Candida albicans

Candidoza vaginala

Candidoza, micoza frecventa a mucoaselor si tegumentului, este determinata de variate specii de candida care in conditii de imunodeficienta a gazdei, pot deveni invazive, cu localizari organice si tisulare.

Infectiile cu candida albicans apar la femei din cauza hormonului feminin numit progesteron. Progesteronul creste cantitatea de glycogen din mucoasa vaginala, un mediu ideal de dezvoltare a candidei datorita Ph - ului acid. Nivelul de progesteron creste considerabil in timpul sarcinii.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 15kb
Downloads: 655
Materia: Medicina

Aparatul genital feminin

Diferentierea sexuala este prezenta inca din momentul fecundarii oului, dfar diferentierea intersexuala somatopsihica are loc lent in timpul copilariei si se realizeaza dupa pubertate ca urmare a activitatilor gonadelor. In copilarie, hormonii sexuali secretati in cantitati reduse contribuie, impreuna cu ceilalti hormoni, la cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului, iar dupa pubertate, acesti hormoni secretati in cantitati crescute la femei cu anumite caracteristici ciclice, intretin functia sexuala.

Organizarea morfofunctionala a sistemului reproducator la ambele sexe este extrem de complexa, gonadele avand atat functia de a produce gameti (ovule si spermatozoizi) cat si pe cea de a secreta hormoni sexuali, care prin diferitele lor activitati asupra organelor genitale si asupra intregului organism, asigura conditii optime pentru reproducere.
Aparatul genital feminin este format dintr-o parte externa - vulva - si un grup de organe interne localizate in pelvis: vaginul, ...

Alte referate despre: aparatul genital feminin, aparatul genital feminin imagini, anatomia aparatului genital feminin

Malformatiile congenitale

Primele observaţii privind ereditatea umană au fost realizate în Antichitate. Astfel, în mitologia hindusă aflăm ca unele calităţi omeneşti ca forţa, robusteţea şi înţelepciunea sunt ereditare, iar Platon, în Grecia antică, pornind de la ideea că anumite caractere şi însuşiri se transmit la urmaşi, recomandă reproducerea selectivă a oamenilor sănătoşi, deştepţi şi curajoşi, fiind iniţiatorul eugeniei platonice ce se practică în cetatea Sparta şi prin care se urmărea eliminarea din societate a indivizilor cu defecte fizice sau pshihice.

Hipocrate consideră ca germenii noului individ sunt produşi de către întregul organism, atât de părţile sănătoase, cât şi de cele bolnave.
Ca urmare, substanţele provenite de la organele nesănătoase vor determina la descendenţi formarea de organe bolnave. Un merit incontestabil al lui Hipocrates constă în observaţia ca indivizii umani sunt foarte deosebiţi unul de altul, şi ca "medicul ...

Alte referate despre: malformatii congenitale, malformatiile congenitale, malformati congenitale

Anatomia si fiziologia aparatului genital feminin

Anatomia si fiziologia aparatului genital feminin:Organele genitale interne sunt reprezentate prin: ovare, trompe uterine, uter şi vagin.
OVARUL este glanda sexuală feminină, este un organ pereche situat în bazin, are forma ovoidă şi este unit prin ligamente cu peretele posterior al bazinului, cu uterul şi cu trompa uterină.

Alte referate despre: anatomia si fiziologia aparatului genital feminin, www e referate ro anatomia si fiziologia aparatului genital feminin, referat anatomia si fiziologia aparatului genital feminin

Malformatiile congenitale ale aparatului uro-genital

Urografia -evaluarea morfo-functionala a aparatului urinar
Ecografia completeaza examenul urografic, in sarcina
Uretrocistografia de umplere si mictionala - refluxul vezico-ureteral unilateral sau bilateral , obstructiile ale aparatului urinar inferior.
Ureteropielografia retrograda (UPR), preoperator in cazul uropatiei obstructive neelucidata de urografie si ecografie.

Alte referate despre: aparatul uro genital, aparatul uro-genital, aparatul uro-genital masculin

Anatomia aparatului genital feminin

Organizarea morfofunctionala a sistemului reproducator la ambele sexe este extrem de complexa, gonadele avand atat functia de a produce gameti (ovule si spermatozoizi) cat si pe cea de a secreta hormoni sexuali, care prin diferitele lor activitati asupra organelor genitale si asupra intregului organism, asigura conditii optime pentru reproducere.

Alte referate despre: anatomia aparatului genital feminin imagini, anatomie aparat genital feminin, anatomia aparatului genital feminin poze

Organele genitale feminine

Hormonii ovarieni sunt controlati printr-o retroactiune negativa, la fel ca si hormonii testiculari , insa producerea lor este ciclica. Acest principiu retroactiv implica trei grupe diferite de hormoni: substantele neurosecretoare sau factorii relaxanti ai hormonului foliculo- stimulant si ai hormonului luteinizant provenind din hipotalamus.b) hormonul foliculo-stimulant si hormonal luteinizant provenind din adenohipofiza (pituitara)
estrogenii si progesteronul provenind din ovare.Ciclul menstrual are o durata medie de 28 de zile, si poate varia de la 20 la 35 de zile. Ii putem recunoaste trei faze:1. Faza preovulatoare, care dureaza in jur de paisprezece (14) zile (plus sau minus cinci zile), incepand in prima zi a menstruatiei si terminandu-se cu ovulatia (eliberarea ovulului de catre ovar). Aceasta perioada se numeste de asemenea faza proliferativa. Inca din primele zile, foliculele se umfla in mod spontan fara influenta hormonala.

Alte referate despre: organul genital feminin, organe genitale feminine, organele genitale feminine

Candide

El, impreuna cu sluga sa Cacambo merg in Paraguay, unde il intalnesc pe fratele Cunigundei pe care il credeau mort si care aici este un conducator militar. Ei raman timp de o luna in tara asta ideala care pazeste comorile vechiului imperiu incas, apoi plini de bogatii, ajung in colonia olandeza Suriname. Candide isi ia un nou tovaras de calatorie, pe batranul om de stiinta Martin.

Alte referate despre: candida, candida albicans, candid

Protejarea consumatorului in conditiile integrarii in U.E.

Comitetele tehnice de profil sunt entitati fara personalitate juridica, organizate pe langa organismul national de standardizare. Standardul metodologic SR 10000-3 stabileste structura si modul de lucru ale comitetelor tehnice. [1]Comitetele tehnice de profil sunt formate din grupuri de specialisti care reprezinta factorii interesati din economie la procesul de elaborare a standardelor, pe diferite domenii de activitate, coordonati de un reprezentant ASRO. Componenta comitetelor tehnice de profil trebuie sa asigure reprezentarea echilibrata a tuturor factorilor interesati dintr-un anumit domeniu: producatori, utilizatori, consumatori, autoritati, institutii cu functii de reglementare etc.

Alte referate despre: deciziile consumatorului in conditii de risc si incertitudine, comportamentul consumatorului in conditii de risc, sistemul bancar din moldova in conditiile integrarii

Inegalitati

Il s'agit de presenter les inegalites classiques que doit connaitre tout candidat aux competitions de Mathematiques de niveau national ou international.

Alte referate despre: inegalitati, inegalitatea mediilor, egalitatea si inegalitatea

Marketing Politic

O campanie prezidentiala tipica incepe cu cel putin un an inainte de alegeri, iar in primele luni apar cel putin o duzina de candidadati. Un alegator obisnuit va agrea politica in doze mici; probabil ca va reactiona la o campanie prea indelungata ignorand majoritatea evenimentelor. Mass-media insa se simt obligate sa urmareasca pe larg aceasta campanie, chiar si atunci cand numarul candidatilor si al activitatilor din campanie este cu mult mai mare decat capacitatea si dorinta de reprezentare ale presei.
Daca, de exemplu sase candidati la presedentie fac campanie in Iowa intr-o anumita zi din ianuarie, nu va fi posibil ca postul local sa-i prezinte pe toti. Astfel, intreaga emisiune a zilei ar trebui sa contina numai politica. In mod similar, in presa scrisa, nu fiecare candidat va beneficia de o prezentare pe prima pagina.
Judecatile de valoare ale mijloacelor de informare in masa stabilesc persoanele si problemele ce vor fi prezentate, cat spatiu vor primi si in ce mod vor aparea. ...

Alte referate despre: marketing politic, marketingul politic, marketing politic si electoral

Recrutarea si selectarea personalului

Scopul lucrarii este de a cerceta literatura de specialitate privind recrutare si selectia angajatilor si utilizarea ei in organizatie. Analiza structurii si situatiei economico-financiare, totodata implimentarea recrutarii si selectiei angajatilor in cadrul organizatiei.Obiectivul cercetarii il constituie analiza asigurarii cu personal precum si evaluarea ei in cadrul organizatiilor autohtone.
Structura lucrarii este formata din trei capitole. Fiecarea capitol prezinta informatii minutioase a obiectului propus.

In capitolul I am facut referinta la recrutarea si selectia angajatilor ca notiuni teoretice, conceptul lor si detalierea fiecarui proces in parte. Pentru a realiza o recrutare si selectare a angajatilor adecvata sunt necesare si sursele de informare pentru care am facut referinte concrete. Am avut ca suport manualul "Aurel Manolescu, Managementul Resurselor Umane".

Alte referate despre: recrutarea si selectia personalului, recrutarea si selectia personalului referat, planificarea resurselor umane recrutarea si selectia personalului

Specialist recrutare

In esenta, spatiul disponibil de lucru este biroul personal, dotat cu aparatura de telecomunicatii, echipamente de birou si calculator cu echipamente software necesare. Munca unui specialist in recrutare (recrutor) este solicitanta din punct de vedere psihic.

Alte referate despre: specialist recrutare competente, recrutarea unui specialist in cercetari de marketing, recrutarea si selectia resurselor umane

Campania electorala

De asemenea, având în vedere istoria recentă a României, în comunism, aşteptăm o orientare a tineretului spre „dreapta“, spre doctrina liberala. În plus, campania pentru Călin Popescu Tăriceanu porneste sub auspicii favorabile, poziţia de prim-ministru conferindu-i un avantaj clar în faţa electoratului, dacă ne gândim că apariţiile frecvente în mass-media pot aduce un plus la capitolul imagine, iar un segment destul de important din alegători tinde să simpatizeze cu puterea.

Alte referate despre: campanie electorala, campania electorala, campania electorala referat

Totul despre management,CV,sfaturi pentru interviu

Totul despre management,CV,sfaturi pentru interviu
ASPECTUL CONTEAZA!
Studiile arata ca prima impresie este data in primele 10 secunde, dupa modul cum arata. Imbraca-te ca si cum ai avea deja jobul! Informeaza-te cum se imbraca cei care lucreaza in firma respectiva (nu ne referim la uniforme, bineinteles) si imbraca-te la fel. Chiar daca stilul e neoficial, imbraca-te decent. Nu este momentul sa incerci un stil nou sau trendy. Un costum e potrivit oricarei ocazii. Fii insa sigur ca ti se potriveste si ca te simti bine in el.
Albastru, gri si negru sunt cele mai profesionale culori. Rosu- increzator si sociabil. Galben- simt al umorului dezvoltat. Verde- cumpatat in situatii de criza.

Alte referate despre: sfaturi pentru interviu, sfaturi pt interviu, sfaturi pentru un interviu proiect managementul resurselor umane

Fondurile Europene de Pre-aderare in Romania

Din 2000, cele trei state din partea vestică a Balcanilor au fost incluse în programul CARDS (Asistenţă Comunitară pentru Reconstrucţia, Dezvoltarea şi Stabilitatea Balcanilor), Phare devenind un instrument concentrat exclusiv pe susţinerea procesului de aderare a celor 10 state candidate din Europa Centrală şi de Est.

Alte referate despre: fondurile uniunii europene de pre-aderare, fonduri europene pre aderare, fonduri pre-aderare

Aderarea Romaniei la U.E.

Aspecte procedurale
Tratatul de la Amsterdam, intrat in vigoare la 1 mai 1999, stabileste procedura de urmat in cazul admiterii unui nou membru in UE. Dupa primirea cererii oficiale prin care un stat solicita aderarea la Uniune, Consiliul UE cere Comisiei Europene sa elaboreze un aviz privind gradul de indeplinire de catre statul candidat a criteriilor de la Copenhaga si Madrid, aviz incheiet cu propunerea de a incepe sau nu negocieri de aderare.Cererea de admitere in UE impreuna cu avizul Comisiei Europene fac obiectul analizei Consiliului European, compus din sefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii care, dupa consultarea Parlamentului European (avizul acestuia din urma este doar consultativ in etapa de incepere a negocierilor), decide daca incepe sau nu negocierile de aderare cu statul candidat respectiv.Negocierile dureaza, de regula, cativa ani si se se finalizeaza cu un tratat de aderare care este supus ratificarii de catre parlamentele statelor membre, parlamentul ...

Alte referate despre: aderarea romaniei la ue, aderarea turciei la ue, aderarea romaniei la ue referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK