Campul gravitational campul electrostatic si cimpul magnetic

Campul gravitational - campul electrostatic

Pătratele perioadelor de revoluţie sunt direct proporţionale cu cubul semiaxelor adică:
,
unde prin perioada de revoluţie T se înţelege timpul în care planeta descrie o elipsă completă.

Dacă raza vectoare a planetei descrie ariile SAA’ şi SBB’ în intervale egale de timp, conform legii a doua a lui Kepler, aceste arii sunt egale. În cele ce urmează vom trata Soarele şi planetele ca pe nişte puncte materiale, având în vedere că dimensiunile lor sunt neglijabile în comparaţie cu distanţele ce le separă.
În anul 1697, I. Newton a reuşit să explice legile mişcării planetelor presupunând că Soarele exercită o forţă de atracţie asupra planetelor. Această forţă de atracţie se manifestă ca forţa de atracţie din partea Soarelui care acţionează asupra planetei Pământ este proporţională cu produsul dintre masele acestora şi invers proporţională cu pătratul distanţei dintre ele, fiind îndreptată către Soare după direcţia PS, atunci ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 74kb
Downloads: 13416
Materia: Fizica

Termodinamica si electrostatica

Entropia este o mărime fizică ce caracterizează gradul de dezordine al mişcării moleculelor. Problema ireversibilităţii proceselor naturale şi a creşterii entropiei o vom dezbate mai pe larg în capitolele următoare.

Alte referate despre: termodinamica si electrostatica, electrostatica si termodinamica, termodinamica

Campul Electrostatic

4. Determinarea intensităţii câmpului într-un dielectric. Faţă de vid, intensitatea într-un dielectric se micşorează prin intermediul unei caracteristici, εr a dielectricului, mărime numită permitivitatea relativă, care poate fi determinată în mod experimental.

Alte referate despre: campul electrostatic, camp electrostatic, intensitatea campului electrostatic

Pendulul gravitational - tema experimentala

4. Modul de lucru: - se măsoară lungimea pendulului.
- se realizează oscilaţia pendulului în condiţii de izocronism şi se înregistrează în tabel numărul de oscilaţii şi intervalul de timp corespunzător.
- pentru fiecare lungime a pendulului se fac minim 3 măsurători.
- se repetă determinarea pentru alte 2 lungimi alese.
- se calculează pentru fiecare lungime perioada medie de oscilaţie.
- se prelucrează datele şi se calculează acceleraţia gravitaţională.
- se calculează acceleraţia gravitaţională medie.

Alte referate despre: pendulul gravitational tema experimentala, pendulul gravitational - tema experimentala 3x puncte, pendulul gravitational - tema experimentala

Electrostatica

LEGEA LUI COULOMB
In 1785, Coulomb a gasit experimental relatia cantitativa care exprima forta de interactiune, in functie de sarcinile electrice in przenta si de distanta respectiva.El s-a servit de o balanta de torsiune.
O bara izolanta, cat mai usoara, este suspendata cu ujn fir subtire. Ea poarta, la un capat, o mica sfera conductoare, iar la capatul opus e lipita o aripioara de hartie, care amortizeaza oscilatiile si, totodata echilibreaza greutatea sferei.
O a doua sfera, egala in diametru, este fixata rigid, pe un suport izolant, la nivelul primei si la aceeasi distanta, fata de firul de suspensie al barei.
Tot sistemul este introdus intr-un cilindru protector, de sticla, unde o substanta higroscopica absoarbe vaporii de apa, ca sa asigure o cat mai buna izolare.

Alte referate despre: electrostatica, cimpul electrostatic, vopsirea electrostatica

Electrostatica

Care ar conferi corpului electrizat tipul de electricitate. Mai târziu Benjamin Franklin a presupus ca electrizarea corpului este efectul prezentei sau absentei unui singur tip de fluid: prezenta lui în exces, peste starea electrizata, confera corpului o electricitate negativa, iar absenta lui indica o încarcare cu electricitate pozitiva. Franklin a mai presupus ca fluidul negativ este compus din particule, indicând astfel modul de electrizare a sticlei si a ebonitei, cu 100 de ani înaintea descoperirii electronului.

Dupa cum se stie, în edificiul structurii atomului exista o parte centrala, încarcata pozitiv-nucleul în jurul caruia se misca electroni, la diferite distante.Notând sarcina cea mai mica, cunoscuta, sau sarcina elementara cu e (e>0), s-a stabilit experimental ca sarcina electronului este -e, iar sarcina elementara pozitiva este cea a protonului din nucleu (e).

Alte referate despre: deosebiri dintre cimpul gravitational electrostatic si magnetic, deosebirile dintre cimpul gravitational electrostatic si magnetic, generatorul electrostatic

Determinarea constantei elastice si a pendulului gravitational

Daca corpul e scos din starea de echilibru,el oscileaza in plan vertical.Pendulul elastica consta intr-un resort fixat la un capat si are suspendat un corp la celalalt capat.Amplitudinea oscilatiilor pendulului elastic scade semnificativ de la o oscilatie la alta.

Alte referate despre: determinarea constantei elastice a unui resort, determinarea constantei elastice, determinarea constantei elastice a unui resort lucrare de laborator

Campul magnetic - prezentare power point

Cu alte cuvinte, "polul nord" arctic este de fapt polul sud, iar polul sud pe care il asociem cu totii Antarcticii este de fapt polul nord al acestui magnet imens care este Pamantul.Desi daca am judeca Pamantul doar din punct de vedere al magnetismului sau l-am putea privi ca pe un magnet imens cu polii magnetici dispusi invers, practica curenta este de a desemna polul nord magnetic ca fiind punctul de pe suprafata Pamantului unde liniile campului magnetic sunt dispuse vertical in jos, deci exact invers fata de cazul unor magneti obisnuiti.

Alte referate despre: campul magnetic, rolul campului magnetic al pamantului, camp magnetic

Magnetii

Câmpul magnetic este zona din jurul unui magnet în care acţionează forţa magnetică. Obiectele magnetice plasate într-un asemenea câmp vor fi atrase sau respinse de către magnet.

Alte referate despre: magneti, magnetii, inductia magnetica

Campia Romana

Prezenta nisipurilor determina aparitia unui relief de dune, ca in
sudul Olteniei, in estul Campiei Romane (de-a lungul Ialomitei,
Calmatuiului) si Campia Tecuciului (la Hanu Conachi).

Alte referate despre: campia romana, camp electromagnetic, campiile

Campia Romana

Campia Romana.Stiva de sedimente este formata din roci mezozoice (in baza) si neozoice, in continuitate de sedimenetare, spre suprafata, ceea ce arata ca umplerea depresiunii din Campia Romane s-a facut relativ continuu.

Campia Romana.La sfarsitul Pliocenului si in Cuaternar s-au depus nisipuri, pitrisuri. argile si loess care au dus la transformarea lacului pontic in uscat, de la vest spre est si de la nord spre sud.

In unele parti ale Campiei Romane au avut loc scufundari lente subsidente, cea mai cunoscuta fiind cea de pe cursul Siretului Inferior, care se continua si in prezent.

Cuvertura de loess acopera interfluviile, ajungand in partea de est la grosimi considerabile (40 m, in Campia Hagienilor).
Suprafata campiei inclina de la nord la sud, asa cum curg si raurile, precum si de la vest la est, cum s-au retras apele lacului Cuaternar.

Partea ...

Alte referate despre: campia, campii, campul electromagnetic

Campia Romana

Campia Romana este marginita la sud si est de Dunare, iar la nord de Podisul Getic, Subcarpatii si podisul Moldovei.Intre aceste limite, Campia Romana apare ca o depresiune - in sens geologic - puternic sedimentata.Campia Romana

Alte referate despre: campia padului, campie, campia amazonului

Iepurele de camp si iepurele de vizuina

In timpul acestor incaierari, masculii se ridica pentru clteva clipe pe labele dinapoi, izbind adversarul cu labele dinainte. Dupa o gestatie de 42 — 43 zi e, apar 2—4 pui, numiti vatui, care cantaresc la fatare in medie 130 g fiecare. in cursul unui an pot avea loc 3—4 fatari, une¬ori prima generatie ajungind sa se reproduca chiar in acelasi an. Caracteristic pentru iepure este fenomenul de superfetatie, de suprapunere a doua generatii. Cu alte cuvinte, inainte de a fata o serie de pui, iepu-roaica este capabila de imperechere. Acest fenomen este intilnit si la unele specii de rozatoare. Puii au corpul acoperit cu o blana asemanatoare constitutiv cu cea a adultilor, vad din prima clipa de la fatare si, in general, sint deosebit de vioi, iar dupa citeva zile se pot misca in jurul cuibului.

Alte referate despre: iepurele de camp, referat iepurele de camp, organizarea generala a unui mamifer iepurele de camp

Campia Romana

b) Campiile de subsidenta se formeaza datorita coborarii lente (subsidentei) suprafetei totpografice si genereaza cursuri meandrate, baltiri, inmlastinari, iar raurile au un caracter divagant (ratacitor). Principalele campii de acest fel sunt: Campia Titu, Campia Buzaului, Campia Siretului Inferior.

Alte referate despre: campia de vest, campia moldovei, campia romana referat

Lacurile din Campia Romana

Lacuri între dunele de nisip regăsim în Câmpia Olteniei şi Bărăgan.Limanurile fluviatile sunt L. Snagov, L. Căldăruşani, L. Balta Albă.Lacurile în crovuri sunt sărate precum L. Amara, L. Plopu, L. Sărat.Lacurile de luncă sunt situate de-a lungul Dunării: L. Bistreţ, L. Mostiştea şi L. Brateş. Lacurile amenajate de om sunt: L. Ostrovu Mare pe Dunăre, de baraj antropic, L. Herăstrău, L. Tei, L. Băneasa, L. Floreasca pe Colentina, fiind lacuri de agrement în Bucureşti.

Alte referate despre: lacuri de campie, lacuri din campia romana, lacurile din campia romana

Iepurele de camp

Cu ocazia imperecherii se observa masculul alergind si urmarind indeaproape femela, uneori fiind mai multi mas¬culi angajati in urmarire, fapt pentru care adesea au loc batai intre con¬curenti. In timpul acestor incaierari, masculii se ridica pentru clteva clipe pe labele dinapoi, izbind adversarul cu labele dinainte.

Alte referate despre: iepurele de camp referat, iepuri de camp, poze cu iepuri de camp
Referate afisate : 17
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles