Campia de vest

Campia de vest

S-a format prin umplerea unei foste mari cu sedimente.Alcatuita din pietris, nisip, mal, loess acoperite cu soluri fertile.Este o fasie ingusta de 20 - 60 km, orientata pe directia nord - sud cu vai largi separate de suprafete netede, ce nu depasesc 200m altitudine.Altitudinile scad treptat de la est catre vest.

Din cauza inclinarii reduse a reliefului si a malurilor joase, raurile au curs ratacitor, ies usor din matca si produc revarsari.Cuprinde campii inalte (de glacis), joase (de subsidenta sau de divagare), orizontale (tabulare).Are in subsol petrol, gaze naturale, roci de constructie.Cuprinde numeroase asezari omenesti intre care orase mari (Satu-Mare, Oradea, Arad, Timisoara).Este a doua mare regiune agricola a tarii (cereale, plante tehnice, vii si livezi).

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 855
Materia: Geografie

Schimbari climatice

Unele acte normative de sector sunt de asemenea relevante pentru politicile şi măsurile legate de reducerea emisiilor de GHG, respectiv:

Alte referate despre: schimbarile climatice referat, schimbari climatice referat, schimbari climatice

Zone biopedoclimatice

Sunt întâlnite în sudul şi sud-estul Asiei (estul şi nord-estul Indiei şi peninsula Indochina.
Climatul este tropical musonic, cu temperaturi medii anuale de 20 – 25 ° C, precipitaţii foarte bogate aduse de vânturile musonice ( pot depăşi 10 000 mm pe an), cu două sezoane distincte ( verile sunt calde şi foarte bogate în precipitaţii, iar iernile sunt uscate şi relativ călduroase).

Alte referate despre: zonele biopedoclimatice, zone biopedoclimatice, zona biopedoclimatica ecuatoriala

Regionarea climatica a Romaniei

A.Etajele de clima sunt următoarele: a)Climatul alpin caracterizează munţii la peste 2000 m in Carpatii Meridionali si peste 1800 m in partea de nord a Carpatilor Orientali. •Temperatura medie anuală în jur de 00 C (sub 00 C la peste 2200 m ) •Temperatura medie a verii ( 120  100 C )•Temperatura medie a iernii este intre –80 si –100 C ( chiar –120 C )• Precipitaţiile medii  1200 mm/an •Vanturile de vest bat cu putere

Alte referate despre: regionarea climatica a romaniei, regionarea climatica, referat geografie regionarea climatica a romaniei

Depresiunea colinara a Transilvaniei

Depresiunea Transilvaniei este cea mai mare depresiune din interiorul arcului carpatic. Are un relief colinar, de unde denumirea de "colinara", care i se poate atribui depresiunii intercarpatice a Transilvaniei.
Este marginita de cele trei ramuri carpatice, care isi iau numele dupa pozitia fata de aceasta zona depresionara: Carpatii Orientali (in est), Carpatii Meridionali (in sud) si Carpatii Occidentali (in vest). Spre nord-vest exista o legatura mai larga cu Dealurile si Campia de Vest.

Alte referate despre: depresiunea colinara a transilvaniei, depresiunea colinara a transilvaniei referat, obiective turistice din depresiunea colinara a transilvaniei

Monografia comunei Checea

Solul predominant este cel din categoria molisolurilor din randul carora cele mai importante sunt:Cernoziomurile, intalnite pe formele mai inalte de relief, cu nivel hidrostatic cuprins intre 3-5 m., fertilitatea lor crescuta fiind data de procentul ridicat de humus de buna calitate.

Alte referate despre: monografia comunei, monografia comunei rasinari, monografia comunei dichiseni

Tipuri de subiecte pentru capacitate la geografie

1. Explicati ce legatura exista intre directia culmilor muntoase si
cele trei fasii paralele de roci care formeaza Carpatii Orientali.

Alte referate despre: subiecte de capacitate, tipuri de cuplaj cuplaj capacitiv, subiecte romana capacitate

Campia Romana

Campia Romana.Este marginita la sud si est de Dunare, iar la nord de Podisul Getic, Subcarpatii si podisul Moldovei. Intre aceste limite, Campia Romana apare ca o depresiune - in sens geologic - puternic sedimentata. Ea este o regiune de platforma, relativ rigida (platforma Moesica).Campia Romana

Alte referate despre: campia romana, campul magnetic, camp electromagnetic

Campia Romana

Campia Romana este o regiune de platforma, relativ rigida (platforma Moesica).Fundamentul Campiei Romane, situat la adancimi variabile, dar care cresc in fata arcului carpatic, este alcatuit din sisturi cristaline foarte vechi (proterozoice si paleozoice.

Campia Romana.Acest fundament este o mica placa tectonica aflata intr-o usoara subductie sub placa ce poarta arcul carpatic.
Stiva de sedimente este formata din roci mezozoice (in baza) si neozoice, in continuitate de sedimenetare, spre suprafata, ceea ce arata ca umplerea depresiunii din Campia Romane s-a facut relativ continuu.

La sfarsitul Pliocenului si in Cuaternar s-au depus nisipuri, pitrisuri. argile si loess care au dus la transformarea lacului pontic in uscat, de la vest spre est si de la nord spre sud.
In unele parti ale Campiei Romane au avut loc scufundari lente subsidente, cea mai cunoscuta fiind ...

Alte referate despre: campiile, campia, campii

Iepurele de camp si iepurele de vizuina

Datorita diferentei de lungime dintre membrele anterioare si cele posterioare, iepurele nu se poate deplasa la pas, ci numai in salturi, a caror intindere poate atinge 3 m. Nu exista caractere vizibile de dimorfism sexual. Culoarea blanii variaza foarte mult dupa loc si anotimp, nuanta generala fiind cenusie-roscata. Firul de par este moale, dar rezistent, fiind cenusiu la baza, alb-galbui la mijloc si virful negru. "Vibrizele sint deosebit de lungi si de aspre, cu rol tactil. Talpile picioarelor sint bine imbracate in par.

Alte referate despre: iepurele de camp, referat iepurele de camp, organizarea generala a unui mamifer iepurele de camp

Educatia pentru sanatate

De asemenea, la sugari temperatura normala poate sa ajunga pana la 37,5 grade C.O data cu masurarea temperaturii se ia si pulsul care, de obicei, creste pe masura ce creste si temperatura corpului. Pulsul este unda de sange impinsa prin artere de contractiile inimii, unda care se simte in anumite locuri pe traseul arterelor mari: artera carotica (la gat), artera axiala (subsuoara), artera radiala (la antebrat), artera femurala (la coapsa), artera temporala (la tample). Astfel, inregistrandu-se numarul de pulsatii care ajung la peiferia corpului se poate stabili numarul de batai cardiace pe minut.

Alte referate despre: educatia pentru sanatate, educatie pentru sanatate, educatie pt sanatate

Climatul terapeutic

In al doilea capitol este demonstrata congruenta factorilor biologici, psihologici si sociali in determinarea patologiei, in sprijinul ideii ca singura metoda de evaluare eficienta a acestor pacienti este una integrativa, care sa cuprinda toate cele trei dimensiuni ale patogenezei toxicomaniei. Factorii de personalitate, implicatiile socio-culturale, importanta factorilor genetici si neurobiologici, toate aceste subcapitole argumenteaza in favoarea realizarii unei anamneze cat mai complete si pentru utilizarea unui arsenal de mijloace evaluatorii cat mai diversificat.

Alte referate despre: climatul terapeutic, apele radioactive-compozitie climatica proprietati terapeutice, climatul tropical

Campul Electrostatic

Campul Electrostatic - O sferă metalică de rază Rb = 2 cm = 0,02 m este încărcată cu o sarcină pozitivă Q = 2∙ 10-8 C şi plasată într-un recipient de dimensiuni mari. Iniţial, în recipient se produce vid ( pompând aerul afară ), apoi recipientul se umple cu ulei, a cărui permitivitate relativă este εr = 2,15.Campul Electrostatic

Alte referate despre: campul electrostatic, camp electrostatic, intensitatea campului electrostatic

Campia Romana

Este marginita la sud si est de Dunare, iar la nord de Podisul Getic, Subcarpatii si podisul Moldovei.
Intre aceste limite, Campia Romana apare ca o depresiune - in sens geologic - puternic sedimentata.
Ea este o regiune de platforma, relativ rigida (platforma Moesica).
Fundamentul Campiei Romane, situat la adancimi variabile, dar care cresc in fata arcului carpatic, este alcatuit din sisturi cristaline foarte vechi proterozoice si paleozoice.
Acest fundament este o mica placa tectonica aflata intr-o usoara subductie sub placa ce poarta arcul carpatic.

Alte referate despre: campul electromagnetic, campia padului, campie

Culturile de camp

Masina agricola este un mijloc de productie destinat sa execute una sau mai multe operatii in cadrul unei tehnologii agricole,de realizare a unei lucrari sau de prelucrare primara a produselor agricole.
Impreuna cu masinile agricole sunt folosite si tractoarele pentru lucrari comune, utilizate si in cultura mare, cat si masini specializate pentru cultura legumelor de camp, cultura de flori si legume protejate, cultura pomilor fructiferi si a vitei-de-vie.

Alte referate despre: importanta culturilor de camp pentru agroturism, culturi de camp, tehnologia culturilor de camp

Agresiunea germana in vest

-dupa un bombardament aerian Oslo este cucerit rapid iar a doua si a treia zi in porturile Stavanger , Kritiansand , Bergen si Trondheim debarca trupele germane formate din vanatori alpini de origine austriaca rn-la 12 aprilie armata germana ocupa orasul Narvik rn-la 15 aprilie englezii si la 19 aprilie vanatorii alpini francezi debarca pe coasta Norvegiei rn-in timpul unei mari batali navale distrugatoarele engleze au scufundat 7 torpilatoare germane in fiordurile orasului Narvik permitand trupelor conduse de generalul Mackesy si Bethouart sa recucereasca orasul si sa inainteze pana aproape de Trondheim rnrn-generalul Falkenhorst declanseaza o ofensiva pe uscat si 616e413g la 1 mai ajunge la Dombas rn-la 2 mai brigazile Aliate de la Trondheim bat in retragere si se imbarca la Andalsnes rn-la Andalsnes si Namsos cele 2 divizii frnceze si cei 15.000 de soldati englezi se imbarca in conditii dezastruase rn-capitularea Norvegiei este semnata la 10 iunie la Trondheim de generalul ...

Alte referate despre: agresiunea germana in vest, germania de vest in perioada postbelica, germania de vest si de est dupa 1945

Propietatea intelectuala in campul competitional economic

Referat despre Propietatea intelectuala in campul competitional economic
O nouă circulatie a informatilor determină implementarea mai efectivă a cunoasterii. Firmele vor avea ferestre deschise mai numeroase, întrucât circulatia informatiilor este din ce în ce mai diversificată, mai accentuată. Piata devine un joc cu reguli în continuă transformare si cu limite nedefinite de manifestare în timp. Actualmente, economia natională si numeroase segmente din economia regională si mondială se află la începutul cunoasterii globale.

În expresie medie, doar 25-28% din PIB-ul unor tări dezvoltate este rezultatul direct, cuantificat distinct, al cunoasterii aplicate, valorizate (în valoare absolută). Unele confuzii terminologice si accentuări neadecvate denaturează cuantificarea fluxului informational real atunci când se explică îndreptarea spre economia bazată pe cunoastere. Informatia este cheie a cunoasterii, care, la rândul său, devine resursă si, în continuare, ...

Alte referate despre: camp competitional economic, campul competitional economic, dreptul propietatii intelectuale

Tranzistorul cu efect de camp

Figura 2. Structura inerna a tranzistorului cu efect de camp cu poarta izolata
Pana la o anumita tensiune de prag VP sarcinile de langa suprafata nu sunt suficiente pentru crearea unui canal conductor intre sursa si drena. Peste valoarea de prag campul reuseste sa aduca suficiente sarcini electrice langa suprafata si conductanta (inversul rezistentei electrice) canalului dintre sursa si drena creste.
Curentul ID care trece intre sursa drena va fi cu atat mai mare cu cat va fi mai mare tensiunea aplicata portii UGS si cu cat va fi mai mare tensiunea aplicata intre drena si sursa UDS (daca UGS >> UDS cu "+" pe drena si "ˇV" pe sursa).
ID = (UGS ˇVVP)„Ş UDS„ŞK
unde K este o constanta ce depinde de detaliile constructive ale tranzistorului.
Daca UDS > UGS curentul prin canal nu mai creste din cauza ingustarii canalului langa drena datorita campului invers ce apare intre poarta si drena. Curentul are valoarea limita:
ID = (UGS ˇVVP)2„ŞK/2

Alte referate despre: tranzistorul cu efect de camp, tranzistor cu efect de camp, tranzistori cu efect de camp

Diversificarea campului educational in societatea contemporana

Educatia intelectuala contribuie la pregatirea generala si fundamentala a individului, asigurandu-i pe langa orizontul general de cultura si capacitatile intelectuale necesare oricarei dezvoltari si activitati. Prin continutul si obiectivele urmarite, educatia intelectuala asigura nucleul valoric al personalitatii si un nivel al dezvoltarii intelectuale, indispensabile realizarii celorlalte laturi ale educatiei.

Alte referate despre: didactic ro idealul educational pentru societatea contemporana, idealul educational al societatii contemporane, diversificarea nevoilor si societatea contemporana
Referate afisate : 19
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles