Cand se seamana iarba de sudan 637f7

Iarba de Sudan

Fiind înzestrată cu un sistem radicular robust şi profund, iarba de Sudan valorifică excelent potenţialul de fertilitate al solului. Totuşi, pentru obţinerea unor producţii mari sunt necesare doze moderate de îngrăşăminte, respectiv P50-60 (P2O5) şi N60-70 pentru coasa I-a, administrate înainte de pregătirea patului germinativ şi N50-60 pentru coasa a II-a. Când iarba de Sudan urmează în rotaţie în primii doi ani după administrarea gunoiului de grajd, sau după leguminoase perene, îngrăşămintele chimice nu sunt necesare.

Semănatul ierbii de Sudan în ogor propriu se face în intervalul 15-28 aprilie. Pentru lărgirea intervalului optim de recoltare este de preferat ca parcela destinată ierbii de Sudan să se semene în două epoci, pe suprafeţe egale. Prima jumătate a parcelei se seamănă la mijlocul lunii aprilie, folosind unul din soiurile semitimpurii (Sirius, Sonet, Silviu sau Sabin), iar epoca a doua se seamănă mai târziu cu 10 zile, pe a doua jumătate ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 77kb
Downloads: 411
Materia: Agronomie

Cum stabiliti momentul optim de recoltare a plantelor furajere cultivate

Totodată, deşi producţia de masă verde creşte continuu până la sfârşitul fazei de înflorire, cantitatea de proteină scade cu aproape 20%. Aceasta ne determină, de fiecare dată, să vă recomandăm ca recoltarea lucernei să se efectueze la începutul fazei de îmbobocire a plantelor.

Alte referate despre: momentul optim pentru recoltarea furajelor si produselor agricole, perioada optima de recoltare a plantelor, masini de recoltat plante furajere

Canepa - Cannabis sativa o importanta planta tehnica

Lemnul de cânepă reprezintă cca 55% din greutatea tulpinii şi conţine peste 50% celuloză. Puzderia rezultată de la extragerea fibrelor sau planta întreagă, se utilizează pentru obţinerea de: hârtie, plăci aglomerate – fonoizolatoare, pentru industria mobilei, mătase artificială, puf pentru izolare fonică între plăcile de rigips. Pleava rezultată în culturile pentru sămânţă este un îngrăşământ deosebit de valoros: 10 t pleavă de cânepă echivalează cu 40 t gunoi de grajd. Frunzele şi inflorescenţele se utilizează în medicină.

Alte referate despre: canepa o importanta planta tehnica, canepa cannabis sativa, canepa-cannabis sativa

Sfecla pentru zahar

Pe plan mondial, sfecla este a doua sursa de zahar dupa trestia de zahar,produs indispensabil pentru alimentatia omului,datorita valorii energetice mari(4000cal/kg fata de carne si paine 1500,respectiv 2200cal./kg). Sfecla furnizeaza aproximativ 40-45% din productia mondiala de zahar.

Alte referate despre: sfecla de zahar, obtinerea zaharului din sfecla de zahar, sfecla de zahar referat

Ciclul de viata la varza si cais

Fata de umiditate, caisul nu este deosebit de pretentios mai ales atunci cand este altoit pe zarzar si migdal, reusind chiar si la 500-550 mm precipitatii anuale, uniform repartizate din care cel putin 250-300 mm in perioada de vegetatie. In conditii de seceta da productii mici, fructele sunt slab suculente, sensibile la pieirea prematura. De aceea, reactioneaza bine la irigare.

Este pretentios la lumina. In conditii de lumina slaba, lastarii nu se maturaza bine, degera usor iarna, iar fructele sunt slab aromate.
Cere soluri usoare (25 - 30 % argila), permeabile, calde, cu apa freatica la 2.5-3 m. Iata de ce trebuie sa plantam caisii in cel mai favorabil loc din gradina, feriti de curenti, vanturi reci, brume. Sudul tarii si partial partea de vest sunt zone favorabile pentru cais.
Cele mai bune soiuri sunt: Mari de Cenad, Rozal, Mamaia, Selena, Venus, Litoral, Umberto.

Alte referate despre: ciclul de viata la varza sau cais, ciclul de viata la varza si cais, ciclul de viata la varza

Floarea-Soarelui - planta oleifera

Macinate, cojile se folosesc la fabricarea drojdiei furajere, circa 150 kg /tona produs. Capitulele se utilizeaza in hrana animalelor, tulpinile sunt utilizate drept material combustibil sau in industria materialelor de constructii. Fiind o apreciata planta melifera, floarea soarelui asigura, in perioada infloririii, 30-130 kg miere/ha.

Alte referate despre: floarea soarelui planta, floarea soarelui planta de campie, floarea soarelui- planta de studiu

Relatia planta - mediu

În stepe cresc multe varietăţi de iereburi. Toate plantele sunt nevoite să supravieţuiască perioadelor secetoase şi animalelor care le mănâncă frunzele.

Alte referate despre: relatia planta-mediu, relatia planta mediu, imagini relatia planta mediu

Ecotehnica plantatiei pomicole pe rod

Degarnisirea ramurilor se face intr-un ritm lent.Suporta taierile si isi vndeca ranile relativ usor.Majoritatea soiurilor sunt autosterile.Se altoiesc pe numerosi portaltoi(mai ales la mar).

Alte referate despre: infiintarea unei plantatii pomicole, plantatii pomicole, infiintarea plantatiilor pomicole

Sfecla

Lucrările solului
Arătura de toamnă trebuie executată la adâncime de peste 25 cm, iar patul germinativ se pregăteşte cu grapa cu discuri, cu combinatorul de sfeclă sau grapa cu colţi reglabili, în funcţie de gradul de mărunţire a solului. Când solul este afânat pe o adâncime de peste 5 – 6 cm cea ce creează pericolul de încorporare a seminţei la adâncime mai mare, terenul se tăvălugeşte înainte de semănat.

Alte referate despre: fabricarea zaharului din sfecla de zahar, sfecla furajera, referat sfecla de zahar

Sudan

Sudan - clima
În partea nordică este o climă deşertică dar in sud precipitaţiile cresc de la 15-100cm pe an. Anotimpul ploios durează 2-3 luni în centru dar în sud se prelungeşte la 6-8 luni. Vânturile nordice bat tot timpul anului în N dar sunt înlocuite de vânturi sud-vestice în timpul anotimpului ploios.

Alte referate despre: iarba de sudan, conflictul din sudan, sudan

Poluarea

Poluarea este fenomenul prin care aerul se incarca cu substante straine daunatoare vieti . Acestea isi modifica compozitia sa naturala, atunci cand este patruns de elemente straine ce au efect daunator asupra plantelor si animalelor.

O apa este considerata poluata cind compozitia sau starea sa fizica, ori chiar estetica, sunt modificate direct sau indirect de actiunile omului,inasa masura ca nu se mai presteaza a fi utilizata in stare naturala .

Autoepurarea este insusirea de care dispune o unitate acvatica ( riu,lac,etc…)de a asorbi,fara asuferi daune,o anumita incarcatura de poluanti,de a asigura distrugerea sau mineralizarea elementelor poluante respective .

Gradul de poluare, ca si posibilitatile de auto epurare, se apreicaza prindoi termeni:
- cantitatea de oxigen din apa
- prezenta unor produsi straini, nocivi ...

Alte referate despre: poluarea aerului, poluarea solului, poluarea

Budulea Taichii

Antiteza este o modalitate de a pune fată în fată situaţii contrastante: "După aceea Huţu a iesit afara si a început sa planga, iar maica-sa a iesit dupa el, ca să plangă si ea; am început sa plang si eu, fiindca nu mai vazusem pe Huţu niciodată plangand. Dar Budulea râdea acum si se uita la noi...".
Despre el însusi, Ioan Slavici spune: "Sunt om de saizeci si doi de ani, dintre care patruzeci au fost petrecuţi în lucrarea pentru ridicarea nivelului moral si intelectual al neamului romanesc [...] prin lucrarea ce am desavarsit în timp atat de îndelungat, ca
scrietor, ca dascal, ca ziarist si ca luptator politic..." (I. Slavici, afirmafie din 1911)

Alte referate despre: budulea taichii rezumat, rezumat budulea taichii, budulea taichii

Proverbe romanesti.ppt

Lenea face pe bogat a i se uri si pe sarac in nevoi a se tari.
Lenea e cucoana mare care n-are de mancare.
Peste el lenea a dat si s-a pus sa zaca-n pat.
Cine se ia cu lenevia pierde si suta si mia.
Lenea cand este mai mica, tot stie si ea de frica.
Trandavul se pricepe la trei lucruri: sa mance, sa doarma si sa se supere.
Lenesul fuge cand e vorba de munca, dar vine cel dintai cand e vorba de mancare.

Alte referate despre: proverbe romanesti, despre proverbe romanesti, lucrare power point despre proverbe romanesti

Fenomene electrostatice in natura

Fenomene electrostatice in natura
Producerea unui fulger este urmata, in scurt timp de aparitia tunetului, ce reprezinta sunetul produs la descarcare. In jurul tunetului numit,,canalul fulgerului’’ aerul inconjurator atinge temperaturi de 30.0000C care este de 5 ori mai mare ca temperatura de suprafata a soarelui. Aceasta supraincalzire brusca a aeruluiduce la o dilatare masiva asemenea unei exploziicu un zgomot puternic numit tunet.
Decalajul intre producerea fulgerului si receptia tunetului se datoreaza diferentei dintre vitezele de propagare a celor doua unde luminoasa si acustica .

Alte referate despre: fenomene electrostatice in natura, fenomene electrostatice din natura, fenomenele electrostatice din natura

Napoleon Bonaparte pro si contra

Adept al independentei patriei, Carol-Marie se alatura treptat partidului filo-francez, dupa o vreme in care ramasese ostil noilor ocupatii.Astfel, cu ajutorul material al guvernatorului francez din corsica, el reuseste sa-si dea copilul, ce implinise doar 10 ani, la scoala militara din Brienne.

Alte referate despre: napoleon bonaparte pro si contra, napoleon bonaparte pro sau contra, napoleon bonaparte pro contra

Ramas bun clase primare

Imi amintesc cu nostalgie prima zi de scoala cand eram niste mici boboci abia sositi de la gradinita cu rucsacul in spinare , uniforme,cordelute,buchete de florii si cu nerabdare sa descoperim tainele scolii.Scrisul , cititul ,socotitul ni se pareau niste heroglife de nedescifrat . Toate ni se incurcau in minte.Ne simteam intrusi intr-o lume noua . Banca ,cartile erau niste necunoscute pentru noi . Nu cunosteam pe nimeni si eram foarte timizi dar usor usor trecand anii ne-am facut prieteni de incredere ,iar cartile de limba romana si de matematica dar si alte multe carti ni se pareau ceva obisnuit zi de zi.

Alte referate despre: ramas bun clase primare, compunere ramas bun clase primare, compunere cu titlul ramas bun clase primare

Cercetare marketing ketchup Tomi

Razboaiele, conflictele dintre partide sau campaniile de alegeri locale sau nationale pot aduce schimbari importante pe piata si,
implicit, in deciziile de marketing. Promulgarea sau abrogarea unor legi, decrete, ordonante si hotarari pot generea oportunitati sau constrangeri pentru firma, pentru furnizorii sai sau pentru
clientii sai.

Alte referate despre: cercetare marketing, cercetare marketing medicament, model chestionar cercetare marketing

Liviu Rebreanu

A revenit in Prislop, spre disperarea parintilor, care l-au stiut domn: Aici am luat contact cu taranul roman, aici l-am cunoscut mai bine, aici m-am impregnat de toate suferintele si visurile lui - lucruri care aveau sa treaca mai tarziu in literatura mea ...
Detentia la Vacaresti si Gyula

Alte referate despre: ion de liviu rebreanu rezumat pe capitole, ion de liviu rebreanu, liviu rebreanu
Referate afisate : 18
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles