Calatorile lui david livingstone

Calatoriile lui Livingstone

In calatoriile sale misionare si de cercetare a intalnit pe viu comertul de sclavi. Acesta este practicat mai ales de arabii din Zanzibar , pe tarmurile de est, provocand suferinte si mizerie in nenumarate sate africane. Livingstone s-a jurat sa-si inchine viata abolirii acestei umilinte.

In primele calatorii l-a insotit si Mary,dar in 1854 s-a intors in Scotia cu cei patru copii. David, hotarat sa stavileasca comertul cu sclavi a infiintat pe malul fluviului Zambezi “centrul de civilizatie crestin si comercial”. A indraznit sa traverseze continentul african pe fluviu in canoe si pe uscat ,din Luanda pana la Quelimane, descoperind in drum Cascada Victoria. N-a gasit un drum navigabil, dar cu toate acestea a fost sarbatorit in 1854, la revenirea in Anglia, ca un erou.

In martie 1858, cu sotia si cu alti sase europeni s-a reintors in Africa: Societatea ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 656
Materia: Diverse

Eros si Psyhe

In acest timp parintii Psihei erau foarte amarati deoarece nu stiau nimic de soarta ficei lor. De aceea cele doua fiice mai mari venisera sa-l consoleze. Cu toate ca sotul ei se opunea, Psyhe cere sa-si vada surorile. El isi da in cele din urma incuvintarea, dar o sfatuieste sa nu se lase induplecata de surorile ei de a cauta sa vada chipul lui. Totodata fagaduieste sa porunceasca Zefirului sa le aduca si pe ele la palat.

Alte referate despre: eros si psyhe, eros si psyhe referat, eros

Calatoriile lui Gulliver in tara Yahunilor

Într-una din zile Gulliver o roagă pe gazdă sa-l lase să vadă turmele de zahui, dar cu condiţia să aibă un servitor care să-l însoţească şi să-l apere.La prima întâlnire şi-a dat seamacă yahunii sunt sălbatici şi încercau să-i imite gesturile. Pe parcursul şederii sale Gulliver a încercat să schimbe comportamentul, modul de viaţă şi de gândire al yahuilor,dar fără nici un rezultat.

Alte referate despre: rezumat calatoriile lui gulliver in tara yahunilor, calatoriile lui gulliver in tara yahunilor, povestire calatoriile lui gulliver in tara yahunilor

Livingstone

Calatoriile lui Livingstone
David Livingstone a fost eroul victorian perfect. El a cutreierat drumurile unui tinut necunoscut ca misionar crestin si carismatic si a dus o lupta solitara in conditii grele impotriva institutiei sclaviei. A fost un geograf meticulos , dar dragostea pentru Africa razbeste din scrierile lui- bolta infinita, peisajele minunate, prezenta permanenta a animalelor salbatice, locuitorii pasnici ai satelor, cei cu care si-a impartasit viata si drumurile si cu care a legat relatii durabile si puternice.

S-a nascut in 1813, intr-o familie saraca si a muncit, copil fiind, intr-o torcatorie de bumbac, dar a urmat cursuri serale si a devenit medic. In 1840 a intrat in societatea Misionarilor si a fost trimis intr-un avanpost din Botswana, condusa de Robert Moffet, cu a ...

Alte referate despre: pescarusul jonathan livingstone rezumat, david livingstone referat, livingstone

Triunghiul Bermundelor - calatorii fara intoarcere

Oricat de tulburatoare ar fi fost ele , aceste evenimente poate ar fi
continuat sa imbogateasca legendele mari , daca nu s-ar fi observat ca
si avioanele trebuiau sa faca fata unor conditii asemanatoare cu cele
ale vapoarelor , si disparand si ele intr-un numar considerabil .

Alte referate despre: triunghiul bermundelor, despre triunghiul bermundelor, insula triunghiul bermundelor

Primele calatorii in spatiul cosmic

Omul pe Luna
Primul om trimis in spatiu a fost rusul Yuri Gagarin,urmat apoi dupa doar cateva saptamani de Alan Shepard devenind astfel primul American in spatiu. Incepand cu anul 1959 zeci de sonde automate au fost lansate spre Luna. Primele areu destinate simplei fotografieri a suprafetei, in timp ce o savurau inainte de a se prabusi pe intindera ei. In octom- brie 1959 sonda ruseasca Luna 3 a trimis primele imagini ale fetei “nevazute” ale Lunii.

Alte referate despre: primele calatorii in spatiul cosmic, referate fizica primele calatorii in spatiul cosmic, calatorii in spatiul cosmic

Calatoriile lui James Cook

Calatoriile lui James Cook - S-a nascut la 27 noiembrie 1728 in satul Marton (langa Great Ayton) in Cleveland, Anglia.

Alte referate despre: calatoriile lui james cook, despre calatoriile lui james cook, rolul calatoriile lui james cook

Calatoriile lui Gulliver

In "Calatoriile lui Gulliver" (roman inceput in anul 1721 si terminat in 1726), cu titlul complet "Calatorii in mai multe tari indepartate ale lumii" ("Travels into Several Remote Nations of the World") sunt descrise aventurile naivului Dr. Lemuel Gulliver (in engleza: gullible = credul), medic si capitan de corabie, scrise la persoana intaia, in diverse tari imaginare.

Alte referate despre: calatoriile lui gulliver rezumat, calatoriile lui gulliver, rezumat calatoriile lui gulliver

Imaginea romanilor in viziunea calatorilor straini

Numeroşi calatori străini au vizitat Tările Române. Erau diplomaţi la curţile domnitorilor, misionari sau simpli călători. Ei au descris evenimente, oraşe, biserici, peisaje si mai ales au scris despre locuitori, despre viaţa şi obiceiurile lor.

Alte referate despre: imaginea romanilor in viziunea calatorilor straini, eseu imaginea romanilor in viziunea calatorilor straini, imaginea roamnilor in viziunea calatorilor straini

Epoca lui Mihai Viteazul in marturiile calatorilor

intilnim, in schimb, lamuriri, care nu prea au nnatate, cu privire la Alexandru cel Rau, un Lapusneanu ratacit din ova si stramutat la munteni, acel care era sa taie pe Mihai Viteazul in Lentul cind i-a banuit intentiile impotriva stapinirii lui; se vorbeste si ainzurarea la Constantinopol a acestui Alexandru, cu alte lucruri aflate rtea lui Mihai. Astfel fiind, nu-1 putem pune intre calatori pentru ca, desi

Epoca lui Mihai Viteazul in marturiile calatorilor
a calatorit la noi, desi s-a legat prin activitatea lui de istoriografia noastra, cu toate acestea nu ni-a dat material de calatorie, ca acela din Sommer, din Graziani etc.Si, pentru ca a fost vorba de cronici privitoare la Mihai Viteazul, este si o alta cronica, netradusa in limbi straine, ci pastrata numai in romaneste, cronica in legatura cu foarte puternica familie a Buzestilor, cari aveau o multime de mosii, dispunind de tinuturi intregi, si au luat parte de cea mai mare insemnatate in campaniile domnului lor.

Alte referate despre: epoca lui mihai viteazul 1600, epoca lui mihai viteazul, mihai viteazul referat

Imaginea femeii romane in scrierile calatorilor straini din prima jumatate a secolului al XIX-lea

Si atunci cine este femeia romana? Unde o cautam? Polii sociali sunt doua lumi tot mai fara legatura fiindca unul evolueaza - un calator ne spune asta! - spre a vorbi tot mai mult si mai bine limba franceza pastrand romana pour les domestiques, in timp ce polul opus nu stie o iota dincolo de limba neaosa. Unde e femeia romana? Despre una stim destule, dar e ba mai mult grecoaica, ba mai mult frantuzoaica, iar despre cealalta stim prea putine.

Alte referate despre: imaginea societatii romanesti in secolul al xix lea, calatori romani in secolul al xix-lea, eseu imagine romanilor in viziunea calatorilor straini

David Ricardo

1.Viata si Activitatea
David Ricardo era ,, cam putintel de stautra , dar bine proportionat , activ si cu o infatisare deschisa , expresiva ; inteligent , cu o voce placuta care , sties a se inalte spre a fixa atentia celor din jur .Scrierile si descrierile biografilor ni-l infatiseaza ca pe un om de o mare sensibilitate , profund atasat familiei sale, atent si tandru nu numai cu sotia si copiii , dar si cu toate rudele ( pe care nu de putine ori le-a ajutat cu inseminate sume banesti ) . David Ricardo s-a nascut la Londra la data de 18 aprilie 1772 intr-o familie de evrei .Familia sa originara din Spania s-a stabilit in Olanda neutral pe la inceputul secolului al – XVIII – lea .Bunicul( Ioseph Israel ) si tatal sau (Abraham Israel ) au fost agenti de schimb la Bursa din Amsterdam . Abraham Israel s-a stabilit in Anglia , ,, nu mai tarziu de 1760 “ , unde a desfasurat o activitate intense in cadrul bursei londoneze si a protestat sub aspect material . In aprilie 1769 s-a casatorit ...

Alte referate despre: david ricardo, david ricardo referat, referat david ricardo

David Copperfield

Plin de durere David ii ajuta pe emigranti sa se pregateasca de plecare,si accepta sa trimita o scrisoare la Emily pentru Ham.Dar o furtuna puternica loveste Yarmouthul in acea noapte,iar David il vede pe Ham, ce pare acum indifferent fata de viata,cum inoata in largsa salveze niste oameni de la un naufragiu.David singur recunoaste ultima victima a naufragiului ca fiind Steerforth.Paradoxal,Ham se ineaca incercand sa-l salveze pe omul ce-I distruse fericirea.Cadavrul lui Steerforth este adus la mal.

Alte referate despre: david copperfield rezumat, david copperfield, rezumat david copperfield

David Copperfield - C.Dickens

Steerforth is a great hit with everyone, and he buys a boat so he can sail down there regularly.Back in London, David and Betsey go to the law offices of Spenlow and Jorkins; in Doctors' Commons, where David is taken in as a trainee in the firm. David meets Mr. Spenlow's pretty daughter Dora and falls madly in love. He also meets Tommy Traddles again, and finds that he is boarding with the Micawbers! Then David is called to Yarmouth for Barkis' funeral.

Alte referate despre: david copperfield charles dickens rezumat, david copperfield charles dickens, rezumat david copperfield charles dickens

Cascada Victoria

Medicul si misionarul scotian David Livingstone - primul european care a descoperit aceasta cascada a denumit-o in cinstea suveranei de pe atunci a Marii Britanii (Regina Victoria).Frontul de apa cazatoare de la Cascada Victoria este impartit de cateva insulite in 3 sectiuni principale: Cascada Curcubeu, Cascada Principala si Cascada Estica.

Bazinul fluviului Zambezi prezinta anual un sezon al inundatiilor ce dureaza din februarie pana in mai,perioada in care este imposibil sa vezi poalele cascadei si cea mai mare parte a ei si un sezon uscat in restul anului,cand insulele de pe creasta devin mai largi si mai numeroase,iar partea de jos a primelor chei poate fi vazuta in toata lungimea ei.

Datorita microclimatului umed creat de ceata Cascadei Victoria,pe falezele din preajma sa se intalneste o vegetatie luxurianta care ramane verde permanent, o adevarata padure tropicala in care salasluiesc hipopotami, elefanti, girafe, antilope-gnu, zebre si lei,pe stanci isi fac cuibul specii ...

Alte referate despre: cascada victoria, cascada victoria referat, referat cascada victoria

Grecia - Turism cultural

Inteligent amestec de mare, soare si orase antice imbaiate in brilianta lumina egeeana, Grecia a incantat calatori si turisti timp de multe secole. Asezata in SE Europei la malul Marilor Egee, Ionica si a Cretei, e usor sa te indragostesti de Grecia-frumusetea este clara. Calatorii se reintorc intotdeauna, deoarece oglinda Marii Egee luceste in linistea diminetii, deoarece kafenia cu mesele ei iti ofera adapost de caludura toropitoare a zilei, datorita livezilor de maslini, unde seara se aude cantecul greierilor. Este taramul cunoscatorilor si al exploratorilor, cu o mostenire straveche ce ramane si azi pertinenta. Acropola din Atena, Oracolul din Delli si ruinele din Olimpia sunt locuri de unica importanta pentru cultura occidentala.
Fiind o tara mica, Grecia a trebuit intotdeauna sa daca fata unui ”xenos”, strainul. ...

Alte referate despre: grecia turism cultural, referat grecia - turism cultural, comparatie intre turismul cultural romanesc si cel al greciei

Eurotunelul

Aerul este introdus in galeria de serviciu pe la capete si este impins in tunelurile feroviare prin clapete uni-directionale, ceea ce impiedica patrunderea fumului de la un eventual incendiu in galeria de serviciu. Exista si tevi intre cele doua tunele feroviare, pentru a permite aerului sa se miste, reducand astfel rezistenta la inaintare.La fiecare treime a parcursului subteran exista legaturi intre cele doua tunelrui feroviare, pentru a permite izolarea unei sectiuni a tunelului in caz de necesitate. In aceste puncte, galeria de serviciu este plasata langa cele doua tuneluri.

Alte referate despre: eurotunel, eurotunelul, eurotunelul din anglia si franta
Referate afisate : 17
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles