica, prezentarea unei societati- lucrare practica, prezentarea generala a societatii lucrare practica

Lucrare practica la intreprinderia Moldcarton

Lucrare practica la intreprinderia Moldcarton
2.Organigrama întrepriderii
Director general,Ciumacenco V.C.
Director tehnic,inginer şef, Iucovschi S.V.
Director commercial,Colîbnea
Director financiar,contabil şef Racu Z.S.
Director de producere,CPCP-Vieru A.G.
CPCO-Beschier I.G.
Vice Director pe calitate,Cuzneţova V.I.
Energeticianu întreprinderii Gardienco V.

Alte referate despre: lucrare practica la intreprinderia moldcarton, lucrare practica finantele intreprinderii, lucrare practica contabilitatea intreprinderii pe actiuni

Practica bancara - BRD

Practica bancara - BRD
8. Societatea de Investiţii Financiare Moldova S.A, cu sediul la Bacău, str. Trotuş nr. 5, jud Bacău, persoană juridică română deţine un aport la capital de 5.00 %, respectiv suma de 210.988.428.000 lei.
Societatea de Investiţii Financiare Moldova S.A deţine un număr de 70.329.476 acţiuni cu o valoare nominală de 3000 lei fiecare.
9. Alţi acţionari ( persoane fizice şi juridice ), care deţin impreună un aport la capitalul social de 10.87 % respectiv suma de 457.074.537.000 lei. Aceşti acţionari deţin un număr de 152.358.179 acţiuni cu o valoare nominală de 3000 lei fiecare.
10. Salariaţi, conducere şi pensionari BRD deţin după cum reiese şi din tabelul de mai sus un procent de 8,33% din capitalul social.

Alte referate despre: practica bancara brd, referate practica bancara brd, caiet de practica bancara brd

Practica anticriminala

In societatea moderna,crimele comise si persoanele care le-au comis sunt cercetate,urmarite si judecate de organele de stat,aplicandu-se masuri represive,pedepse,pentru ca faptuitorul sa nu mai poata comita alte crime.Pe langa pedepse,criminologia,in cazul cauzelor sociale ale crimei,propunandu-se solutii preventive sociale,solutii de ameiorare a conditiilor de trai,iar in cazul criminalilor anormali,solutii medicale si asa mai departe.

Alte referate despre: practica anticriminala, referate practica anticriminala, biometria si practica anticriminala

Manual de initiere practica in ocultism

"Manual de initiere practica in ocultism"
In realitate, magia este o stiinta sacra, fiind in adevaratul sens al cuvantului, suma tuturor cunoasterilor deoarece invata sa intelegi si sa folosesti legile cele mai marete. Nu este nici o diferenta intre magie si mistica. Oriunde e vorba de initiere autentica, trebuie sa se porneasca de la aceleasi baze, in conformitate cu aceleasi reguli, indiferent de numele dat acelui crez.

Alte referate despre: manual de morala practica-tudor arghezi, tudor arghezi manual de morala practica rezumat, manual de buna practica someri

Hame Romania - proiect practica

1. Istoric
Exceptionalitatea societatii comerciale HAME starneste intrebarea, ce inseamna de fapt numele acesteia si cum a aparut. Aceasta tema a devenit bineinteles obiectul numeroaselor interpretari si discutii. Prin cercetarea istoriei firmei Hame, izvoarele din arhiva ne-au dus pana la inceputul secolului trecut, cand in anul 1922 un intreprinzator din Hustenovice a infiintat in Babice o fabrica de conserve, in care pe langa marmelade de fructe, magiun si siropuri a produs si bauturi spirtoase.

Alte referate despre: hame romania proiect de practica, caiet de practica drept, caiet de practica administratie publica

Programe de calcul aplicatii practice

Alaturi de notiunile de obiect si clasa, programarea orientata-obiect introduce un mecanism puternic si natural de organizare si structurare a sistemelor informatice: mecanismul de mostenire. Mostenirea permite definirea de noi clase (numite sub-clase) pe baza unor clase deja existente (super-clase) intr-o maniera incrementala. Sub-clasele vor mosteni toate proprietatile si operatiile super-claselor. Relatia de mostenire intre clase induce organizarea claselor in ierarhii.

Alte referate despre: programe de devirusare aplicati practice, aplicatii practice, despre consecinte si aplicatii practice a dilatarii

Raport de practica instructiva la specialitatea informatica

Obiectivele practicii sunt realizarea programului dat de catre profesorul de practica. Principalul obiectiv al acestui program este realizarea, sa ne puna intr-o situatie din care noi sa putem gasi o solutie. Odata cu realizarea programului, noi ca studenti ne vedem deja in postura de angajat care are o anumita responsabilitate de a elabora programul conform cerintelor date de conducatorul practicii. Dupa finisarea programului, si a perioadei de practica, noi devenim mai maturi in domeniul nostru. Toate dificultatile intilnite pe perioada practicii, sunt doar un plus pentru noi.

Alte referate despre: raport la practica la informatica, raport de practica la informatica, practica de specialitate informatica

Ideologii si practici politice in Romania

Sistemul politic romanesc de la inceputul secolului al XX-lea era organizat potrivit Constitutiei Romaniei din anul 1866.Romania era o monarhie constitutionala, bazata pe principiul separarii puterilor in stat, iar regele Carol I (1866 - 1914) si-a indeplinit rolul de arbitru al vietii politice.In conditiile exercitarii votului censitar (doar de catre barbati), in primii ani ai secolului al XX-lea, cele doua formatiuni care au dominat viata politica, Partidul National Liberal si Partidul Conservator, au guvernat alternativ (potrivit principiului rotativei guvernamentale, practica introdusa in 1895).

Alte referate despre: ideologii si practici politice, ideologii si practici politice in romania, ideologii si practici politice in romania si europa
Referate afisate : 19
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles