Cand se seamana iarba de sudan

Iarba de Sudan

Iarba de Sudan este una din culturile furajere cele mai rezistente la secetă. Produce 2-3 recolte abundente de furaj, care se exploatează pe parcursul verii şi până la sfârşitul lunii septembrie.Iarba de Sudan

Nivel: Facultate
Dimensiune: 77kb
Downloads: 409
Materia: Agronomie

Cum stabiliti momentul optim de recoltare a plantelor furajere cultivate

Totodată, deşi producţia de masă verde creşte continuu până la sfârşitul fazei de înflorire, cantitatea de proteină scade cu aproape 20%. Aceasta ne determină, de fiecare dată, să vă recomandăm ca recoltarea lucernei să se efectueze la începutul fazei de îmbobocire a plantelor.

Alte referate despre: momentul optim pentru recoltarea furajelor si produselor agricole, perioada optima de recoltare a plantelor, masini de recoltat plante furajere

Canepa - Cannabis sativa o importanta planta tehnica

Lemnul de cânepă reprezintă cca 55% din greutatea tulpinii şi conţine peste 50% celuloză. Puzderia rezultată de la extragerea fibrelor sau planta întreagă, se utilizează pentru obţinerea de: hârtie, plăci aglomerate – fonoizolatoare, pentru industria mobilei, mătase artificială, puf pentru izolare fonică între plăcile de rigips. Pleava rezultată în culturile pentru sămânţă este un îngrăşământ deosebit de valoros: 10 t pleavă de cânepă echivalează cu 40 t gunoi de grajd. Frunzele şi inflorescenţele se utilizează în medicină.

Alte referate despre: canepa o importanta planta tehnica, canepa cannabis sativa, canepa-cannabis sativa

Sfecla pentru zahar

Pe plan mondial, sfecla este a doua sursa de zahar dupa trestia de zahar,produs indispensabil pentru alimentatia omului,datorita valorii energetice mari(4000cal/kg fata de carne si paine 1500,respectiv 2200cal./kg). Sfecla furnizeaza aproximativ 40-45% din productia mondiala de zahar.

Alte referate despre: sfecla de zahar, obtinerea zaharului din sfecla de zahar, sfecla de zahar referat

Floarea-Soarelui - planta oleifera

2. zona favorabila (zf):
- Campia de Vest (jud. Timis, Arad, Bihor, Satu-Mare) - soluri cernoziomice profunde, cantitati relativ ridicate de precipitatii)
- zone neirigate din Campia Romana si Podisul Dobrogei (soluri brun –roscate in Campia Romana, deficit de apa); Hibrizi recomandati : Alex, Felix, Festiv, Fundulea 206, Favorit, Performer, Romina, Rapid, Timis

Alte referate despre: floarea soarelui planta, floarea soarelui planta de campie, floarea soarelui- planta de studiu

Relatia planta - mediu

În locurile cele mai aride nu cresc plante, dar în alte locuri, plantele s-au adaptat perioadelor lungi de secetă.În regiunile aride, plantele sunt foarte importante. Rădăcinile lor absorb apa de ploaie şi fixează solul, împiedicând spălarea sau spulberarea lui.

Unele plante de deşert au rădăcini lungi, pentru a ajunge la apa din adâncime. Tufele mesquito au rădăcini care cresc până la 30m adâncime pentru a ajunge la apa din subteran. Alte plante profită de scurtele perioade ploioase, făcându-şi depozite de apă în corpul lor în momentele când apa este din belşug în jur. În general, plantele pierd multă apă prin frunze, dar plantele de deşert sunt nevoite să reţină apa. Unele au frunze speciale “acumulatoare de apă”.

Alte referate despre: relatia planta-mediu, relatia planta mediu, imagini relatia planta mediu

Ecotehnica plantatiei pomicole pe rod

In fuctie de particularitatile biologice si tehnologice ale speciilor fructifere de climat temperat,au fost alcatuite 4 grupe:pomacee,drupacee,nucifere si baciforme,carora li se adauga si grupa speciilor subtropicale. Pomaceele(samantoasele)Cuprind specii din familia ROSACEAE,subfamilia POMOIDEAE,si anume:mar,par,gutui,etc.

Alte referate despre: infiintarea unei plantatii pomicole, plantatii pomicole, infiintarea plantatiilor pomicole

Sfecla

Sfecla furajeră reprezintă un nutreţ suculent care se consumă şi în stare proaspătă, şi conservat prin însilozare. O tonă de cereale conţine 120 – 127 unităţi nutritive. În afară de rădăcini se mai folosesc pentru furajele celelalte şi frunzele proaspete sau însilozate. Nutreţul este bine consumat de toate speciile de animale. Furajarea în perioada de stabulaţie sporeşte energia calorică cu raţie şi are efecte favorabile asupra producţiei de lapte şi taurine.

Alte referate despre: fabricarea zaharului din sfecla de zahar, sfecla furajera, referat sfecla de zahar

Tu cum esti cand iubesti?

Definitii peste definitii. Toata lumea defineste dragostea. Unele persoane cred in dragoste adevarata, altele nu. Exista numeroase clasificari ale dragostei in functie de obiectul vizat.
Cele mai des intalnite categorii sunt: dragoste de sine, care este confundata adesea cu egoismul; dragoste romantica; dragoste de familie, manifestata intre membrii unei familii; dragoste platonica, exprimata de doi oameni ca afectiune pura, total dezinteresata fizic (material sau prin gesturi).

Alte referate despre: cum e atunci cand iubesti, cand iubesti, cand iubesti doar tu

Poluarea

Poluarea este fenomenul prin care aerul se incarca cu substante straine daunatoare vieti . Acestea isi modifica compozitia sa naturala, atunci cand este patruns de elemente straine ce au efect daunator asupra plantelor si animalelor.

Alte referate despre: poluarea aerului, poluarea solului, poluarea

Budulea Taichii

Antiteza este o modalitate de a pune fată în fată situaţii contrastante: "După aceea Huţu a iesit afara si a început sa planga, iar maica-sa a iesit dupa el, ca să plangă si ea; am început sa plang si eu, fiindca nu mai vazusem pe Huţu niciodată plangand. Dar Budulea râdea acum si se uita la noi...".
Despre el însusi, Ioan Slavici spune: "Sunt om de saizeci si doi de ani, dintre care patruzeci au fost petrecuţi în lucrarea pentru ridicarea nivelului moral si intelectual al neamului romanesc [...] prin lucrarea ce am desavarsit în timp atat de îndelungat, ca
scrietor, ca dascal, ca ziarist si ca luptator politic..." (I. Slavici, afirmafie din 1911)

Alte referate despre: budulea taichii rezumat, rezumat budulea taichii, budulea taichii

Mijloace de proba

Solutia in drept este asta ( se lasa forta probanta la aprecierea
judecatorului ) dar, in fapt, marturisirea are, in continuare, o
incontestabila putere doveditoare .

Alte referate despre: probele si mijloacele de proba in procesul penal, mijloace de proba, mijloace de proba prevazute de codul civil

Fenomene electrostatice in natura

S-a constatat ca partea superioara a norului este incarcata electric pozitiv.Baza norului incarcata negativ, cu exceptia unei regiuni electrizate pozitiv care genereaza o ploaie intensa, provoaca electrizarea prin influienta a suprafetei solului. Din aceasta cauza nu este recomandabila atingerea sau apropierea in timpul unei furtuni, de mase metalice mari (rezervoare, schele metalice, sina de cale ferata) care prin descarcare pot provoca electrocutari. S-a observat ca trasnetul loveste in general obiecte sau fiinte, care se detaseaza prin inaltime fata de corpurile din jur.

Alte referate despre: fenomene electrostatice in natura, fenomene electrostatice din natura, fenomenele electrostatice din natura

Ereditatea

Genele care se comporta astfel pot sa apara in doua forme diferite, una dominanta, cealalta recesiva. De obicei, genele dominante au tendinta de a se face evidente in constructia fizica a unui individ, chiar daca sunt prezente de la un singur parinte. E nevoie de o pereche de gene recesive - cate una mostenita de la fiecare parinte- pentru ca trasatura pe care o poarta sa fie evidenta in cursul vietii.

Alte referate despre: legile mendeliene ale ereditatii, influenta mediului asupra ereditatii, ereditatea

Imperiul Bizantin de la Marcian la Zenon

In acest timp imparatul Teodosie al II-lea, aflat ca de obicei intr-o situatie delicata, convoaca la Efes in anul 449 un Sinod cunoscut sub numele de A©sinodul talharesc>>, pentru ca Dioscur a vrut sa-si impuna punctul de vedere monofizit prin violenta. Dupa moartea lui Teodosie al II-lea, pentru a pune capat situatiei tensionate, noul imparat Marcian convoaca Sinodul de la Calcedon din 451, care constituie al IV-lea Sinod Ecumenic [1]. La lucrari au asistat si trimisii papei, iar hotararea finala a fost ca in Hristos exista doua naturi, una divina si una umana, unite intr-o singura persoana, neamestecate, neschimbate, neimpartite si nedespartite [2].

Alte referate despre: imperiul bizantin, imperiul bizantin referat, imperiul bizantin factori geografici

Ramas bun clase primare

Tabla cunostintelor noastre era ceva de nedescris. Un sentiment de emotii si de teama de-a nu cumva a lua o nota mica puneau stapanire pa noi. Note bune proaste le acceptam asa cum sunt.Doamna invatatoare este si va fii foarte draguta.

Alte referate despre: ramas bun clase primare, compunere ramas bun clase primare, compunere cu titlul ramas bun clase primare

Manipularea pietei de capital

Parasind tot mai des in limbajul cotidian sensul initial, acela de "manuire", "manevrare", notiunea de "MANIPULARE" este folosita in general avand o conotatiei eminamente negativa. Cand vorbim de manipulare, gandul ne zboara imediat la ideea de inducere in eroare, prin anumite instrumente capabile sa creeze asupra subiectului manipularii o falsa reprezentare a realitatii. Ascunderea adevarului si inducerea unei realitati paralele, mincinoase, a constituit dintotdeauna o arma politica sau/si un mijloc de imbogatire.

Alte referate despre: manipularea pietei de capital, infractiunea de manipulare a pietei de capital, infraciunea de manipulare a pietei de capital

Praslea cel voinic si merele de aur - Povestire

Praslea reuseste sa-i invinga pe zmei, pe cel mai puternic omorandu-l cu ajutorul fetei cele mici de imparat si cu ajutorul unui corb. Parsla transorma palaturile zmeilor in mere pe care le daruieste fetelor, mai putin al celei mici, pe care l-a pastrat. Ajungand la prapastie, cele trei fete au fost aduse pe taramul oamenilor cu niste bilete in care Praslea le-a sortit fratilor sai.

Alte referate despre: praslea cel voinic si merele de aur, praslea cel voinic si merele de aur povestire, rezumat praslea cel voinic si merele de aur
Referate afisate : 18
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK