Caracterizarea lui florin din florin scrie un roman

Florin scrie un roman - rezumat

Textul literar "Florin scrie un roman" îl are ca autor pe Mircea
Cartarescu, un valoros scriitor contemporan. Remarcând structura
acestui text, bazata pe insertie, secventele înlantuindu-se logic, în
succesiunea lor putem comsidera fara teama de a gresi, ca este o opera
de valoare, pe buna dreptate inclusa în manualul nostru.

Opera literara "Florin scrie un roman" se constituie din trei secvente
narative, avându-se în vedere ceea ce se povesteste si relatia dintre
autor, narator si personaj.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 17
Materia: Romana

Florin scrie un roman

Mircea Cartarescu apartine generatiei post romantiste fiind considerat drept poet si prozator contemporan. A publicat destul de multe volume de versuri “Poeme de amor”-1983, “Totul”-1985 si volume in proza “Nostalgia”-1993, “Travesti”-1994 si “Orbitor”-1996.

Alte referate despre: florin scrie un roman, florin scrie un roman rezumat, rezumat florin scrie un roman

Limba romana contemporana

Forma relatiilor sintactice se defineste prin mijloacele de manifestare a acestora in planul expresiei, mijloace de natura fonetica (pauza si intonatia), de natura morfologica), de natura morfologica (flexiunea) si de natura sintactica (jonctiunea, juxtapunerea, topica).
De obicei, o singura relatie sintactica poate fi redata prin mai multe mijloace si, invers, o singura marca poate sa apara la doua sau mai multe relatii.

De exemplu, relatia de dependenta unilaterala se realizeaza prin urmatoarele mijloace:
a) flexiunea (casa mamei, ii cumpara cartile etc.)
b) jonctiunea (conjunctii, cuvinte conjunctive): cartea care ma intereseaza;
stiu ca pleci
c) juxtapunerea (Stii multe, esti destept)
d) topica (mama daruieste feciorului; feciorul daruieste mamei)

Alte referate despre: migratii in lumea contemporana, lumea contemporana, epoca contemporana

Florin Mihailescu - Comentarii la Baudelaire

In Romania, destinul operei lui Baudelaire a fost, incontestabil, unul dintre cele mai norocoase. Chiar daca el nu reprezinta neaparat o exceptie in contextul european, nu exista nici o indoiala ca numarul traducerilor in limba noastra ramane impresionant pe parcursul unui secol, de la aparitia primelor doua versiuni romanesti in "Convorbiri literare" din 1870, datorate lui Vasile Pogor, si pana la quasi-completa antologie din 1968, ingrijita de Geo Dumitrescu. Cantitatea acestora ne indreptateste sa credem ca Baudelaire a fost, probabil, dupa Victor Hugo, cel mai impamantenit poet francez in idiomul nostru national, iar cat priveste calitatea, cel putin in cateva fericite cazuri, ea se ridica pana foarte aproape de aceea a originalului, multumita unor spirite in mare masura congenere, precum Arghezi sau Al. Philippide, dar si unor virtuozi ai formei poetice, ca Ion Pillat.

Alte referate despre: florin scrie un roman povestire, cum sa dai in mintea copiilor de florin iaru, florin scrie un roman de mircea cartarescu

Romanul adolescentului miop - rezumat

3. Jurnalul de clasa Cand s- decis sa scrie romanul stia ca trebuie sa i-a cateva notite asupra vietii lui de adolescent si acasa dar si la scoala de aceea s-a gandit sa-si faca un jurnal. La ora de istorie era ascultata o colega de a lui care nu stia nimic, dar cineva fiind plictisit se tot gandea sa sufle , in timp ce la ora de muzica (fiind ultima din acest an) maestrul a venit cu un teanc de note muzicale si cu o noua romanta care se numea Crinul.

Alte referate despre: romanul adolescentului miop rezumat, romanul adolescentului miop, romanul adolescentului miop rezumat pe capitole

Romanul unui Adolescent Miop de Mircea Eliade - rezumat

Adolescentul miop facea parte din societatea cultural-dramatica "Muza", unde, printre altele, a avut un rol si in piesa scrisa de prietenul sau, Fanica, "Un liceu model".

Alte referate despre: rezumat romanul adolescentului miop de mircea eliade, romanul adolescentului miop de mircea eliade, caracterizarea adolescentului miop de mircea eliade

George Bacovia

Publica poezii, proza, recenzii, sub mai multe pseudonime. Strange relatiile de prietenie cu Alexandru Macedonski.
In 1916 devine copist la Directia invatamantului secundar si superior din Ministerul Instructiunii. In iulie apare in librarii volumul Plumb. In timpul razboiului, in octombrie, este trimis cu arhiva directiei sale in evacuare la Iasi.

Alte referate despre: george bacovia-gri semnificatia titlului - 51k, george bacovia, sonet de george bacovia

Scrisoarea si tipurile de scrisori

Scrisoarea este o forma de comunicare scrisa intre doua personae aflate la distanta.Cel care scrie o scrisoare se numeste expeditor sic el caruia ii este adresata scrisoarea se numeste destinatar.

Alte referate despre: scrisoare si tipuri de scrisori, scrisoare de dragoste tipuri de scrisori, tipuri de scrisori

Ion - romanul

Criticul primeste romanul “ Ion ” ca pe o izbanda a literaturii romane , iar satisfactia sa este consemanta in studiul “ Creatia obiectiva . Liviu Rebreanu: Ion ” . Pentru initiatorul modernismului romanesc , al carui principiu de baza era “sincronismul” literaturii romane cu cea europeana , romanul “Ion” este cel care “ rezolva o problema si curma o controversa ” .

Alte referate despre: rezumat ion, ion, caracterizarea lui ion

Padurea spanzuratilor

Padurea spanzuratilor - Liviu Rebreanu este creatorul romanului romanesc modern, deoarece, scrie primul roman de analiza psihologica din proza romaneasca, “Padurea spanzuratilor”. Dupa ce a scris “Padurea spanzuratilor”, Livu Rebreanu dorea sa realizeze o fresca a taranului roman din acea perioada. Padurea spanzuratilor

Alte referate despre: padurea spanzuratilor, padurea spanzuratilor rezumat, padurea spanzuratilor rezumat pe capitole

Conflicte in proza lui Liviu Rebreanu

Scrie un eseu structurat in care sa ai in vedere:
perspectiva narativa in proza lui Liviu Rebreanu
particularitati ale constructiei subiectului si a discursului narativ
referire la cel putin un roman si indentificarea conflictului
personaje si evolutia conflictului

Alte referate despre: conflicte in proza lui liviu rebreanu, conflictele din ion de liviu rebreanu, conflictele romanului ion de liviu rebreanu

Istoria filosofiei contemporane

Aceasta lucrare se prezinta de asemanea ca si o "arheologie a stiintelor umane". Numai dupa secolul al XIX-lea , omul devine in mod explicit obiectul unei cunoasteri positive (psihologia, sociologia, medicina clinica. Totusi apariitia rapida a stiintelor despre om nu trebuie inteleasa, potrivit lui Foucault, ca o constientizare a unei posibilitati neexplorate pana atunci.

Alte referate despre: istoria filosofiei contemporane, istoria filosofiei moderne contemporane, istoria filosofiei

Ecuatii

b)In acest caz se imparte ecuatia prin 5 (≠0)si aceasta se scrie echivalent: +9 =1. Se vede ca x=2 este solutia a ecuatiei.Functia f(x)= : +9 este strict descrescatoare,fiind suma a doua astfel de functii.Deci ecuatia are sulutia unica x=2

Alte referate despre: ecuatii, ecuatii exponentiale, ecuatii diferentiale

Benito Mussolini - biografie

Nesatisfăcut, în iunie 1902 se gândeşte să plece în Elveţia şi o şi face. În Elveţia Benito este un necunoscut care trebuie să supravieţuiască. Munceşte din greu ca zidar, indură foametea; opulenţa hotelurilor de lux pentru turişti îl revoltă. Hainele îi sunt boţite, murdare. Petrece o noapte într-o ladă sub podul mare din Lausanne şi când iese de acolo dis-de-dimineaţa e arestat pentru vagabondaj.

Alte referate despre: benito mussolini biografie, benito mussolini biografia, biografia lui benito mussolini
Referate afisate : 14
Medie note: 7.93 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK