Calculatia costurilor prin metoda abc

Calculatia costurilor prin metoda ABC

Cei doi autori au supus unui studiu critic sectoarele si locurile de costuri comune (indirecte), ajungând la concluzia ca pasul hotărâtor pentru controlul costurilor indirecte consta in elaboarea unui model care sa detalieze si sa structureze cauzele acestor costuri.

Totuşi ei nu au elaborat si prezentat un nou sistem de calculaţie a costurilor. Prima încercare de realizare a unui asemenea sistem nou in calculaţia costurilor a fost făcuta in anul 1987 de către Kaplan, Cooper si Johnoson. Tot in aceiaşi perioada diferite cabinete de consultanta si marile întreprinderi industriale au definit versiunea actuala a metodei ABC.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 22kb
Downloads: 9703
Materia: Economie

Contabilitate de gestiune si calculatia

a) Funcţia previzională, presupune determinarea costurilor standard antecalculate, bugetare. Determinarea acestora se face pe baza normelor de consum şi de muncă ştiinţific fundamentate cât şi pe baza analizei cheltuielilor înregistrate în ultimele perioade de gestiune (5-10 ani), valorile fiind luate în date comparabile.

Alte referate despre: contabilitatea de gestiune si calculatia costurilor, contabilitate de gestiune si calculatia costurilor, cursuri contabilitate de gestiune si calculatia costurilor

Contabilitatea stocurilor

Asigurarea integrităţii patrimoniale a stocurilor la locurile de depozitare şi urmărirea permanentă a mişcării lor. Se asigură prin organizarea contabilităţii mijloacelor circulante materiale pe gestiuni, şi în cadrul acestora pe feluri de stocuri, cantitativ şi valoric, înregistrarea exactă şi la timp a cuantumului mişcărilor şi a diferenţelor constatate la inventariere, sesizarea existenţei stocurilor fără utilitate sau cu mişcare lentă, pentru luarea măsurilor necesare lichidării lor.

Alte referate despre: contabilitatea stocurilor, monografie contabila stocuri, contabilitatea stocurilor de marfuri

Nivelurile strategiei

Strategia la nivel operaţional
Strategiile la nivel operaţional se referă la modul în care managerii verigilor şi compartimentelor (birouri, servicii, ateliere, secţii) intenţionează să ducă la îndeplinire

Alte referate despre: niveluri strategice, nivelurile strategice, nivelurile strategiei

Contabilitate generala

Prin ciclurile contabile succesive żI neîntrerupte se concretizeazĺ modul în care contabilitatea acˇioneazĺ prin anumite procedee în scopul realizĺrii obiectului sĺu. Aceste procedee formeazĺ împreunĺ metoda contabilitĺtii.

Alte referate despre: contabilitate financiara, contabilitate de gestiune, contabilitate

Marimea si tipologia costurilor

1. Costul fix desemnează acele cheltuieli care, privite în totalitatea lor, sunt independente de volumul producţiei (chirii, asigurări, dobânzi, amortizarea capitalului fix, cheltuieli de întreţinere, salariile personalului administrativ etc.)

Alte referate despre: marimea si tipologia costurilor, marime si tipologia costurilor, marimia si tipologia costurilor

Definirea costurilor si a cheltuielilor

- mijloace de muncă: maşini, utilaje, clădiri.
- obiectele muncii: materii prime şi auxiliare, combustibili şi energie, rezultate dintr-un proces de muncă anterior.
- forţa de muncă.

Alte referate despre: definirea costurilor si a cheltuielilor, controlul costurilor - definirea costurilor, definirea costurilor

Bugetarea costurilor

- Autoritate si responsabilitate. Bugetarea reprezintă precizarea responsabilităţilor fiecărui manager care beneficiază de un buget. Aprobarea unui buget autorizează toate planurile de activitate din cadrul acestuia, astfel încât se poate pune în aplicare managementul prin excepţie, adică unui subordonat i se atribuie un rol bine definit, având autoritatea de a îndeplini sarcinile primite, iar când activitatea nu se desfăşoară conform prevederilor bugetare, situaţia este raportata si analizata la un nivel superior.

Alte referate despre: bugetarea costurilor, bugetul costurilor, bugetul costurilor - instrument de conducere a productiei

Managementul costurilor

6.Stabilirea unui calendar realist al lucrarilor
7.Practicarea unui management eficace, astfel incat sa asigure respectarea daca nu depasirea calendarului stabilit
8.Punerea la punct a unei metode eficace de comparare a cheltuielilor efectiv realizate cu cele planificate
9.Supervizarea eficace si controlul de calitate al tuturor activitatilor
10.Intocmirea corespunzatoare a specificatiilor si contractelor

Alte referate despre: managementul costurilor, managementul costurilor referat, referat managementul costurilor

Analiza costurilor la intreprinderea Imbracaminte SCM si cai de reducere a acestora

Conducerea prin costuri implica stabilirea unor costuri considerate normale, care constituie criteriul permanent de comparatie a comportamentului diferitelor categorii de cheltuiei. Costurile normale sunt considerate a fi:
- standardele de cheltuieli stabilite pe baza tehnologiilor de fabricatie care asigura obtinerea produselor la parametrii proiectati.
- Nivelul cel mai scazut de cheltuieli inregistrate in ramura de activitate respectiva.
- Costurile care asigura un profit net annual echivalent dobanzii aferente capitalului propriu.

Alte referate despre: analiza costurilor la intreprindere, analiza costurilor la intreprinderea, analiza costurilor intr-o intreprindere

Costurile referitoare la calitate

Din aceasta categorie fac parte costurile pe care le implica :inspectiile si incercarile materialelor, produselor achizitionate ;
inspectiile si incercarile pe fluxul de fabricatie ;receptia produselor finite ;achizitionarea si intretinerea echipamentelor de inspectie ;testele de laborator ;documentatia referitoare la inspectii, incercari ;salariile personalului care efectueaza inspectiile si incercarile ;analiza datelor obtinute prin inspectii si incercari ;materialele si produsele distruse cu prilejul incercarilor.

Alte referate despre: costurile referitoare la calitate, analiza costurilor referitoare la calitate, costuri referitoare la calitate

Contabilitatea de gestiune aprofundata

Credibilitatea totalului acestor consumuri imputate unui produs sau altui obiect de calcul este apriorică cu atât mai puternică cu cât ea cuprinde mai multe costuri indirecte. Costurile indirecte întreţin relaţii mai mult sau mai puţin diferite cu produsul dat. Unele dinte ele sunt apropiate/specifice pentru ca sunt rezultatul resurselor consummate de el (şi alte produse).

Alte referate despre: contabilitate de gestiune aprofundata, referate gratuite contabilitate de gestiune aprofundata, contabilitatea de gestiune

Cresterea transparentei politicii de creditare si diminuarea costurilor suplimentare ca urmare a aplicarii O.G nr 50

Marja fixa la care s-au oprit bancile ca limita inferioara s-a plasat la 5,5%, la care s-a adaugat indicele de referinta. "In ce priveste comisionul de risc, acesta avea valori cuprinse intre 0,06% si 2%, aplicabil la soldul creditului. O situatie speciala, intalnita la una din bancile mari, a fost aceea a majorarii unui comision, anume comisionul de administrare, care a fost adus de la 0,2% la 0,5%, insa aceasta modificare fusese deja adusa contractului in cauza pana la intrarea in vigoare a Ordonantei nr. 50.

Alte referate despre: politica de creditare, politica de credit, evolutia politicii monetar-creditare in republica moldova

Analiza costuri

Dupa 4 ani de la intrarea in functiune, in 1926, numarul salariatilor a sporit la 615, din care acum 509 erau romani i numai 106 erau straini. In 1928 s-a ajuns la 850 de angajati dintre care peste 750 erau romani. In anul urmator, din totalul sticlarilor calificati 30 la suta erau romani.

La sfarsitul anului 1933, se realizase o productie de 4271 tone. Incepand cu anul 1934 activitatea fabricii s-a concentrat asupra perfectionarii instalatiilor vechi si a construirii de noi agregate, ca urmare a marilor comenzi pe care le avea de onorat.

In anul 1936 a inceput construire unei sectii de geamuri care, in acelasi an a si intrat in productie si a functionat pana in anul 1938. Construirea de obiective noi, sporirea numarului de salariati au facut ca productia fabricii sa creasca de la 6,3 milioane kg in 1940, la peste 8,5 milioane kg in 1941.Este de mentionat ca la acest spor de productie a contribuit sectia de fiole prin importarea a doua masini.
...

Alte referate despre: analiza costurilor pe produse, analiza costurilor, analiza costurilor de productie

Strategii promotionale ale trustului de presa

Inca de la inceputurile presei scrise au existat forme de asociere, prin care mai multe redactii au pus in comun informatiile si celelalte materiale de care dispuneau, precum si, uneori, sistemele de difuzare pe care le creasera. De-a lungul timpului, aceste asocieri au dus la integrarea institutiilor intr-un conglomerat complex, trustul de presa. Acesta s-a nascut fie prin procese de asociere benevola, fie prin procese de asimilare : cumpararea unor institutii de presa in intregime sau cumpararea unor pachete de actiuni care asigurau controlul asupra intreprinderii respective.

Alte referate despre: strategii promotionale ale trustului de presa, strategii promotionale, stabilirea strategiilor promotionale
Referate afisate : 15
Medie note: 8.56 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles