Cap5 datele unei actiuni militare de coalitie sub steagul n unite

Metaconsideratii asupra legalitatii, justificarii, si moralitatii actiunilor militare a coalitiei conduse S.U.S. in Iraq

•Argumentul că războiul a produs o schimbare înspre mai bine a fost criticat de preşedintele Franţei, care a spus că acţiunea militară a statelor unite şi a coaliatelor ei a multiplicat acţiunile teroriste în lume, făcând-o din acest punct de vedere mai periculoasă, nesigură, mai rea.
•Fostul preşedinte Gorbaciov de asemenea are o atitudine nefavorabilă asupra acţiunii militare a coaliţiei conduse de S.U.A..

•Se consideră că era nevoie de o rezoluţie secundă, specială a U.N. spre a legaliza invazia.
•În timpul prezenţei lor în Iraq armatele americane şi engleze au comis o serie de acţiuni prin care au violat dreptul internaţional, comiţând şi numeroase crime de război.
•Administraţia Bush face manipulări diplomatice ca oficialii americani şi ceilalţi americanii aflaţi în Iraq să nu cadă sub jurisdicţia curţii internaţionale pentru crime de război.
•Există articole care arată că S.U.A. nu respectă, ci ignoră sau o manipulează ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 330
Materia: Filosofie

Constitutionalitate - Codul penal

Desigur Constitutia interzice defaimarea tarii si a natiunii în al. 7
al art. 30 , însa nu se mentioneaza nimic despre persoanele care
reprezinta autoritatile , iar din acest punct de vedere , Codul Penal
nu poate îngradi mai mult decât Constitutia.

Alte referate despre: codul penal, codul penal 1865, art 193 cod penal

Cauza si considerentul

Ar trebui sa se stabilească că înţelesul obiectiv al cauzei este întotdeauna acelaşi, pentru aceleaşi tipuri de contracte. În contractele sinalagmatice, întâlnim consideraţia.
(partea opusă), sau cu alte cuvinte, perspectiva consideraţiei sa fie data de cealaltă parte contractantă.

Alte referate despre: considerente generale privind situatiile financiare conform iasb1, considerente teoretice si practice cu privire la demisie, considerente generale ale economiei asigurarilor

Procesul legislativ ca factor de dereglare si inefectivitate

De aceea, nici unul dintre criteriile amintite anterior privind validitatea şi eficienţa legislaţiei nu-şi regăsesc o expresie adecvată în dinamica procesului legislativ de după decembrie 1989, în special în domeniul prevenirii şi combaterii fenomenului de corupţie. Astfel, în ceea ce priveşte primul criteriu referitor la coerenţa internă a normelor juridice, o bună parte din legile elaborate până în prezent nu întrunesc condiţiile de tehincă legislativă neglijând, totodată, schimbările şi tendinţele evolutive în diferite domenii economice şi sociale.

Alte referate despre: procesul legislativ ca factor de dereglare, rolul parlamentului in procesul legislativ, procesul legislativ national

Capacitatea de folosinta a persoanelor juridice

Actul juridic prin care o persoană juridică renunţă sau înstrăinează
capacitatea de folosinţă este lovit de nulitate absolută, deoarece aceasta ar însemna însăşi încetarea fiinţei persoanei juridice, or încetarea ei poate avea loc numai prin modurile stabilitede lege (care sunt comasarea, divizarea şi dizolvarea).

Alte referate despre: capacitatea de folosinta a persoanelor juridice, capacitatea de folosinta a persoanelor fizice si juridice, capacitatea de folosinta a persoanei juridice

Dreptul executarii sanctiunilor penale

Lege privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal

Alte referate despre: dreptul executarii sanctiunilor penale, referat dreptul executarii sanctiunilor penale, dreptul executarii sanctiunilor penale referat

United Kindom Constitution

The statement that our constitution is not “written”does not mean that we possess no important constitutional documents,it means that the constitution is not embodied in any single document ,or series of documents,containing our essential constitutional laws.

Alte referate despre: united kindom, london united kindom, referat united kindom

Reguli de angajare - ROE conform DIU in actiunile militare

Un rol deosebit de important în a asigura eficienţa acţiunii forţelor armate şi a crea sentimentul în rândul personalului militar că acţionează în deplină concordanţă cu prevederile legale, îl au aşa numitele “reguli de angajare” “RULES OF ENGAGEMENTS” –„ ROE”

Alte referate despre: mandate si reguli de angajare roe, mandate si reguli de angajare diu, referat mandate si reguli de angajare diu

Baze de date - prezentare PowerPoint

Baze de date - prezentare PowerPoint
Data (terminologia prelucrării automate a datelor)
Data este definită ca un model de reprezentare a informaţiei într-un format accesibil unui calculator. Din punct de vedere logic data se defineşte prin:
-identificator (ex. “Prof”)
- atribut (ex. Profesia)
-valoare (ex. inginer, economist,…)

Alte referate despre: baza de date in powerpoint exemplu, baza de date powerpoint, baza de date in access powerpoint

Fox Pro baze de date

Fox Pro baze de date:Se bazeaza pe structuri de reprezentare arborescente si tipuri de relatii 1 la 1 si 1 la n. Cu ajutorul acestui model, structura bazei de date poate fi reprezentata sub forma unui arbore cu un nod radacina (trunchiul) si celelalte noduri (ramuri) contin colectiile de date.

Alte referate despre: fox pro baze de date, visual fox pro baze de date, fox pro baza de date liber la descarcat

Preparatiile sub forma de sant

• imposibilitatea izolării corecte şi perfecte – sunt zone profunde, subgingivale situate în cement, greu de izolat, preparat şi restaurat.

Alte referate despre: referat preparate sub forma de solutii uleioase, numere complexe sub forma trigonometrica, balada unui greier mic de george toparceanu sub forma de opera lirica

Teoria actiunilor mintale - aplicatii in invatamantul primar

Invatarea procedeului de masurare in contexte didactice tot mai diferite si complexe, comentate adecvat (pentru exersarea actiunii prin limbaj cu voce tare), permite realizarea treptata a saltului spre actiunea verbala interna. In acest sens, vor fi intelese operatiile mai dificile, de diviziune a intregului, de comparare a multimilor, de reconstructie a unitatii etc. Importanta este consecventa invatatorului in urmarirea a doua obiective psihologice specifice studiului in domeniul invatarii numerelor si apoi al operatiilor aritmetice: "1. sa diferentieze insusirea despre care se intreaba si sa desprinda aceasta insusire de toate celelalte insusiri ale obiectului; 2. sa reprezinte obiectul ca o multime de unitati de masura aplicate".

Alte referate despre: 2 metode si tehnici de comunicare aplicate in invatamantul primar, teste de creativitate aplicabile in invatamantul primar, aplicarea teoriei swot in invatamantul primar

Societatea pe actiuni

Potrivit art. 5 din Legea nr. 31/1990, societatea pe actiuni se constituie prin contract de societate si statut. Contractul de societate si statutul pot fi incheiate si sub forma unui inscris unic, denumit act constitutiv.

Alte referate despre: societate pe actiuni, societatea pe actiuni referat, societatea pe actiuni

Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura - UNESCO

La sfârşitul Conferinţei, cele 37 de ţări care au semnat Actul Constitutiv au fondat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură. Actul Constitutiv intră în vigoare în 1946, ratificat de 20 de state: Africa de Sud, Arabia Saudită, Australia, Brazilia, Canada, Cehoslovacia, China, Danemarca, Egipt, Franţa, Grecia, India, Liban, Mexic, Norvegia, Noua Zeelandă, Regatul Unit al Marii Britanii, Republica Dominicană, Turcia şi Statele Unite ale Americii. Prima sesiune a Conferinţei Generale s-a ţinut la Paris între 19 noiembrie şi 10 decembrie 1946. Au participat reprezentanţii celor 30 de guverne cu drept de vot. UNESCO s-a născut din cenuşa celui de- al doilea război mondial, iar lista statelor fondatoare confirmă acest lucru.

Alte referate despre: organizatia natiunilor unite pentru educatie stiinta si cultura, organizatia natiunilor unite pt educatie stiinta si cultura, organizatia natiunilor unite pentru educatie stiinta cultura

Elaborarea unui plan de actiune pentru campania de relatii publice

Elaborarea unui plan de actiune pentru campania de relatii publice
Un plan este un proiect elaborat, ce presupune un şir ordonat de operaţii destinate să ducă la atingerea unui anumit scop. În limbaj economic, un plan este ansamblul deciziilor stabilite în vederea executării unui proiect.

Alte referate despre: elaborarea unui plan de actiune pentru campania de relatii publice, elaborarea unui plan de actiune pentru campanii de relatii publice, plan de actiune pentru campania de relatii publice la sc

Baze de date informatice pentru marketing

Nimeni nu poate spune că deţine cel mai bun sistem informaţional destinat vânzărilor şi marketingului; gama extrem de diversificată de facilităţi şi funcţii oferită de diferitele sisteme fac ca achiziţionarea să devină o problemă de alegere individuală. Numeroase firme ajung la concluzia că un singur sistem informaţional nu le poate satisface toate necesităţile economice. Între principalele tipuri de astfel de sisteme ce pot fi folosite două au o importanţă deosebită:

Alte referate despre: baze de date informatice pentru marketing, crearea bazelor de date informatice pentru marketing direct, baza de date informatica
Referate afisate : 16
Medie note: 8.40 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles