Caravana cinematografica

Caravana cinematografica

.. la Paris, ala mic, varu-tau, Laios, si el departe... vai de capul tau, ai ramas cu noi, cu cioflincarii... SoAZferul zambi: Da' dimineata cand iesea, atunci era frumoasa. Ma sculam de cu noaptea, faceam caii tais si la sapte ma infiintam la intrare. ii dadeam mana sa urce, ii asezam o perna la sale si hopa! smuceam o data caii.Uite biserica, zise tanarul.

Cu o figura nemultumita, soferul frana, mormaind pentru sine, ca o concluzie la ce vorbise pana atunci, ca el s-a-nteles totdeauna foarte bine cu aia mica. Se dadura jos. in fata lor, inAZconjurata de un gard putrezit de spini, statea inalta si cenusie biserica. Langa biserica, in dreapta, la poalele unui deal peticit din loc in loc cu iarba, era o cladire lunga, dreptunghiulara, cu o usa dubla, rosie, deasupra careia se aflau doua panouri.

Pe cel mai mare statea scris "Scoala generala Mogos. Clasele I-IV", •ar pe celalalt "Caminul cultural". Peste usa trecea un drug de fier prins la un capat in perete cu un lacat urias.
- ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 87kb
Downloads: 350
Materia: Arte plastice

Substante filmogene - verniurile

-100 dramuri ulei alb fiert la soare se amestecă cu 100 dramuri pégolă şi 50 dramuri mastică. Dacă este prea închegată şi nu se poate întinde, se pun 20 dramuri de unt de neft sau ulei nefiert ca să se subţieze.

Alte referate despre: substante filmogene, referat substante filmogene, substantivul

Analiza unui film artistic

New York, anii saizeci. Un linistit si simplu agent de asigurare Harvey Milk (Sean Penn), obosit de ceea ce are sa ascunda in mod constant - homosexualitatea lui, se intilneste in metrou cu un barbat frumos cu care mai tirziu pleaca spre San Francisco "Epicentrul miscarilor pentru drepturile Gay-lor". Cu toate acestea, visul roz de o viata linistita si demna este perturbat de faptul incontestabil. In San Francisco domneste aceeasi intoleranta, raidurile politiei, amenintari, batai si ucideri. Harvey, care nu a fost deprins sa manifeste deschis homosexualitatea sa, incepe sa activeze ca aparator al drepturilor homosexualilor, pentru egalitate, pentru respectul, pentru dreptul la viata.

Alte referate despre: analiza imagine film, analiza imagine film crucea de piatra, muzica in filmul artistic

Analiza unui film din punct de vedere social

Un erou va rasari. Ce facem in viata poate intra in istorie Maximus a invatat ca singura putere mai mare decat cea a regelui este vointa poporului, si stie ca se poate revansa doar daca ajunge cel mai mare erou al imperiului.

Alte referate despre: ilie moromete analizat din punct de vedere social, ilie moromete-analizat din punct de vedere social, din punct de vedere social in perioada pasoptista

Istoria cinematografiei universale-Mircea Dumitrescu

Istoria cinematografiei universale-Mircea Dumitrescu - Profesorul Mircea Dumitrescu se deconspira a fi hegelian: orice opera de arta materializeaza idei, mentalitati, stari arhetipale. Asa stând lucrurile, sarcina exegetului nu poate fi decât aceea de a descoperi si a divulga acesti invarianti supraindividuali ai speciei care alimenteaza cu substanta arhitectura obiectului estetic. („... De aceea, legendele, miturile, arhetipurile etc., substanta lor trebuie regasite subtil, discret în opera de arta sau trebuie realizata o raportare indirecta la ele.

Alte referate despre: cinematografia universala - mircea dumitrescu, istoria cinematografiei universale, istoria teatrului universal

Ergonomia unui cinematograf

Portofoliu
Lantul de cinematografe cuprinde 75 multiplexuri, cu 725 Sali in 6 tari . Potrivit acordurilor semnate pana in octombrie 2010 (incheierea anului fiscal?) sunt sub proiectare inca 34 multiplexuri cu 350 Sali in 4 tari . Compania subsidiara New Age Media se ocupa cu reclamele dinaintea filmelor, publicitatea si evenimentele din incinta cinematografului , precum si de parteneriatele pentru comertul din holul cinematografului.

Alte referate despre: ergonomia cinematografului, ergonomia locului de munca, ergonomie

Transporturile de pe apa si uscat

Exizta desigur, vechia retea de drumuri construita de romani.Dar
aceasta fusese demult lasata in paragina. Treptat, aparusera alte
itinerare, legand noile centre ale puterii si averii, castele si
manastiri. Peste masura de des, calatorilor li se cereasa plateasca
taxe. La intrarea intr-un oras sau la trecerea printr-un domeniu
feudal negustorul platea, drept vama, o suma de bani sau o parte din
marfa.

Alte referate despre: transporturile de pe apa si uscat, transporturi pe apa si uscat, apa si uscat

Fox - problema rezolvata

PROCEDURE ACTRITE
use actori
sort to act1 on natio
use act1
? ' Lista actritelor care n-au 30 de ani pe nationalitati: '
for i=1 to reccount()
go i
if (year(datan)>1971) .and. (sex= 'F')
? ' ',nume, ' in varsta de ',year(date())-year(datan),' ani.'
endif
endfor
return

Alte referate despre: fox probleme rezolvate, visual fox probleme rezolvate, probleme rezolvate fox

Amelia Pavel - Scriitori in secolul vizualului

Ele raman valabile si astazi. Saloanele lui Baudelaire, cronici inserate in publicatiile vremii, au marcat istoria artei franceze - si nu numai - atat a secolului XIX, cat si a trecutului artistic universal. Daca am cita numai poemul Les phares (Farurile), ne-am intalni cu o mica istorie a artei universale in versuri. Poemul consacra fiecarui pictor invocat patru versuri: incepe cu Rubens, continua cu Leonardo da Vinci, cu Rembrandt, cu Michelangelo, cu Goya, cu Delacroix (cu al carui spirit Baudelaire a fraternizat in mod special), incheind cu o multumire dramatica, adresata divinitatii, prin oferta "acestui planset fierbinte care, rostogolit din secol in secol, vine sa moara pe malul vesniciei tale".

Alte referate despre: scriitor roman secolul xx referat, scriitori francezi secolul 19 referat, camera unui scriitor din secolul xix

Enigma Otiliei-tema si viziunea despre lume intr-un roman

Intre personajele cartii un rol important are Stanica Ratiu.El este arivistul dar si demagogul.Se adapteaza in functie de imprejurari,tema lui preferata este familia si ajunge sa se imbogateasca prin furt.
In aceasta lume vicioasa Felix si Otilia reprezinta cuplul de inocen.Felix Sima este tipul tanarului aflat in procesul dde maturizare da si tipul ambitiosului.Inteligent,visitor comenteaza intamplarile ,sentimentele in jurnalul lui. Iubirea pentru Otilia este sortita esecului,iar acesta ramane cu misterul unei iubiri neindeplinite,dar se realizeaza pe plan social si professional.

Alte referate despre: enigma otiliei tema si viziunea despre lume, enigma otiliei-tema si viziune despre lume, enigma otiliei tema si viziunea lumii in in vreme de razboi

Marile Sperante de Charles Dickens

Marile Sperante de Charles Dickens
O alta etapa a “vietii pline de “sperante”a tanarului este cea petrecuta in Londra, unde incearca sa cunoasca secretele pentru a deveni un gentilman, si pentru a intra in inalat societate, aceasta fiind o aspiratie a sa din tinerete. Incepe sa frecventeze acleasi cercuri de persoane la fel ca si Estella, care acum , o frumoasa domnisoara este curata de multi tineri, printre care se numara si Bentley Drummle. Pe masura ce Pip se integreaza in mediul societatii si devine manierat si adopta stilul care este cerut de mediul in care traieste acum, cu atat mai mult se indeparteaza de recunostinta faptului de a duce o viata mai buna. Influentat de prietenul sau, Herbert Poket, isi ia numele de Hendel. Viata pe care o duce in Londra il schimba, aproape il face de nerecunoscut pentru Joe, cumnatul sau, cand acesta vine sa il viziteze.

Alte referate despre: marile sperante de charles dickens, rezumat marile sperante de charles dickens, marile sperante de charles dickens rezumat

Revolutia in comunicatii

Acestea sunt doar cateva din multitudinea de schimbari specifice. Privind global, impacrul revolutiei in comunicatii asupra problemelor mondiale a fost la fel de dramatic. Incepand cu anii 1960, multumita transportului aerian rapid, “diplomatia din umbra” a trimis ministrii si negociatori care au strabatut continente si oceane; posibilitarea lor de deplasare si de a se consulta telefonic cu superiorii aflati acasa a dus la marirea ritmului de a incheia intelegeri in dispute care in trecut ar fi durat mult mai multi ani.

Alte referate despre: revolutia in comunicatii, revolutia industriala comunicatiile, revolutia in domeniul transporturilor si comunicatiilor

PDA si telefoane mobile

Telefonul suporta atat SMS cat si MMS, beneficiind si de conectivitate Bluetooth. Utilizatori pot interactiona cu micul telefon prin intermediul display-ului OLED, cu o rezolutie de 96x94 pixeli, care poate fi personalizat cu numeroase wallpaper-uri. Pe langa acestea, mai arata si ora exacta.
Smart-phones este un termen din ce in ce mai utilizat pentru telefoanele cu capabilitati mult mai ridicate.

Alte referate despre: telefoane mobile, referat telefoane mobile, telefoane mobile referat

Egiptul - dar al Nilului

"Conditiile geografice, ritmul de viata impus de Nil, sistemul grafic deosebit constituie trasaturi esentiale pentru conturarea entitatii egiptene. Ii vom intelege mai bine sufletul daca ne vom lasa calauziti de intuitie, si nu de ratiune, daca il vom simti, il vom ghici, prin intuitie sau deductie, si vom sti sa auzim mesajul pe care ni-l adreseaza peste milenii". [2]

Alte referate despre: egiptul dar al nilului, egiptul dar al nilului referat, egiptul un dar al nilului

Dezvoltarea stiintei si culturii in epoca contemporana

Andrei Tarkovschi.Noile valori culturale,mutatiile profunde din viata spirituala au oferit oamenilor posibilitati de a practica diverse forme de activitate.Un salt nou calitativ face invatamintul:creste numarul tinerilor cu studii superioare,care ocupa un loc important in structarile societatii contemporane,este organizata instruirea permanenta a oamenilor de stiinta si cultura,a persoanelor care participa la producerea bunurilor materiale,la dirijarea productiei.Stiinta se transforma in forta nemijlocita a productiei.

In cultura contemporana si-au gasit o larga reflectare idealurile general uman,moral,estetic,se cultiva sentimentele de mindrie fata de valotile nationale,de datorie fata de Patrie,simtul raspunderii pentru soarta lumii,simtul frumosului,egalitatii.S-a constituit cultura politica a tarilor dezvoltate,care au acceptat sa se calauzeasca de ,,Declaratiile generale ale drepturilor omului,, , adoptate de Organizatia Natiunilor Unite.Desi aceste principii deseori au fost ...

Alte referate despre: dezvoltarea stiintei si culturii in epoca contemporana, istoria dezvoltarea stiintei si culturii in epoca contemporana, istorie-realizarile stiintei si culturii in epoca contemporana

Surse de poluare a mediului inconjurator

Incendiile elibereaza in atmosfera peste 34 mil. tone fum si cenusa si 340 mii tone hidrocarburi provenite din distilarea pe loc a lemnului, aceste hidrocarburi fiind un agent poluant foarte periculos.
O alta sursa naturala o constituie apele subterane acide si saline (sarate). Risc mare de poluare prezinta apele subterane care stau in contact cu masivele de sare si alte minerale, incarcandu-se astfel cu substante impurificatoare sau toxice, ele devin periculoase cand, prin foraj, se perforeaza stratul mineral.Astfel s-a constatat ca apele de mina din S.U.A. polueaza peste 20 mii km/curs de apa. In Pennsylvania, se scot zilnic 20 mld. litri de apa acida din cauza trecerii ei prin zacamintele mineraliere adiacente straturilor de carbuni.

Alte referate despre: surse de poluare a mediului inconjurator, surse de poluare ale mediului inconjurator, sursele de poluare ale mediului inconjurator
Referate afisate : 16
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles