Calcularea coeficientului de deteriorare

Calcularea coeficientului de deteriorare intelectuala (QD)

Referat despre Calcularea coeficientului de deteriorare intelectuala (QD)
In clinica, psihologul este în situatia sa calculeze nu doar Q.I. global, ci si o serie de coeficienti absolut necesari în stabilirea diagnosticului psihologic si medical. Astfel pe foaia de notare este prevazut de asemenea un spatiu disponibil calcularii coeficientului de deteriorare. Procedeul de calcul este urmatorul:
1. Se totalizeaza notele standard ale subtestelor care, ,,tin cu vârsta”; - Informatie, Vocabular, Completare imagini si Asamblare (reprezentand grupa A).

Nivel: Facultate
Dimensiune: 20kb
Downloads: 3
Materia: Pedagogie

Inteligenta si caracter

Aceste “cunostinte” despre care vorbeam mai sus, care deseori sunt multe si inutile, nu trebuie sa stea in calea educatiei pe care o primim de la viata. Adevarata educatie incepe in momentul cand ne nastem si se termina in mormant. Scoala nu reprezinta decat o infirma parte din acest ciclu. Factorii institutionali ai educatiei sunt scoala, familia, biserica, armata, dar in special oamenii si anume,convietuirea intre acestia, deoarece asta este cheia. Cum spune si Marin Preda : “Daca dragoste nu e, nimic nu e!”.

Alte referate despre: inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic, inteligenta fara caracter, inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic referat

Definitia inteligentei

O inteligenţă slabă va obţine aceleaşi rezultate sau chiar mai bune decît o inteligenţă superioară atunci cînd i se acordă sau îşi acordă suficient timp (cu alte cuvinte, munca susţinută suplineşte foarte bine lipsa inteligenţei şi duce practic la acelaşi rezultat). La fel stau lucrurile şi în ce priveşte descoperirile din domeniul ştiinţei : dacă ele sînt făcute într-un interval relativ scurt, atunci se datorează inteligenţei ; dacă vin după cercetări îndelungate şi multă bătaie de cap, atunci nu. Definiţia inteligenţei va conţine, deci, sintagma “uşor şi repede”.

Alte referate despre: definitia inteligentei, definitia inteligentei emotionale, definitia inteligentei j guilford

Inteligenta emotionala

Mi-am luat un sacou pentru ca afara era innorat. Am plecat. In troleu inghesuiala, lume ce se grabea sa mearga la serviciu. Si eu urma sa ma duc la un interviu. Ma uitam pe geam fara sa observ in jurul meu ce se petrece. La penultima statie urca o colega de facultate. M-a intrebat ce fac, i-am zambit, am salutat-o si am coborat cu toate ca mai aveam o statie de mers cu troleul.

Alte referate despre: inteligenta emotionala, inteligenta emotionala referat, referat inteligenta emotionala

Inteligenta

Inteligenţa nu se confundă cu cunoaşterea. Informaţia deţinută de o persoană poate avea fie o provenienţă externă (comunicarea), fie o sursă internă (intelectul propriu) ; în primul caz este vorba de cunoaştere (ştiinţă), în cel de al doilea – de inteligenţă. Comunicarea prin intermediul limbajului face posibilă transmiterea informaţiilor între fiinţele umane, însă informaţia dobîndită pe această cale (este vorba despre “învăţătura” preluată de la alte persoane : educaţia părinţilor, materia predată în şcoli, literatura de specialitate, tehnici sau metode deprinse de la prieteni sau cunoscuţi etc.) nu reprezintă inteligenţă.

Alte referate despre: teoria inteligentelor multiple, sisteme de fabricatie bionice inteligente holonice, materiale inteligente

Educatia intelectuala

Educaţia nu reprezintă doar strîngerea sau creare de explicaţii ştiinţifice, ea presupune şi o atitudine şi responsabilitate faţă de cunoaştere.

Alte referate despre: educatia intelectuala, educatia intelectuala referat, educatie intelectuala

Tipuri de inteligenta

Caracterizarea omului ca reprezentând fiinţa inteligentă este valabilă în această formă generală, cât şi în oricare din concretizările sale, tocmai în virtutea existenţei mai multortipuri de inteligenţă. Profesionalizarea indivizilor în diferite domenii de activitate duce la formarea si dezvoltarea unor tipuri particulare de inteligenţă, care reprezintă fie aplicarea şi amplificarea inteligenţei generale, fie valorificarea inteligenţei fluide, fie rezultatul învăţării şi educaţiei într-un domeniu determinat de activitate. Putem menţiona, din acest punct de vedere, inteligenţa matematică, inteligenţa generală, inteligenţa tehnică.

Dintr-un punct de vedere asemănător, care evidenţiază dimensiunile multiple ale inteligenţei, unii autori vorbesc despre inteligenţa multiplă. Astfel, Howard Gardner stabileşte, în acest cadru conceptual, mai multe tipuri de inteligenţă despre care el a spus că pot fi diferenţiate dupa un număr de observaţii. ...

Alte referate despre: tipuri de inteligenta, tipurile de inteligenta, tipuri de inteligenta referat

Retele de calculatoare

Retele de calculatoare - O reţea de calculatoare este un ansamblu de calculatoare conectate intre ele pentru a folosi in comun resursele. Fiecare calculator din reţea isi păstrează independenta in cea ce priveşte executia si gestionarea resurselor propri. Reţelele de calculatoare pot fi: -omogene; -neomogene. Retele de calculatoare

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Evolutia Calculatoarelor

El conţine circa 18.000 de tuburi electronice şi executa 5.000 de adunări pe secundă, având o memorie de 20 de numere reprezentate în zecimal. Programarea sa se realiza prin poziţionarea a circa 6.000 de comutatoare, cu mai multe poziţii. O semnificaţie aparte o are faptul că în arhitectura calculatoarelor Mark I şi ENIAC, intrau mai multe elemente de calcul, ce lucrau în paralel la o problemă comună, fiind dirijate de o singură unitate de comandă .

Alte referate despre: evolutia calculatoarelor, evolutia calculatorului, evolutia calculatorului referat

Calculatoarele

Capacitatea memoriei se memoriei se masoara in bytes. Un byte consta in opt biti.ROM („Read Only Memory”- „memorie care poate fi numai citita”). Aici sunt stocate programele calculatorului de nivel inferior – cele care ii dicteaza ce comportament sa adopte, cum sa-si controleze circuitele, cum sa trateze diverse tipuri de dispozitive de intrare etc. ROM difera de RAM in doua feluri: mai intai, nu se schimba dupa ce calculatorul este programat si asamblat (poate fi citita dar nu poate fi scrisa); in al doilea rand continutul ei ramane neschimbat chiar si atunci cand calculatorul e inchis (RAM este „volatila” – continutul ei se sterge daca se intrerupe alimentarea de la sursa de energie electrica).

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, istoria calculatorului

Calculatoare

A02.-Prelucrarea (procesarea) informaţiilor
Computer înseamnă, mai pe romîneşte, calculator, şi prima impresie despre rolul lui de bază este aceea că el calculează. De fapt, ceea ce face el este că procesează informaţii, iar asta înseamnă că transformă informaţiile din unele în altele, şi/sau dintr-o formă în alta.

Alte referate despre: structura calculatorului, arhitectura calculatorului, calculul impozitului pe profit

Retele de calculatoare

Retele de calculatoare:Altfel, era utilizata o linie inchiriata cu largime de banda mica pentru traversarea distantei geografice pana la mainframe. In acel loc, linia inchiriata era conectata la canalul de intrare/iesire (I/O) al sistemului mainframe.

Alte referate despre: referate retele de calculatoare, tipuri de retele de calculatoare, retele de calculatoare si internet

Determinarea coeficientului de tensiune

Determinarea coeficientului de tensiune - Structural lichidul este alcătuit din molecule aflate în interacţiune reciprocă prin forţe de atracţie şi respingere. Aceste forţe acţionează la distanţă mică cu aceeaşi intensitate într-o regiune sferică din jurul moleculei numită sferă de interacţiune moleculară.Determinarea coeficientului de tensiune

Alte referate despre: determinarea coeficientului de tensiune superficiala, referat determinarea coeficientului de tensiune superficiala, determinarea coeficientului de tensiune referat

Sala de calculatoare - plan de afaceri

Apoi m-am ocupat de partea electronică: am cumpărat 16 calculatoare pentru jocuri cu comandă specială, pentru care am primit şi o reducere, şi un calculator performant cumpărat pe piese, care avea să fie serverul pentru toate celelalte calculatoare. După aceea am cumpărat licenţa pentru toate jocurile care aveau să fie instalate şi cablul de reţea cu care am conectat toate calculatoarele la server, ele fiind controlate de acesta.

Alte referate despre: sala de fitness plan de afaceri, sala de aerobic plan de afaceri, firma de calculatoare plan de afaceri

Calcularea venitului din capitalul investit

Calcularea venitului din capitalul investi - Prezenta lucrare abordează probleme teoretice şi practice diverse din domeniile financiar, bancar şi este concepută şi elaborată cu scopul de a constitui o bază necesară şi utilă fundamentării deciziilor specifice gestiunii afacerilor.

Programul anexat prezintă interes deosebit deoarece poate fi implementat în instituţii financiare, bănci, societăţi comerciale sau pe acţiuni, unităţi economice. Aceştia sunt preocupaţi pentru un plasament financiar cît mai bun, la un moment dat sau pe o anumită perioadă de timp, în scopuri imediate sau pe termen lung dintre cele mai diverse.
Moneda în relaţiile de piaţă reprezintă un element al patrimoniului agentilor economici.

În funcţie de uşurinţa sau greutatea cu care agentii economici îşi asigură moneda necesară, se conturează şi structura patrimoniilor lor. Pe o asemenea bază extinsă, moneda poate exista, poate fi creată şi multiplicată şi în ...

Alte referate despre: calcularea venitului din capitalul investit, calculul capitalului investit, calcularea capitalului investit

Calcularea impozitului pe profit. Activitatea de exploatare

57)Închiderea contului de cheltuieli
121 = 691 154.362.101
V.Analiza principalilor indicatori
economico –financiari

Alte referate despre: calcularea impozitului pe profit activitatea de exploatare, calcularea impozitului pe profit, calculare impozit pe profit

Calculul si constructia autovehiculelor - Ambreiajul

Cu ajutorul acestor modele similare se pot observa elementele comune ale acestor autovehicule şi tendinţa lor spre anumiţi parametri.
Prin analiza principalelor caracteristici ale acestor modele se obţin informaţii ce pot fi folofite la proiectarea autovehiculului din tema de proiect. Aceste informaţii ne oferă o imagine de ansamblu pentru autovehiculul deproiectat,nişte limite in care acesta trebuie să se încadreze.

Alte referate despre: calculul si constructia autovehiculelor, calculul si constructia autovehiculului, proiect calculul si constructia autovehiculelor rutiere
Referate afisate : 17
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles