Carbon power point prezentare

Carbonul

Carbonul nu este un element raspandit in natura, desi este intr-un procent de 0,025% din atmosfera Pamantului.Se gaseste cel mai des sub forma de carbonat. Co2 este un compus important al atmosferei si este principala sursa de carbon incorporat in materia vie .

Plantele, prin fotosinteza, transforma Co2 in compusi organici de carbon care este consumat de alte organisme.Cele 3 stari naturale ale carbonului sunt: diamantul, granitul si carbonul amorfiu.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 505kb
Downloads: 5352
Materia: Chimie

Diamantul

Diamantul
Carbonul se gaseste, in natura, in in stare elementara, in cele doua forme alotropice: diamantul si carbunele. Diamantul se gaseste fie in zacaminte primare, in care s-a format, fie in aluviunile unor rauri. Zacamintele primare sunt roci eruptive (silicati), care au luat nastere din magma topita, patrunsa vertical din adancime prin scoarta solida a pamantului, unde s-a solidificat sub presiune mare.

Alte referate despre: diamantul, despre diamante, diamantul referat

Carbonul

Carbonul are simbolul C, element crucial al existenţei organismelor şi care are mai multe aplicaţi industriale. Numărul atomic al C este 6; elementul este in gr. a IV al sistemului periodic al elementelor.Carbonul

Alte referate despre: carbonul, carbon, dioxid de carbon

Utilizarea carbonului

Utilizarea carbonului
Carbonul este un nemetal,situat in grupa a IV-a.Se noteaza pres-curtat C si se gaseste in trei stari alotropice:diamant,grafit si carbune de pamant. Alotropia este proprietatea unor elemente chimice de a se prezenta in una sau mai multe forme cristaline (sau moleculare). Ea este determi-nata de formarea unor molecule cu numar diferit de atomi si modificari cristaline diferite.

Alte referate despre: utilizarea carbonului, importanta si utilizarea carbonului, utilizarea carbonului eseu

Fenomenele alotropice ale carbonului si diamantului

Fenomenele alotropice ale carbonului si diamantului
DIAMANTUL este o varietate cristalina de carbon pur, format la mari adancimi in scoarta pamantului, in conditii de temperatura si de presiuni inalte. El se gaseste incastrat intr-o roca numita kimberlet. Cele mai importante zacaminte sunt în Zair, în sudul Africii, în Siberia, Brazilia India etc. Se intalneste rar in unii meteoriti si frecvent in depozite aluvionare.

Alte referate despre: forme alotropice ale carbonului si diamantului, fenomenele alotropice carbon fosfor, download referat diamantul si grafitul forme alotropice ale carbonului

Carbonul

Carbonul
Dioxidul de carbon din atmosfera este sursa din care plantele isi sintetizeaza substanta lor.Asimilatia dioxidului de carbon in plante este un proces fotochimic,foarte complex care poate fi formulat,global ,astfel:
CO2 + H2O→(CH2O) + O2

Alte referate despre: circuitul carbonului in natura, fibre carbon obtinere proprietati utilizari, dioxidul de carbon

Circuitul carbonului in natura

Circuitul carbonului in natura
Această substanţă este folosită pentru repoducerea scoicilor sau a altor părţi ale vieţuitoarelor marine cum ar fi: coralii, racii, stridiile, câteva protozoare, şi câteva alge. Când aceste organisme mor, învelişul scoicilor şi diverse părţi ale corpului se scufundă pe fundul mărilor şi oceanelor acumulându-se în depozite bogate în carbonaţi. După lungi perioade de timp, aceste depozite sunt considerate din punct de vedere fizico-chimic roci sedimentare.

Alte referate despre: circuitul carbonului in natura referat, referat circuitul carbonului in natura, referat despre circuitul carbonului in natura

Carbonul

Carbonul
Proprietaţile fizice ale celor 3 tipuri de C nu prea diferă din cauza diferenţelor in structura cristalină. În diamant, cel mai dur material cunoscut, fiecare atom este in legătură cu alti 4 atomi intr-un schelet 3D, granitul consistă in legături săptămânale de straturi de atomi care sunt aranjaţi in hexagon. C amorfiu este caracterizat de un grad scăzut de cristalinitate. C amorfiu pur poate fi obţinut prin incălzirea zahărului la 900 grade in absenţa aerului. C are abilitatea unică de a face legaturi cu alti atomi de C pentru a forma, lanturi si inele complexe. Aceasta proprietate duce la un numar aproape infinit de compusi ai carbonului cel mai comun element fiind cel care contine C si H2.Primii compusi ai C au fost identificati in materia vie la inceputul sec 19. La temperaturi normale C are o radioactivitate scazuta.

Alte referate despre: carbonul referat, fibre de carbon, utilizarile carbonului

Varsta fosilelor de Carbon

Varsta fosilelor de Carbon
Materialele radioactive se descompun cu o anumita viteza . Pentru caracterizarea acestei viteze s-a introdus conceptul de timp de injumatatire , adica timpul in care jumatatea atomilor prezenti initial se descompun . Pe durata timpului de injumatatire secund se descompune jumatatea ramasa a atomilor radioactivi , astfel se succed timpii de injumatatire , scazind in mod agresiv. Cea mai cunoscuta metoda de determinare a virstei pe baza timpului de injumatatire este metoda carbonului radioactiv , care determina raportul dintre izotopul 14 radioactiv al carbonului si izotopul 12 neradioactiv de carbon intr-un material organic . Prin aceasta metoda se poate determina virsta ramasitelor materialelor organice ( lemn , bucati de oase ).

Alte referate despre: fosili carbon, hronicul si cantecul varstelor rezumat, hronicul si cantecul varstelor

Carbonul

Carbonul.Organic şi anorganic
Carbonul apare în natură în două forme cristaline, diamantul şi grafitul. În grafit, atomii de carbon sunt legaţi în straturi de hexagoane. Aceste hexagoane conţin doar trei din cele patru legături de carbon posibile, astfel există electroni nelegaţi care se mişcă liber în structura cristalină. Din acea stă cauză grafitul este un bun conduc- tor de electricitate. Straturile sunt ţi- nute laolaltă doar prin forţe relativ slabe. Ele pot aluneca una peste alta, astfel încît pulberea de grafit este un excelent lubrifiant uscat.

Alte referate despre: monoxid de carbon, importanta carbonului, diagrama fier carbon

Formele alotropice ale carbonului

Formele alotropice ale carbonului
CARBONUL (C) este foarte răspândit în natură, în toate combinaţiile organice vegetale şi animale, în carbonaţii anorganici, în aer (CO2), în cărbunii de pământ, în petrol ca hidrocarburi, etc; în stare pură ca diamant şi grafit. Are nr.at. 6 şi greutatea atomică 12,1. În Sistemul Periodic al Elementelor se află în grupa a IV a principală, perioada a doua. Carbonul cristalizează în două forme alotropice bine caracterizate, mult deosebite una de alta, DIAMANTUL şi GRAFITUL. În afară de acestea există numeroase forme de CARBUNE NEGRU.

Alte referate despre: formele alotropice ale carbonului, forme alotropice ale carbonului, forma alotropica a carbonului

Formele Antropice ale Carbonului+ Siliciul

In stare pura, diamantul este o substanta cristalizata in sistemul cubic( in centrul unui tetraedru regulat se gaseste un atom de carbon inconjurat la distante egale de alti patru atomi de carbon, situati in varfurile tetraedului). Este incolor, transparent, cu densitatea 3,51 g/cm cub si duritatea 10 (cea mai mare), este rau conducator de caldura si electricitate si este transparent pentru razele X, aceasta servind ca mijloc de identificare. Avand un indice de refractie foarte mare, disperseaza puternic razele de lumina ce-l strabat producand jocurile de lumina caracteristice diamantului.

Diamantul nu este atacat de acizi si nici de baze. Incalzit la peste 200 grade celsius in oxigen curat ...

Alte referate despre: formele antropice ale carbonului siliciul, formele alotropice a carbonului, forme alotrope ale carbonului

Alcoolii

Raspandirea si producerea alcoolilor;Alcoolii se gasesc intr-o varietate de situatii.Etanolul se poate produce natural, ca zaharuri din fructele rascoapte cu ajuto-rul enzimelor in procesul de fermentatie. Aceasta este baza industrei bauturilor alcoolice, chiar daca aici se folosesc mult mai multe ingrediente si procesul este realizat cu grija.

Alte referate despre: alcooli, alcool, alcoolul

Atmosfera

Atmosfera serveşte pentru a modera temperaturile mari şi scăzute de pe Pământ. În timpul zilei căldura soarelui penetrează aerul şi încălzeşte Pământul, atmosfera face ca această căldură să rămână şi astfel noaptea este mult mai călduroasă. Deasemenea atmosfera protejează Pămantul de
particulele meteoriţilor, de razele cosmice, de radiaţile provenite de la soare şi stele, praf atmosferic şi alte pericole.

Alte referate despre: atmosfera, presiunea atmosferica, fenomene electrice in atmosfera

Carbonul

Carbonul are simbolul C, element crucial al existenţei organismelor şi care are mai multe aplicaţi industriale. Numărul atomic al C este 6; elementul este in gr. a IV al sistemului periodic al elementelor.

Alte referate despre: importanta dioxidului de carbon in fotosinteza plantelor, hidratii de carbon, carbon fulerene

Oxidul de carbon si intoxicatiile produse de acesta

Gh. Mogoş-Intoxicatii acute.Diagnostic.Trtament, Ed Medicala 1981, Bucuresti
Marţian Cotrău-Curs de toxicologie, Litografia UMF 1972, Iasi
http://www.presspro-medic.ro/articole/intoxicatia-cu-monixid-371.php
http://www.infomedica.ro/anul%202004/rez_7_2004/prezentare_3_2004.htm
MIORIŢA
- baladă populară -

Alte referate despre: clorul si intoxicatiile produse de acesta, clor si intoxicatiile produse de acesta, oxidul de carbon si intoxicatiile acestuia
Referate afisate : 16
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK