Carbunii fosili din europa si statele csi

Europa si statele ei

Europa si statele ei:Franta este a treia tara ca marime din Europa.Franta are o bogata traditie si o istorie zbuciomata.Franta este o tara muntoasa care contine si foarte multe rauri.In Franta traiesc multi fermieri.Relieful permite cultivarii sa fie bogata in fiecare an.
PParis.

Paris este centrul artei. Cateva monumente sunt:muzeul Louvre,Turnul Eiffel,Catredala Notre dame.Germania este o tara mare situata in centrul Europei,marginita de 9 tari.

Germania are o suprafata de 356.910 km si o populatie de 84.068.216 loc.Capitala este Berlin iar limba vorbita este germana.Albania are o suprafata de28.748 km,si o populatie de 3.293.252.Capitala este la Tirana iar limba vorbita este:albaneza sau greaca.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 3371
Materia: Geografie

Clima din Europa

Slovacia
Clima este continentala si umeda cu veri reci si ierni calde.ploile sunt frecvente primavera si vara, in zonele de ses media este de 400 mm, iar in zonele montane 1000 mm. Iarna precipitatiile sunt sub forma de zapada. Cantitatea medie a precipitatilor este de 649 mm pe an. In Bratislava temperatura medie a luni ianuarie este de -70 C, iar cea a lunii iulie 190 C.

Alte referate despre: clima in europa, tipuri de clima in europa, clima din europa

Europa

Aceea[i configura]ie favorabil` o au ]`rmurile Angliei. Nu r`m#ne f`r`
importan]` [i lungimea frontului maritim pentrru statele continentale.
|n situa]ia
care deschiderea este
gust` pe acel sector nu se vor
putea instala porturi [i ca atare cele existente vor fi supuse unor
solicit`ri mai ales c#nd hinterlandul sau pe uscat ocup` o
tindere
mare. A[a este cazul republicii Zair care are deschiodere spre
Atlantic, numai
zona de v`rsare a fluviului omovim. Dup`
deschiderea capului Suez, Marea Mediteran` [i Marea Ro[ie au c`p`tat o
importan]` major`
traficul maritim mondial. Island ocup` o pozi]ie
periferica. Situa]ie similar` au [i c#teva insule din mijlocului
Pacificului Tropical azi escale aeriene [i maritime
tre America,
Australia [i Asia Oriental`. Insula Shri-Lanka [i portul ei Colombo
ocup` o pozi]ie cheie
Oceanul Indian, escal` maritim` obligatorie
spre Suez, spre Asia de Sud-Est.

Alte referate despre: tari si capitale din europa, turismul in europa, europa

EUROPA

Europa este un continent de sine-statator. Suprafata sa este de 10,4 milioane de km , are o populatie de aproximativ 732 milioane de locuitori , densitate:71 locuitori/km si are 43 de state.

Alte referate despre: romania si europa secolul xx, tarile din europa si capitalele lor, referat europa

Europa - caracterizare generala

* pozitia geografica a continentului
* circulatia generala a atmosferei la latitudini medii
* influenta aerului cald al Atlanticului de N in N-V continentului
* larga deschidere spre Oceanul Atlantic
* prezenta a numeroase marii interioare
* activiatile antropice

Alte referate despre: capitalele tarilor din europa, europa centrala, romania si europa in secolul 20

Carbunii

“Se parea” pana de curand ca ar avea loc o eliminare,o inlaturare din competitia materilor prime, din resursele de energie, a avut loc eliminarea carbunilor. In dezvoltarea impetuoasa a tuturor ramurilor industriale , in aparitia continua de noi ramuri de stiinta si de activitate productive, in extinderea si diversificarea continua a proceselor de productie, in intreaga revolutie tehnico-stintifica ce se petrece in zilele noastre, cu folosirea celor mai diferite si mai noi surse de materi prime, pe langa restrangerea utilizari carbunilor drept combustibil si ca materie prima de baza pentru produse chimice, au crescut continu –pana la inceputul ultimului deceniu – nu numai in valori absolute, cantitatile de titei si de gaze folosite in locul carbunilor.

Alte referate despre: carbuni, carbunele, carbune

Carbunele si petrolul

In timpul formarii turbei apare o degajare de gaz de mlaştina numit gaz metan. Pentru a se transforma in cărbune , turba trebuie sa fie presata. Un strat de turba cu o grosime de 10 si 15 metri va forma un strat de cărbune de doar un metru grosime. Primul stadiu al comprimării a avut loc in mlaştinile primitive, o data cu depunerea unor straturi succesive de vegetaţie intrata in putrefacţie, comprimând straturile inferioare sub greutatea lor.

Alte referate despre: carbuni si petrol, carbune si petrol, carbunele si petrolul

Europa in primul razboi mondial

Nationalismul ce a pus stapanire pe majoritatea popoarelor aflate sub ocupatie a insemnat inceperea luptei pentru independenta, dar si tensiuni intre statele importante din punctul de vedere al legitimitatii detinerii unor teritorii. Ca urmare a acestor miscari nationaliste zona de sud-est a Europei a devenit instabila, ea devenind si reala cauza a inceperii razboiului. O alta sursa a dezechilibrului ce a dus la inceperea unui razboi a fost reprezentata de aliantele ce s-au incheiat intre puterile europene. Desi au avut initial un rol defensiv ele au pregatit terenul pentru neintelegeri intre statele participante, iar Antanta si Tripla Alianta au fost cele care au dus direct la inceperea razboiului.

Alte referate despre: europa dupa primul razboi mondial, europa in primul razboi mondial, schimbari teritoriale in europa dupa primul razboi mondial

Europe

By Radulescu Cristian Robert
Seria D grupa 121
Fac de Management

Alte referate despre: continentul europa, europa si spatiile de civilizatie extraeuropene, europa intre absolutism si liberalism

Vodafone Group

Vodafone Group
In acelasi timp compania-mama isi insuseste dreptul de consolidare simultana a finantelor si administrarea lor prin intermediul Departamentului Financiar. Istoria Companiei Vodafone isi are originile inca din anii 1984 cind activa sub forma de filiala a companiei Racal Electronics.In septembrie 1991 Racal Electronics se dezmembreaza si aceasta filiala apare pentru prima data sub numele de Vodafon Group pec.Urmind o fuziune cu Airtouch Communication,la 29 iunie 1999 compania isi schimba numele Vodafon AirTouch,iar la 28 iulie 2000 revine la vechea denumire.

Alte referate despre: vodafone group strategii de piata, vodafone group, strategii de pret in cadrul companiei vodafone group

Formatarea si compactarea stivelor de carbune

In functie de utilajele mecanice existente in depozitul de carbuni, stivele se formeaza prin aruncarea (lopatarea) si asezarea carbunilor cu un unghi apropiat de taluzul natural iar axa principala,longitudinala, a stivelor de carbuni va fi in general orientata pe directia vantului local predominant din depourile si statiile CFR,unde directia axei este data de traseele si aliniamentele liniilor ferate .

Unghiul de taluz natural este functie de natura si granulatia carbunelui si variaza intre 36-38º pentru huile mixte , 28- 32º pentru lignit concasat si 25-260 pentru lignit neconcasat .Stivele de carbuni se termina de obicei cu o panta egala cu taluzul natural sau cu un parapet din beton sau zidarie .

Se recomanda parapete construite din beton sau zidarie pentru folosirea mai rationala a suprafetelor de depozitare,precum si pentru preintampinarea pericolului de autoaprindere.
Sectiunea verticala a stivelor de carbuni vafi de regula trapezoidala .
...

Alte referate despre: formare si compactare a stivelor de carbune, cum s-au format carbunii, cum s-a format carbunele

Carbunele si petrolul

Motoarele cu explozie folosesc drept combustibil benzinele care sunt amestecuri cu hidrocarburi.Benzinele se diferentiaza in functie de cifra Octonica CO. Cifra octonica a unei benzine este data de continutul in izoctomi comparativ cu continutul normal heptan al unei benzine.Carburanti obisnuiti au ca cifra octanica intre 70-100 pe cand super carburantii au cifra octonica intre 120-140.

Alte referate despre: carbunii si petrolul, referat carbuni si petrol, referat carbune si petrol

Carbunii

In urma cu cativa ani in ziare apareau mereu stiri despre inchiderea diferitelor mine de carbuni din tarile industriale de apus, in numele “modernizarii”, “rentabilizarii” sau “rationalizarii exploatarii carbunilor”. Nici astazi tendinta de scadere a productiei de carbune n-a putut fi gasita sau redresata in multe tari pe vremuri vestite pentru industria lor carbonifera: Franta, R. F. Germania (Olanda,care producea cateva milioane de tone de carbuni pe an, nu mai produce astazi nici o tona),desi pe plan mondial tendinta s-a schimbat in mod radical. Greva minerilor britanici din 1984-1985, inpotriva inchideri minelor este doar un aspect al luptei date in jurul supravietuirii industriei de extractie a carbunilor si a industrilor ce folosesc carbunele in aceste tari .

Alte referate despre: carbunii, petrolul si carbunii, carbunii de pamant

Carbunele de pamant

În perioada carboniferă scoarţa Pământului a suferit o serie de transformări. În timpul uneia dintre aceste perioade, turba a fost acoperită cu nisip şi mâl. Stratul de pământ şi turbă au fost apoi îngropate sub mări pentru ca mai apoi să revină din nou la suprafaţă.

Alte referate despre: carbunele de pamant, carbuni de pamant si carbuni artificiali, carbuni de pamant

Statul roman

Parlamentul adopta legea in vederea reglementarii celor mai importante relatii sociale, de aici rezultand faptul ca nu toate relatiile sociale vor fi reglementate de lege, ramanand astfel ca relatiile sociale de mai mica importanta sa fie reglementate prin acte normative subordonate legii (hotarari, ordine). Parlamentul ia o atitudine in domeniul politicii externe. Astfel de acte exclusiv politice sunt: apelul, mesajul si declaratia.

Alte referate despre: bugetul de stat, statul dac, rolul statului in economie

Caracteristicile statului

SUVERANITATEA DE STAT
Legatura dintre stat si cetateni, dintre stat si organizatii, dintre stat si alte state este exprimata in suveranitatea puterii de stat. Suveranitatea exprima faptul ca puterea de stat isi extinde autoritatea sa superioara si ne atarnata asupra unui anumit teritoriu si populatii si nu admite ca o alta autoritate sa exercite atributiile specifice puterii statele asupra aceluiasi teritoriu si populatii aflate pe el.

Alte referate despre: caracteristicile statului democratic, caracteristicile statului totalitar, caracteristicile statului de drept

Analiza si impactul aderarii noilor state la U.E

Principalele cauze care au stat la baza sporirii ratei inflatiei in noile state membre au fost: majorarea preturilor produselor alimentare peste nivele indicilor totali ai preturilor de consum, cu exceptia Ungariei, Slovaciei si Sloveniei, dar care au pierdut din amplitudine in anul urmator cresterea preturilor la bauturi alcoolice si tutun datorata obligativitatii alinierii accizelor la cerintele europene peste majorarile anului anterior, cu exceptia Sloveniei si Estoniei, tari in care efectul a fost in parte contrabalansat de un curs de schimb fix si a Slovaciei, care a beneficiat de aprecierea substantiala a monedei nationale;

Alte referate despre: analiza postaderare a economiilor noilor state membre ue, impactul aderarii statelor din europa centrala, impactul aderarii statelor din europa centrala si de est la ue

Inventarea pietelor capitaliste si a statelor-natiune

Odata cu formarea unui sistem educational, membrii societatii erau familiarizati cu notiunile de punctualitate, eficienta, program, disciplina si competitivitate. A crea cetateni productivi a devenit responsabilitatea principala a educatiei nationale in orice stat modern.Responsabilitatea statului-natiune era crearea unui mediu inconjurator rationalizat, care sa faciliteze schimbul liber de proprietate. Pentru aceasta se impunea existenta unui sistem avansat de supraveghere.

Alte referate despre: statul natiune, stat natiune, efectele globalizarii asupra statului natiune
Referate afisate : 18
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles