Calculatia costurilor pe faze la o fabrica de panificatie

Metoda de calculatie a costurilor pe faze

varianta "cu semifabricate"varianta " fara semifabricate"Varianta cu semifabricate se aplica in intreprinderile care fabrica un numar relativ redus de produse, in cadrul unor produse tehnologice unde semifabricatele rezultate din diferite faze nu se consuma imediat si integral in faza imediat urmatoare intervenind ca atare depozitarea si manipularea gestionara a lor. Varianta se mai utilizeaza si atunci cand din acelasi semifabricat se obtin mai multe produse sau cand o parte din semifabricate sunt destinate vanzarii la terti.

Aceasta varianta se poate aplica cu bune rezultate in intreprinderile care obtin din fabricatie un numar mare de produse ai caror, "intermediari" trec, de regula, de la o faza la alta fara gestionare, depozitare, stocare etc. De multe ori in practica acesti intermediari sunt considerati productie in curs de executie.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 35kb
Downloads: 984
Materia: Contabilitate

Contabilitatea imobilizarilor

Activele reprezinta o resursa controlata de intreprindere, ca rezultat al unor evenimente trecute si de la care se asteapta beneficii economice viitoare. Sunt doua criterii care trebuiesc indeplinite cumulativ pentru recunoasterea unui activ: probabilitatea de realizare a unui beneficiu economic viitor si determinare a valorii/costului in mod credibil.

Alte referate despre: contabilitatea imobilizarilor, contabilitatea imobilizarilor corporale, contabilitatea imobilizarilor necorporale

Contabilitate consolidata

In cazul in care aplicarea prevederilor Reglementarilor contabile conforme cu Directiva a VII-a a Comunitatilor Economice Europene nu este suficienta pentru a oferi o imagine fidela, in notele explicative la situatiile financiare anuale consolidate trebuie prezentate informatii suplimentare.Pentru a-si atinge obiectivul (cel de a furniza informatii despre pozitia financiara ,performantele si fluxurile de numerar ale unui grup),situatiile financiare consolidate ofera informatii despre activele si datoriile grupului ,capitalurile proprii ,venituri si cheltuieli ,modificarile capitalurilor proprii si fluxurile de numerar .

Alte referate despre: contabilitate consolidata, bilantul contabil consolidat si contul de profit si pierdere, bilantul contabil consolidat

Contabilitatea decontarilor cu si fara numerar

Contabilitatea operatiilor efectuate prin conturi bancare, deci a decontarilor fara numerar, se realizeaza cu ajutorul contului 512 "Conturi curente la banci".Unele decontari marunte pot fi efectuate de catre agentii economici in numerar, fie in lei sau in valuta.

In conditii normale, aceste operatii au o pondere redusa in totalul decontarilor, intrucat sumele mari de numerar necesita spatii mari de depozitare si prezinta riscuri in manevrare (distrugere fizica, pierdere, furt).

Atunci cand se foloseste numerarul, plata se face individual, imediat si fara intermediere.Incasarile si platile in numerar se fac prin caseria unitatii, cu respectarea reglementarilor privind decontarile in numerar. In caseria unitatii mai pot fi pastrate si alte valori asimilate decontarilor in numerar.Potrivit normelor, soldul de la caserie nu poate depasi suma de 20 milioane lei, iar plafonul de plati zilnice este de 30 milioane lei.

Alte referate despre: contabilitatea operatiunilor de plata fara numerar, contabilitatea instrumentelor de plata fara numerar, contabilitatea incasarilor cu sau fara numerar atestat

Contabilitatea salariilor

Exista o singura categorie de operatiuni legate de salarii. Majoritatea ciclurilor cuprind cel putin doua categorii de operatiuni. Salariile nu au decat o categorie, deoarece primirea serviciilor de la angajati si achitarea acestor servicii prin plata salariilor se deruleaza intr-o perioada scurta de timp.Operatiunile sunt cu mult mai semnificative decat conturile bilantiere corespunzatoare lor. Conturile legate de salarii, cum ar fi salariile acumulate si impozitele retinute, sunt, de regula, mici in comparatie cu suma totala a operatiunilor derulate in cursul exercitiului contabil.

Alte referate despre: contabilitatea salariilor, monografie contabila salarii, referat contabilitatea salariilor

Contabilitatea muncii si retribuirii ei

Pe linga aceasta, a fost dat in exploatare un sir de obiecte de menire social-culturala si au fost executate lucrari de reparatie la: gradinite de copii, magazine, centre comerciale, banci, scoli, licee, policlinici, oficii etc.

Alte referate despre: contabilitatea muncii si retribuirii ei, contabilitatea munci si retribuirile ei, proiect contbilitatea muncii si retribuirii ei

Utilizarea enzimelor in panificatie

Pana relativ recent s-a avut in vedere folosirea de aditivi (ingrediente, ca atare) sau amelioratori complecsi pentru imbunatatirea calitatii produselor finite, in procesul de panificatie. In ultimii ani, data fiind variabilitatea mare a loturilor de faina de grau, ameliorarea fainurilor direct in moara s-a impus ca o necesitate.
Multi producatori de produse alimentare considera folosirea enzimelor noua si inovatoare.

Alte referate despre: utilizarea enzimelor in panificatie, utilizarea enzimelor pentru distrugerea deseurilor periculoase, utilizarea enzimelor ca indicatori de poluare a solului

Fabricarea berii

Dupa zaharificare plada este filtrata in scopul separarii mustului de partile insolubile care vor forma borhotul de malt. Astfel primul must mai concentrat rezultat, cat si apele folosite pentru spalare si epuizarea borhotului in extract sunt supuse apoi fierberii cu hamei.
Fierberea mustului cu hamei are ca scop principale solubilizarea substantelor amare si de aroma ale hameiului, coagularea proteinelor, inactivarea enzimelor si sterilizarea mustului.

Alte referate despre: fabricarea berii, fabricarea berii referat, procesul tehnologic in fabricarea berii

Gestiunea costurilor calitatii

Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, problema gestiunii calitatii s-a pus pentru prima data in Japonia unde, incepand cu anul 1949, a inceput sa fie predata si in scoli. In acelasi an s-au infiintat si primele Cercuri ale calitatii, initiate de Prof. Kaoru Ishikawa. Tot in acesta tara, incepand cu anul 1955 au fost initiate o serie de campanii radiofonice in acest domeniu, pentru ca astazi, datorita importantei lor, costurile calitatii sa faca obiectul unor seminarii itinerante.

Alte referate despre: gestiunea costurilor calitatii, realizarea unui sistem de gestiune a costurilor calitatii, gestiunea costurilor aferente calitatii unei firme

Procese microbiologice la fabricarea spirtului si berii

Daca umezeala relativa a aerului in depozit creste, apar conditii favorabile dezvoltarii microorganismelor fie datorita cresterii umiditatii boabelor (boabele sunt higroscopice si absorb foarte usor apa), fie datorita aparitiei apei de condens. Pe masura ce bobul absoarbe apa sau apare apa de condens, e favorizata germinarea sporilor de mucegai.

Alte referate despre: procese microbiologice la fabricarea spirtului, procesele microbiologice la fabricarea spirtului, procese microbiologice la fabricarea painii

Bugetarea costurilor

Referat despre Bugetarea costurilor
Problema care se ridica în fata managerilor este o problema de găsire a unor metode care să le permită să dimensioneze si să controleze relaţia de echilibru dintre venituri si cheltuieli. Bugetul poate deveni un instrument de armonizare si mai ales de eficientizare a relaţiei dintre cheltuieli si venituri în cadrul unei întreprinderi, iar bugetarea costurilor o practica economica sistematica ce presupune desfăşurarea unui proces formal de alocare a resurselor financiare, în scopul realizării unor obiective formulate pentru perioadele următoare.

Alte referate despre: bugetarea costurilor, bugetul costurilor, bugetul costurilor - instrument de conducere a productiei

Comportamentul intreprinzatorului si cai de reducere a costurilor

Această legătură depinde de caracteristicile funcţionale, de domeniul de activitate, de nivelul tehnic, sintetizându-se în funcţia de producţie. Dacă, de exemplu, într-o activitate economică întreprinzătorul dispune de o anumită cantitate de teren şi de capital (factori ficşi), iar cantitatea de muncă este variabilă, producţia totală şi productivitatea medie şi marginală a factorului variabil au evoluţiile care urmează: Combinarea factorilor de producţie pe termen foarte scurt (un factor variabil şi ceilalţi ficşi)

Alte referate despre: comportamentul intreprinzatorului si reducerea costurilor, 1 comportamentul intreprinzatorului in reducerea costurilor, referat comportamentul intreprinzatorului si reducerea costurilor

Fabricarea acidului azotic

Fabricarea acidului azotic
Unul din intermediarii necesari ai ingrasamintelor chimice este si acidul azotic diluat (cu concentratie intre 47-65%). In tara noastra o dezvoltare deosebita a fabricarii acidului azotic a fost dupa anul 1960 desi exista instalatii cu vechime mai mare.

Alte referate despre: fabricarea acidului azotic, fabricare acid azotic, fabricare a acidului azotos

Plan de afaceri - fabrica de mobilier

În funcţie de tipul de mobilier fabricat, clienţii pot fi persoane fizice sau juridice. În cazul mobilierului de comandă, majoritatea cumpărătorilor sunt persoane fizice.

Alte referate despre: plan de afaceri fabrica de mobilier, plan de afaceri fabricarea de mobilier, plan de afaceri - fabrica de mobilier

Utilizari ale acidului ascorbic in panificatie

Utilizari ale acidului ascorbic in panificatie
Cercetările realizate de Tsen (1965) au arătat că acţiunea oxidantă a acidului ascorbic asupra resturilor de cisteină din moleculele proteice ale aluatului se realizează datorită acidului L-dehidroascorbic în care acidul ascorbic se transformă prin oxidare. Conform aceloraşi cercetări, acţiunea amelioratoare a acidului ascorbic se datorează unui mecanism enzimatic în care acesta este oxidat la acid dehidroascorbic în prezenţa oxigenului şi a ascorbat-oxidazei.

Alte referate despre: acid ascorbic in panificatie, acidul ascorbic in panificatie, acid ascorbic panificatie

Calculatia costurilor prin metoda ABC

Calculaţia costurilor de proces este una din ultimele cuceriri in domeniul calculaţiei costurilor. Originea ei se afla in S.U.A.. Baza ei se considera a fi lucrarea „The hidden factory”, elaborata si publicata de Jeffrey G. Miller si Thomas E. Vollmann.

Alte referate despre: calculatia costurilor prin metoda abc, calculatia costurilor prin metoda abc aplicatie regielive, calculatia costurilor cu metoda abc
Referate afisate : 16
Medie note: 8.61 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles