Cameleonii

Cameleonul

Aproape jumatate din speciile de cameleoni de pe pamant traiesc in insula Madagascar (Africa). Aceasta comunitate de cameleoni nu este numai cea mai mare din lume, dar ii cea mai unica, avand 59 de specii diferite, care se gasesc decat in Madagascar.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 312kb
Downloads: 4608
Materia: Biologie

Familia Viperidae-reprezentanti in Romania

Viperele sunt faimoase pentru coltii lor foarte lungi, Vipera de Gabon(Bitis gabonica) şi Şarpele de Tufiş(Lachesis muta) având colţi de până la 5cm. lungime. Aceştia sunt mobili şi scobiţi în interior, asemenea unui ac hipodermic.

Alte referate despre: familia viperidae-reprezentanti in rominia, familia rosaceae reprezentanti, reprezentarea copilului in familie

Reptile si amfibieni

Şerpii trăiescc în copaci şi pe pământ . Unii dintre ei îşi ucid prada cu ajutorul otrăvii . Otrava vine prin dinţii foarte ascuţiţi , numiţi colţi. Toţi şerpii sunt în stare să-şi dilate gurile enorm pentru a înghiţi prada . Dacă prada este mere stomacul se dilată într-atât încât să o încapă.

Când mănâncă unii şerpi îşi împing tubul prin care respiră în partea din faţă a gurii .Falca superioară şi falca inferioară se pot depărta una de alta atât de mult , încât şerpi pot înghiţi o pradă foarte ma-re (caiman) .

Şarpele cap-de-câine are o coadă cu care se poate agăţa. Se foloseşte de ea pentru a se atârna de ramuri şi a prinde păsările care trec pe dinainte. Şerpii reperează mirosurile diferitelor animale şi se conduc după ele pentru a găsi hrana sau pentru a se împerechea (exemplu: vipera. Şerpii anaconda ...

Alte referate despre: reptile si amfibieni, referat reptile si amfibieni, asemanari intre reptile si amfibieni

Amfibine

CAMELEONUL
Cameleonul este o soparla care traieste in copaci si se poate agata de crengi. Ca sa prinda insecte,el isi proiecteaza in afara lumba lunga si lipicioasa.Culoarea cameleonului este de obicei verde sau maro,dar ea se schimba pentru a se potrivi cu mediul inconjurator.Acest camuflaj ajuta la inselarea dusmanilor.Un cameleon infuriat se deschide la culoare,iar cand este speriat culoarea lui paleste.

Alte referate despre: inima amfibini

Serpii - ophidienii

Primii şerpi au apărut acum 130 milioane de ani , aveau 4 picioare şi 2 plămâni. Astăzi se cunosc 3000 de specii împărţite în grupe :
- şerpi primitivi care şi-au păstrat cei 2 plămâni şi al căror schelet păstrează reminiscenţele picioarelor stămoşilor lor.
- şerpi evoluaţi care nu au decât un singur plămân şi nu păstrează urme de picioare.

Şerpi primitivi : pitonul şi şarpele boa
Pitonul şi şarpele boa , şerpi primitivi reprezentativi au numerose puncte comune. Trăiesc în copaci şi , în cădere îşi sufocă prada înfăşurăndu-se în jurul trupului acesteia. În schimb pitonii sunt singuri şerpi care au o pereche de picioare minuscule (2 centimetrii la un piton de 4 metrii lugime) în partea posterioară a trupului şi trăiesc numai în Africa în timp ce şerpii boa sunt răspândiţi în întreaga lume. Cel mai cunoscut dintre aceştia ...

Alte referate despre: ce inseamna serpi ophidienii, serpii, serpi din romania

Cordatele-denterostomatele

Sistemul nervos este tubular.La cordatele primitive formeaza anterior vezicula neurala, iar posterior, canalul ependimar. La vertebrate, din vezicula neurala ia nastere encefalul, iar din restul tubului maduva spinarii. Regiunea anterioara tubului digestiv se transforma in sistem respirator. Cordatele primitive acvatice si unele vertebrate au branhii; majoritatea respira prin plamani. Sistemul circulator este inchis, iar sangele circula in sens invers fata de nevertebrate. Inima este musculoasa situata ventral. Reproducerea este sexuata, rar asexuata ( prin inmugurire la urocordate).

Alte referate despre: increngatura cordate, cordate, cordatele

Clasa Reptilia

Corpul lor, mai mult sau mai putin masiv, este inzestrat cu 4 picioare (membre) ppentadactile ale caror degete se termina cu gheare. Membrele sunt situate latero-ventral si nu ridica de la sol restul corpului. Ele servesc pentru sprijin pe substratul pe care se tarasc.La unele reptile adaptate secundar la viata acvatica (broastele testoase) membrele sunt transformate in palete pentru inot, iar la serpi, acestea au disparut sau sunt rudimentare, locomotia facandu-se prin tarare.

Reptilele au un tegument sarac in glande secretoare, de aceeea el este uscat si impermeabil ca rezultat al adaptarii la viata terestra. Patura externa a epidermei este cornoasa, groasa si apara corpul de uscaciune. De asemenea produce solzi, scuturi si placi cornoase cu rol de protectie. La crocodili si broaste testoase, derma tegumentului produce placi osoase, care dubleaza scuturile cornoase, formand o adevarata armatura care uneori este extrem de dura. Datorita acestor formatiuni epidermice si dormice, ...

Alte referate despre: clasa reptilia, clasa reptilelor, clasa reptila

Calutul de mare

Ceea ce ii deosebeste foarte mult de restul animalelor este faptul ca masculul este cel care face pui (in general 10 - 20 la numar, masurand numai cativa milimetri) si are grija de ei. Icrele sunt depuse intr-un marsupiu al masculului, marsupiu asemanator celui al cangurului.In numai 10 zile de la nastere, puii sunt in stare sa isi procure hrana singuri. Masculul si femela isi petrec timpul impreuna numai dimineata si seara. Un alt lucru foarte curios este acela ca, acesti pesti se aseamana foarte mult cu cameleonii, ei putand sa isi schimbe culoarea in functie de mediul incojurator si sa isi miste ochii indepenedent unul fata de celalalt.

Alte referate despre: calutul de mare, calutul de mare referat, calut de mare

Stiati ca?...

Prima floare fosila a fost descoperita in Colorado in anul 1953 si are o vechime de 65 milioane de ani. O planta inrudita cu ananasul si numita puya infloreste la varsta de 100 de ani ,formand o inflorescenta ca o lumanare,inalta de 4-6 m.Traieste in Canionul Colca, din America de Sud.

Alte referate despre: stiati ca biologie, stiati ca fizica, stiati ca

Camuflaj si mimetism la animale

Pentru animale din alte regiuni este nevoie de un camuflaj mult mai colorat. Un număr mare de reptile şi de amfibieni, în special cameleonii, îşi pot schimba culoarea extrem de repede pentru a se contopi cu mediul înconjurător. Celule specializate din pielea lor conţin pigmenţi de melanină. Fibrele musculare din jurul celulelor se contractă şi se relaxează întinzând şi concentrând pigmenţii pentru a obţine nuanţa dorită. Caracatiţele şi sepiile îşi pot inunda corpul cu valuri de culori puternice cu o viteză foarte mare - devin negre din alb în 2/3 de secundă.

Alte referate despre: mimetismul la animale, camuflaj si minetism la animale, mimetism la animale referat

Istoria ieroglifica Dimitrie Cantemir

Rosturile lumii surit statuate cu grija de randuitorul tuturor lucrurilor, care gaseste un rost in toate evenimentele lumii: "...toata jigania in patru picioare, cu capul spre pamant plecata sa imbie, si toata pasirea prin aier zburand si pe deasupra lor trecand, uneori cu umbra lui sa le ocroteasca...". Vulturul va da semnul biruintei Corbului, lui Constantin Brancoveanu, superior, prin putere, multor boieri moldoveni.

Alte referate despre: istoria ieroglifica dimitrie cantemir, istoria ieroglifica dimitrie cantemir rezumat, istoria ieroglifica dimitrie cantemir comentariu

Schita - I.L.Caragiale

3. ) Caracterizarea personajelor
Caracterizarea lui Goe - ,, un Ionel surprins la o alta varsta ,, - este realizata prin mai multe mijloace .
Caracterizarea directa facuta de autor , caracterizare ce incepe prin indicarea originii : ,, Goe traieste impreuna cu familia sa , in urbea X … ,, , un oras al carui nume autorul nu-l indica ; acesta poate reprezenta orice oras , asa cum Goe ii reprezinta pe toti copiii bogati si rasfatati . El este asadar un personaj tipic .
Din primele informatii ale autorului reiese ca Goe este un copil de scoala , apartinand unei familii instarite , care se pretinde a fi din inalta societate . Protagonistul se dovedeste a fi certat cu invatatura – fusese repetent si era pe cale sa ramana si in anul acela – dar si cu bunele maniere . Lipsa lui de educatie , de politete apare in contrast cu admiratia de atatea ori declarata a doamnelor . Desigur , scriitorul nu scapa niciodata prilejul de a ridiculiza supunerea si respectful exagerat ...

Alte referate despre: schite i l caragiale, schite ion luca caragiale, momente si schite i l caragiale

Enigma Otiliei - caracterizare Otilia si Felix

Din gesturile, trairile si atitudinea fetei in relatie cu cei doi reiese caracterul contradictoriu al acesteia.

Alte referate despre: enigma otiliei cuplul otilia-felix, enigma otiliei caracterizarea otiliei si a lui felix, enigma otiliei-formarea uni tanar felix sima

Linux

Toate aceste sisteme de operare sunt comercializate de către firmele producătoare la diverse preţuri, cu excepţia sistemului Linux, care este gratis.

Alte referate despre: sistem de operare linux, referat linux, sistemul de operare linux

Nanotehnologia Informaticii

Principala caracteristică a hainelor şi uniformelor inteligente fabricate din materiale îmbogăţite cu anumiţi polimeri este că fac corp comun cu purtătorul. Aceste haine respiră. În ciuda faptului că sunt rezistente şi acţionează descurajator asupra efectelor mediului exterior, purtătorului îi dau senzaţii dintre cele mai benefice: sunt uşoare, nu se transpiră în ele, asigură o lejeritate în mişcare. Dacă la toate acestea mai adăugăm şi faptul că aceste haine anticipează multe dintre posibilele efecte ale mediului înconjurător şi apără purtătorul de o mulţime de pericole, putem recunoaşte pe bună dreptate că aceasta reprezintă haina ideală pentru om şi nu doar pentru militarii viitorului.

Alte referate despre: nanotehnologia informaticii, referat nanotehnologie informatica, nanotehnologie informaticii

Mai presus decat omul

Dacă sunteţi un pescar în căutare de complimente, renunţaţi. În materie de pricepere şi ingeniozitate, nici nu vă comparaţi cu incredibilul peşte-capcană din Hawaii. Când vânează peştii cu care se hrăneşte, peştele-capcană stă nemişcat, cu excepţia înotătoarei dorsale. Datorită unui desen natural abil, această înotătoare seamănă cu un peştişor mic şi neajutorat, cu gură şi ochi.

Alte referate despre: nimic nu este mai presus decit omul, imaginatia este mai presus decat cunoasterea, nimeni nu-i mai presus de omul ce are in mintea lui luminile stiintei

Visul unei nopti de vara

Numarul lumilor sau al “grupurilor” caare isi dau intalnire fluctueaza in functie de imaginatie. Insa in principal, o analiza directa, concisa a sitatiei, poate releva trei straturi ilogice ale unui univers cat de poate de coerent: curtea de un umanism grosolan a Atenei, populatia realista, muritorii de rand aflati in vraja dragostei, si aflat dincolo de hotarele timpului spatiului sau a oricarui alt detaliu existential omenesc, taramul zanelor, lumea spiritelor intermediare.

Alte referate despre: visul unei nopti de vara rezumat, visul unei nopti de vara, visul unei nopti de vara referat

Insula Madagascar

Madagascarul, a IV-a insula din lume ca marime poate fi numit drept un minicontinent deoarece prin relief, flora, fauna si populatie se diferentiaza nult de Africa, desi este situat la numai 400 Km fiind separate de strimtoarea Mozambic.
Din punct de vedere geologic insula reprezinta o componenta a vechiului continent Gondwana, fracturat si dislocat la care s-au adaugat formatiuni mai noi.
Sub aspect morfo-structural se distibgt 3 unitati: centrala, de posis inalt cu masive muntoase, vestica, tot de posis dar mai jos , si estica, de campie litorala ingusta.
Unitatea centrala de podis cu altitudine de 1000m un soclu vechi precambian este constituita din meise, micasisturi, quartite iar masivele muntoase din granite care formeaza arupturi puternice. In N se gaseste masivul Tsaratanana, cu virful Maromocotro de 2886 m cel mai inalt din insula, in centru domina masivul Ancaratra cu virful Tsiafajavona – 2638m iar in S masivul Andrigitra cu virful Picbodi – 2666 m . Trecerea ...

Alte referate despre: insula madagascar, insula madagascar referat, referat insula madagascar
Referate afisate : 18
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles