Canada referat geografie

Canada

În realitate, Canada şi-a obţinut independenţa de Marea Britanie în mod paşnic, printr-un proces gradual început cu întemeierea Canadei în 1867 şi definitivat în 1982, când Canada a obţinut dreptul de a-şi modifica propria constituţie. Cele mai importante trei acte normative care au consolidat independenţa sunt:
- BNA Act (Documentul ce ratifică independenţa Canadei), 1 iulie 1867
- Statute of Westminster, 11 decembrie 1931
- Canada Act, 17 aprilie 1982.

În prezent, Canada este un stat independent, care funcţionează ca o democraţie parlamentară şi monarhie constituţională bine articulată, şef al statului fiind regina Elisabeta a II-a, al cărei reprezentant local este Guvernatorul General al Canadei, Michaëlle Jean. Şeful guvernului este primul ministru al Canadei, actualmente Stephen Harper.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 217kb
Downloads: 15
Materia: Geografie

Parcuri Nationale din Canada

CANATA, nume imprumutat de la populatia bastinasa, insemnand “ pamant curat “ a dat numele uneia din cele mai frumoase tari ale globului.CANADA. Ocupa jumatatea nordica a continentului nord american si insulele din imprejurimi, exceptand Alaska si Groenlanda. Granita sudica, cu Statele Unite, este formata dintr-un lant de munti, lacuri si rauri: Muntii Stancosi, Marile Lacuri si St. Lawrence River.In partea vestica, estica si nordica “ pamantul curat “ este scaldat de apele oceanului planetar.In vest, Pacificul, in nord, Oceanul Inghetat, iar la est, Aatlanticul de Nord.

Alte referate despre: parcuri nationale din canada, parcurile nationale din canada, parcuri nationale in canada

Canada

Sistemul politic care operează în Canada este derivat din modelul Westminster folosit în Marea Britanie. Constituţia Canadei crează structura legală a ţării şi constă din textul scris, precum şi din convenţii şi tradiţii nescrise. Guvernul federal şi guvernele a nouă provincii au agreat "patrierea" constituţiei, permiţând promulgarea de amendamende conform unei formule canadiene, nu prin intermediul Parlamentului britanic de la Westminster. Această decizie, luată la o întrunire a premierilor provinciali cu prim-ministrul Canadei, în noiembrie 1981 nu a fost agreată de guvernul provincial al Quebecului, iar naţionaliştii din Québec continuă să se refere la noaptea finală a întrunirii ca "Noaptea Pumnalelor Lungi".

Alte referate despre: referat canada, canada referat, canada

Canada

Stâncile vechi şi dure, metamorfice ale Scutului Canadian ocupă o mare parte din nord, întinzându-se de la Munţii Stâncoşi până la Coasta Atlanticului şi de la sudul Bazinului Arctic până la Marile Lacuri. În regiunile centrale ale Canadei se întinde partea nordică a Câmpiilor Centrale. La sud-est de Scutul Canadian se află câmpiile fertile şi populate din Sf. Lawrence cu atitudine predominantă de 300-600 m şi Marile Lacuri. La vest de Scutul Canadian sunt Munţii Stâncoşi şi alţi câţiva munţi care se întind până la Oceanul Pacific. De-a lungul ţărmului Oceanului Atlantic se întind Munţii Apalaşi cu alt. medie de 500-700 m.

Bogăţiile subterane: vechile pietre cristaline sunt foarte bogate în minerale cum ar fi: cupru, zinc, nichel, plumb, argint, aur, diamante, crom, uraniu, ...

Alte referate despre: referat despre canada, canada tara francofona, canada referat geografie

Cascada Niagara

Niagara, cuvânt ce înseamna ,,apă care tună”, este numele pe care amerindieni l-au dat cascadei ce constituie astazi o graniţa spectaculuasă între S.U.A şi Canada.

Alte referate despre: cascada niagara, cascada niagara referat, referat cascada niagara

Wood Buffalo - Canada

CANADA ocupa jumatatea nordica a continentului nord american si insulele din imprejurimi, exceotind Alaska si Greenland. Granita cu statele unite urmeaza un lant de lacuri si riuri: Marile Lacuri si St. Lawrence River. Pe coasta nord-vestica a Pacificului, o fisie lunga de teren ce apartine Alascai o desparte de ocean. Canada este a doua tara din lume ca suprafata, insa ca populatie doar a treizecisiuna, majoritatea populatiei fiind concentrata in partea de sud, la citeva sute de kilometri de granita cu Statele Unite.
Pe tot cuprinsul Canadei se afla nu mai putin de 34 de parcuri si rezervatii naturale, concepute pentru a conserva si proteja natura si diferitele specii de plante si animale, aflate pe cale de disparitie. Suprafetele acestora variaza intre 44.807 km patrati si numai 5,9 km patrati. In total acopera aproximativ 180.500 km patrati, suprafata mai mare decit a Angliei, insa numai 1,8 % din suprafata totala a Canadei. Nu numai zone uscate au fost transformate in rezervatii ...

Alte referate despre: wood buffalo - canada in limba franceza, parcul national wood buffalo canada, wood buffalo rezervatie naturala canada

Canada

O alta concentrare industriala mai importanta se afla in provincia
Columbia Britanica, In vest (exploatarea huilei, industriile lemnului,
chimica si constructii navale.

Alte referate despre: referat canada geografie, referat geografie canada, cascada niagara canada

America de Nord

Padurile de confire ale Americii de Nord acopera o zona foarte larga. Verile sunt calde; iernile sunt reci si inzapezite. Fauna acestor paduri include porcii spinosi, iepurii salbatici vegetarieni si pradatorii, ca lupii si rasii.

Alte referate despre: america de nord, america de nord referat, referat america de nord

America

3. Regiunea East North Center (Central-nord-estică)
Situată în sudul lacurilor Superior, Michigan, Huron şi Erie, motiv pentru care mai este denumită şi regiunea Marilor Lacuri, ocupă 9% din suprafaţa ţării, iar în cuprinsul ei trăieşte circa 25% din populaţia S.U.A. În acelaşi timp concentrează peste 40% din valoarea producţiei industriale a ţării şi aproximativ 25% din cea agricolă. Cadrul natural al regiunii este format dintr-un relief nu prea înalt, brăzdat de ape, în care glaciaţiunea a incrustat adîncile cuvete ale Marilor Lacuri nordamericane. Spre sud altitudinea scade, trecîndu-se la un relief de cîmpie.
Existenţa Marilor Lacuri şi a rîurilor Ohio şi Mississippi, între care se întinde regiunea, oferă condiţii naturale deosebit de favorabile dezvoltării transporturilor. Formarea curenţilor de transport al minereului de fier din Minnesota şi al cărbunelui din Pennsylvania pe Marile Lacuri şi pe Ohio a stat la baza apariţiei ...

Alte referate despre: america de sud, america, continentul america

Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii - Aşezarea şi întinderea.Statele Unite ale Americii ocupă partea centrală a Americii de Nord, fiind cuprinsă între Canada la nord, golful Mexic şi Mexic la sud.Partea vestică este scăldată de apele Oceanului Pacific, iar partea estică de cele ale Oceanului Atlantic. Alaska şi insulele Hawaii întră in conponenţa S.U.A.

Alte referate despre: statele unite ale americii, constituirea statelor unite ale americii, declaratia de independenta a statelor unite ale americii

Evolutia comertului Canadei

Canada este cea mai intinsa tara din America si a doua din lume. Canada este un stat federal, compus din 10 provincii si 3 teritorii, deci este un stat continental. Cele 10 provincii sunt: Alberta, Columbia Britanica, Manitoba, New Brumwick, Newfoundland, Nova Scotia, Ontario, Insula Prince Edward, Quebec, Saskatchewan, Northwest, Nunavut, Yukon.

Alte referate despre: evolutia comertului canadei, aparitia si evolutia comertului, evolutia comertului international

Canada

Canada is gich in natural resources. It is a world leader in value of mineral exports and produces and exports many of the minerals needed for modern industrial economies, although a few minerals, such as manganese, chromium, bauxite, and tin must by imported. Its soils, which are especially rich in the three prairie provinces of Alberta. Saskatchewan, and Manitoba, are intensively utilized and make Canada one of the world’s largest exporters of agricultural products. Forests cover much of the land, and Canada is the world’s largest exported of newsprint and a leading supplier of lumber, pulp, paper, and wood products.

Alte referate despre: referate canada, asemanari si deosebiri sua canada, asemanari economice intre sua si canada

Cum puteti emigra in Canada

Cele mai cautate meserii in Canada
Pentru partea engleza sint preferati informaticienii-programatori, inginerii de sistem, administratorii de retea, inginerii aeronave, inginerii mecanici, inginerii electronisti etc. In partea franceza sint cautati in primul rind inginerii mecanici si cei din domeniul aeronautic, chimistii, inginerii electronisti, abia apoi programatorii, microbiologii etc.

Alte referate despre: emigrarea in canada, emigrare in canada, franceza emigrarea in canada

Acordul Nord American de comert liber

O serie de restrictii asupra investitiilor americane in Canada au fost inlaturate, investitorii americani nemaiavand obligatia procurarii de inputuri din Canada sau a efectuarii unor anumite activitati de cercetare utilizand capacitatile din Canada. In comertul cu energie, SUA a primit asigurari ca livrarile canadiene de titei nu vor fi diminuate si ca pretul acestora nu va fi marit in perioada de deficit de energie, in timp ce SUA s-a angajat sa nu impuna taxe la importul de titei, gaze si energie electrica importate din Canada.

Alte referate despre: acordul nord american de comert liber, acordul nord-american de comert liber, acord nord american de comert liber

A propos de TV5

Radio Canada, Télé Québec et TV Ontario constituent la part de participation canadienne. Côté européen et international on retrouve : France 2, France 3, France 5, ARTE France, RTBF (la Radio Télévision Belge de la Communauté Française), TSR (la Télévision Suisse Romande), RFO (Réseau France Outremer) et l'Afrique francophone par le biais du CIRTEF (Conseil International des Radios-Télévisions d'Expression Française)

Alte referate despre: a propos de paris, tv5 la francophonie, referat tv5

Industria in SUA

Fără a ocupa o suprafaţă prea mare, situată în marginea de nord-est a ţării, New England este, în mod cert, o regiune deosebită, atît ca peisaj geografic, cît şi în privinţa tradiţiei şi a specializării industriale. Ea constituie nucleul din care s-a format marele stat federal de astăzi.

Alte referate despre: industria in sua, industria din sua, industria textila sua

Regimul politic al Canadei

Referat despre Regimul politic al Canadei
In anul 1643, in aceasta regiune a fost introdusa administraTia regala franceza, care, evident, a impus respectarea cutumei constituTionale si a administraTiei metropolei. Regele FranTei numea inalTii funcTionari ai coloniei, care, de altfel, erau raspunzatori pentru activitatea lor in faTa acestuia. Pragmatismul politic si mai ales interesele economice ale Angliei, infiltrate si ea pe continentul nord-american printr-un sir de expediTii, nu s-au impacat insa deloc cu vecinatatea unei zone etnice, militare, religioase si comerciale, ostile si concurente.

Alte referate despre: regimul politic al canadei, referat despre regimul politic al canadei, regim politic

Imperiul in secolul al XIX-lea Anglia

II. Pentru ca noul imperiu sa nu impartaseasca mai curand sau mai tarziu soarta coloniilor ameriAZcane, era absolut necesar sa obtina o forma oarecare de autonomie, cel putin acolo unde s au stabilit comunitati intinse de rasa alba. Am vazut, studiind istoria Angliei, cum s a nascut si a crescut draAZgostea anglo saxonilor pentru libertatile lor. E un sentiment pe care aveau sa-l duca pretutindeni cu ei.

Alte referate despre: imperiul rus in prima jumatate a secolului al xix-lea, anglia la sfarsitul secolului al xix-lea, lumea la inceputul secolului al xix-lea
Referate afisate : 18
Medie note: 8.58 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles