Canada

Canada

Canada este un stat situat în extremitatea nordică a continentului american. Ca suprafaţă, Canada este cea mai întinsă ţară a lumii după Rusia, teritoriul său fiind organizat asemenea unui stat federal, în zece provincii şi trei teritorii. Este mărginită la est de Oceanul Atlantic, la nord de Oceanul Arctic, iar la vest de Oceanul Pacific. La sud, se învecinează cu Statele Unite ale Americii. Populată la început în mod exclusiv de populaţie aborigenă, Canada a fost fondată sub forma unei uniuni de colonii britanice, unele dintre ele transformate din foste colonii franceze. Ca formă de organizare statală, Canada este, din 1867, un dominion britanic, deci o monarhie constituţională.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 217kb
Downloads: 15
Materia: Geografie

Parcuri Nationale din Canada

CANATA, nume imprumutat de la populatia bastinasa, insemnand “ pamant curat “ a dat numele uneia din cele mai frumoase tari ale globului.CANADA.
Ocupa jumatatea nordica a continentului nord american si insulele din imprejurimi, exceptand Alaska si Groenlanda. Granita sudica, cu Statele Unite, este formata dintr-un lant de munti, lacuri si rauri: Muntii Stancosi, Marile Lacuri si St. Lawrence River.In partea vestica, estica si nordica “ pamantul curat “ este scaldat de apele oceanului planetar.In vest, Pacificul, in nord, Oceanul Inghetat, iar la est, Aatlanticul de Nord.
Ca suprafata, Canada este a doua tara din lume, fiind locuita de doar 34 milioane de locuitori, majoritatea ei fiind concentrata in zona sudica a teritoriului, pe cateva sute de kilometri de granita cu Statele Unite. Are paduri nesfarsite, peerii, tundre si mlastini. Canada are mai multe ...

Alte referate despre: parcuri nationale din canada, parcurile nationale din canada, parcuri nationale in canada

Canada

În prezent, Canada este un stat independent, care funcţionează ca o democraţie parlamentară şi monarhie constituţională bine articulată, şef al statului fiind regina Elisabeta a II-a, al cărei reprezentant local este Guvernatorul General al Canadei, Michaëlle Jean. Şeful guvernului este primul ministru al Canadei, actualmente Stephen Harper. Canada se autodefineşte ca fiind o naţiune bilingvă şi multiculturală. Engleza şi franceză sunt ambele limbi oficiale. La începutul anilor 1970, Canada începe să adopte concepte de diversitate culturală şi multiculturalism, concepte pe care mulţi canadieni le consideră astăzi ca unele dintre principalele caracteristici ale ţării.

Alte referate despre: referat canada, canada referat, canada

Canada

Relieful este reprezentat în cea mai mare parte de o câmpie cu reminiscenţe glaciare, având în est regiuni cu aspect de podiş, în vest fiind mărginită de masive muntoase (Sistemul Cordilierilor cu vârful Logan-6050 m- alt. maximală în limitele Canadei, care include: Munţii Stâncoşi- 3954 m, Mackenzie, Coastelor- 4042 m).

Alte referate despre: referat despre canada, canada tara francofona, canada referat geografie

Cascada Niagara

Goat Island (Insula Caprei), de pe marginea cascadei, desparte fluviul în doua.American Falls (Cascada Americana), în partea estica, formeaza o linie dreapta de aproape 300 m lungime; Horseshoe Falls (Cascada Potcoava), de partea Canadei, este de două ori mai lunga şi, aşa cum arată şi numele ei, are forma unei potcoave.

Alte referate despre: cascada niagara, cascada niagara referat, referat cascada niagara

Wood Buffalo - Canada

CANADA ocupa jumatatea nordica a continentului nord american si insulele din imprejurimi, exceotind Alaska si Greenland. Granita cu statele unite urmeaza un lant de lacuri si riuri: Marile Lacuri si St. Lawrence River. Pe coasta nord-vestica a Pacificului, o fisie lunga de teren ce apartine Alascai o desparte de ocean. Canada este a doua tara din lume ca suprafata, insa ca populatie doar a treizecisiuna, majoritatea populatiei fiind concentrata in partea de sud, la citeva sute de kilometri de granita cu Statele Unite.

Alte referate despre: wood buffalo - canada in limba franceza, parcul national wood buffalo canada, wood buffalo rezervatie naturala canada

Taigaua

Vegetaţia este elementul cel mai specific şi se evidenţiază predominant de un număr limitat de specii de conifere : pinul (pinus), bradul (abies), molidul (picea excelsa), laricele (larix) şi de specii de pomi cu frunza căzătoare ca plopul (populus) si mesteacănul (betula verrucosa). Doar zone mici au fost curăţate pentru agricultură, în special in partea europeana, taigaua rămânând cea mai mare rezervă de lemn din lume.

Alte referate despre: taigaua siberiana, taigaua, tundra si taigaua

America

Întinzîndu-se de la tărmul Oceanului Atlantic, cu estuarele sale largi (Hudson, Delaware, Chesapeake), pînă la Munţii Appalachi şi ţărmurile sudice ale lacurilor Ontario şi Erie, regiunea Central atlantică ocupă 4% din suprafaţa tării, deţinînd 20% din populaţie, 40% din activul băncilor, 33% din volumul comerţului interior şi peste 25% din valoarea industriei prelucrătoare a tării. Fluviile : Hudson, cu afluentul său Mohawk, Delaware, Potomac, St. Lawrence, în nord, iar în extremitatea vestică, rîul Ohio, au înlesnit mult stabilirea legăturilor între partea de est şi cea de vest a regiunii. Appalachii centrali, care ocupă cea mai mare parte a teritoriului, continuă spre est cu Piemontul preappalachian şi cu Cîmpia litorală atlantică. În extremitatea de nord se află Munţii Adirondacks, iar spre nord-vest se întinde Platoul Marilor Lacuri. Varietatea reliefului şi a structurii geologice asigură existenţa unor importante resurse de ...

Alte referate despre: america de nord, america de sud, america

China

Desi foarte bine industrializata, China continua sa fie o natiune
predominant rurala, cu o agricultura foarte bine dezvoltata. Cu toate
ca mari concentratii urbane au existat in China chiar si inaintea
Imperiului Roman (44 i.Hr - 476 d.Hr), tara are per ansamblu o
urbanizare destul de inceata. Se estimeaza ca 69% din populatie
traieste in mediul rural.

Alte referate despre: referat china, china, china antica

America de nord, America centrala si America de sud

Marile lacuri
Asezate intre Canada si SUA, cele cinci Mari Lacuri acopera o suprafata totala de 246.300 km² si contin o cincime din apa dulce de pe Glob. Lacul Superior este cel mai mare lac cu apa dulce al lumii; celelalte sunt Huron, Michigan, Erie si Ontario. Acestea sunt legate de Atlantic prin estuarul Sf. Lawrence, care permite vaselor care se indreapta spre ocean sa foloseasca porturile din interiorul continentului.

Alte referate despre: america de nord partea centrala, america de nord si centrala, vegetatia fauna si solurile americi de nord si centrale

America de nord - resurse

Padurea constituie patria multor animale cu blanuri scumpe, ca: vulpea, zibelina, castorul, hermelina, si altele. Versantii padurilor de pe tarmul Pacificului sunt acoperiti cu sequoia. Acestui arbore i se mai spune si uriasul padurilor. Partea vestica a Marii Campii Americane este cunoscuta sub numele de Platoul Preriilor. Aici ierburile dese au dat nastere, prin descompunere, unui sol foarte fertil numit cernoziom. Preria se termina spre vest, in preajma Muntilor Stancosi, cu o stepa saracacioasa, acoperita cu ierburi marunte, sprea granita cu Mexicul fiind presarata cu arbusti si cactusi. Animalul caracteristic a fost bizonul, astazi pe cale de disparitie.

Alte referate despre: america de nord resursele naturale, america de nord resurse, america de nord resurse naturale

Statele Unite ale Americii

Clima.Statele Unite ale Americii de Nord au o suprafaţă comparabilă cu cea a Europei, cu mai multe tipuri de climă. În statele de Sud, lîngă Golful Mexic, vara este fierbinte şi iarna caldă. În centru şi nord-est, vara este fierbinte şi iarna friguroasă, mai ales în Minessota şi Dakota, unde nu se simt influenţile climei moderat-oceanice; în partea de Nord se simt influenţile climei polare. Zonele muntoase din vest au climă friguroasă iarna, datorită înălţimii, iar zăpada poate persista până ăn luna iulie.

În Nord-Vest şi în California, vara este fierbinte şi iarna blîndă.Temperatura variază în iulie între 18 grade în Seatle şi 28 grade în New Orleans, iar în ianuarie, între -10 grade la Minneapolis şi 13 grade la Los Angeles. Cantitatea de precipitaţii variază de la peste 100 cm pe coasta de est şi de Sud, la 50 cm în bazinul fluviului Mississippi şi mai puţinde 25 cm în zonele ...

Alte referate despre: statele unite ale americii, constituirea statelor unite ale americii, declaratia de independenta a statelor unite ale americii

Evolutia comertului Canadei

Clima determinate in general de pozitia geografica, clima Canadei este rece (polara si subpolara) in nord, in deosebi in Arhipelagul Arctic Canadian, si temperata in restul teritoriului. In zonele litorale climatul este temperat- oceanic, dar diferentiat: mai bland pe coasta Pacifica, datorita influentelor ramificatiilor curentului cald Nord-Pacific, si mai aspra pe coasta atlantica, aflata sub influenta curentului rece Labrador.

Apele Canda dispune de o retea hidrografica uriasa. Cursurile de apa se indreapta spre toate cele trei oceane care o limiteaza: Atlantic (Sf Laurentiu), Pacific (Yukon si Columbia), Arctic (MacKenzie, Churchill, Nelson). Fluviul Sf Laurentiu este imp pentru navigatie, langa Marile Lacuri cu oceanul Atlantic. Raurile Canadiene formeaza canioane si cascade (Niagara, Nahanni), ai debite bogate si potential hidroenergetic ridicat.

In Canada sunt numeroase lacuri ...

Alte referate despre: evolutia comertului canadei, aparitia si evolutia comertului, evolutia comertului international

Canada

Canada, theworld’s second-largest country (after Russia), is the largest country in the Western Hemisphere and comprises all the North American continent north of the United States, with the exclusion of Alaska, Greeland, and the tiny French Island of St. Pierre and Miquelon.

Alte referate despre: referat canada geografie, referat geografie canada, cascada niagara canada

Cum puteti emigra in Canada

Conditii diferite pentru partea engleza si cea franceza a Canadei
Cerintele difera in functie de zona in care persoanele vor sa emigreze: cei care isi incearca norocul in partea franceza a Canadei (Quebek) sint evaluati altfel decit cei care opteaza pentru partea engleza, iar procedurile sint si ele diferite. Daca pentru Quebek aspirantul nu are altceva de facut decit sa ia formularele de la Ambasada Canadei din Bucuresti (str. Nicolae Iorga, nr. 36), sa le completeze si sa le expedieze prin posta (pe adresa LAURENZERBERG 2/2/2 A-1010, VIENNE, AUSTRIA), pentru partea engleza lucrurile nu stau chiar atit de simplu.

Alte referate despre: emigrarea in canada, franceza emigrarea in canada, emigrare in canada

Directiile emanciparii statului - Galbraith

Directiile emanciparii statului - Galbraith
In lumea reala,insa,interesele sistemului planificat sunt servite de administratia de stat,care “prin dotari si prin acoperirea diferitelor nevoi ale sistemului planificat,joaca un rol vital in promovarea obiectivelor acestuia”.Astfel,in lipsa unui curent contrar,administratia de stat sprijina tocmai partea cea mai puternic dezvoltata a economiei.Cauza acestui paradox sta in motivatiile banesti in relatiile dintre firme si stat.Intr-o societate care aproba si aplauda moneymaking drept cel mai inalt scop social,angajatii publici vor considera optim sa se vandal pe ei insisi sau deciziile lor pentru cat valoreaza din punct de vedere al cumparatorilor.Nu ne putem astepta,deci,ca statul sa serveasca interesul public,daca serveste marii firme.

Prin urmare,concluzioneaza Galbraith,este necesara”emanciparea” statului si “dezvoltarea constiintei publice”. Galbraith trateaza mai pe larg subiectul “emanciparii” statului in cartea ...

Alte referate despre: directiile emanciparii statului in conceptia lui k galbraith, directia emanciparii statului, interventia directa a statului in economie

A propos de TV5

Forte de l'image de marque qu'elle a su se bâtir, TV5 rejoint un auditoire ciblé de francophones et de francophiles ouverts à la diversité, à la pluralité et au dialogue. Elle demeure une formidable ambassadrice de la cohabitation et de la mixité culturelle grâce à la formidable synergie d'un ensemble de télévisions publiques francophones aux quatre coins du globe.

Alte referate despre: a propos de paris, tv5 la francophonie, referat tv5

Imperiul in secolul al XIX-lea Anglia

Experienta reusi. Increderea dadu nastere devotamenAZtului. Incepand din acest moment, fu admis principiul self government ului. In drept, nu se schimba nimic, caci trebuiau respectate formele. Guvernul englez isi pastra privilegiul de a i numi pe ministri. In fapt, nu i alegea decat pe acei oare aveau increderea Camerelor canadiene. Astfel, cea mai mare revolutie coloniala fu infaptuita fara texte si fara zarva. Era o solutie foarte britanica.

Alte referate despre: imperiul rus in prima jumatate a secolului al xix-lea, anglia la sfarsitul secolului al xix-lea, lumea la inceputul secolului al xix-lea
Referate afisate : 18
Medie note: 8.61 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles