Campul gravitational si electrostatica

Campul gravitational - campul electrostatic

În urma observaţiilor astronomice, J. Kepler a stabilit în anul 1619 legile care descriu mişcarea planetelor în jurul Soarelui. ??????, numite şi legile lui Kepler, sunt următoarele:Planetele se mişcă pe elipse ce au Soarele situat într-unul dintre focare;Raza vectoare a planetei descrie arii egale în intervale de timp egale.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 74kb
Downloads: 13414
Materia: Fizica

Termodinamica si electrostatica

Scopul acestei lucrări este tocmai să demonstreze că legea a doua a termodinamicii este “mână în mână”cu modelul creaţionist, care susţine că toate lucrurile au luat fiinţă datorită unei Inteligenţe, datorită forţei creatoare a lui Dumnezeu, dar din cauza păcatului totul merge spre degenerare.Ca să avem o imagine de ansamblu a termodinamicii trebuie să ştim următoarele lucruri:

Termodinamica este partea fizicii al cărei obiect de studiu îl constituie stările de echilibru ale sistemelor fizico-chimice şi proprietăţile generale ale proceselor care conduc la aceste stări, procese în care pot interveni fenomene termice.

Conţinutul termodinamicii este construit pe cale deductivă, pornind de la trei principii:a. Într-un sistem izolat de corpuri (fără legătură cu exteriorul) energia se conservă;
b. Trecerea căldurii ...

Alte referate despre: termodinamica si electrostatica, electrostatica si termodinamica, termodinamica

Campul Electrostatic

Plasând sarcina q în punctele B şi C ( fig.8 –2,a ),forţele cu care acţionează câmpul asupra asupra ei vor fi :
F2 = EB • q = 1125 • 2 • 10‾¹º= 2,25 • 10‾7 N.
F3 = EC • q = 500 • 2 • 10¯¹ º= 10¯7 N.

Alte referate despre: campul electrostatic, camp electrostatic, intensitatea campului electrostatic

Lucrare de laborator - determinarea acceleratiei gravitationale

7. Surse de erori:
+ Experimentatorul nu este prea priceput;
+ Privire neperpendiculara pe diviziune (la rigla);
+ Firul poate avea proprietati elastice (se deformeaza);
+ Nu s-au eliminat valorile extreme;
+ Rigla, cronometru neetalonat corect.

Alte referate despre: lucrare de laborator determinarea acceleratiei gravitationale, lucrare de laborator fizica determinarea acceleratiei gravitationale, determinarea acceleratiei gravitationale lucrare de laborator

Pendulul gravitational - tema experimentala

Scopul lucrării: - determinarea acceleraţiei gravitaţionale folosind pendulul gravitaţional

Alte referate despre: pendulul gravitational tema experimentala, pendulul gravitational - tema experimentala 3x puncte, pendulul gravitational - tema experimentala

Electrostatica

Formula lui Coulomb este analoga cu formula lui Newton, prin care am exprimat fortele de interactiune ale maselor gravitationale.
De aceea sarcinile elctrice se mai numesc uneori si mase electricei, dar aceasta denumire tinde sa fie parasita.
Din acelasi motiv, tot asa cum fortele gravitationale se mai numesc si newtoniene, vom numi coulombiene fortele de interactiune electrica.

Alte referate despre: electrostatica, cimpul electrostatic, vopsirea electrostatica

Electrostatica

Care ar conferi corpului electrizat tipul de electricitate. Mai târziu Benjamin Franklin a presupus ca electrizarea corpului este efectul prezentei sau absentei unui singur tip de fluid: prezenta lui în exces, peste starea electrizata, confera corpului o electricitate negativa, iar absenta lui indica o încarcare cu electricitate pozitiva. Franklin a mai presupus ca fluidul negativ este compus din particule, indicând astfel modul de electrizare a sticlei si a ebonitei, cu 100 de ani înaintea descoperirii electronului.

Dupa cum se stie, în edificiul structurii atomului exista o parte centrala, încarcata pozitiv-nucleul în jurul caruia se misca electroni, la diferite distante.Notând sarcina cea mai mica, cunoscuta, sau sarcina elementara cu e (e>0), s-a stabilit experimental ca sarcina electronului este -e, iar sarcina elementara pozitiva este cea a protonului din nucleu (e).

Alte referate despre: deosebiri dintre cimpul gravitational electrostatic si magnetic, deosebirile dintre cimpul gravitational electrostatic si magnetic, generatorul electrostatic

Campul magnetic - lucrul mecanic

Pentru a fi mai precis, sa presupunem ca intr-un anumit punct din spatiu, la un anumit moment, intr-un sistem de coordonate oarecare, experientele arata ca forta ce se exercita asupra unei sarcinii de proba q, care se misca cu viteza constanta v, este data de:

Alte referate despre: campul magnetic lucrul mecanic, campul magnetic - lucrul mecanic, campul magnetic lucru mecanic liceu

Campul magnetic

Orientare forţei electromagnetice poate fi găsită cu ajutorul reguli mâinii stângi.Spre deosebire de câmpul electric, la care forţa este orientată pe direcţia câmpului electric , în câmpul magnetic direcţia forţei nu coincide cu direcţia inducţie magnetice.

Alte referate despre: campul magnetic, rolul campului magnetic al pamantului, camp magnetic

Tranzistorul cu efect de camp

TRANZISTORUL CU EFECT DE CAMP
Tranzistorul cu Efect de Camp tip Metal-Oxid-Semiconductor (TEC-MOS, in engleza MOSFET, Field Effect Tranzistor) este un dispozitiv semiconductor cu 3 terminale :
Sursa => electrodul de unde pleaca sarcinile electrice,
Drena => electrodul catre care se indreapta sarcinile electrice,
Poarta => electrodul care comanda comportarea dispozitivului.

Alte referate despre: tranzistorul cu efect de camp, tranzistor cu efect de camp, tranzistori cu efect de camp

Determinarea constantei elastice si a pendulului gravitational

-T mediu ca fiind media aritmetica a tuturor perioadelor: T=
-g mediu ca fiind mecia aritmetica a tuturor acceleratiilor gravitationale: g= .Alte materiale necesare:stativ,rigla,cronometru.
Pendulul elastic este un sistem alcatuit dintr-un corp relativ dens,atasat de un corp aproape perfect elastic avand masa neglijabila.

Alte referate despre: determinarea constantei elastice a unui resort, determinarea constantei elastice, determinarea constantei elastice a unui resort lucrare de laborator

Campul magnetic - prezentare power point

Prima expeditie care a atins polul nord magnetic a fost condusa de James Clark Ross, care l-a localizat langa Capul Adelaide, in peninsula Boothia, la data de 1 iunie 1831. La randul sau, Roald Amundsen a stabilit in 1903 ca polul nord magnetic se deplasase putin fata de locatia stabilita in 1831. Au urmat observatile efectuate de oameni de stiinta angajati de guvernul canadian, care au stabilit a treia locatie a polului nord magnetic pe lacul Allen de pe insula Printul de Wales .

Alte referate despre: inductia campului magnetic, intensitatea campului magnetic, campul magnetic referat

Campia Romana

Campia Romana.Este marginita la sud si est de Dunare, iar la nord de Podisul Getic, Subcarpatii si podisul Moldovei. Intre aceste limite, Campia Romana apare ca o depresiune - in sens geologic - puternic sedimentata. Ea este o regiune de platforma, relativ rigida (platforma Moesica).Campia Romana

Alte referate despre: campia romana, camp electromagnetic, campiile

Campia Romana

Forma Campiei Romane, aspectul si adancimea la care se afla
fundamentul ei intre Focsani si Zimnicea, influenteaza modul de
propagare a undelor seismice care au epicentru in Carpatii si
Subcarpatii de Curbura, imprimandu-le o directie de la nord-est spre
nord-vest.

Alte referate despre: campia, campii, campul electromagnetic

Iepurele de camp si iepurele de vizuina

Daca adaugam la aceasta lista a dusmanilor si intemperiile care afecteaza mai ales prima generatie, primavara, precum si o serie de boli (coccidioza? bruceloza, staphylomycoza), unele provocate de paraziti pulmonari si intestinali, se poate vedea impotriva citor dusmani trebuie sa lupte specia ca sa poata supravietui. Cercetarile au aratat ca circa 62% din iepuri mor inainte de a implini virsta de un an, 7% ajung pina la virsta de 2 ani, 6% pina la virsta de 3 ani si numai 3% ajung sa atinga 4—7 ani.

Alte referate despre: iepurele de camp, referat iepurele de camp, organizarea generala a unui mamifer iepurele de camp

Campia Romana

b) Campiile de subsidenta se formeaza datorita coborarii lente (subsidentei) suprafetei totpografice si genereaza cursuri meandrate, baltiri, inmlastinari, iar raurile au un caracter divagant (ratacitor). Principalele campii de acest fel sunt: Campia Titu, Campia Buzaului, Campia Siretului Inferior.

Alte referate despre: campia padului, campie, campia amazonului

Diversificarea campului educational in societatea contemporana

Educatia intelectuala contribuie la pregatirea generala si fundamentala a individului, asigurandu-i pe langa orizontul general de cultura si capacitatile intelectuale necesare oricarei dezvoltari si activitati. Prin continutul si obiectivele urmarite, educatia intelectuala asigura nucleul valoric al personalitatii si un nivel al dezvoltarii intelectuale, indispensabile realizarii celorlalte laturi ale educatiei.

Alte referate despre: didactic ro idealul educational pentru societatea contemporana, idealul educational al societatii contemporane, diversificarea nevoilor si societatea contemporana
Referate afisate : 17
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles